GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld: ‘Wij zijn de onderwijspartij van Nederland!’

Jesse Klaver voor de verkiezingen vorig jaar. Screenshot Wikimedia Commons video.
Foto: Jesse Klaver voor de verkiezingen vorig jaar. Screenshot Wikimedia Commons video.

Dat je partijleider eeuwige student is betekent niet dat je automatisch dé onderwijspartij van het land bent.

Vandaag is het feest bij GroenLinks. Natuurlijk, de partij greep vorig jaar naast de macht door op wanstaltige wijze te onderhandelen met VVD, CDA en D66, maar daar hebben de Groenen het niet meer over. Welnee, ze hebben het daar vandaag juist ontzettend naar hun zin. Het hoe en waarom is niemand duidelijk maar goed, een kniesoor die dat te berde brengt.

En dus krijg je volstrekt achterlijke speeches van Kamerleden die opscheppen dat hun partij Absoluut De Beste Partij Van Allemaal Is. Zoals Lisa Westerveld:

https://twitter.com/FatihHijnen/status/967768444648247298

Ik heb het Congres geprobeerd te kijken (dat kan online), maar — helaas — ik hield het écht niet vol. Wat is dat een groot flauwekul-feest van, voor en door Groene Malloten Die Vooral Erg In Zichzelf Geloven, zeg. Als je niet beter wist zou je zweren dat het een religieuze sekte is.

Misschien is dat niet eens zo gek gedacht. Uiteindelijk is GroenLinks immers een neo-communistische sekte. Ergens is dat idiote gedrag van vandaag dus ook wel weer logisch.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

29 reacties

 1.   

  Nog meer maffen in het politieke bestel van Nederland

 2.   

  Ik ben liever van boven wijs dan van onder.

 3.   

  “Als je niet beter wist zou je zweren dat het een religieuze sekte is.”

  Mooi man!

 4.   

  In Drenthe hebben wij ook iemand van groen Links. Expert op onderwijs. Ziet geen kans af te studeren. Dit staat op de site van GroenLinks, Drenthe. NU dus.
  Ook zo iemand die van doorpakken weet. Nog even en hij kan met pensioen.

  Hans Kuipers
  Fractievoorzitter
  Hans Kuipers is de fractievoorzitter voor GroenLinks Drenthe in het Drents Parlement. Hans is sinds 2011 lid van de Statencommissie Omgevingsbeleid en sinds 2015 van de Statencommissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie van de provincie Drenthe. Hij is daar namens GroenLinks woordvoerder voor de portefeuilles: Groen, Natuur, Water, Landbouw & Ruimte.

  Hans Kuipers is student theoretische natuurkunde en wetenschapsfilosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is 29 jaar en woont in Meppel.

 5.   

  ‘Uiteindelijk is GroenLinks immers een neo-communistische sekte’ En met die opmerking diskwalificeert de heer van der Galien zijn hele verhaal.

  1.   

   Ja, dat maakt het lastig dit artikel serieus te nemen.

  2.   

   Daar zal Van der Galien wakker van liggen.

  3.   

   Het lijkt me veeleer een adequate duiding. GroenLinks heeft het stringente communisme dat deel van haar bloedgroepen uitmaakte voor communitarisme, klimaatalarmisme en islamofilie ingeruild maar de gestaalde kaders en kadaverdiscipline behouden. Zelfislamisering en de tucht van politiekcorrectisme houden de neuzen dezelfde kant op en voorkomen dat de mensen binnen boord zelf gaan nadenken op straffe van sociale verkettering. Je zou zo’n groepsklimaat gerust sektarisch kunnen noemen.

 6.   

  Groen Links zou wel eens de grootste partij in Amsterdam kunnen worden.

 7.   

  Vandaar dat het onderwijs zo beroerd is in Nederland.

 8.   

  Hoogmoed komt voor de val Lisa Westerveld, echt groen links gekwetter.

 9.   

  Groenlinks, de partij van verstand, rede en langtermijn denken. Hopelijk worden ze in Amsterdam de grootste, en nee het is niet mijn partij

 10.   

  Trouwens, mensen die zichzelf communisten noemen plassen nu in hun broek van het lachen. Groenlinks neocommunistisch. Das een goeie! :)

  1.   

   Er zijn hier ook mensen die zeker weten dat het neomarxisme een dominante trend in de Nederlandse politiek is.

 11.   

  Ik denk dat de reeds overleden Bulgaarse zienster(ben haar naam vergeten) dacht aan dit soort partijen en activistische groepen toen zij voorspelde dat het communisme terugkomt. Als je goed kijkt dan zie je dat vooral activisten het land in hun grip hebben en dus meeregeren en GL zijn eigenlijk vanouds communistische activisten. Nu heb ik het niet zo op zieners maar er zijn parallellen te vinden met de realiteit. Figuren als Mogherini en zo. Best boeiend maar helaas niet goed als werkelijkheid.

  1.   

   Ni28 confronteert ons met het gegeven dat er naast islamofobie ook een virulente vorm van linksfobie bestaat.

   Het lijkt me een nare aandoening.

 12.   

  Hm, nu wordt hier beweerd dat het artikel een leugen is.

  1.   

   Ach Ni28, niets van aantrekken, trollen beweren wel meer. DFTT tóch!

 13.   

  Ze willen van de binnenstad Amsterdam een gesloten vesting maken door al het autoverkeer te weren en ook moeten komende vier jaar 10.000 parkeerplaatsen in de stad worden geschrapt. Nou kom ik zelden in Amsterdam maar het lijkt niet zo heel gek om te denken dat er in de binnenstad niet eens 10.000 parkeerplekken zijn. Verder wil Groen Links armen tegemoet komen door de gemeenten hun schulden te laten afkopen. Ook wordt er gepleit voor een repressievrije bijstand wat betekent dat er geen enkele verplichte tegenprestatie wordt verwacht van de bijstandtrekkers. Verder is Zwarte Piet niet welkom en moet Keti Koti een nationale feestdag worden. Natuurlijk willen ze het toch al barmhartige asielbeleid van de stad nog veel verder verruimen. Dat zegt iets over hun achterban en de opstellers van dit “programma”. Consumentenvuurwerk wordt als het aan deze partij ligt ook al uitgebannen, moet de milieuzone uitgebreid worden en moet het vliegverkeer op Schiphol worden teruggedrongen. Zouden zij nou werkelijk verwachten dat ze daar veel handen mee op elkaar krijgen? Willen ze misschien terug naar de tijd van paard en wagen? Straks worden de tractoren nog verboden en wat moet Halsema zonder haar oude diesel? En de minderinvaliden? Krijgen die net als Jette Klijnsma een tandemfiets met chauffeur? En van de rondvaartboten zullen waarschijnlijk trekschuiten voor in de plaats komen. Zou het niet een stimulans zijn voor armen om schulden te maken, per slot staat dan de Gemeente weer klaar om die af te kopen met geld van…inderdaad. Winkelcentra staan al leeg omdat winkeliers het afleggen tegen internet, als er straks geen publiek meer komt kunnen zij het helemaal schudden. De Horeca heeft het al moeilijk omdat ze rokers buiten moeten laten blauwbekken. En zo kunnen we wel een poosje doorgaan. En dit zijn dus mensen die zichzelf als intellectueel zien! Wordt het niet eens tijd om te kijken waar zij hun opleiding hebben genoten, dit is nog erger dan het communisme! Zelfs Karl Marx zou denk ik gezegd hebben “kan het een tandje minder”?

  1.   

   Van Urk komt uit Urk, dus die kan het weten.

   1.   

    Ouispel@ Ik lees ook het nieuws. ;-) Wim Kan zei ooit: “Democratie is de wil van het volk. Elke ochtend lees ik verbaasd in de krant wat ik nou weer wil”.

    1.   

     @Urk: Net als de 80% (AD-lezers) die tegen het afschaffen van het referendum zijn.

 14.   

  Wees nou eerlijk, GL is gewoon een stel kinderen bij elkaar.

  1.   

   “Ze laten de binnenstad nog liever failliet gaan dan dat ze auto,s toelaten, bestempelen burgers algauw als zielig en planten de ene peperdure windmolen na de andere” “Groen Linksers staan een beetje los van de realiteit” https://www.telegraaf.nl/nieuws/153605/de-rekening-van-wensdenken

 15.   

  Dat opscheppen dat hun partij de beste is…komt mij bekend voor. Het is verkiezingstijd, zou dat er mee te maken hebben?

 16.   

  Ja zeker, Groen Links is in het onderwijs sterk vertegenwoordigd. In het onderwijs was altijd al een hoog percentage wereldvreemd wat in de loop van de jaren alleen maar is toegenomen. Dat geeft de zwakte van het onderwijs aan. Nota bene op vrijwel alle niveaus. Wellicht daaronder meer technisch praktisch gericht onderwijs minder. Het gaat om een onvolwassenheid, die maatschappelijk beroerd uitwerkt. Jonge mensen, die onderwijs ontvangen, raken besmet. Dat uit zich ook met politieke verkiezingen waardoor vooral grote steden, en de grote steden zijn bijna alle universiteit- en hogeschoolsteden, links dogmatisch bestuurd worden. Dat is een complete ramp. Veel afgestudeerden komen nooit van de extreem linkse indoctrinatie af. Anderen voeren een moeilijke strijd om er wel vanaf te komen. Ook al beroerd voor de samenleving en het individu.

 17.   

  Een partij voor blanke kinderen.

 18.   

  Ze heeft te kennen geven, haar handtekening
  te verwijderen, onder een belangrijk document.

  Petra Hermans

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!