GroenLinks-Kamerlid verheft gekwetstheid tot kunst: ‘Bahh, mensen belachelijk maken is geen satire!’ Lol, jawel dus

GroenLinks-Kamerlid Nevin Ozutok is een humorloze vrouw die satire wil uitbannen. Want, zo meent de linkse politica, het moet niet draaien om gemene meneren die anderen belachelijk maken. Zoals René van der Gijp die doet alsof hij een transseksueel is.

ozutok-tweet

Als het aan Tweede Kamerlid Nevin Ozutok ligt, dan gaan we in Nederland eens stoppen met satire. Althans, met het soort waarin “mensen belachelijk worden gemaakt.” De oplettende kijker weet dus precies om welke satire het gaat: namelijk alle satire. Het is namelijk een stijlmiddel in de humor om iets te bekritiseren door het een beetje voor schut te zetten. Je kan er natuurlijk een donderpreek tegen geven alsof je de lijsttrekker van GroenLinks in Amsterdam bent en je tegenstander het Forum voor Democratie is, maar boos worden en bulderen is geen kunst.

Door iets uit te vergroten en uit te lichten kan je zaken niet alleen bekritiseren, maar anderen ook aan het denken zetten.

Zoals bijvoorbeeld over het hele gebeuren rondom transseksuelen. Slaan we momenteel niet een beetje teveel door. Met “genderzwervers” op politieke lijsten en verslaggevers die van de ene op de andere dag ineens ‘een vrouw zijn‘? Dat zijn maatschappelijke vraagstukken die het verdienen erover te discussiëren.

Maar dat mag natuurlijk niet, want Voetbal Inside is racistisch en vrouwonvriendelijk. En nu dus ook al “transfoob”. Daarom moet het geboycot worden, en krijg je als GroenLinks-Kamerlid de volledige vrijheid er zoveel mogelijk domme dingen over te zeggen. Want satire = kwetsen = streng verboden. Grapjes doen pijn!

Zo rollen we kennelijk in het Nederland van 2018. Dus om met Nevin Ozutok te spreken: bahh!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. poison

  Klopt, er valt weinig te lachen als ik naar het kabinet kijk. Te veel multie cultie die geen reet snapt van de Nederlandse humor.

 2. trampoline

  Groen Links ontpopt zich in haar manier vandoen steeds vaker als Bruin Rechts. (Satire)

 3. tomygun

  Ach dat is gewoon hut neid bij haar Nederlandse groene hutjes
  groeid er mos op bij haar alleen een paar kale takjes .

  1. Weethetbeter

   Lagere school niet afgemaak?

 4. Ni28

  Een kenteken van de dictatuur is dat satire wordt verbannen.

  1. poison

   Volgende week is carnaval, het feest van zang, dans, pret en vooral satire. Ben benieuwd of de vrijheid van meningsuiting beperkt gaat worden tijdens de optochten. als het zo is dan is de carnaval behoorlijk verziekt.

  2. trampoline

   Zo deed Hitler dat ook bij de NAZI overheersing. En Erdogan, Kim Jung Un en andere dictators idem.

 5. buitenbeentje

  Nevin Ozutok. In haar cultuur is humor verboden.

  1. trampoline

   Cultuur? (Satire)

 6. DolleDries

  Groene Khmer

 7. swetsnek

  Ik kan alleen van haar voornaam al een stukje satire maken hahahaha .
  Maar goed laten we dat maar niet doen dan .

 8. Ni28

  Humorloze omgekeerde wereld. Minderheden regeren boven meerderheden. In Iran protesteren de vrouwen tegen de VERPLICHTE(dus geen eigen wil) hoofdoeken en hier worden ze zowat bij de politie ingevoerd. Geen dames en heren meer maar …wat eigenlijk? Elke gekwetste wordt naar wenken bediend. Gekleurde misdadiger is geen misdadiger maar verwarde mens. Wie is hier eigenlijk het meest gediscrimineerd? De normale meerderheid. Elke normale actie slaat hier door tot iets abnormaals. Wie het meest schreeuwt wint.

 9. George van de linden

  Weer eentje van Turkse afkomst die waarschijnlijk een natte krijgt van Erdogan .

  Nevin Özütok is een Nederlands politicus van Turkse afkomst. Haar vader kwam als arbeidsmigrant naar Amsterdam om te werken in de scheepsbouw. Nevin was twaalf toen ze samen met haar moeder door een gezinshereniging naar Nederland kwam.

 10. Zout

  Gisteren zei iemand: “Ik ben geen man, vandaag voel ik mij een koelkast dus wil ik ook aangesproken en behandeld worden als koelkast.”

 11. Marija

  Nevin Ozutok:
  ga naar je moederland en lever daar kritiek, dan ben je flink.

 12. Arubano

  Ozutokkie is lid van GroenLinks, daar spat de humor uit de fractiekamer.

 13. Peter Loosduinen

  Satire ?
  https://youtu.be/BELNmsxSajM
  Hier werd de opa van Nevin in het zonnetje gezet.

  1. Pit

   Trouwens vreemd want het is toch juist satire om mensen in de maling te nemen?

 14. Ernst Quispel

  Als man een pruik op je hoofd zetten en mensen met genderproblematiek belachelijk maken is inderdaad geen satire. Het is platte en gevoelloze onderbroekenlol.

  Mensen die dat leuk vinden behoeven psychotherapeutische hulp.

 15. Abri079

  Kennelijk is deze mevrouw nog niet zo lang in Nederland. Zij is in ieder geval niet bekend met satirische humor op diverse gebieden.

  Wim Kan,Toon Hermans, Godfried Bomans, Neerlands Hoop, Freek de Jonge, Heere Heeresma, Jan Wolkers, Joep van ’t Hek, NUHR, Theo Maassen, Bert Visser, Hans Teeuwen, etc. etc. Dit zijn wat mensen die o.a. satire gebruikten in hun werkzaamheden die nagenoeg altijd een lach veroorzaakte op de gezichten van hun publiek. Erger nog, soms applaudiseerde het publiek zelfs en stond na de voorstelling langdurig te klappen.
  Satire is al eeuwen ingebakken in de Nederlandse cultuur.

  Het klinkt wat cru en niet iedereen zal hier blij mee zijn doch mijn advies is wen maar aan veranderende humor. Als je het niet leuk vindt waarom kijk je dan? Op je AB zit toch een rood knopje?
  Nee, wat doet Nederland? Men schakelt massaal naar een programma op een commercieele zender en gaat zich dan irriteren.
  Of kort samengevat: “Flikker toch op”.

  1. Peter Loosduinen

   Hans Teeuwen had volgens eigen zeggen onze majesteit keihard in haar reet geneukt.
   Waar was de verontwaardiging van Nevin Ozutok ???

   https://youtu.be/lX1YqcaXOJw

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.