Hoera! Burgemeester Hilversum zegt anti-DDS-herdenking af: ‘Zeer verwerpelijk, tegen de geest van februaristakers!’

Het is niet elke dag dat je een PvdA-burgemeester prijst om zijn moed en kordate optreden, maar vandaag moet het toch even. Petje af voor burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, die op Twitter aangeeft de regionale herdenking van Februaristaking niet te zullen opluisteren. Het feit dat de organisatie een vijftal rechtse media-organisaties, waaronder DDS, de toegang ontzegt is voor Broertjes voldoende reden om zijn bezoek af te zeggen.

De Hilversumse herdenking van de Februaristaking – een evenement in 1941 waarbij 300.000 mensen het werk neerlegden om tegen de gruweldaden van de Duitse bezetter te demonstreren – moet het dit jaar zonder de aanwezigheid van burgemeester Pieter Broertjes doen. De organisatie heeft de aanwezigheid van de burgemeester verspild door een haatdragende e-mail de deur uit te doen richting media-organisaties. Daarin zegt Arthur Graaff, voorzitter van het Hilversumse herdenkingscomité, dat hij vijf rechtse media-organisaties waaronder DDS “niet-journalistieke propaganda-organisaties” vindt. Ze mogen niet komen, en indien ze dat toch doen zullen “ordediensten” hen het filmen onmogelijk maken. En indien noodzakelijk zelfs de politie inschakelen.

Dat was tegen het zere been van niet alleen de genoemde redacties, maar ook van burgemeester Pieter Broertjes (PvdA). Op Twitter plaatste hij prompt zijn afzegging:

“Ik ben – uit protest – niet aanwezig tijdens de herdenking van de februaristaking op de Kerkbrink in Hilversum. Dat de organisator een aantal redacties van de vrije pers de toegang ontzegt, is zeer verwerpelijk en tegen de geest van de februaristakers. Leve het vrije woord.”

Petje af voor Pieter, die hier dan ook de enige goede reactie heeft gegeven!

graaff

Update! VVD-wethouder Hilversum staat pal achter de burgemeester:

Update 2: Ook de NVJ – de organisatie waarvan Arthur Graaff met het lidmaatschap te koop loopt – distantieert zich volledig van Graaffs “belachelijke statement”:b


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Nasrani

  Dat een fascist als Arthur Graaff voorzitter is van dit committee vind ik onbegrijpelijk. Het eerste wat fascisten doen is de vrije pers aan banden leggen en zie hier.

  1. Ernst Quispel

   “een fascist als Arthur Graaff”

   Triest.

   1. eRik2017

    Kijk @Ernst-Wim zo zie je hoe anderen die midden in de maatschappij staan tegenover jouw zieke gedachtes staan.
    Je zal je toch echt eens moeten bedenken, voordat je doodgaat, of je wel wil doorgaan met mensen in de gordijnen jagen en groepen tegen elkaar op te hitsen en extreme dingen uit ze te persen die ze niet menen.

    1. Pit

     @Erik: Zelfs Adolf zou voor Wim een heilige zijn, zolang hij maar aandacht en eten krijgt.

     #doodzwijgen

     1. eRik2017

      @Pit
      Dat omschrijf je eigenlijk heel goed.
      #ontwimmen #trippeltrappeltrolletje

     2. Ernst Quispel

      DFTT.

     3. eRik2017

      Hey @Wim!
      Je bent vroeg! Heb je afhaalchinees laten brengen met een Ubertje?
      Wel je trolhoefjes aflikken na het eten he?
      Tot zo Wim!

 2. Babaji538

  We noemen dit eensgezindheid.

  Petra Hermans

 3. 75

  Bravo burgemeester

 4. DolleDries

  Deze Arthur Graaff staat handelend als een fascist voor zijn eigen politiek gewin te dansen op een monument van de moedige mensen die hun leven waagde en gaven.

 5. Feit

  De rechtse media mag niet komen van onze fascist Arthur Graaf.

  Dit landje wordt steeds enger met die linkse fascisten.

 6. Holland

  Dit had ik nooit van Pieter Broertjes -ex hoofdredacteur van de Volkskrant- verwacht. Ere wie ere toekomt: het is de juiste keuze, well done.

 7. Beukman

  Ik ben het met Broertjes eens. Als je voor een vrije pers bent, moet je niet het eventueel wat minder frisse deel van die pers willen bannen, want dan is het geen vrije pers wil. Hulde voor de principiële houding van deze PvdAap.

  Wél kan ik me voorstellen als bepaalde provocateurs zouden worden geweerd, types Castricum en Roos, die er niet voor terugdeinzen om bejaarde herdenkers een microfoon onder de mik te douwen en ze akelige vragen te stellen.

  1. Holland

   Ook Beukman floreert bij voordelen en aannames. Anderen demoniseren begint in het klein.

   1. Beukman

    Natuurlijk, @Holland. Over een paar jaar is iedereen dankzij mij Hitler vergeten.

    1. Holland

     Beuk, vanuit je persoonlijke aversie tegen Rutger en Jan, meen je hun gedrag en houding te kunnen voorspellen. In negatieve zin natuurlijk. Dit is op niks gestoeld behalve op je bekrompen mening. Zoiets noemt men demoniseren. Alleen denk je vanuit je onverwoestbare deugmens mentaliteit daar recht op te hebben.

     1. Beukman

      @Holland
      Schei toch uit, demonizeurpiet. Beide heren hebben in het verleden gedemonstreerd dat niets heilig is voor ze. Gewapend met een microfoon en een camera voelen ze zich een hele vent, ze knijpen vrouwen in hun tieten, stalken Surinamers terwijl ze roepen: “Zwarte Piet!”, en plegen huisvredebreuk. Gewoon omdat het kan, want op god of gebod heeft niemand ze ooit durven betrappen. Wél op zielig doen, zoals bijvoorbeeld die keer dat Castricum van de trap af werd gesodemieterd door een stevige kerel wiens zwangere vrouw de dappere reporter meende te mogen lastigvallen met zuigvragen.

      Van mijn kant is er dus geen sprake van “voorspellen”maar van deduceren, oud-Hollands deugventje dat je daar bent. Dergelijke types wil je gewoon niet op een herdenking hebben.

     2. eRik2017

      @Beukman
      Wanneer was dat? die acties van Castricum en Jan Roos?
      Ik keur gedrag zoals jij beschrijft ook absoluut af, maar volgens mij is in elk geval Castricum wel bijgedraaid na een aantal keren over de schreef te zijn gegaan, en daarop aangesproken te zijn.

     3. Ernst Quispel

      Juist!

     4. Holland

      Beukman, je hebt een schurfthekel aan GeenStijl, daar hebben wij het in het verleden meerdere keren over gehad, Steeds weer blijf je een paar ballorige en melige items vanuit je linkse fatsoensmoraal naar voren halen en als toonbeeld van verwerpelijkheid aanvoeren. Jeugdzondes, die jij als ‘keihard’ bewijs aanvoert. Je bent gewoon een minne linkse fatsoensmoralist, een deugmens in optima forma. Tenminste: als het jou zo uitkomt.

      Rutger Castricum is inmiddels een keurige en saaie journalist geworden die al jaren geen spraakmakend interviews meer heeft opgeleverd, laat staan over de schreef is gegaan. En Jan Roos heeft in het verleden met talloze interviews voor GeenStijl bewezen wel over fatsoen te beschikken maar harde vragen niet uit de weg te gaan. Dat is het werk van echte journalisten.

      Dat jij hen op oude gronden blijft demoniseren bewijst dat je een rigide en vastgeroeste mind hebt. Ik zou haast zeggen een poepfijne christelijke en onwrikbare mening. Als ouderling zul je je helemaal op je plaats voelen.

     5. Beukman

      @Holland aka Archetype01
      Nou ok, als Roos en Castricum hun excuses maken, mogen ze er van mij bij. Maar één misstap, en ze kunnen het schudden voor de rest van hun carriere.

  2. Ernst Quispel

   Ik begreep dat de initiatiefnemers een onderscheid wilden maken tussen serieuze nieuwsmedia en propagandagroepen. DDS kiest er zelf expliciet voor niet een objectief en serieus nieuwmedium te willen zijn. Ze hoorden daar dus niet thuis en hadden ook helemaal niet de ambitie er te zijn.

   1. HW

    IK snap niet goed wat jij hier dan te zoeken hebt, imbeciel.

    1. Holland

     Je was me net voor HW.

    2. Pit

     @HW: Hear, hear!

   2. Beukman

    @Ernst
    Nochtans is het een glijdende schaal. Ik vind niet dat het aan de organisator is om voor een dergelijk belangrijke herdenking te bepalen welk nieuwsmedium wel serieus is, en welk niet.

    1. Ernst Quispel

     Ik moet je gelijk geven maar ik heb begrip voor de initiatiefnemers.

     1. eRik2017

      Het bewijst enkel alweer! Ernst, dat jij karakteristieken hebt van iemand die een samenleving wenst die geleidt wordt door een sterke man, die voorschrijft hoe het volk zich zal gedragen, waar je wel en niet naar mag kijken en wat je wel of niet mag vinden.

      Het getuigt er ook van dat jij niet opgewassen bent tegen tegenspraak of (soms cynische) kritiek op jouw mening of wensen.
      Kritiek en dat je niet serieus wordt genomen maakt jouw boos, en je wilt dan tegenstanders uitsluiten en de mond snoeren, terwijl je op hetzelfde moment schreeuwt hoe belangrijk democratie is.
      Ik veroordeel je er niet eens direct mee, maar ik stel het wel vast.

     2. eRik2017

      En dat je niet opgewassen bent tegen kritiek, dat je er een naar gevoel van krijgt, zal je bevestigen door DFTT terug te kaatsen, of iets anders waar je mij trol noemt of iets anders waar je probeert te overtroeven met niets. Misschien zeg je niets terug, want ik heb jouw reactie al voorspelt. Nee, leuk vind je het niet. Maarja, niemand vindt jou leuk.

     3. Ernst Quispel

      “Het bewijst enkel alweer! Ernst, dat jij karakteristieken hebt van iemand die een samenleving wenst die geleidt wordt door een sterke man, die voorschrijft hoe het volk zich zal gedragen, waar je wel en niet naar mag kijken en wat je wel of niet mag vinden.”

      Op basis van welke uitspraak van mij kwam je tot dezer wonderlijke gevolgtrekking?

     4. Pit

      #Erik:

      #gaarkoken

     5. eRik2017

      @Ernst-Wim is zo voorspelbaar. De ouwe fapper!

   3. A3aan

    Beukman: “het eventueel wat minder frisse deel van de pers…”

    Snert Kwispeldoor: “serieuze nieuwsmedia en propagandagroepen..”

    Komt er wel lekker uit bij de trollenbrigade. Het zou voor DDS en iedereen zéér prettig zijn als die stoorzenders nu eens de kuierlatten namen. Fascisten en trollen, je kunt ze missen als kiespijn.

   4. Betoverd Konijn

    Hahahahaha. En welke media zijn wel ‘objectief en serieus’? Zie je niet hoe subjectief deze beoordeling is? Wil je echt dat mensen worden geweerd op zo’n basis?

    Vandaag zijn het de mensnen waar je het mee eens bent die de ‘anderen’ monddood maken. Maar hou in gedachten: Wat als het morgen de mensen zijn waarmee jij het oneens bent die deze macht gebruiken om iedereen die jouw visie deelt monddood te maken?

    Kweek eens wat principes.

  3. eRik2017

   @Beukman
   Dank voor het delen van je mening over dit serieuze onderwerp.
   Net als jij denk ik dat het uitermate kwetsend en getuigend van elk gebrek aan moraal zou zijn als een welke interviewer dan ook dit zo zou doen.
   Echter, er is ook een stroming waar de samenleving mede m.b.v. social media dit soort gedrag niet meer tolereert. Media weet dat ook, en ook de mensen die in de media werken. Ik vraag mij serieus af of de moraal bij personen die jij noemt laag is.
   Daarom vind ik ook deze veronderstelling vooraf niet okay.
   En als dat wel zo zou zijn, laat hen dan zo acteren en je zal zien dat de maatschappij vandaag ze zal afserveren.

 8. Meester Kong

  Poeh, CPN als aanjager van de staking.
  Zal het op DDS goed doen……

  1. Ernst Quispel

   Nee, het betreft een respectabele organisatie met een respectabele woordvoerder die hier door debielen door het slijk wordt gehaald.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/AFVN/Bond_van_Antifascisten

   DDS maakt hier heel goed duidelijk waarom ze dit soort proagandaclubs liever niet op hun herdenking zagen opduiken.

   1. Holland

    “De AFVN bestrijdt neonazisme en verheerlijking van nazisme en fascisme.”
    —————————————————————————————
    DDS, noch GeenStijl, noch The Post Online, noch WNL is nazistisch of fascistisch. Nooit geweest, nooit aanleiding toe gegeven. Steeds opnieuw wordt kritiek op de omvolkings-tsunami en op de islam daarmee gelijk gesteld. Het toont ondubbelzinnig de doofheid, blindheid en het totale gebrek aan beoordelingsvermogen van deze uiterst linkse (communistische) deugbende.

    1. Feit

     Geen speld tussen te krijgen, Holland!

    2. Ernst Quispel

     Holland, dat werd ook niet beweerd en dat was ook niet de reden om genoemde propagandaorganen te weren.

     1. van Urk

      Wat was de reden dan wel? Blijkbaar zijn alleen Linkse propaganda lieden degenen die bij het rechte eind hebben. Over nepnieuws gesproken!

    3. Rechtsaf

     @holland wat je leest van Ernst,Beukstra,Guus,Bon, Kong zijn hun eigen fascistische sympathieën, de aliassen die elkaar continue in de oortjes likken (lees; strelen)

  2. Meester Kong

   Ach en Pimmie mocht geen lid worden van de CPN, was volgens het bestuur een grote onrust stoker 🙂
   Waar zijn ze gebleven 🙁

  3. DolleDries

   Er is best wel een hoop veranderd ,als je weet dat de communisten liefhebbers nu mee lopen in een optocht waar geroepen wordt Hamas, Hamas alle Joden aan het gas.

 9. Vit

  Wie had dat verwacht Ernst/Snert begrijpt het niet.

 10. Ni28

  Een vuist zonder roos in het gezicht van de antifascisten en DDS forum trollen.

  1. Ni28

   De Quispel trol in ieder geval. Die hoort niet in de “koelkast” maar in de “vriezer”.

   1. Vit

    Mwah, ik zou zeggen cremeren én begraven voor de zekerheid.

    1. A3aan

     Begraven, diep onder de grote tegel van Penthouse Pechthold

 11. Ni28

  20@ Gadver…wat een vieze, gore mentaliteit. Als ie niet gelijk krijgt gaat ie weer draaien. De redactie weer aan het paaien? Blijf toch weg men zal je dankbaar zijn voor de enige goede daad die je kunt maken.

  1. Meester Kong

   Nou nou, je vergeet dat de meeste RPopu .. reaguurders hetzelfde doen.
   Zie dat EQ vaak zeer zinnige opmerkingen maakt en dat staaft met voorbeelden cq vaststaande feiten.
   Gewoon weggehoond, het past niet op DDS, de reaguurders willen niet dat hun mening ter discussie staat.

   1. van Urk

    De mening van Links is alleen om te lachen of liever gezegd om te huilen.

 12. Ni28

  45@ Kom nou, Kong, als je het niet inziet wilt je het niet zien, zo simpel ligt het.

 13. Ruud562

  Ja, die Graaffs staat in zijn handelen gelijk aan de facist! Een facist die we nu aan de macht zien in Turkije, in een Noord-Korea, kortom in alle landen waar de persvrijheid wordt bedreigt!

  Het is goed dat die Broertjes niet aanwezig was, trouwens was hij wel gegaan zou dat met het oog op de komende verkiezingen, de zoveelste doodsteek zijn geweest voor zijn partij, de PvdA! Mogelijk dat dit ook een rol heeft gespeeld in zijn besluit om niet te gaan.

 14. Kodi

  Arthur Graaff, een veroordeelde…

  Boete voor Arthur Graaff

  29 jun. 2017

  De Bussumse fascistenbestrijder en activist Arthur Graaff is gisteren door de rechtbank veroordeeld tot 150 euro boete wegens smaad. Graaff heeft op internet in publicaties gesteld dat Gaston Vrolings het boek ’Mein Kampf’ verkoopt en een nazibeurs organiseert.

  De Bussumse fascistenbestrijder en activist Arthur Graaff is gisteren door de rechtbank veroordeeld tot 150 euro boete wegens smaad. Graaff heeft op internet in publicaties gesteld dat Gaston Vrolings het boek ’Mein Kampf’ verkoopt en een nazibeurs organiseert. De officier van justitie had een hogere boete geëist. Graaff beriep zich op de vrijheid van meningsuiting maar volgens de rechtbank heeft Graaff onnodig en bewust de persoonlijke levenssfeer van zijn slachtoffer geschonden. De twee mannen strijden al jaren. Beurzen waar nazispullen zoals het boek van Hitler ’Mein Kampf’ worden verkocht zijn Graaff een doorn in het oog. De beurs van Vrolings was vroeger in Huizen en verhuisde onder druk van de gemeente naar Houten. Het slachtoffer had ook nog 20.000 euro schadevergoeding gevraagd maar die vordering vond de rechtbank te ingewikkeld.

  https://www.gooieneemlander.nl/gooi-vechtstreek/boete-voor-arthur-graaff

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.