Hoppa! Racistische actiegroep De Grauwe Eeuw vervolgd omdat ze Sinterklaas wilden omleggen

De Grauwe Eeuw, een extreem-links gezelschap onder leiding van Michael van Zeijl wordt vervolgd door justitie. De groezelige heren hebben afgelopen oktober namelijk openlijk geopperd om Sinterklaas tijdens de nationale intocht te vermoorden. De Goedheiligman zou namelijk de dood verdienen, omdat hij een overblijfsel uit koloniale tijden is.

Gelukkig let het Openbaar Ministerie ook nog een beetje op. Vandaag werd namelijk bekend dat men is overgegaan tot een strafrechtelijk onderzoek van de doldrieste actiegroep De Grauwe Eeuw. Deze club, die zich constant op een uiterst racistische manier uit over racisme, is namelijk meer dan een zielig clubje mensen dat boze brieven schrijft aan gemeenten of ze alsjeblieft standbeelden van Michiel de Ruyter willen weghalen.

Ze orakelen openlijk over het vermoorden van Sinterklaas tijdens de nationale intocht, en dat wordt door een Officier van Justitie nu nader onder de loep genomen. Dit zijn de teksten die de groepering vrolijk de wereld inslingerde:

“‘Zit niks anders op.. we moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten.’, schreef Z. volgens het dagblad [De Telegraaf, red.] op 29 oktober op Facebook. ‘Dubbele prijs als het tijdens de Nationale intocht is zodat alle kinderen getuigen ervan zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten. Maw zonder twijfel morsdood. Zo kan de NPO geen onzin verhaaltje ophangen met een nieuwe Sinterklaas en zijn we voorgoed van dat feest af. (En van die irritante Flodder acteur die Sinterklaas speelt.)'”

Dat laatste zinnetje maakt duidelijk dat dit dus om een zeer concrete doodsbedreiging gaat: tegen acteur Stefan de Walle. Gezien het effect wat Grauwe Eeuw-voorman Michael van Zeijl zoekt, kan je hierbij zelfs spreken van terrorisme. Dat gaat namelijk uit van een zogeheten dubbel oogmerk. Dat houdt in: men wel een persoon de dood injagen, en daarmee ook een in bloed geschreven bericht afgeven aan de maatschappij. Door “hersenen en botsplinters” kunnen kinderen zo angst worden aangejaagd en een bepaald doel (afschaffing van het Sinterklaasfeest) worden bereikt.

Naar aanleiding van die teksten is de gemeente Utrecht al gestopt met het samenwerken met deze club agressieve racisten. Nu alle andere mensen nog. De enige die nog in contact met Van Zeijl en zijn bloedrode club dient te staan, is zijn advocaat. Want laten we wel wezen: als dit soort teksten al niet meer strafbaar zijn, welke zijn dat dan wel?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Anton Adriaan

  Wat een haat weer.
  Weet je wat ik denk? Ik denk dat Michael van Zeijl vroeger misbruikt is door z’n buurman, verkleed als Sinterklaas.

  1. corfo

   “De Grauwe Eeuw” is géén racistische actiegroep maar een levensgevaarlijk CRIMINELE ORGANISATIE.
   Verder denk ik dat men @Anton Mussert per ongeluk heeft vergeten bij het ten uitvoer brengen van de doodstraf ná WO II. Hij heeft nog exact dezelfde perverse gedachten als vóór en tijdens WO II.

   1. Anton Adriaan

    Hahaha Corfootje, gevatte opmerking hoor. 😉
    Doe je goed!

    1. corfo

     @ Anton Mussert.
     Ja, goed hè ?

   2. Pit

    @Corfo: Adolf reageert als een typische trol, dat heb je vast wel in de gaten. 🙂

    1. Anton Adriaan

     Zout, (nu heet je blijkbaar Pit)
     Dit zou een bericht van jou kunnen zijn hé? 😉

     1. Pit

      @Wim Adolf Hütten: Tuurlijk trollemans! 😛

     2. Anton Adriaan

      …Ben ik… Nu ook een Wim?!
      ..gottegot…
      🙁

    2. corfo

     @ Pit.
     Deze @Adolf Mussert en @Kwispel Staartje zijn trollen van de bovenste plank, maar tegelijkertijd de grootste internet-vervuilers op dit forum.
     Aan hun geschrijf is geen touw vast te knopen, als je een vraag stelt zijn ze plots verdwenen, idem-dito als je naar hun bronnen informeert, al met al een erg kinderlijk stel.
     Maar ze bezorgen mij redelijk wat leesplezier, daarom reageer ik zo af en toe op hen, daardoor bezorg ik hen misschien ook wel een leuke dag en heb ik mijn sociale plicht weer verricht.
     Trouwens @ Pit, ’t is hier prachtig weer, erg koud, met héél veel zon !

     1. Pit

      @Corfo: Hier ook heerlijk weer.

      Ik ga aanstonds, dat zij mijn opa altijd als iets binnen geringe tijd stond te gebeuren, een ferme wandeling genieten. Mijn hondenbeesten zullen mij daarbij vergezellen, zoals dat dagelijks het geval is. Ik prefereer daarbij de zon i.p.v. regen. 😉

   3. Anton Adriaan

    @Corfo, het was maar een theorie. Er kunnen natuurlijk meerdere redenen zijn waarom Michael van Zeijl een hekel heeft aan de oude Sinterklaas. Er moet iets heftigs gebeurt zijn. Anders ga je niet een kindervriend omleggen he?
    En dat koloniale heeft van Zeijl er bij verzonnen om het nog erger te maken.
    😉

  2. loes530

   Het word steeds erger

  3. swetsnek

   En dat ie nooit maar dan ook nooit kadootjes heeft gekregen van deSint hahaha.
   Ik blijft het zegen hoor … er lopen er meer los dan dat er vast zitten

  4. Guus Geluk

   Mogelijk is deze meneer inderdaad aam een traumatische ervaring onderheving. Normale mensen reageren niet zo stompzinnig.

 2. rafi

  Hij vergeet, dat er steeds weer nieuwe kinderen geboren worden. Het verhaal zal dan worden dat slechts een hulpsint vermoord is. Maar zonder gekheid: het bestaan van dit soort extremisten is statistisch slechts het logische gevolg als je ziet hoeveel zetels inmiddels extreem-linkse partijen in dit land (GL, SP, PvdD, en vlak de linkervleugel van de PvdA niet uit) bezitten, en hoe groot Dhimmie ’66 is! De Gauss-kromme is behoorlijk naar links opgeschoven (en een andere naar rechts) sinds de grootste van de middenpartijen ruim onder de 40 zetels zit. Vroeger waren zetelaantallen van 40+ en zelfs 50+ voor zulke partijen niet bijzonder. Die zetels liggen nu allemaal op het kerkhof. Er zijn door de generaties erna (en door gastarbeiders, Surinamers en Antillianen, economische ‘vluchtelingen’, inmiddels opgegroeide geimporteerde schattige adoptiekindertjes en de vermenging van Hollandse vrouwen met lieden uit de hele rest van de wereld, of het nu uit Australie komt of uit Engeland of Spanje of Timboektoe of de VS, dat maakt allemaal geen reet uit, als het maar geen echte Hollandse jongen van Bontekoe is, gewoonweg meer extremisten, die vaak zo geworden zijn omdat ze niet goed raad weten met hun familiaire achtergrond, bijgekomen.

  1. Marija

   +++

  2. Marija

   de *geplande* verdunning vanaf 1975

   1. Pit

    @Marija: Klopt. Er is vanuit de politiek niets gedaan om ons land te beschermen tegen de gevolgen van de anti-westerse en islamitische invloeden. Sterker nog, de nieuwkomers werden aangemoedigd zichzelf te blijven. Een regelrechte daad van verraad tegen de autochtone Nederlander, zo is gebleken. Nog los van de financiële gevolgen omdat is gebleken dat talloze allochtonen sindsdien een gratis uitkering genieten.

  3. Pit

   @Rafi: Links is levensgevaarlijk! De aanslag op het huis vaan Aad Costo, de aanslag op het leven van Hans Janmaat waarbij zijn collega blijvend invalide raakte, de dood van Pim Fortuyn, het zijn allemaal terreurdaden van Linksaf. Het vervelende is dat het Den Haag wel goed uitkwam en uitkomt.

 3. Tinneke

  Wat een land:
  Het ergerniswekkende gezeik over de Zwarte Piet. De aangiften tegen Wilders omdat hij vroeg of we meer of minder Marokkanen wilden. Het zijn zo wat recente voorbeelden van de toenemende ergernis die ons land in de greep houdt sinds de massa immigratie de demografische verhoudingen definitief veranderd hebben.Het land verzuurt. Grapjes zijn geen grapjes meer. Problemen kunnen niet meer benoemd worden. Elke uitspraak wordt onder het vervormende vergrootglas van de racisme industrie gelegd.Over van alles en nog wat moeten precieze regeltjes worden gemaakt om de lieve vrede te bewaren. Het wordt erger en erger. Steeds meer zuur. Steeds meer agressie.Nederland was ooit een ontspannen samenleving met vrijheid van meningsuiting. Daar is niets meer van over, want er is een nieuwe kaste van beroepsallochtonen ontstaan die de oorspronkelijke Nederlanders hun wil op legt, onder het mom: Wen er maar aan. Wij zijn hier, wij blijven, wij hebben een Nederlands paspoort en dus zijn we Nederlanders.De beroepsallochtonen hebben niets te schaften met die Nederlandse samenleving. Ze gaan door met zuigen, zeuren en treiteren tot ze weer een puntje binnen hebben. Ze doen dit met hulp van de linkse media en de Publieke Omroep, die feitelijk geen Publieke Omroep is, maar een omroep van en voor een clubje linkse blanken(witte) woonachtig in gebieden waar geen allochtoon te bekennen is.Ze krijgen steeds meer in de gaten dat het de aard van de Nederlander is om in te schikken en terug te trekken. Succes verzekerd. Het interesseert ze echt niets of we nu wel of niet een Blauwe Piet krijgen Het gaat hen alleen maar om het verder verzieken van het klimaat in Nederland, om het uitoefenen van wraak, om het uitleven van rancunes.

  1. Pit

   Geef het niet op lieve Tineke, want dan hebben zij gewonnen en gingen Michiel de Ruyter, Piet Hein en Jan Pietersz Coen voor niks naar de haaien!

   1. Tinneke

    Haha…… echt niet☺

    1. corfo

     @ Pit/Tinneke.
     Je suis Piet Hein et je suis Michiel de Ruyter ét je suis J.P. Coen !!!!!
     We laten ónze helden, HELDEN !!!!, toch zeker niet onteren door een stelletje
     extreem linkse, veelal óók nog eens buitenlandse, lanterfanters/nietsnutten/handophouders/NSB’ers c.q. landverraders ?!

  2. Anton Adriaan

   Mee eens Tinneke. Goede post!

 4. Vit

  Als ik die foto zie denk ik het gaat niet zo goed met die jongen, de paranoia straalt er vanaf.

  1. Tinneke

   @ Vit…dit was de eerst gedachte die in mij op kwam! wat een engnek de gevaarlijkheid straalt er van af.

  2. swetsnek

   Ik zie heeeeeel veeeeeeel slaap tekort of heb ik dat mis .Zal wel aan zijn nachtmerries liggen dan .

 5. Peter Loosduinen

  Het wordt tijd om al dit soort gevaarlijke linkse clubjes met gekken op te rollen !!
  Deze lieden willen onze rechtstaat omvormen met geweld om gemodelleerd te worden naar hun normen.
  Ook de zogenaamde “dierenbevrijders”zijn en waren niet vies om met geweld en vernielingen hun doel te bereiken.

  1. Pit

   @Peter: Er was ooit een tijd, nog niet eens zo heel lang geleden, dat men effectief wist af te rekenen met landverraders en collaborateurs. Heulen met de islam en Nederland willen afschaffen is daaraan gelijk.

   1. Kodi

    +++++

 6. Ni28

  Er is genoeg mis op de linkse kant. Sporadisch wordt dit toegegeven want pijnlijk. Sinterklaas ombrengen in aanwezigheid van kinderen. Zo ziek is links geworden al. Maar publiekelijk worden alleen rechts extremisten genoemd. Het wordt tijd dat het extremisme halt toegeroepen wordt of ie nu rechts is of links. En links moet toegeven dat zij verre van schoon zijn in dit opzicht en moeten rechts niet altijd gaan demoniseren.

 7. Vit

  Ook hier mag je het niet over oorzaak en gevolg hebben, daar een stukje over geschreven maar dat komt blijkbaar niet door de ballotage commissie.

  1. Vit

   Foutje, moest in een ander forum.

 8. DolleDries

  De vraag is wist men dit voor de aankomst van Sinterklaas en bij ja, waarom liet men dan toe om een stelletje idioten met bussen naar Dokkum te vertrekken.

  1. Pit

   @Kodi: Kun je nagaan hoe imbeciel die gasten zijn. Er zijn Sinterklazen in overvloed. Zal een bloedbad worden… O wacht, daar hebben zij patent op.

   1. Ernst Quispel

    Kodi stelde zelf voor alle moslims de keel af te snijden. Dát bloedbad lijkt hem kennelijk wel een goed idee.

    1. DolleDries

     En jij was onder de naam Beukman hier voor de vereniging Martijn.

     1. eRik2017

      Nam Beukman (Beuçköy) net zoveel deel aan de activiteiten van partij Martijn als hij hier trölt?

     2. Guus Geluk

      Beukman is iemand anders, maar waar blijft de bron?

     3. Guus Geluk

      De bron komt niet, TrolleDries zat wat te trollen.

     4. DolleDries

      Wat zit jij nu te zeuren over bron.
      En waarom moet ik jou een bron geven als je zo zeker weet dat hij het niet is.
      Vertel jij je bron maar.

     5. Ernst Quispel

      DolleDries heeft zijn dikke duim als bron. Het is een leugenachtige fantast.

     6. Ernst Quispel

      Dat lieg je, Dolle Dries, maar waarschijnlijk kun je niet anders.

     7. DolleDries

      Je weet zelf niet meer wat je schrijft gewezen Beukman. Dat komt omdat je hier alleen maar komt om te trollen en niet wat je werkelijk denkt. Ja dan ga je foutjes maken en kwam jij met positieve reactie voor de vereniging Martijn .Waarom Beukman omdat iedereen hier tegen was en jij moest gaan trollen en dwarsliggen.

     8. eRik2017

      Zat jij bij partij Martijn @Ernst-Wim?
      Gatverdamme, Gatverdamme!!!

     9. Guus Geluk

      Beukman is iemand anders, Dries, dat kunnen je mede-trollen wel beamen. Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat hij ooit zijn waardering uitsprak voor Martijn, dus: heb je een bron?

     10. DolleDries

      Guus jij spreek vol overtuiging dat hij het niet is, geef jij je bron.

     11. eRik2017

      Mij valt het op dat Guus het voor Ernst-Wim gaat opnemen zodra het heet onder de voeten wordt. laatst ook al toen Wim zijn achternaam ergens boven liet staan, en nu de relatie van Wim met partij Martijn.

      Ik moet er al niet aan denken dat ik reageer op iemand die liefhebber is van partij Martijn. gatver! Iemand die daar op zijn kamertje achter de PC…… Gatverdamme!!!

     12. Guus Geluk

      Je was dus weer eens aan het fantaseren, Dries.

     13. DolleDries

      Nee hoor Guus hij is het gewoon.
      Ken jij Ernst dan persoonlijk of Beukman.

     14. Guus Geluk

      Kan het natuurlijk niet bewijzen, maar ik weet 99% zeker dat Beuk en Quispel niet één en dezelfde persoon is, net zo min als Kong dezelfde persoon is als Quispel.

      Zijn ze gewoon te verschillend voor.

      Zie wel dat Erik zich vergist in zijn accountje. Hij had nog met Pit moeten inloggen.

    2. eRik2017

     Ernst-Wim
     De beschermheer voor alles dat Nederland kapot wil maken.

     Je zit verkeerd @Wim
     [_] geschikt
     [X] ongeschikt

     Hier moet je zijn:
     https://www.facebook.com/DenkNL/

     1. Pit

      @Erik:

      ̶̶G̶̶e̶̶s̶̶c̶̶h̶̶i̶̶k̶̶t̶̶
      ̲̲G̲̲e̲̲s̲̲c̲̲h̲̲i̲̲k̲̲t̲̲

     2. Pit

      ̶̶O̶̶n̶̶g̶̶e̶̶s̶̶c̶̶h̶̶i̶̶k̶̶t̶̶
      ̲̲O̲̲n̲̲g̲̲e̲̲s̲̲c̲̲h̲̲i̲̲k̲̲t̲̲

     3. eRik2017

      @Pit Woehahahaaha

 9. Two Ravens Black Kettle

  En wanneer er in de toekomst ergens in een stad of dorp Sinterklaas van zijn paard wordt geschoten of Zwarte Piet doodgestoken dan wassen de NPO/RTL-propagandisten hun gore handen in bloederig onschuld.

 10. DolleDries

  En toch met deze oproep en dreiging liet men twee bussen idioten naar Dokkum gaan en was er geen protest verbod. Schandalig.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1640629/burgemeester-extra-maatregelen-na-oproep-moordaanslag-op-sinterklaas

  1. van Urk

   Zijn Chinezen intelligenter, Europeanen creatiever en Afrikanen sportiever dan de rest? En waarom Asjkenazische Joden met een gemiddelde IQ score tussen 110 en 115 ver boven het wereldgemiddelde uit steken? https://www.volkskrant.nl/voorpagina/wat-nou-racisme-sommige-rassen-zijn-gewoon-slimmer-of-niet~a3755065/

 11. Carolina

  Hij ziet er erg licht uit, duszzzzzzzz. Boze blanke voorouder ergens? Ik geloof in dialoog maar niet met dit soort extreme haatfiguren. Wat een idioot. Nu geen centimeter toegeven, dat is wat zo’n muppet bereikt. Terug bij af en rechtstreeks naar de gevangenis …………….

 12. Peter Loosduinen

  Heeft de ombudsman ook niet bijgedragen aan de demonisering van Zwarte Piet en daarmee de weg vrijgemaakt voor het salonfähig maken van de bovengenoemde actiegroep ???

 13. Ruud562

  “Want laten we wel wezen: als dit soort teksten al niet meer strafbaar zijn, welke zijn dat dan wel?”

  Wel Tim, een cartoon van Nekschot, een uitspraak van Wilders, een uitspraak van een FvD-lid?!

  Wat zeker is, is dat het tegenhouden van die bussen vol zwartepietenhaters, maatschappijlosers en -parasieten op de snelweg bij Dokkum, wellicht veel, héél veel ellende en trauma’s heeft voorkomen! Dankzij een paar dappere Friezen, die nu hiervoor moeten boeten!

  Ja Tim, welkom in het Nederland van de 21e eeuw!

 14. Ruud562

  En verder, zag vandaag die R. de Vries zijn afschuw uitspreken over de oproep tot dood aan Sinterklaas.
  Maar mede dankzij deze politiekcorrecte, achterbakse hypocriet R. de Vries is het zover gekomen!
  Want bij de eerste geluiden over rascisme had men die de kop moeten indrukken in plaats met ze aan tafel te gaan, hé Asscher c.s. In plaats ze podia te geven en met ze mee te gaan in hun volkomen dwaasheid, hé AD, NRC, Volkskrant, NPO, RTLl!

 15. LaurensvanderKl

  Opknopen die hufter! (sic Marie Louise Kelderman)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.