Hulpverleners hebben ook het seksbeest uitgehangen in Syrië; de VN was van alles op de hoogte

Na Oxfam Novib, Plan International en Dokters zonder Grenzen blijkt ook de volgende hulpclub helemaal besmet te zijn door seksfeesten die vervolgens verzwegen zijn: de Verenigde Naties ging in Syrië willens en wetens in zee met clubs die zich uitleefden op jonge meisjes, weduwen en vluchtelingen. Zij vielen ten prooi aan seksuele roofdieren die onder het mom van ontwikkelingshulp oorlogsslachtoffers misbruikten.

De Verenigde Naties hebben misschien geen bloed, maar wel andere kwestieuze lichaamssappen aan hun handen. Dat blijkt uit berichtgeving van de BBC. De Britse staatsomroep heeft namelijk de hand weten te leggen op een kritisch rapport dat vernietigend oordeelt over de integriteit van “lokale partijen” waarmee de Verenigde Naties in zee gingen om Syrische oorlogsslachtoffers te helpen. Het voedsel werd gedistribueerd door seksuele roofdieren die bepaalde ‘diensten’ terugeisten in ruil voor het voedsel en de andere hulp die ze de getroffen bevolking gedurende de Syrische burgeroolog aanboden.

Lees en huiver:

“In het rapport van het Bevolkingsfonds van de VN staat dat sommige vrouwen tijdelijk ‘trouwen’ met hulpverleners om zo op een verdekte wijze seks te kunnen ruilen voor voedsel. ,,Andere hulpverleners vragen vrouwen en meisjes om hun telefoonnummers, geven hen een lift naar huis ‘om iets ervoor terug te krijgen’”, zo tekende de VN op uit de monden van Syrische vrouwen. Vooral vrouwen zonder mannelijke ‘beschermer’ zoals weduwen, gescheiden vrouwen en vluchtelingen zijn erg kwetsbaar.

De BBC sprak ook hulpverleners die stellen dat sommige Syrische vrouwen niet meer naar de distributiecentra van de hulporganisaties willen, omdat hun omgeving anders aanneemt dat ze wel seks zullen hebben gehad in ruil voor voedsel. Ze beschouwen de distributiecentra als ‘onveilige plekken’.”

De VN ging desalniettemin gewoon door met het zakendoen met die lokale partijen, omdat naar eigen zeggen niemand anders in staat was om het voedsel aan de lokale bevolking uit te delen. Dat is op zich nog wel te begrijpen, maar dat men niet heeft geëist dat de daders ervan aan de schandpaal werden genageld is ronduit verbijsterend. Alle seksbeesten zijn dus gewoon weggekomen met hun zieke gedrag.

En erger nog: al met al is opnieuw vast komen te staan dat seksueel misbruik binnen de ontwikkelingshulpwereld een wijdverbreid probleem is dat in iedere porie van de hulpverleningssector is gaan zitten. Niemand kan nog doen alsof alleen Oxfam-medewerkers kinderprostituees consumeerden en op kosten van de belastingbetaler de pimp uithingen.

Ja, zelfs de Verenigde Naties zijn besmet geraakt met deze ranzige losbandigheid, zo blijkt nu. Wat een wereld…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. eRik2017

  En alweer, niemand in het parlement staat op, voor afkeuring en nader onderzoek.
  Nergens worden er personen voor het hekje geroepen om zich te verantwoorden.
  Ik denk dat er vele beerputten staan te borrelen de deksel er nog op. De stank zal verder onder de deksel vandaan komen.

  1. corfo

   @eRik2017.
   Natuurlijk staat er niemand in het parlement op, niemand doet het voorstel om de betalingen van NL aan de VN te stoppen; want wie, oh wie weet welke prachtige baan er ligt te wachten op één van onze “zéér bekwame bestuurders” ?

   1. eRik2017

    Nou het lijkt nu toch dat de VVD het geld wil terughalen, maar…….. natuurlijk is dit binnen de gemaakte afspraken al dichtgetimmerd.

    U kunt kreunen wat u wil,
    U betaald, en wij gaan van bil

 2. Supernoodle

  Letterlijk en figuurlijk.

  Links Lullen.

  1. Kodi

   Van links is bekend dat ze bijvoorbeeld in het onderwijs graag kinderen al vanaf de leeftijd dat ze nog kleuter zijn willen penetreren met politiek correct geleuter. Kortom: Maatschappelijke perversie. Op de VN-seksfeesten is links dus niet eens vies van “Steek je leuter in een kleuter”. Hoe ziek wil je het hebben?

  2. Kodi

   Links lullen en gesubsidieerd jonge minderjarige kutjes en kontjes vullen.

   1. Ernst Quispel

    Kodi weet hoe het werkt.

    1. corfo

     @Kwispel.
     Jij bent een vieze man !!

    2. Kodi

     Vandaar ook mijn pleidooi voor de subsidies aan de VN in te houden. Dat spaart een boel slachtoffers van kinderseksfeestjes van de VN uit. Win-win. Minder kinderen als slachtoffer en wij minder geplunderd. Ja, zo kan het werken. Dus ik zeg: Doen! Zet onze afdrachten aan de VN per direct stop!

 3. Kodi

  Laten we beginnen met er geen cent meer aan mee te betalen.

 4. Feit

  Iedereen weet tegenwoordig wel dat al die linkse deugmensen untermenschen zijn.

  Het is het menselijke afval op deze planeet.

  De enorme emotionele schade en verdriet dat ze andere mensen aandoen is immens.

  En maar wijzen naar de heer Trump.

 5. Guus Geluk

  Afschuwelijk, moge de daders maar zwaar worden gestraft.

  1. DutchDropveter

   En meneer geluk een ban tot het hiernamaals.

   1. Pit

    @DDV: Amen to that!

    1. corfo

     @Guus Geluk.
     Dat zijn krokodillentranen !!!
     Volkomen ongeloofwaardig wat u bazelt.

     1. Pit

      @Corfo: Geen Geluk probeert het wel maar het lukt hem niet. Oorzaak?

      #rugdekker

     2. Guus Geluk

      Welke diagnose stellen we, heer Pit? Ga eens bij jezelf te rade. Kom op, je bent zo bedreven in psychische effecten. Zoek eens op, man.

     3. Guus Geluk

      Heer Pit waagt zich niet aan een eerlijke zelfdiagnose, mogelijk uit angst door de mand te vallen.

    2. Guus Geluk

     De trol Pit beleeft er onder zijn aliassen plezier aan om andersdenkenden tot frustratie te brengen. Het is een gotspe dat hij vervolgens om bans voor anderen roept.

     Deheer Pit is zeer bedreven in psychologosche verschijnselen. Welke stoornis meet hij zichzelf aan? Een acute vorm van verveling op de oude dag?

  2. Kodi

   Per direct onze nationale bijdrage aan de VN stopzetten ook een goede optie om de VN te sanctioneren?

   1. Guus Geluk

    Wat er ook nodig is om deze lieden te treffen.

    1. Kodi

     Wel of niet per direct onze nationale bijdrage aan de VN stopzetten ook een goede optie om de VN te sanctioneren? Je faciliteert wat je subsidieert. Dus durf jij wel of niet voor deze optie te kiezen? Het is zeker nodig om deze lieden te treffen. Dus durf nou maar te laten zien aan welke kant je staat. Either you are with us or you are with the rapers. Mijn insteek: Verkrachters moet je geen subsidie geven. Ben jij dat met mij eens?

     1. Pit

      @Kodi: Voor rugtuffers als Geen Geluk ligt dat een stuk genuanceerder. Die zijn het meestal met het tegenovergestelde eens. Vandaar dat de kans groot is dat er niemand uit het trollenkamp reageert op jouw vraag.

     2. Guus Geluk

      Ik wacht nog steeds op je zelfdiagnose, Pit. Welke psychische stoornis heb je opgeduikeld?

 6. Feit

  Links en onderdrukte sekslaafjes gaan nou eenmaal heel goed samen.

  1. Kodi

   Vandaar dat links ook zo graag de Islam omarmt. De voor de volgelingen van de onfeilbare Pedofeet genaamd Mohameddanen gaf met zijn kleuterneuqen immers ook het “goede voorbeeld”, nietwaar?

 7. Steve Van der Vekens

  Verassing!

 8. Bertje1234

  Typisch links, dagelijks virtue signalling dat ze de goede mens zijn die voor gender neutrale toiletten gaat en het maar seksisme vinden als mannen online de vraag “zou u haar doen” durven beantwoorden. Maar daadwerkelijke verkrachting door linkse iconen (Bill Clinton), de zogenaamde wereldverbeteraars die door Soros gesponserd worden, of de zogenaamde vluchtelingen daar zijn ze muisstil over. Tegelijkertijd gaan ze uit hun dak als Trump zich afvraagt of iemand ongesteld is, of na zijn grab em by the pussy uitspraak.

  1. Feit

   De hypocrisie is stuitend.

   Mag het verval op links in versnelling raken.

   1. Kodi

    Hoopgevend is in ieder geval dat de PvdA weer in de peilingen heeft verloren. De PvdA is in de peilingen al gedegenereerd tot de Partij van de Acht zetels. Ik vind het wel triest voor al die scharen kiezers die eens massaal en hondstrouw PvdA hadden gestemd in de veronderstelling dat de PvdA er voor de werkenden was. Dat waren ze wellicht eens, maar dat is al zeer lang geleden voltooid ver verleden tijd. Thans bedrijft de PvdA nog enkel verraad aan de werkenden. Ik kan begrijpen dat de kiezers die eens massaal en hondstrouw PvdA hadden gestemd het de PvdA blijvend ten zeerste kwalijk zullen blijven nemen. VVD, CDA, D’66, GL, CU en zo zijn overigens geen haar beter en ook deze verdienen niet ons stem.

 9. DH2017

  Wat mij verbaast is dat iedereen hiervan verbaast is cq geschrokken reageert
  Al Decennia lang is al bekend dat hulp organisaties waaronder de V.N. Zeer medeplichtig is aan dit soort praktijken een goed voorbeeld is de film Whistleblower , ik zelf zit in de luchtvaart met name de luchtvracht en vlieg de hele wereld over en heb ook voor de V.N. Gevlogen en laat mij weten dat ze er alles aan doen om de miljarden deals binnen te krijgen en dat bepaalde landen systematisch naar de klote worden geholpen om de hulp organisaties hun miljoenen inkomsten te garanderen.

  1. Kodi

   En andermaal horen we het weer (bevestigd) van de echte boots on the ground. En geloof mij maar dat zij dat beter weten dan wat de trollen ons voorwenden om maar gul te blijven met belasting afdragen. Goed dat je ons informeert, want lang nog niet iedereen is goed geïnformeerd. If Dutchmen knew…

 10. Gerlos

  De beerput gaat nu echt open, te triest voor woorden.

  1. Kodi

   Het is slechts wat afdampt van een doofpot die weliswaar weer stinkt als een beerput en ze zullen proberen heel de rest van die nog grotere potpourri in de doofpot te houden. Het is slechts het spreekwoordelijke topje van de ijsberg of het spreekwoordelijke tipje van de sluier Wijze mensen weten nu al dat willen wij als Nederland geen pleefiguur gaan slaan wij nu per direct alle subsidies aan dit soort organisaties moeten gaan stopzetten. En ja, de hel zal gaan losbreken. Want kom bij die subsidiesponzen niet aan hun machtsposities en hun geldstromen. Bedenk wel dat die subsidiestromen worden betaald met belastinggeld en dat is volksgeld, ons geld. Degene die zich hard maakt voor ons geld kan op mijn sympathie en steun rekenen.

 11. Babaji538

  Anderhalf jaar geleden, op een zolderkamer
  en/of matras, droeg ik dit uit via social media;
  althans, ik kreeg waarschuwingen via Google,
  Twitter en LinkedIn.

  Petra Hermans

 12. Bon-vivant

  Even de berichten hierboven samengevat:
  Het is allemaal de schuld van politiek links. De linkse mens is een verdorven schepsel.

  1. Kodi

   Voel je je aangesproken dat je wordt gewezen op je gesubsidieerde immoraliteit en dat je eigenlijk rijp bent voor lantaarnpaaldecoratie? Een Nederlands gezegde luidt: Wie de schoen past, trekke hem aan.

   1. Bon-vivant

    Wat is er immoreel aan mij, als ik vragen mag.

    1. Kodi

     Van alles. Je staat aan de verkeerde kant.

     1. Bon-vivant

      Aan de verkeerde kant waarvan?

 13. eRik2017

  Zojuist lees ik een reisverslag van een Oxfam medewerkster in 2007. Een Nederlandse studente, die zelf in het verhaal zegt dat ze voor Oxfam werkt.

  Het gaat over vliegen van de ene plaats naar de ander, en rollen van het ene feest naar het andere, dansen tot vroeg in de ochtend, drank, meiden in bikini in het zwembad, etc. Een perfecte cocktail waar onder het toeziend oog van alle leidinggevenden misstanden vanzelf ontstaan.

  1. Bon-vivant

   Bron?

   1. eRik2017

    Ik probeer een bron toe voegen maar die wordt steeds geweigerd door DDS. Ik zal het nog een paar keer proberen

    1. eRik2017

     Reisverslag uit Banda Atjeh Leonoor

     1. eRik2017

      Ja, als je daaronder zoekt op internet dan vind je het artikel

     2. Kodi

      Als de link gecensureerd wordt, dan kan je het artikel ook gewoon copy past hier plempen. Het levert ongetwijfeld een schat aan informatie op over wat wij niet mogen weten en sommigen niet willen horen. Ongetwijfeld omdat er een schare subsidiesponzen hun machtsposities en hun geldstromen vrezen. Je weet: De waarheid is slechts hard voor hen die deze vrezen.

     3. eRik2017

      Geprobeerd @Kodi. Er blijken teveel woorden in te staan die de post blokkeert.

     4. Kodi

      Tik in op google en je treft dit aan:
      https://www.google.nl/search?q=Reisverslag+uit+Banda+Atjeh+Leonoor&rlz=1C1CHVZ_nlNL589NL589&oq=Reisverslag+uit+Banda+Atjeh+Leonoor&aqs=chrome..69i57.3652j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

      Is dit waar je op doelt?

     5. eRik2017

      Ja @Kodi
      En het gaat om een medewerkster die behoorlijk uit de school klapt wat er allemaal mis is. Ik zal haar naam niet noemen, die vind je zelf. Maar ze heeft meerdere sites. (zelfde platform) Naast misstanden legt ze de strategie uit hoe het ministerie van ontwikkelingssamenwerking gewoon commercieel geld wordt afgetroggeld.

    2. Bon-vivant

     Is het van een website?

     1. eRik2017

      Ja het is van een (bekende) web site. Ik denk dat de link geweigerd wordt omdat het geen https is (beveiligd)

      waar
      ben
      jij
      nu
      punt nl

     2. eRik2017

      Gebruik deze zoekterm/zin: Reisverslag uit Banda Atjeh Leonoor

    3. Bon-vivant

     Ja, ik heb de pagina gevonden. Het is een verslag uit 2007 van een studente uit Wageningen die (denk ik) een stage van 4 maanden liep bij Oxfam in Indonesië en nu nog een weekje heeft voor zichzelf en daarvan verslag doet.
     Ze loopt ook wat feestjes af. Ik vind het allemaal nogal onschuldig. Er wordt ook helemaal niets gemeld over prostitutie of misbruik van vrouwen en/of kinderen.

     1. eRik2017

      Dit vind jij onschuldig? Ik noem het ook de perfecte cocktail waar onder ogen van……
      Whatever…… Iedereen die graag Oxfam wil helpen misstanden te verbergen zeggen…….dat is onschuldig.
      Van feest tot feest, waar de alcohol vloeit en meiden in bikini in het zwembad, en met nog iets over liefdesstelletjes.

      Oxfam is een professionele organisatie, of zou dit in elk geval moeten zijn. Een Olympisch sporter (ook gesubsidieerd) wordt naar huis gestuurd als die een biertje drinkt en niet op tijd naar bed gaat.
      Ik verwacht niet van een Oxfam medewerker te acteren als een sporter, maar zeker niet het volledig tegenovergestelde.

      Deze hele zaak wordt bedekt met de mantel der liefde.

     2. Bon-vivant

      Maar waar zijn dan de misstanden (minderjarige prostituees, misbruik van vrouwen en/of kinderen) in dit verslag?

 14. CheikhRedo

  Huh? Hé jongens! Dit zijn moslims moeten jullie dat niet benadrukken zoals jullie altijd doen? Bijv net goed voor ze of iets dergelijks? Want iets anders scJ.l rijven jullie nooit,……..toch?

  1. eRik2017

   Waty bedoel je? Ik heb het niet over moslims en heb niets tegen moslims. Dit gaat over misbruik door hulporganisaties. Wat is je punt?

 15. Ernst Quispel

  Dat er binnen hulpdiensten, zoals overal, soms zaken gebeuren die verwerpelijk zijn is helaas duidelijk en het is ook zeer gewenst dat daarop krachtig wordt ingegrepen.
  De hetze die DDS richting hulpdiensten voert is echter schadelijk en moreel evenzeer verwerpelijk. Men scheert alle mensen die zich met ziel en zaligheid inzetten voor de hulp aan mensen in afschuwelijke noodsituaties lkasterlijk over één kam en veroorzaakt bovendien dat deze uiterst nuttige instellingen zodanig worden zwartgemaakt dat mensen stoppen met het doneren van geld. Uiteindelijk zijn de mensen in noodsituaties hiervan slachtoffer en het is niet overdreven te zeggen dat DDS met deze acties welzeker dodelijke slachtoffers maakt.

  Ik doe een klemmend beroep op DDS om hiermee te stoppen.

  1. eRik2017

   En daar komt Wim in zijn werkelijke persoon!
   Een “hetze”?
   “Dat er binnen hulpdiensten, zoals overal, soms zaken gebeuren die verwerpelijk zijn……..”

   Zoals overal? waar overal? Worden er kinderen verkracht bij de politie?
   Volgens Ernst-Wim moet je hulporganisaties gewoon ongemoeid hun gang laten gaan.
   Ik heb nog geen koppen zien rollen Wim bij Oxfam en andere organisaties.

   Dat jij een fanatiek aanhanger bent van mediacensuur dat heb je al vaker duidelijk gemaakt. Liefst wil je dat elke partij/persoonn die iets tegen Oxfam heeft wordt opgepakt en opgesloten.

   Ik vind jouw persoon megaverdacht dat je echt fanatiek bent om te proberen een mediasite te doen bewegen om mensen te informeren over misstanden.

   1. Ernst Quispel

    “Volgens Ernst-Wim moet je hulporganisaties gewoon ongemoeid hun gang laten gaan.”

    Nee, ik schreef letterlijk: ” het is ook zeer gewenst dat daarop krachtig wordt ingegrepen.”

    Ik vind dat de daders moeten worden vervolgd en dat de organisaties moeten ingrijpen.

    1. eRik2017

     @Ernst-Wim
     Jij vindt helemaal niets. Jij gebruikt innerlijke gevoelens van afschuw en misschien wel paniek van anderen bij de gedachte van (kinder)misbruik als mikpunt voor jouw zielige eenzame campagne.
     Jij vindt helemaal niet dat organisaties moeten ingrijpen en dat daders moeten worden vervolgd.

   2. Pit

    @Erik: Enig idee wat lkasterlijk betekent?

  2. Bon-vivant

   Mee eens, Ernst.
   Het is natuurlijk afschuwelijk dat er incidenten voorkomen. In Syrië is een oorlog aan de gang en dan gaan mensen soms hele rare dingen doen.
   Maar het structureel zwart maken van hulporganisaties door DDS is gewoonweg misselijkmakend. Ik heb er geen ander woord voor.

   1. Ernst Quispel

    Dank voor je steun, Bon-vivant.

    1. eRik2017

     Gast, @Wim
     Jij hebt helemaal niets met hulpverlenende organisaties.

     Jij hebt enkel iets met instandhouden van smerigheden.
     Ik ben echt benieuwd of DDS iets gaat doen met jouw “klemmend beroep”.

     Je bent ergens de moraal verloren in het leven. Mogelijk toen je vroeger op het schoolplein ernstig werd gepest.

     1. Pit

      #rugdekkers

   2. eRik2017

    Dat je Kwak bent bewijs je wel heel sterk hier.

    Net alsof DDS zich schuldig heeft gemaakt aan….
    De independer citeerde uit een onderzoek:
    “Alle denkbare vormen van seksueel misbruik van kinderen.”

    DDS heeft enkel overige (internationale en vnl. UK) media geciteerd.
    Ernst-Wim en Bon-Wim willen het wegstoppen. Nee, Kwik en Kwam hebben geen kinderen, maar zeker geen moraal.
    Joh, het gebeurd overal. Misschien wel gewoon bij hun in de kelder.

    1. Bon-vivant

     DDS heeft zich wel degelijk schuldig gemaakt aan het structureel zwart maken van hulporganisaties. Ik citeer even uit de tekst van bovenstaand artikel:

     “…al met al is opnieuw vast komen te staan dat seksueel misbruik binnen de ontwikkelingshulpwereld een wijdverbreid probleem is dat in iedere porie van de hulpverleningssector is gaan zitten.”

     Dit gaat verder dan het citeren van de media. Dit is het moedwillig zwart maken van de hele hulpverleningssector.

     Verder zou ik het op prijs stellen als je stopt met persoonlijke kwalificaties aan mijn adres. Ik doe dit ook niet bij jou!

     1. eRik2017

      Prima Bon,
      Dit is gericht aan de houders van DDS denk ik, die moeten ermee doen wat zij goed achten.

     2. Bon-vivant

      Maar ook gericht aan jou, eRik. Want jij bent het, volgens mij, roerend eens met het DDS-artikel.

  3. Ernst Quispel

   lkasterlijk = lasterlijk

 16. CheikhRedo

  Zullen we ook even alle scholen sluiten en alle zwembaden, alle kerken, alle hockey clubs en alle voetbalclubs etc.etc
  Oversal zitten er wel verkeerde mensen met verkeerde bedoelingen.

  1. Ernst Quispel

   Precies. De spijker op zijn kop!

   1. eRik2017

    Goh zeg….. Ernst-Wim geeft nu wel heel erg aan dat hij meent dat heel Nederland verrot is. Op elke sportvereniging vindt misbruik plaats, en in alle denkbare vormen, zoals “the independer” schreef”.

    Nu hebben wij in elk geval een casus he? Sporten faciliteiten versus activiteiten en locaties bij NGO’s.

    Ik open de discussie dan ook met: Zo zie ik Nederland niet!

 17. CheikhRedo

  Mijn reactie was bedoeld voor @erik

 18. Bes Tolen

  Uitspattingen zijn vaak het ergste bij organisaties waar heel idealistische mensen werken. Mijn ervaring van al langer geleden betreft dan landelijke organisaties vanouds Rooms katholiek of algemeen protestants. Ik kreeg dat in de gaten. Zo ook van organisatie in de ontwikkelingssamenwerking zoals dat heet. De meeste lui namen maandelijks asielzoekers mee, hoorde ik uit hun eigen mond. Maar de directie van zo’n organisatie ontkent vervolgens en de politiek daarop ook. Zo gaat het van jaar op jaar fout.
  Bij de organisaties van de meest activistische gelovigen van wat soort ook, is het meeste mis maar ze worden het meest door de politiek gesteund. En ze worden niet alleen door de politiek gesteund.
  Mijn idee is dat veel internationale hulporganisaties meer kwaad dan goed doen. Dat ook in oorlogsgebieden of als het om oorlog gaat. Hun eenzijdige kijk en aanpak is de foute basis. Dat zit bij zulke mensen ingebakken.

 19. WorajaiP

  Ik ken het filmpje waar de still uit gesneden is, zo zijn er nog 10tallen te vinden op de “hubs”. Gaat trouwens elke keer om een arabische man die in de achterbuurten naar een vrouw gebracht wordt die er om bekend staat. Net zoals vroeger elk flink dorp in Nederland wel een pronte weduwe had die wat bijverdiende met het uit de nood helpen van eenzame boer’nknechten.
  Het is niet leuk, maar OVERAL op de wereld waar geen Noordeuropeesch sociaal vangnet is, is dit de realiteit. punt. Offam novib, Unicef of niet.

 20. Pindas

  Blablabla en het gaat al decennia zo!Onderzoek??NEVER,NADA NOOIT NIET.De goede daargelaten maar de rest daar moet je de NOORDZEE mee vullen.En die “blinde” subsidieverstrekkers er achteraan!

 21. Roelette

  “Hulpverleners” met een Rolex om? Kweenie….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.