Journalistieke censuur: DDS, PowNed, WNL e.a. geweerd van herdenking Februaristaking in Hilversum

DDS had geen enkel plan om de herdenking van de Februaristaking in Hilversum bij te wonen, maar toch heeft de organisatie besloten om onze redactie bijvoorbaat de toegang te weigeren. In een e-mail die werd gestuurd aan journalistieke redacties noemt de voorzitter van het Comité Februaristaking Gooi een vijftal rechtse media-organisaties – waaronder DDS – “niet-journalistieke propaganda-organisaties” en dreigt hij de politie in te zetten.

 

graaff

Arthur Graaff is de voorzitter van het Comité Februaristaking Gooi, en organiseert vanmiddag in Hilversum een bijeenkomst om (surprise, surprise!) de Februaristaking uit 1941 te herdenken. Als vanzelfsprekend hebben de redactieleden van De Dagelijkse Standaard ontzettend veel respect en ontzag voor degenen die met gevaar voor eigen leven opstonden tegen de Duitse bezetter. Desalniettemin waren we niet van plan om te komen opdagen: we hebben slechts een kleine redactie, en het werk gaat gewoon door. Uit eerlijkheid moet ik ook bekennen dat ik niet eens wist dat er ook in Hilversum een herdenking zou plaatsvinden.

Hoe het ook zij, DDS is er sowieso niet bij. Via een e-mail van de heer Graaff wordt ons – en vier andere rechtse media-organisaties – de toegang geweigerd tot het Oude Raadhuis vanmiddag. Om mij onbekende redenen worden wij “Daily Standard” genoemd, ondanks dat we die Engelse naam nooit gebruiken. Hoe het ook zij: wij zijn “niet-journalistieke propaganda-organisaties”. Nogal een ongefundeerde term, maar Arthur Graaff is lid van de NVJ en dus heeft hij kennelijk het recht om anderen de titel journalist te ontzeggen. Overigens: ook ondergetekende is lid van de NVJ, en vindt dat mede NVJ-lid Arthur Graaff nogal een ongefundeerde en weinig journalistiek accurate uitspraak doet, maar dat is natuurlijk ook de vrijheid van meningsuiting. Ook ronduit debiele meningen mogen namelijk worden geuit.

Desalniettemin komt ons die vrijheid kennelijk niet toe. Mochten we toch van plan zijn om te komen opdagen, dan zal de “ordienst” van de heer Graaff ons in de nek vatten, filmopnames worden ‘tegengehouden’ en de politie op ons dak gestuurd. Toe maar. Andere mening als journalist? Dan ben je dus eigenlijk geen journalist maar een propagandaverspreider, en moet je werk onmogelijk worden gemaakt. Sterker nog: laat de politie je maar bij je lurven grijpen.

Kortom: Gestapo-praktijken waar menig dictator nog een puntje aan kan zuigen. En precies het soort onderdrukking waartegen gestreden is door de dappere helden die meededen aan de Februaristaking. Maar die ironie ontgaat Arthur Graaff vermoedelijk dan weer geheel. Met z’n intens deugende herdenking.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Seneca

  ziedaar, het resultaat van partijen zoals D66 die dit oogluikend toestaan. het ergste is wel dat die landverrader Arthur Graaff we nog mee weg komt ook. hij is een der velen wiens naam niet vergeten wordt.

 2. eRik2017

  Wat vooral triest is, dat anderen waaronder deze Arthur Graaff, de februaristaking om de mening van hunzelf, of een kleine groep (zoals een organisatiecommite).

  Degenen die de staking initieerden en meededen deden dit met risico voor eigen veiligheid en die van hun gezin. Dat waren helden!

  Nu zijn er een paar enkelingen die het recht willen opeisen te mogen bepalen wie wel, en wie niet over deze staking en betrokken mensen mag schrijven, dan wel een bijeenkomt erover mogen bijwonen.
  Die moeten zich eens heel achter de oren krabbelen!

 3. Pit

  Geinig dat die linkse rugtuffer het alleenrecht denkt te hebben op een herdenking. Je zou er haast expres naar toe gaan, al is dat iets teveel eer voor deze linkse oproerkraaiers en doet dat geen recht aan de slachtoffers.

  1. eRik2017

   Ik zou bijna vragen aan DDS of ik erheen mag als freelancer namens DDS.
   Ik ben ervan overtuigd dat DDS een artikel wil verspreiden waarin staat dat de initiators en deelnemers van de februaristaking helden waren en wij met z’n allen ervoor moeten zorgen dat er nooit meer een vervolging komt van een bepaalde bevolkingsgroep.

 4. Julian

  Zoals al in de mail te lezen valt ziet de schrijver de geweigerde sites niet als journalistiek. En heeft daar volkomen gelijk in. Dds is niet meer als een columnsite. Rechts gericht . Journalistieke principes van hoor en wederhoor worden zelden tot nooit toegepast. Commentaren worden steeds van ongefundeerde conclusies voorzien. Kortom terecht

  1. Ernst Quispel

   Beschouwt DDS zichzelf als een journalistieke site?

   1. Tom, Enschede.

    DDS is wel objectief kan je van veel andere sites zoals Joop.nl niet zeggen.

    1. Ernst Quispel

     Uiteraard.

     🙂

     1. Tom, Enschede.

      Nou dan.

   2. eRik2017

    @Ernst-Wim
    Je zeikt jezelf steeds af. Nu zien Tim ook nog weer een keer wat voor een nare trol je bent met jouw treiteropmerkingen.
    Als je zo’n wereldverbeteraar bent, ga werken voor Oxfam ofzo.
    Oh wacht, da’s waar ook, daar ben je weggestuurd 😉
    #ontwimmen #wimassasination #de-wimming

    1. Ernst Quispel

     DDS heeft helemaal niet de ambitie om objectief te zijn, domme jongen.

     1. eRik2017

      @Ernst-Wim noemt iedereen dom die niet dezelfde mening heeft als hij, of zijn mening niet onderschrijft.
      Ik heb het niet over ambities van DDS, alleen over het feit dat jij jezelf afzeikt door Tim en DDS een treiterdouw te geven, maar zelf maar al te graag, van 8 in de ochtend tot na 11 in de avond hier bent. En dat je dan nog hooptserieus te worden genomen.
      Iedereen hier kotst uit, en nu Tim ook, als hij dat nog niet deed.
      En misschien bij Oxfam ook wel, omdat je daar niet iets gaan doen met je tijd om de wereldverbeteraar te zijn die je jezelf hier wel toedicht.
      Waarschijnlijk wordt je overal de deur uitgezet, weggepest, net als vroeger. Jij leeft om naar te zijn en anderen de gordijnen in te jagen.
      #ontwimmen

     2. Holland

      Zo is het precies eRik2017. Het zou een verademing zijn als Qutspel nu eens een keer definitief op zou donderen of worden gebant. Helaas, dat gebeurt niet. Zelf heb ik ook steeds minder plezier om naar DDS te gaan: die debiel staat gewoon constant in de weg. En daar is het hem ook om te doen: een blog kapot maken is zijn grootste lust.

     3. Floris

      Hoe de mollen en trollen lopen op een forum:

      De mol/trol schept met zijn pedanterie en neerbuigendheid veel ergernis bij zijn opponenten. Die gaan ‘m vervolgens in de maling nemen en op dezelfde wijze terugbehandelen. De forumleiding ziet het al dan niet met lede ogen aan, maar laat de zaken op zijn beloop. De hilariteit neemt toe en het forum genereert veel bezoek, bijdragen en nieuwe leden.

      Dit effect is echter tijdelijk en steeds meer mensen haken geërgerd af. Het forum bloedt dood. De mol/trol zuigt in elke draad en gaat hiermee door tot hij zelf overblijft tezamen met de forumleiding. Missie volbracht: Weer een forum naar de Filistijnen.

    2. Siemien

     @eRik als je ook leest wat ernstig schrijft, denk ik dat hij een autoriteitsprobleem heeft met een denkbeeldige dominantie die niet overeenkomt met de werkelijkheid..(uiteraard)

     1. eRik2017

      @Siemien
      Je hebt gelijk.
      Daarvoor wordt Wim ook behandeld in de Kruger kliniek.
      Dat sadisme van hem is overigens wel gevaarlijk. Daarom mag hij ook niet meer verder komen dan het hek, en zeker niet verder in de buurt van het schoolplein. Er is extra surveillance en cameratoezicht.

     2. Ernst Quispel

      DFTT.

     3. eRik2017

      Goeddzooooo Wimpie! Woef!
      Hier heb een nog een brokje! hap hap, lekker he? 😉

     4. Pit

      @Erik: Bingo!

      #wimgo

     1. eRik2017

      Tom lijkt toch wat andere gedachtes te hebben dan Wim.

      Maar goed, Wim zit ook al in een gendercrisis.
      Hij zeilkt ook tegen zichzelf aan en spreekt zichzelf ook tegen.
      Hij vindt sites met bikini’s niet meer leuk, en nu naar sites met mannen in tangaslips.
      Ik denk dat hij ook niet meer goed weet of hijzelf een mannetje of vrouwtjje is, en welke hij het liefste wil zijn.

      ik schat dus in dat hij binnenkort bij de club van Sylvana gaat, waar heel Nederland aandacht en respect moet hebben voor @Wilma.
      Je mag Wilma dan ook moet met het probleem confronteren, want dat is zielig. Misschien dat Wim/Wilma in de tussentijd nog taalkundig kan helpen. Zijn/haar probleem. Hoe zeg je dat dan bij een transgender? Het probleem?, het probleem van het?

      Misschien dat Wilma ook een ander kleurtje wil. Dat Wilma zichzelf gaat schminken, en er dan uitziet als Zwarte Piet.

      Zie je dat al door de tuin rennen achter zijn… ehhh het rolatortje?

     2. Pit

      @Erik: Wim heeft tegenover Floris erkend dat hij nicks met ‘extremistische meningen’ aanmaakt om te zuigen en ter verleiden.

     3. eRik2017

      Heb ik gezien en screenshot van bewaard.
      Wim heeft al meerdere dingen gezegd die strafbaar zijn. Gewoon dossiertje aanleggen. IP adressen, VPN, adres en werkelijke identiteit zijn allang bekend.
      Getuigen zijn er in overvloed.
      Gewoon door laten trollen, en dan kan hij straks worden opgehaald.

    3. Bloem

     Beste eRik, laten we proberen die idioot geen podium te geven

     1. Pit

      @Bloem: Inderdaad, en Wim probeert het ook via Tom… Valt niet op hoor…

  2. eRik2017

   Nog zo iemand die voor censurering en uitsluiting is.

   Op een evenement nodig je de pers, de media uit.
   DDS is onderdeel van de media, dat zegt helemaal niets over de journalistieke kwaliteit.
   Je kan als voorwaarde eisen dat iemand beschikt over een perskaart.

   Het evenement waar het hier om gaat is een gebeurtenis in de geschiedenis, en op geen enkele wijze iets waar zij een eigen mate van creativiteit aan hebben toegevoegd waarmee keuze van media noch publiek gerechtvaardigd is.
   Erger nog, deze organisatie beweegt zich naar de foute kant van dit tijdperk.

 5. Tom, Enschede.

  Ach we worden in Oost-Nederland al tijden per radio (en tv) geterroriseerd door de vermissing van een of andere bruine homo uit Rotterdam met de naam Orlando die schijnbaar na zijn laatste gaydate niet is teruggekeerd mogelijk omdat hij geen wisselgeld kreeg om per OV terug te reizen zoals eerdere keren. Mocht u of iemand in u omgeving Orlando hebben gezien pik even hem op en breng hem thuis bij zijn moeder wij zijn deze journalistieke terreur over Orlando helemaal beu.

 6. Floris

  Deze walglijke actie van deze linkse fascist laat goed zien hoe diep de scheefgroei is. Rechtse journalistiek wordt niet geduld en wordt weggezet als “niet-journalistieke propaganda”.

  Als er ergens propaganda wordt gemaakt is het wel op de staats TV.

 7. Bloem

  “onze ordedienst zal zoveel mogelijk opnames tegenhouden”
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Schutzstaffel
  “Hitler eiste, als net benoemde leider van de NSDAP, dat de partij de beschikking kreeg over een eigen ordedienst. Deze ordedienst zou zich voornamelijk moeten bezighouden met de bescherming van de partijleden en hun bijeenkomsten.”
  Hiermee zet de organisatie zichzelf toch echt weg als een nazi-organisatie.

  1. Pit

   @Bloem: Adolf was dan ook ultra-links!

   1. Ernst Quispel

    Natuurlijk.

    🙂

 8. DolleDries

  Iedereen heeft het recht om deze moedige staking te herdenken. Sluit men mensen uit om hun politieke mening dan is men zelf een Nazi.

 9. 75

  Mijn Vader was een van de organisatoren van deze staking, ik ben blij dat hij dit niet meer heeft moeten meemaken!!!!!!!!!
  Arthur Graaff voorzitter van het Comité Februaristaking moet zich die schamen en maar in een donker hoek gaan zitten, en aftreden als voorzitter.

  1. Ni28

   Zo verging het ook de mensen die echt in het communisme geloofden althans in de theorie er van.

 10. buitenbeentje

  Adolf de Graff: Wir werden sie ausradieren!

 11. Holland

  De Nieuwe Nazi’s organiseren de Februaristaking: dat had niemand in zijn stoutste dromen kunnen denken. Berufsverbot voor de nietwelgevallige journo’s. Bij de organisatie van de Nieuwe Kristalnacht zal Arthur Graaff ongetwijfeld weer vooraan staan: het echte tuig is onuitroeibaar. Mag je ze ongezien de tyfus wensen? Ja dat mag!

  1. Holland

   ‘De Nieuwe Nazi’s organiseren de Februaristaking’ moet zijn ‘De Nieuwe Nazi’s organiseren de herdenking rond de Februaristaking’.

   1. Pit

    De nazi’s van ’40 – ’45 waren vooral links.

    Citaat Martin Bosma’s De schijn-elite van de valse munters:

    Als de zure regen geen issue meer is, dan wordt via de verdwijnende ozonlaag soepel overgestapt naar de klimaatverandering; als er geen substantieel nationaal socialisme blijkt te bestaan in Nederland, wordt alles wat onwelgevallig is bestempeld tot extreem rechts, et cetera.
    Er zijn volop personele dwarsverbanden tussen de actiewereld en linkse politici: Brieuc-Yves Melloki Cadat (MDI/stichting Magenta en GroenLinks), Frank Kohler (Milieudefensie en GroenLinks), Doekle Terpstra (ICCO en CDA), Farah Karimi (OxfamNovib en GroenLinks), Jan Pronk (IKV/Pax Christi en PvdA), Paul Rosenmöller (IKON en GML/GroenLinks), Wijnand Duyvendak (Onkruit, Milieudefensie en GroenLinks), Diederik Samsom (Greenpeace en PvdA), Jacqueline Cramer (Milieudefensie en PvdA), Hans van Heijningen (XminY en SP), Wouter van Eck (Milieudefensie en GroenLinks), Marianne Thieme (Wakker Dier en Partij voor de Dieren), Ahmed Aboutaleb (Forum en PvdA), Arda Gerkens (Milieudefensie en SP), Mohammed Rabbae (NCB, Novib en GroenLinks), Arjan El Fassed (ICCO, OxfamNovib en GroenLinks), Tom van der Lee (GroenLinks en Milieudefensie), Britta Böhler (Greenpeace en GroenLinks)

  2. Ernst Quispel

   Pijnlijk.

  3. eRik2017

   @Holland. Trollen proberen je uit te lokken dingen te zeggen die je eigenlijk niet meent of zomaar ineens impulsief zegt. Het is dat ik onlangs bij het verzetsmuseum was, en dat ik daarom even wil zeggen……. laten wij ervoor zorgen ons niet te verlagen tot uitspraken en vergelijkingen die absoluut niet tot elkaar in verhouding staan. In een ander topic eiste volidioot Veldhuyzen van BIJ1 ook de aandacht op via de linkerkant. Hier reaguren wij slechts, maar de echte idioten vragen de aandacht van de media mee.
   In elk geval is hier een clubje op DDS dat de trolhoefjes vol zal laten trommelen. Die trollen, is het ongedierte dat er gebruik van wil maken om de samenleving te splijten.
   Let vooral op de reactie van hoofdtröl Wim.

 12. Ni28

  De antifascisten zullen de nieuwe fascisten worden. Profetische woorden!

 13. Ni28

  Ik heb het al eerder geschreven. De DDS redactie is wel heel erg TOLERANT. Of moet het TROLERANT zijn?

  1. Holland

   Haha, een leuke. ++++++ Ni28.

   1. Ni28

    Bovendien is mij gisteren opgevallen dat iemand “de koelkast in” mocht omdat ie opmerkte dat Tim niet van Russen houdt. Quispel zit hier al jaren de hele DDS weg te vloeken en die mag kennelijk blijven. Toch wel raar, niet? Vandaar mijn tolerant/trolerant opmerking. Onrecht stoort mij namelijk wel.

 14. Babaji538

  Conform de huidige houding richting de Joden
  te Nederland, is dit wangedrag vanuit laag elitair niveau
  te zien, als een waardeloze peulenschil.

  Petra Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonologen, als een waardeloze peulenschil.

   1. Guus Geluk

    Ik ken nog een peulenschil, het begint met de A en eindigt op een 9.

    1. Ni28

     A9 is een snelweg.

 15. DolleDries

  Het idee dat we het oprukkende antisemitisme te danken hebben aan de opkomst van rechtse partijen en politici als Trump en Wilders is afkomstig uit linkse politieke en journalistieke kringen. Iedereen met gezond verstand ziet hoe onwaar hun stelling is.
  Veroordelingen
  De antisemitismewind waait uit islamitische en linkse hoek. Vermomd als Israëlafkeer en antizionisme wordt oud antisemitisme door politici, journalisten en activisten nieuw leven ingeblazen. Alle in linkse kringen zo gekoesterde internationale instituties worden geteisterd door dit fenomeen. Van de VN tot de heilige NGO, Human Rights Watch. Het nieuwe antisemitisme uit zich in eindeloze veroordelingen van de Joodse staat en iedereen die het voor haar opneemt.
  Verenigde Staten
  Het is zorgelijk te zien dat het linkse deel van de Joodse gemeenschap betrokken is bij het besmeuren van politici die het opnemen voor Israël. In de VS trekken organisaties als AIPAC, ADL en J-Street alles uit de kast om Trump en zijn medewerkers te betichten van antisemitisme. Valse beschuldigingen waarvoor men nu schoorvoetend excuses aanbiedt. Het gevaar van links antisemitisme en de innige banden met antisemitische organisaties als de Moslim Broederschap is in Democratische kring onbespreekbaar. Zelfs nu de akelige antisemiet Keith Ellison partijvoorzitter dreigt te worden.
  Racist
  Hoewel half journalistiek Nederland tijdens de verkiezingen in de VS verbleef is over Democratisch antisemitisme geen seconde verslag gedaan. NOS- en Nieuwsuur-journalisten lieten het buiten beeld en kwaliteitskranten uit hun kolommen. Het paste niet bij de verbindende verheerlijking van Hillary en het zou de smeercampagne tegen ‘racist’ Trump onnodig ontkrachten.
  Israëlhaat
  In Nederland woedt een intense Israëlhaat. Zodra er in Jeruzalem een balkon dreigt te worden aangebouwd haalt dat ‘wereldschokkende’ nieuws alle media. Linkse fractievoorzitters verdringen elkaar bij het indienen van veroordelende moties. Islamitisch geweld en -antisemitisme zijn onbespreekbaar. Pers en politiek bedekken de haat met verzachtende verklaringen. Terreur wordt door onze overheid, hulp- en kerkorganisaties direct en indirect ondersteund. Nederlands (belasting)geld beloont het doden van Joden.
  Palestijnse staat
  In zijn afscheidsmotie riep SP’er Harry van Bommel op tot erkenning van de (terreur)staat Palestina. Natuurlijk stemden de linkse partijen, inclusief de PvdD en 50Plus voor. De stemlijst is een onthullend politiek document. Gelukkig werd het plan nipt met 76 tegen 71 verworpen, al vormt de CDA-tegenstem geen garantie voor de toekomst.
  Links Amerika durft president-elect Trump nog niet openlijk te veroordelen voor zijn pro-Israël houding. In links Nederland zijn we dat stadium allang voorbij. Voordat er vonnis wordt geveld in zijn politieke showproces gebruiken de media Wilders’ pro-Israël houding als dé stok om hem publiekelijk te slaan.
  Complottheorieën Volkskrant
  In een serie stuitende Volkskrant-reportages serveren ‘onderzoeksjournalisten’ Tom Kreling en Huib Modderkolk de lezer schaamteloos antisemitische complottheorieën. Vrijwel alle Joodse Nederlanders zijn Mossad-informanten. Nederland herbergt Joodse landverraders. Walgelijke beledigingen aan het adres van een kleine bevolkingsgroep getekend door het dodelijke verraad van hun overheid en mede-burgers. Deze weerzinwekkende artikelenreeks is vol trots door de Volkskrantredactie aangekondigd en verspreid. Dat dit geen verontwaardiging wekt is onthutsend.
  Deuggasten
  Overal ziet men alledaags antisemitisme. Openlijk getuigen van Jodenhaat is geen enkel probleem meer. Van ochtendkrant tot de deugtafel van Pauw. Tijdens een gesprek over antisemitisme lieten de deuggasten van EO-moralist Tijs van den Brink zien hoe het gif hun linkse logica doordrenkt. Een ‘cultuurtheoloog’ die opmerkt dat “Joden en moslims elkaar moeten vasthouden inplaats van de tent uitvechten” en een onderzoeksjournalist die de uitspraak K*er Joden wel begrijpt: “Zo’n Marokkaanse jongen wordt ook gediscrimineerd, dus…”.
  Het zijn onheilspellende ontwikkelingen. De lugubere trekken van links worden zichtbaar.
  Hoe lang is Nederland nog van plan dit pad naar de afgrond te bewandelen?

  https://opiniez.com/2016/12/04/het-nieuwe-antisemitisme-komt-van-links/

  1. Ernst Quispel

   Heeft DolleDries ook een verklaring voor het feit dat het antisemitisme steeds weer de kop opsteekt in partijen als het AfD, PVV, Pegida en FN?
   Kennelijk zit het diep in onze culturele genen.

   1. Frits Jansen

    Het besef moest maar eens doordringen dat je best een hekel kunt hebben aan Joden zonder dat je een racist bent, laat staan een voorstander van de uitroeiing van Joden.
    Als je dit verschil niet maakt gaat die hekel ondergronds.
    Joden zijn machtig, ze zijn succesvol, ze isoleren zich, en ze vormen een wereldwijde gemeenschap.
    Dat zijn allemaal factoren die niet bijdragen aan hun populariteit.
    Er is gezegd dat Israël pas volwassen is als je op Joden kunt kankeren zonder dat dit meteen in een afschuwelijk historisch perspectief wordt geplaatst.

 16. Beukman

  Gaat inderdaad erg ver om de genoemde media bij voorbaat de toegang te ontzeggen, wat mij betreft te ver.
  Ik had er wel begrip voor gehad als het comitee bepaalde personen had geweigerd, zoals J. Roos en R. Castricum. Als organisator wil je de deelnemers aan de herdenking van de Februaristaking toch een veilig gevoel geven, maar dat gaat echt niet lukken met twee van die proleten in de buurt.

  1. HW

   Nee, maar dat lukt je ook niet met die links radicale fascisten, die menen jan en alleman de wet voor te kunnen schrijven, stelletje klojo’s

 17. Bes Tolen

  Blijkbaar is men na 76 jaar er nog niet aan toe de echte effecten van de Februaristaking verantwoord te onderzoeken dan wel als men er genoeg van weet het daar, dus eerlijk over de effecten te hebben. Een onaardige vergelijking met heden valt er wel te maken: niemand in Nederland durft het aan de god van de moslims te beledigen. Uit zelfbehoud. Nederland is op weg naar failed state. Toen te veel actie en nu te weinig actie? Waar blijven we met ons allen?

 18. Frits Jansen

  Persvrijheid geldt alleen voor journalisten, niet voor relschoppers die per ongeluk een perskaart hebben weten te bemachtigen.

  Ik kijk regelmatig rond wat deze website weer voor verhalen heeft gefabriceerd, maar geen moment was de gedachte bij mij opgekomen dat dit een serieus te nemen NIEUWS site was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.