Kuzu op dreef tegen Pechtold: ‘Terechte aangifte tegen hem! Zeggen dat alle Russen onbetrouwbaar zijn is racistisch’

In het debat over het aftreden van Halbe Zijlstra heeft DENK-voorman Tunahan Kuzu niet al zijn pijlen gericht op de afgetreden minister of op premier Rutte. Nee, Kuzu wendde zich ook tot D66-collega Alexander Pechtold, die de situatie had aangegrepen om alle inwoners van Rusland te betichten van onbetrouwbaarheid.

Tunahan Kuzu is een man die vaakheel vaak zelfs – onzin verkondigt en de boel ophitst. Maar vanmiddag in het debat naar aanleiding van het aftreden van Halbe Zijlstra kraakte de DENK-voorman toch ook een terechte noot. Niet zozeer tegen Halbe Zijlstra (want daarover zei iedere fractievoorzitter praktisch hetzelfde – ook Kuzu), maar tegenover D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold.

Pechtold was namelijk zo vriendelijk om gisteren Zijlstra nog te verdedigen met het zinnetje dat hij “de eerste Rus nog moet tegenkomen” die z’n fout ruiterlijk toegeeft. Waarmee hij dus een heel volk wegzet als een stel onbetrouwbare kokosmakronen.

De discussie over racisme in dit land spitst zich vaak toe op mensen van Marokkaanse of Turkse afkomst, maar hier zagen we gewoon dat tientallen miljoenen Russen geschoffeerd werden door de man die via handjeklap met een Canadese diplomaat een appartementje in Scheveningen op de kop heeft weten te tikken. Voor de wijze waarop Pechtold sprak over de inwoners van Russen is een woord: racisme.

Dat er inmiddels mensen aangifte hebben gedaan vanwege de verbale gekkigheid van de D66-troubadour is dan ook terecht, en Kuzu verwoordt dat helder – zie de video.

Het tromgeroffel op de bankjes is overigens afkomstig van de heren Thierry Baudet en Theo Hiddema van het Forum voor Democratie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. eRik2017

  Het lijkt wel of ik Wim hoor!
  #mafkees

 2. Bon-vivant

  Nooit geweten dat DDS een aanhanger was van Kuzu.

  1. eRik2017

   Niet lees Bon-Wim, maar hoor! Die video!
   Maar zet jezelf niet op een voetstuk en vergelijk jezelf niet met Kuzu. Je blijft gewoon een onderdaan/handlanger/tröl. natrllijk mag je proberen om aan zijn stoelpoten te zagen!
   #entertainment #mafkees

  2. Hurdy

   DDS is voornamelijk meningsgericht: er wordt vanuit de mening van de desbetreffende redacteur geschreven. En ja, je mening kan ook zijn dat je het voor de verandering een keer eens bent met Kuzu. Datzelfde geldt voor mij: ik ben verre van een fan van Kuzu (ben zelfs een FvD’er!), maar hier had ie gewoon gelijk. Ere wie ere toekomt.

 3. Bon-vivant

  Het motto van onze DDS “journalist” Tim Engelbart is hier:
  De vijand van mijn vijand is mijn vriend!

 4. Ben Zine

  Kuzu zegt hier geen woord verkeerd.

 5. CJD

  Ben zeker niet een aanhanger van Kuzu maar was heel sterk in het debat vandaag

 6. Bon-vivant

  Aangifte doen tegen politici is erg in de mode, de laatste weken.

  1. Pit

   @Wimbon: Je valt door het DDS-mandje!

   #ontbonnen

  2. eRik2017

   Dank Bon-Wim voor deze constructieve bijdrage.
   #mafkees #ontwimmen

   1. Ernst Quispel

    eRik, je bent een zieke (en tamelijk domme) trol en ik zeg het nog één keer: Bon-vivant en ik zijn niet dezelfde persoon.

    1. eRik2017

     @Pit
     Ernst-Wim staat erop dat wat hij zegt voor waarheid moet worden aangenomen! En als je dat niet doet……… Nou ja goed, dat is dan waar Ernst-Wim van droomt als hij slapen gaat. Dat iedereen in het land naar hem luistert, en dat eigenlijk iedereen in het land tegen mensen in de landen om hun heen zeggen dat ze naar Wim moeten luisteren. Wat hij met reaguurders van DDS doet weet hij nog niet, maar het verplicht innemen van een D66 pilletje wil hij niet uitsluiten.
     Christenen zijn onbarmhartig, dat heeft hij al vaker verklaard. Mensen met nationale trots zoals het oranjegevoel kan ECHT niet. Weg ermee! Voor altijd uitsluiten! Respect zal iedereen voor Wim hebben!
     In zijn dromen creeert hij een hele Raad van Wim om zich heen: Henk, Cöde, Frits, BonBon, Beukman, en nog een aantal namen. Zij zullen hem helpen om iedereen de mond te snoeren.
     #mafkees

     [_] Wim is helemaal in orde
     [X] Wim is Wappie Wappie

    2. Kodi

     Helaas ben je net als Rutte, Pechtold, Zijlstra etc. niet in je eerste leugen gestikt.

  3. dannyvermeulen69

   als het je niet aanstaat wat er hier word gescheven kom dan niet hier op dit forum. ga jij nou bepalen of mensen wel of niet aangifte mogen doen ? wat ben jij het holmaatje van pechtknol penthouse

 7. A3aan

  Ja, Kuzu wil Pechtold om zijn discriminerende uitlating, het penthouse telt óók mee, best wel aan het kruis nagelen. Komt Denk goed uit want de eerste die ook maar een naar discriminatie ruikende uitlating doet over moslims, of het nu een Turk, Marokkaan of welk een individu die die vredige ideologie aanhangt, krijgt gelijk de wind van voren. Als Pechtold de Russen niet mag beledigen mag niemand Kuzu’s, en marionettenspeler Erdogan’s, ideologie verfoeien.

  Opvallend weer, moslims mogen liegen en de boel verdraaien maar oh wee als een niet moslim zich daar aan bezondigt.

 8. Ni28

  Er zijn velen die ik niet moet met hetzelfde bezwaar vandaag gekomen. Zo heeft iedereen wel eens gelijk en dat was vandaag niet zo moeilijk. Een zwarte dag voor Nederland met Rubberen Rutte.

  1. Hetzalwelweer

   Ach ja. In elke familie heeft iemand wel een oom die die niet helemaal bijster is en een beetje van het pad af is. Bij de DDS is dat nu eenmaal onze ome Wimpie. Hij is een beetje in de war en doet rare uitspraken. Neem hem niet te serieus en voer hem niet te veel. Hij is en blijft ome Wimpie. Je moet wel iemand hebben om over te kunnen lachen…dus ome Wim….blijf vooral jou onsamenhangende op leugens beruste antwoorden strooien hier op de DDS anders wordt het saai. #ontwimmen #ontrutten

 9. Ni28

  Quispel is met zijn vele namen net zo betrouwbaar als Rutte met een naam.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Eerlijk is eerlijk.
  Kuzu was sterk vanavond.
  De rest liet Peggol behoorlijk met rust (inclusief Wilders wat me verbaasde en tegenviel)

  1. sonar

   TRBK Wilders zal het later gebruiken in de rechtzaak van minder minder ,aar hij nu kan aantonen dat er met 2 maten gemeten word en dat gediscrimineerd word in het rechtsbestel.

   1. Frits Jansen

    Bij Marokkanen speelt het een rol dat die als tweederangs Nederlanders worden neergezet, wat werkelijk een maatschappelijk probleem is.

    Van de uitspraken van Pechtold zal geen Rus wakker liggen.

    Inderdaad, Pechtold zal vooral politici tegenkomen, en je kunt je afvragen of er wel betrouwbare politici bestaan, zowel in Rusland als in Nederland.

 11. Fortiori

  Tromgeroffel van de bankjes… geen pianosonate in b-mineur? Kuzu kan niet meer stuk. Het is geen reus op lemen voeten. Vriend of vijand, rekening houden met is geen overbodige luxe.

 12. jan_nijhof

  Volkomen lachwekkend dit. Het gaat om de uitspraak “ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fout ruiterlijk toegeeft”. Waarbij zijn fout op een leugen betrekking heeft. Los van de vraag hoeveel Russen Pechtold nou wel is tegengekomen, dan moeten ze dus gelogen hebben, en toegegeven hebben. Daarbij mag je van een politicus aannemen dat die vooral politici tegenkomt. En ik moet dan ook direct denken aan de onware verhalen rond de MH17 waarvan nooit iets is erkend.
  Wedden dat niettemin Pechtold wel zijn excuus maakt en de uitspraak terugneemt?

 13. Frits Jansen

  Voor een strafvervolging luistert het nauw wat iemand precies heeft gezegd. Pechtold heeft helemaal niet gezegd dat alle Russen onbetrouwbaar zijn, alleen dat hij de eerste betrouwbare Rus nog moet tegenkomen. Hoeveel Russen ontmoet Pechtold überhaupt?

  Erg fijnzinnig was de uitspraak van Pechtold niet, maar politici horen elkaar in het debat te bestrijden en niet via de strafrechter. Bovendien is de teleurstelling voorspelbaar, want de rechter zou ongetwijfeld bepalen dat Pechtolds uitspraken binnen de vrijheid van meningsuiting vallen. “Zou”, want elke officier van justitie zal zo’n aangifte meteen seponeren, omdat hij weet dat die nooit tot een veroordeling kan leiden.

  Wat onruststokers niet hoeft te beletten te klagen dat de heel justitie met D66-ers is vergiftigd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.