Lekker hypocriet: PVV-uitsluitende VVD is 'klaar met het uitsluiten van partijen' in Amsterdam

Geen categoriefeb 07 2018, 17:00
De VVD-propagandamachine draait weer op volle toeren, en dat betekent: tijd om weer lekker hypocriete uitspraken te doen!
Ik schreef er vorige week al over: er worden weer eens stevige cordons sanitaires opgezet in onze politiek, deze keer rondom Forum voor Democratie in Amsterdam, de enige plek waar de partij van Baudet volgende maand zelfstandig - in Rotterdam hebben ze een alliantie met Leefbaar Rotterdam - meedoet. De boosdoeners zijn natuurlijk de linkse partijen: PvdA, GroenLinks en D66 hebben nu al aangegeven niet te zullen samenwerken met Annabel Nanninga en haar team, die waarschijnlijk meerdere zetels in de Amsterdamse gemeenteraad gaan binnenslepen. Maar daar blijft het allemaal niet bij: de Partij voor de Ouderen - en nee, dat is geen koosnaampje voor 50Plus in dit geval - heeft samenwerking met D66 uitgesloten na homohatende uitspraken van een raadslid.
Daar kun je het allemaal mee eens of oneens zijn, maar duidelijk is wel dat het de lokale formaties niet makkelijker zal maken, als iedereen bij voorbaat al tig combinaties uitsluit. Nouja, iedereen? Nee! We hebben gelukkig nog de VVD, die zich volwassen opstelt een aangeeft niét mee te zullen doen aan dit soort pestpraktijken:
Nou, dat siert ze. Tenminste, dat zou je denken. Want om zo'n uitspraak een beetje geloofwaardig te kunnen doen, moet je natuurlijk wel - zoals de VVD het zelf zou zeggen - een 'doener' zijn. Doen wat je zegt, dus. En laat dat nou net zijn wat hier niét regelmatig gebeurt. Want hmm, welke partij was er bij de vorige verkiezingen ook alweer als de kippen bij om een zekere rechtse partij uit te sluiten? Welke partijleider sloot samenwerking met de PVV ook alweer in een vroeg stadium uit, puur in de hoop om daar stemmen weg te snoepen? Precies: de VVD kan leuk schreeuwen dat zij niet uitsluiten, maar in werkelijkheid hebben zij van uitsluiten eigenhandig een kunst en een heuze Nederlandse traditie gemaakt.
Het is dus weer eens het typische VVD-verhaal: klinkt op het eerste gezicht leuk, maar in de praktijk stemmen de beloften niet in de verste verte overeen met wat ze daar echt doen. Karteldecadentie ten top.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten