Mahmoud Abbas kan tevreden zijn: Sigrid Kaag neemt het takenpakket van Zijlstra voorlopig over

Nederland heeft in de diplomatieke wereld veel schade ondervonden aan ex-minister Zijlstra die gelogen had over het optrekje van Poetin. Maar nu bekend wordt wie hem – tijdelijk – opvolgt is de vraag gerechtvaardigd: gaat Nederland er nu echt op vooruit in de internationale gemeenschap nu Sigrid Kaag als alleenheerser mag regeren over het departement van Buitenlandse Zaken?

Nu minister Zijlstra is afgetreden doemen zich een aantal vragen op. Zal de schade aan de toch al slechte band met Rusland nu ongedaan gemaakt worden? Wat is het kartelbaantje dat Zijlstra nu toegeschoven zal krijgen? Maar ook: wie komt er voor Zijlstra in de plaats? Daarover zal ongetwijfeld nog voldoende gesproken worden in de komende dagen, maar voor de voorzienbare periode is daar al in voorzien. Buitenlandse Zaken was tot vijf uur vanmiddag een departement met twee kapiteins op één schip, en nu is er nog maar één over.

En die ene kapitein mag voorlopig alleen het bewind voeren, zo schrijft Elsevier vanavond:

“Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) neemt de komende weken de taken van de afgetreden minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken (VVD) over.

Het zal een paar weken duren voordat er een opvolger voor Zijlstra is gevonden. Volgens premier Mark Rutte (VVD) nemen het kabinet en zijn partij even de tijd om een nieuwe minister te vinden. ‘Hier waren we niet op voorbereid.’”

Dat is natuurlijk heel erg slecht nieuws voor de Nederlandse diplomatie. Wederom. Want Sigrid Kaag heeft vreemde sympathieën. En dan bedoel ik niet alleen dat ze lid is van D66, maar ook haar fascinatie voor de Palestijnen. Vanaf de jaren ’90 is ze namelijk al activiste voor de Palestijnse zaak, en werkt ze keer op keer mee met het uit de wind houden van alle problemen die het Palestijnse bestuur kent. Ze is zelfs getrouwd met een adviseur van de voormalige president Yasser Arafat.

Maar de banden tussen Kaag en Ramallah duren ook vandaag de dag nog voort. Onlangs nog besloot ze spoedig geld vrij te maken om de Palestijnen versneld te betalen met miljoenen aan Nederlands belastinggeld.

Deze vrouw kan nu – zonder Zijlstra – en unchecked het hele staatsapparaat van Buitenlandse Zaken moederziel alleen runnen. Ik moet eerlijk bekennen dat me de rillingen over de rug lopen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. Rechtsaf

  Vrouwen quota moet ook op peil gebracht worden maar Sylvana zal wel gaan zeiken want het is een blanke/witte vrouw.

  1. Baron von Munchhausen

   Rechtaf:

   Je hebt ongelijk!
   Het moet een gesluierde Somalische besneden linkse lesbische uitkering-trekkende vrouw zijn.
   Snapt u dat; we discrimineren niet!!!
   Behalve de blanken die ons veel te weinig uitkeringen geven!
   Getekend:
   SS
   S.Simons

   1. Rechtsaf

    Zoals ik al zei, Sylvana zal wel gaan zeiken, je zegt hetzelfde, lees even goed..

    1. Hetzalwelweer

     Net als onze ome Wim hier heeft ook onze tante Syl het zeiken om het zeiken tot een hogere kunst van zeiken verweven. Aandacht om aandacht….niets om niets. Wim/Ernst is niets…tante SS is ook niets….blijf ze voeden en blijf ze aandacht geven…en ze blijven reaguren….

     1. Pit

      @HZWW: Net wat je zegt, geen eten geen praatjes!

     2. tomygun

      Hear hear .

  2. Tom, Enschede.

   Niet gek als je let op de gemiddelde IQ van het negroïde ras waar haar roots liggen dat ver onder die van Europeanen en Aziaten ligt.

   1. Nog1

    Het gemiddelde iq van negers is nog nooit vastgesteld. Dat van Aziaten en Europeanen ook niet.

    Er zijn slechts van 84 landen voldoende iq tests voor handen om een verantwoord gemiddelde van te maken. En aangezien die landen een raciaal gemengde bevolking hebben, maar de iq tests niet per ras werden afgenomen is daar dus niets met zekerheid over te zeggen.

    1. Tom, Enschede.

     Neehoor. Van de IQ test met extreem lage IQ scores onder de 70 zijn bijna zonder uitzondering afrikaanse landen waarbij het Europese gemiddeld rond de 100 ligt. De Aziaten scoren het hoogst (tot 108). En ga mij nou niet vertellen dat er in een willekeurig afrikaans land niet vooral Afrikanen (negroïde ras) wonen. Het is zeer waarschijnlijk ook zo dat het gemiddelde van veel westerse landen naar beneden wordt gehaald juist door het multicultipot met veel aanwas uit minderbedeelde landen uit de rest van de wereld.

     1. Tom, Enschede.

      Voor jouw begrip: als jouw (Europese/blanke) dochter een kind van een neger krijgt heb je op basis van haar genen veel kans op een dom kind nou wilt of niet.

 2. Marija

  Dus toch erg dat Zeilstra moet vertrekken?
  Zo gezegd: wij komen van de regen in de drup en het kan altijd nog erger.

  1. tomygun

   Nederland is na de klooten met dat kopvot .

   1. tomygun

    Het volgende een priester in de kamer van ieder geloof
    in volle klederdracht ook nonnen .
    Een kopvot is de uitstraling van het geloof
    rotop naar de zandbak waar je deze infectie opgelopen
    hebt is dit een bijverschijnsel van een soa .

  2. Tom, Enschede.

   Een vrouw met verstand?!

 3. Archetype01

  Halloooooo belangenverstrengeling???

 4. Ni28

  Wat een walgelijke vertoning van de pathologische leugenaar Rutte. Het is ook moeilijk discussiëren met iemand die alleen in leugens spreekt en dat is Rutte al jaren gewend. Voor hem zijn de leugens de waarheid. Het plannetje is gelukt. Zijlstra liet zich lozen zonder inhoudelijke discussie want dat zou gevaarlijk voor het verloop van de debat voor Rutte zijn. Het was een duidelijke opzet, er mogen vandaag geen twee VVD-ers vallen. Ondanks de motie van waantrouwen zal hij dus aanblijven. Het is wel een signaal voor de kabinet dat deze is nu gaan wankelen. Met bepaalde ministers in dit vreselijke kabinet zal het proces versnellen. Dit is een kabinet die de media voorkeur geeft boven het parlement. En internationaal slaat Nederland met deze premier een flater die niet snel vergeten wordt. Nederland heeft zich belachelijk gemaakt en met het aanhouden van deze premier kan dat alleen erger worden. Nederland die zo graag de les leest aan anderen heeft het gezicht verloren. Belachelijke nepnieuws makers die komen uit Nederland.

 5. eRik2017

  Dit hele kabinet kan nooit te lang bijven zitten. Het blijft maar rammelen aan alle kanten. D66 wil eigenlijk met GL. D66 ministers geven steeds signalen af bezig te zijn met zaken die als onverwacht worden ervaren, en de eerste minister is al gesneuveld.
  Mijn vermoeden is dat er voor Halbe Zijlstra als minister van BuZa al best een hoge prijs werd betaald. de vraag is dus hoe Rutte naar zijn team kijkt als zijn Ronaldo (in dollars, niet in kwaliteit) rood heeft gekregen.
  Zijn vriendin Karin heeft al binnen een paar maanden het etiket als afschaffer van de vrije media.
  In de vorige kabinetsperiode werden er punten gescoord. Partner PvdA leverde het economisch wonder aan de EU, en stond centraal in het Griekenland issue. Voorheen waren wij gewend aan Jan-Kees de Jager die steeds riep: “Wij krijgen het terug hoor, wij krijgen het terug.” Jeroen deed dat beter.
  Maar het PvdA clubje heeft vandaag een zielig afglijdend imago, en haalt de prestatie van de vorige regering alleen maar omlaag.
  Rutte realiseert zich na vanavond dat de prijs voor (Schw)Halbe erg hoog is geweest. Eerst vooraf bij de samenstelling van de posten, en vervolgens kan hij zich de komende 3 jaar geen uitglijder meer veroorloven.

  1. Guus Geluk

   Het kabinet blijft nog pakweg drie jaar zitten, dus je mag nog drie jaar zijken.

   1. Abri079

    @Ernst Quisling
    Er staat een fout in het bericht van je vriend GG.
    Zijken?
    Neem hem eens onderhanden!

 6. Ni28

  Door Buitenlandse zaken krijgt Nederland straks nog een deuk te verwerken. Die wordt erger dan alleen nepnieuws door deze waarnemende “Palestijnse” minister. Dit kabinet is een ware afgang voor Nederland. Het wordt de hoogste tijd dat Rutte verdwijnt.

 7. Ernst Quispel

  Het zou me niet verbazen als ze Hans van Baalen nu als Minister van BuZa benoemen.

  1. eRik2017

   Misschien vragen ze jou wel Ernst-Wim!

   1. Vit

    Moeilijk hé niet reageren.

    1. eRik2017

     Woehahahah, niet te doen @Vit

     1. Vit

      Nou, ik lees zijn reacties niet meer, dan hoef ik me ook niet te ergeren.

     2. eRik2017

      @Vit, je hebt nog gelijk ook man.
      Ik neem morgen misschien een DDS off day. Als moet ik even komen kijken dat Wim dan op zijn 8 pootjes staat te trappelen van plezier!
      Dus hooguit kom ik ff met de spuitbus langs.
      #mafkees #trolmetachtpootjes #gewoonwim #ontwimmen

     3. Vit

      Gelukkig valt hij al binnen hooguit 5 regels door de mand als hij weer een andere nick heeft.

     4. eRik2017

      Nou @Vit
      Ik verwacht dat hij komt met een contra-tröl en dat hij underwim gaat (undercover) en eerst een beetje begint te slijmen en dan ineens gemener en gemener wordt totdat hij met al zijn acht trölpootjes weer staat te trappelen.

      #underwim #mafkees #ontwimmen

     5. Hetzalwelweer

      Haha…ach kom op….zonder ome Wim en zijn broodje poep verhalen zou het toch echt saai zijn hier.

     6. Ernst Quispel

      DFTT.

   2. Pit

    @Erik: Ontwimmen, vooral ontwimmen! 😉

    1. eRik2017

     @Pit
     heeeeyyyy Pit
     Ik was al bang dat het Wim gelukt was je van DDS te laten flikkeren.
     Zelf stond ik al met mijn jas aan! ;P

     Heb je het gehoord? Wim staat op zijn trolhoefjes te trappelen en is niet tot rust te maken.

     1. Pit

      @Erik: Ik word niet verwijderd hoor! Ik ben ontwimd.

     2. Ernst Quispel

      DFTT.

     3. eRik2017

      @Pit
      Nou pas maar op. je weet het he. Als Wim een keer onder je schoen heeft gezeten dan blijft ie zich vermenigvuldigen! Woe weet met wat voor naam hij straks komt, als contra-tröl. eerst undercover (underwimmed) een paar goede woorden over FvD, en na een paar dagen, misschien een paar uur, wordt ie alweer gemener en merk je dat je opnieuw gewimd bent, en kan je opnieuw beginnen met ontwimmen.

      #gewimdworden #ontwimmen #underwimmed

     4. eRik2017

      Hey, en daar is Ernst-Wim

      Zal ook best lastig zijn vooor je Wim als je nieuwe schoenen gaat kopen.
      Als trol met 8 pootjes!

     5. Pit

      @Erik: Ik lust ‘m rauw en heb ‘m binnen de kortste keren door.

   3. Abri079

    Met de heer Van Baalen haalt dit kabinet wel een zwaargewicht binnen op deze positie.
    Zouden de Russen vergeten zijn dat hij in de Oekraïne samen met de heer Verhofstadt mensen heeft opgezet tegen Rusland?
    Is men vergeten dat o.a. zijn gedrag heeft gezorgd voor de dood van talloze Russen in de daarop volgende gevechtshandelingen?
    Ik weet niet of iemand dit voorstel nog lanceert op dit podium maar die heeft dan last van zijn korte termijn geheugen.

    1. tomygun

     Abrio ,
     Of niet soms moet je iemand promotie geven
     om van hem af tekomen .
     Dat zou dus een enkeltje naar Vlad worden .
     Geen slecht idee .

   4. Hetzalwelweer

    Hoe hou je dat bij man….zoveel nicks en mailadressen….man man…hij is er maar druk mee onze ome wimpie

   5. Pit

    @Erik: En Wim denkt dat wij slapen.

    Hij dacht: Kom, laat ik een nieuwe nick maken waarin ik een plaatsnaam verwerk. We weten namelijk allemaal dat Wim uit Den Haag komt. Maar ja, Tom die met Wim in “gesprek” is alsof er niets aan de hand is, Tom, die de meest grove rechtse onderbuik uitingen doet, waarop Wim vervolgens niet inhakt.

    Valt niet op heh?

  2. Hetzalwelweer

   Of Hennis natuurlijk….niet? Nog iets te gevoelig?

  3. Ernst Quispel

   Of Han ten Broeke, natuurlijk.

   1. Hetzalwelweer

    Hey ome Wim, doei Wim #ontwimmen

   2. eRik2017

    Dag Wim
    #ontwimmen

 8. Baron von Munchhausen

  Kaag????????????????????
  t, Sjonge, sjonge, een Arabische deskundige! Haar leven lang van staatsgeld geleefd: studie’s, banen, etc,.
  Weet absoluut niet wat b.v. werken is: een krantenwijk of zo iets!
  Wel uitmuntend in de “klets/slaplullend/etc, politieke wereldje! Kortom: een voorbeeld van een “kartel” persoon!
  Wat een ellende in dit landje!!!

  1. loes530

   Zijn ze nu de meerderheid kwijt of niet

   1. Abri079

    Nee Loes, een minister telt niet mee voor de meerderheid. Dat geldt enkel voor de 150 leden van de tweede kamer. Daar is niets gewijzigd dus de beperkte meerderheid blijft voorlopig in stand.

    1. loes530

     Baal er goed van

  2. Abri079

   Wat denk je dat deze mevrouw straks voor een ontvangst krijgt in Israël?
   Als Nederland hebben we een decennia lange goede band met Israël. Wat blijft daar van over?
   Wat gebeurt er met de ontvangst in Amerika en wat blijft daar van de decenia lange goede relatie over met deze mevrouw?
   Dit alles nog buiten haar huwelijk met haar Palestijnse man en zijn medewerking aan de PLO van Yasser Arafat.
   Gelet op bovenstaande lijkt mij dit niet de vrouw met een onbesproken gedrag die namens Nederland aan tafel kan zitten met de internationale politieke wereld.

   1. Marija

    Hoort ook niet thuis in Nederlandse regering, een blamage vind ik het.

 9. Nasrani

  En dit mede namens de CU. Hypocriete pluce zitters.

 10. Pit

  Kaag is gehuwd met Anis al-Qaq.

  Anis al-Qaq is een voormalig Palestijns ambassadeur en Fatah-politicus. Fatah is een politieke partij met een terroristische tak.

  Lijkt mij geen goed getuigenis!

  1. sjun

   Men kan beginnen de naam van mevrouw niet langer van Al Qaq naar Kaag te verbasteren om minder geïnformeerden zand in de ogen te strooien.

 11. eRik2017

  Nou, Bonbon heeft net laten weten dat hij de Bereboot zit te kijken, dus dan weet je dat de hele Raad van Wim voorlopig ook even weg is. Het licht gaat uit op de kamers om 23:30 uur dus de pret is voor vandaag over.
  Dag Wim, Dag bonbon, slaap lekker!

 12. Bes Tolen

  Het huidige kabinet is nog on-Nederlandser dan het vorige. De Nederlanders hadden daar al lang nader over geïnformeerd moeten worden. De Tweede Kamer, die denkelijk aan het zelfde euvel lijdt, doet er niets aan. We hebben te doen met bewindslieden getrouwd met vreemdelingen uit verre landen waarvan we met reden politieke opvattingen vermoeden, dat die ver staan van wat het Nederlands belang is. Dat gaat trouwens mogelijk al dertig jaar zo. Zo had je bijvoorbeeld Melkert getrouwd met een Chileense met erg linkse opvattingen. Dat soort opvattingen, dat niet lijkt te sporen met gematigdheid hier en die alles te maken hebben met daarginds.
  Echt te gek vind ik dat zo’n Kaag hier staatssecretaris, ja zelfs waarnemend minister kan zijn. Ze heeft de schijn natuurlijk tegen. Alleen al daarom zou ze die functies niet mogen bekleden. Vermenging van belangen, op zich al onredelijk, en aantasting liggen op de loer. Helemaal fout en daarmee in strijd met de waardigheid van de democratie in Nederland. Kaag, het zou dadelijk afgelopen moeten zijn met haar als bewindsman.

 13. mojomungy

  ít aint gonna change nuthin’ , dreck am stecken, smet op blazoen. Men wist het lang. Je word gescreent, je connecties in die groepen massaregulators bevraagd. Interessant als je connecties hebt. Handels belang ect. Volk word wakker of blijft slapen. We zullen het meemaken, ik trek een zak chips open. have a ball!

 14. Vit

  Vandaag RT checken, ben vooral benieuwd wat er over Rutte wordt geschreven over zijn “liegen is geen doodzonde”.

  1. Pit

   @Vit: Rutte heeft over dat liegen en die doodzonde wel een probleem. Toen hij als politicus werd beëdigd heeft hij gezegd dat hij dat zou beloven of ‘zo waarlijk helpe mij God almachtig’ Als hij het heeft beloofd dat heeft hij die belofte gebroken en moet hij ontslagen worden en als hij heeft gezegd dat God hem zou helpen dan moet hij in de Bijbel gaan lezen wat God van leugenaars vindt.

 15. Nederlandse_Patriot

  Cool. Een blank persoon met zelfhaat vanwege “muh kolonialisme” en het daarom nodig vindt om een terroristische staat te steunen en tevens ook een hekel heeft aan Nederland. En dat mag dus weer eventjes voor MinBuZa spelen.

  1. Ernst Quispel

   Kaag is nu al Minister.

 16. Ritter

  Hoe Mahmoud Abbas al zijn knikkers heeft verspeeld
  https://brabosh.com/2018/02/12/pqpct-gbp/

 17. Guus Geluk

  Han ten Broeke zou een goede kandidaat zijn, die houdt zijn rug recht.

  1. Vit

   Alles is beter dan haar van Kaag.

   1. Guus Geluk

    Zo op papier is het een prima kandidaat voor het ministerschap, maar ze lijkt onvoldoende objectief.

    https://nos.nl/artikel/2213784-vvd-cda-en-cu-knarsetanden-na-palestijnse-hulpgeldactie-minister-kaag.html

    1. Ernst Quispel

     De persoonlijke objectiviteit van een minister is niet het beslissende criterium: een minister spreekt namens het Kabinet.

 18. Vit

  Russia Today

  https://www.rt.com/news/418689-dutch-quits-putin-lie/

  We hebben een beste indruk gemaakt, godsamme.

 19. Nog1

  Ze zal maar zeer tijdelijk deze post bezetten, aangezien het een post is die aan de VVD is gegund. En los van haar vermeende voorkeuren vind ik haar veel geschikter en ervarener dan Halbe Zijlstra.

  Uiteindelijk is een minister gebonden aan de meerderheid van de 2e kamer, veel macht om een eigen buitenlandse politiek te voeren heeft de minister van BuZa niet. En de Nederlandse invloed op de situatie in Israel en Palestina is nihil.

  1. Ernst Quispel

   Ik ben het hier helemaal mee eens, Nog1.

  2. Tom, Enschede.

   Waarom niet ex-minister van defensie Hennis. Ze verdient een ‘tweede kans’ volgens sommige (idioten). Een zinlose blonde dollie die zelfs eigen mankrachten in gevaar brengt zeg maar een open deur voor de Russen.

 20. Tom, Enschede.

  Sja er lopen al teveel vrouwen rond in de Nederlandse politiek waardoor het meer weg heeft van een groot kippen hok en de overgebleven mannen doen mee dat zien we aan metromannen als Jessie Klaver en twijvelgeval Baudet. Bijna alle kamervoorzitters zijn vrouwen die regelmatig in de problemen komen lastige sprekers af te poeieren het heeft meer weg van een kleuterjuf die vervelende kleuters toespreekt. Alles voor uiterlijk vertoon weinig inhoud waarbij juist daadkracht is wat er ontbreekt in deze verwijfde Nederlandse politiek.

  1. Ernst Quispel

   Ach, die verklaring las ik nog niet: er zijn teveel vrouwen in de politiek.

   🙂

   1. Tom, Enschede.

    Hetzelfde als in het bedrijfsleven veel zinloos gekwebbel en vooral weinig productiviteit. Je doet duizenden jaren evolutie niet even aan de kant.

   2. eRik2017

    Ernst-Wim begint weer op zijn hautaine kleinerede toon te spreken. dat doet hij omdat hij vroeger werd gepest. Vandaag heeft hij nog steeds geen vrienden en weet niet beter dan pesten. Ernst-Wim houdt bij wijze van, van koud, ijs en donker, maar kiest er bewust voor om mee te willen praten op een forum waar mensen graag op zonvakantie gaan en gewoon niet van sneeuw en vrieskou houden. Dan veroordeeld hij mensen dat ze niet van sneeuw houden.
    Dat mensen kwaad op hem worden vindt hij fijn, want dan krijgt hij aandacht.
    Hij is een naar mens.
    #pannekoek #mafkees #ontwimmen

    [_] Geschikt
    [X] Ongeschikt

    1. Pit

     @Erik: Zie hier de perfecte definitie van een… trol

     1. Ernst Quispel

      DFTT.

     2. eRik2017

      hey @Ernst-Wim,
      Al iets gehoord van jouw sollicitatie bij Oxfam?

    2. Pit

     @Erik: Let even op de tactiek. Tom zaait een gigantische berg rechts gedachtegoed en Wim blijft stil. Zodra de gevestigden op DDS dat doen zitten Wim en z’n wapendrager Guus direct in de gordijnen. Gewoon… even ter overweging.

     1. eRik2017

      @Pit Zo is het!
      Iedereen opgelet!

     2. Tom, Enschede.

      Dank voor de duidelijkheid ‘Pit’ dat ik rechts ben…vorige week was ik nog links.

     3. Pit

      @Erik: Kijk, daar is t’ie al. Door het mandje gevallen.

      Dag Wim!

 21. Bloem

  En de Volkskrant keek en kon tevreden zijn. Buitenlandse zaken iet alleen in handen van het linkse DDR666 doch ook in handen van een jodenhaatster

  1. Pit

   @Bloem: Heb je al gezien hoe Wim & Tom het als enige met elkaar eens zijn? Ineens zijn nieuwkomer Tom en Wim met elkaar in “gesprek”

   1. tomygun

    Het verdrag van straatsburg maakt meer kapot dan u lief is .
    Zonder dit verdrag zouden er veel niet in de kamer of gemeente
    hebben gezeten die daar niets tezoeken hebben .

 22. Kodi

  Van de regen in de drup.

  1. Pit

   Lood om oud ijzer

 23. Bes Tolen

  Niets nieuws onder de zon. Al sinds jaren geeft de Nederlandse politiek blijkbaar voorrang aan kolonialen en aan lieden, die met vreemdelingen van heel ver zijn getrouwd.

  Als ik zo de m.i. verachtelijke KRO-programma’s na ga dan schijnt het hoofddoel bij Nederlandse vrouwen te moeten zijn na een idiote vakantieliefde veertig jaar later daar nog serieus op in te moeten gaan. Of hier gedumpte adoptiekinderen te confronteren met hun familie in tropische gebieden. in alle gespeelde hartelijkheid alsof ze daar ginds nergens nooit enige verantwoordelijkheid nemen om kinderen op de wereld te zetten. Dat is ook nog eens de waarheid maar dat past niet gezegd te worden in de Roomse emotionele wereld. Een wereld van bedrog. Ach, het geeft in Nederland tot schrijens toe bewogen grote aantallen kijkers, meest vrouwen wel te verstaan. Nou, ik heb inderdaad een hekel aan Nederlandse vrouwen. Misschien wel de meeste. Vanwege hun oppervlakkigheid. [Mijn moeder was gelukkig anders].

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.