Nederlandhatende zielepoten weer in actie: straten die naar “misdadiger” Piet Hein vernoemd zijn moeten weg

Een stel ongelofelijk sneue treurwilgen heeft weer eens uitgehaald naar ons nationale verleden. Een heel stel straten in Groningen, Coevorden, Ede, Den Haag en Baarn krijgt boze brieven van antifascisten die vinden dat het écht niet meer kan dat ons land straten vernoemt naar “oorlogsmisdadigers” zoals Piet Hein en Michiel de Ruyter.

Wie opgelucht dacht adem te mogen halen omdat de zogenaamde beeldenstorm inmiddels zou zijn overgewaaid komt van een koude kermis thuis. Een heel stel Nederlandhatende organisaties (waaronder AFVN-Bond van Antifascisten, De Grauwe Eeuw en ‘Geen 4 mei voor mij’) gaan talloze gemeenten in Nederland boze brieven sturen. Ze zijn het er namelijk niet mee eens dat er nog altijd vele straten in ons land de naam van Piet Hein, Abel Tasman of Michiel de Ruyter dragen. Dat zijn namelijk allemaal ‘onderdrukkers’, ‘slavenhandelaren’ of gewoon oorlogsmisdadigers en dus mag niets in ons straatbeeld nog herinneren aan deze beroemde heren:

“De bond stuurt deze week een brief naar het stadsbestuur met het dringende verzoek alle straten die naar zee- en oorlogshelden met een bedenkelijk koloniaal verleden zijn vernoemd een andere naam te geven. En Piet Hein mag dan wel de Zilvervloot hebben gewonnen, hij haalde aldus de bond in naam der West-Indische Compagnie ook zeer bedenkelijke acties uit, een straatnaamgever onwaardig.

,,Hij was eigenlijk gewoon een zeerover en werkte mee aan de onderdrukking van mensen in het buitenland’’, zegt woordvoerder Arthur Graaff van de bond van Antifascisten.Dus ook redder des vaderlands ‘Bestevaer’ Michiel de Ruyter, die triomfeerde in zeeslagen tegen het oppermachtige Engeland, moet er aan geloven. Graaff: ,,Want hij handelde onder meer in slaven.’’ En onze eigen Abel Tasman uit Lutjegast dan? Graaff: ,,Hmmmmm. Minder erg, maar toch ook niet zo fraai, want hij eiste het gezag over andere landen op die hij ontdekte.’’”

Kortom: haal de sloophamers maar weer uit het vet, want we gaan standbeelden omvertrekken en straatnaambordjes uit de grond sjorren. Nederland moet diens hele nationale geschiedenis schoonvegen van mensen die naar de maatstaven van de 21e eeuw inderdaad niet even netjes gehandeld hebben! Maar alle gekheid op een stokje: dat Piet Hein en zijn tijdsgenoten desalniettemin bepalend zijn geweest voor het ontstaan en voortbestaan van ons land, staat buiten kijf. Dus dat een Piet Heinstraat ‘beledigend’ pleegt te zijn voor de lichtgeraakte mafketels van De Grauwe Eeuw en aanverwante ranzige clubjes, nou, dat is dan jammer voor ze.

Blijft dus toch gewoon af met die enge censuurtengels van onze nationale geschiedenis.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. eRik2017

  Gewoon nee, klaar neen neen neen.
  Afgelopen nu met dat gezeur.
  Piert Hein, zijn naam is klein maar zijn dadenm benne groot, hij heeft gewonnen de zilvervloot en daarom kunnen nu ook een vluchtelingen worden geholpen.

  Geen aandacht meer aan schenken.
  Je weet dat als je roept dat de Michiel de Ruyterstraat weg moet dan staat de media meteen om je heen.
  Niet meer doen! Aan het werk nu mensen! Net als Michiel, Piet en Pieter

  Ook jij Wim!
  Dag Wim!

  1. hans-e-pans

   Als dit soort lui zich zo druk maken over het Nederlandse verleden en de dingen die er toen gebeurd zijn. Hoe denken dit soort lui dan over de laatste kabinetten die Nederlandse soldaten naar allerlei brandhaarden opbouwmissies enz. enz. gestuurd hebben, waar toch ook stevig gevochten moest worden?

 2. Two Ravens Black Kettle

  Ik ben dat -door de verrotte staatsmedia en kartel-politiek gelegitimeerd en opgehitst- tuig zo o.n.g.e.l.o.v.e.l.i.j.k. K.O.T.S.B.E.U. !

  Maar nog steeds worden we gedwongen die horde iconoclasten met belastinggeld te financieren.
  De afbraak van het westen begint met het uitwissen van de geschiedenis, het kapotmaken van tradities, het vanuit de politiek ontwortelen van gemeenschappen.
  Al decennialang wordt een haatcampagne gevoerd tegen de Nederlanders.
  Het zijn fascisten, racisten, nazi’s, tokkies, islamofoben, mijn schuld, tot mijn grote schuld, mijn eeuwige, eeuwige schuld, mea maxima culpa.
  Wanneer je ademt ben je al schuldig.
  Wanneer je geboren bent ben je al schuldig
  Het gif van de diversity politics.
  U aangeboden door Het Kartel en HUN Media.

  1. Marija

   én de overeenkomst die is afgesproken en gesloten.
   Men heeft zich daarmee wel héél erg in de vingers gesneden.
   Een weg terug lijkt er niet meer te zijn.

   (Lijkt hoop ik NIET op een bericht van PETRA)

 3. Zout

  Piet Hein, beste vent! Geschiedenis is voorbij, het is nu 2018.

  1. corfo

   @ Zout.
   WIJ weten wel dat het nu 2018 is, maar dat niet-denkende deel weet dat nog niet.
   Als ’t niet van zulke zielige typetjes zouden zijn, die zielepoten, dan zou je ze toch voor hun lege koppen kunnen slaan ?!
   Piet Hein, Michiel de Ruyter, Jan Pietersz.Coen en méér van die helden, geweldige kerels !

   1. Heinz

    Bulletje en Bonestaak, Dik Trom, Abeltje, Kruimeltje, Kuifje……

 4. Babaji538

  Mevrouw Eva Jinek liet zich onlangs uit, zodanig
  hoogbegaafd, al bewerende ‘niet achterlijk’ te zijn.
  Ze geeft hiermee ronduit toe, net als haar bewonderaars,
  vanuit dieptepsychologie, dat het onderbewuste dit alleen
  maar bevestigt.
  Verder blijkt zij ook te verwijzen naar één of andere site,
  waarop ze zegt, dat ze het niet allemaal weet en dat ieder,
  met gelijksoortige gave, daar thuiskomt.

  Het is een niveau dat zich weet te verheffen, tot ver voorbij
  de eretitel van ‘achterlijk zijn’.

  Ik heb zo weleens gezegd én geschreven,
  dat ik niet de luxe of tijd heb om achterlijk te zijn.

  Petra Hermans

  1. buitenbeentje

   De grens tussen genialiteit en waanzin is flinterdun

   1. Abri079

    Maar zij is wel te vinden aan de andere kant van het spectrum, ver voorbij de grens.
    Voordeel is dat zij in de US of A nooit de doodstraf kan krijgen op basis van haar IQ.

 5. DolleDries

  Heineken bier mag nog wel?

  1. corfo

   @ DolleDries.
   Ja, dat mag nog nét.
   Maar ik heb wel gehoord dat álle winkels van Albert Heyn gesloten moeten worden van, die idiote gutmenschen hoorden de naam “Hein” maar kenden de schrijfwijze niet, dus nu vallen alle Appie Happie winkels ook onder het verbod om te bestaan.
   Ook de hagelslag van de Ruyter mag niet meer verkocht worden.
   We gaan een duistere toekomst tegemoet heer Dries.

   1. Vit

    Jodenkoeken vind ik echt niet kunnen, alsof ze van Joden gemaakt zijn, noem ze dan “Soylent Green”.

 6. buitenbeentje

  Alle zeevarende naties gaven hun kapiteins kapersbrieven mee waarmee ze de wisselende vijand als kaper mochten bejegenen en dat deden ze natuurlijk ook. Misschien tijd dat we maar eens een cordon om die beelden neerzetten, met blode pruiken bijvoorbeeld. AL die agressieve actiegroepen moeten maar een een lesje leren, liefst goedschiks, maar met de watjes die onze bestuurders zijn zullen we het wel zelf moeten uitvechten.

 7. Original NL

  Hij heeft gewonnen de zilver vloooot.
  Echte hollandse held.

  1. Original NL

   Vroeger schalde dit lied door het stadion als we weer eens gewonnen hadden.
   Mooie tijd…vroeger.

 8. rafi

  Tegenactie: ik stel een feestelijke bijeenkomst voor van FvD om J.B. van Heutsz weer terug in het zonnetje te zetten. Zijn standbeeld moet terug in Amsterdam. Erna jaarlijks een mars houden op de zaterdag rondom zijn geboortedag. Verder valt er serieus na te denken om de heer R.P.P. Westerling met een standbeeld in Purmerend de hem toekomende eer te geven.

  1. Original NL

   Waarom in purmerend???

   1. rafi

    Hij is geboren in Turkije, Purmerend is zijn plaats van overlijden. Logistieke reden dus (Zie Wikipedia).

    1. Original NL

     A la farce majeure….
     Morgen zal nederland weer een stukje rotter zijn dan vandaag.
     Verwachting voor morgen….nog rotter!!!

 9. DolleDries

  De Deense minister van Immigratie, Integratie en Huisvesting, Inger Støjberg, haalt uit tegen de islam in de Deense krant Berlingske, waar ze beweert dat de islam al heeft gewonnen vanwege angst.
  De reden voor de recente uitbarsting van de dappere minister is een theaterstuk over het mormoonse geloof, ‘Het boek van Mormon’, dat nu in Kopenhagen speelt.
  In het stuk wijst een man een ‘fuck you’ vinger naar de hemel terwijl hij zegt: “Wijs nu je vinger naar God en vervloek dat stomme varken”. In een andere scène is een acteur verkleed als de mormoonse profeet Joseph Smith en heeft hij seks met een kikker, om ‘genezen’ te worden.
  Maar dit roept geen gewelddadige reacties op onder mormonen in Denemarken, en de directeur van de schouwburg, Kasper Holten, zegt:
  – Als je een mormoon bent en je wilt niet zien dat we je geloof belachelijk maken, dan moet je het toneelstuk niet kijken.
  Støjberg verklaart dat Holten dit volledig zonder enig risico kan zeggen.
  – Maar probeer als een gedachte-experiment om ‘mormoon’ te vervangen door ‘moslim’, zegt Støjberg, en concludeert zelf:
  – Ondenkbaar in Denemarken in 2018? Ja, helaas.
  Støjberg noemt de reacties op die zouden volgen:
  – Hysterische protesten over gekwetste moslimgevoelens, demonstraties tegen het theater, vandalisme, doodsbedreigingen tegen acteurs en instructeurs, een dergelijk toneelspel zou nooit worden vertoond.
  Ze vervolgt:
  – Het punt is dat we verloren hebben. We zijn bang gemaakt door een religie met zeloten die ons dreigen het zwijgen op te leggen. En we durven het zelfs niet te erkennen.
  Støjberg wijst ook op het Skovgaard-museum, dat vorig jaar een tentoonstelling had over blasfemische kunst, waarbij de Deense Mohammed-karikaturen werden weggelaten.
  – De verklaring was dat ze niet in de tentoonstelling pasten, en dat we ons niet moeten interfereren met de gevoelens van religieuze mensen, zegt Støjberg, en vraagt ​​het voor de hand liggende:
  – Waar zijn nu al deze mensen met ‘de juiste instelling’, nu de gevoelens van de mormonen worden geschonden? Waarom schrijft Politiken (de Deense liberale krant) geen verontwaardigd redactioneel artikel over hoe vreselijk het is dat sommige mensen hun gevoelens gekwetst zijn? En niet te vergeten dat de reputatie van Denemarken in het buitenland is geschonden, door zo’n afschuwelijk toneelspel wat is vertoond in een van de toonaangevende theaters in het land?
  – Ja, het antwoord is eenvoudig, concludeert de minister. De mormonen gebruiken geen wapens en terreur als ze beledigd zijn. Ze bedreigen de maatschappij niet. Ze verbranden de theaters niet, ze verbranden de Deense vlag niet. In Los Angeles reageerden de mormonen, toen hetzelfde stuk daar werd vertoond, met advertenties “voor de echte mormoonse kerk”, legt Støjberg uit.
  – Satire tegen religie is hetzelfde, ongeacht de religie. Het grote verschil is de reacties van diegenen die zich gekwetst voelen, degenen die de islam ‘de religie van de vrede’ noemen, en ‘eigenlijk wapens, geweld en terreur gebruiken’, zegt ze.

 10. Stanly2000

  Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig. Is er helemaal niemand of instantie die aan deze waanzin een einde kan en durft te maken.

 11. Pedrito

  We zouden op dit moment juist weer Piet Heinachtige figuren in het landsberstuur moeten hebben. Deze lieden wisten wel hoe je met dit soort haattuig moet omgaan !

  1. Original NL

   Kielhalen!!

 12. Original NL

  Plagiaat……..Portaal Portaalicoon Maritiem
  De Piet Hein is in 1937 aangeboden als Nationaal geschenk aan het toenmalig prinselijk paar, prinses Juliana en prins Bernhard, met als wens: Dit schip zal u voeren tot het karakteristieke schoon van Nederland, dat aan het water in de eerste plaats te vinden is.
  …..Mazzel dat Alex de boot verkocht heeft!!…

 13. Two Ravens Black Kettle

  Piet Heijn moet weg
  Michiel de Ruiter
  In Amerika Jefferson

  Maar het zijn precies dezelfde enggeestige dorre lui die weglopen met 7e massamoordenaars en slavendrijvers.

  En geen enkele DrieAapjes-Journalist (echte journalisten zijn in NL uitgestorven zoals Raphus cucullatus op Mauritius) die hen daar ooit over zullen aanspreken.
  Ben je mal
  Ze zijn het er stuk voor stuk mee eens.

  Mensen die de beschaving redden uit handen van de nazi’s (Churchill) onderdrukkers die ons land bedreigden (Michiel de Ruyter) of de grondwet van Amerika schreef (Jefferson) zijn FOUT
  Maar een slavendrijvende massamoordenaar is goed.

  Half Nederland en geheel GrachtengordelHilversum doet me denken uit een film uit de jaren dertig; Freaks.
  Krankzinnige Deug-banshees die het vrije Westen naar de diepte lokken.
  De gif-sirenes die het Verlichte Europa naar de Policor rotsen lokt.

  Wat kruipen en krabben er toch veel wanstaltige robotten rond in deze laaglanden. Ingevet en geolied door de MSM, opgezweept door de cultuur-marxisten in de academische wereld en gelegitimeerd door de de apparatsjiks van de Kartel-Partijen.

 14. poison

  Kunnen die linkse gasten niet beter worden opgenomen in het Pieter Baan centrum? Volledig gestoorde mafkezen.

  1. Two Ravens Black Kettle

   De meesten wonen al in A’dam en Hilversum
   (we zullen met de verkiezingen zien hoeveel echte A’dammers er nog wonen)

   Dus ik zou zeggen torenhoge muur eromheen (+ fors reservaat voor de echte A’dammers met brug naar buitenwereld) dan kunnen zij daar samen met HUN Staatsmedia alles vernietigen en kapotmaken wat er ooit mooi was in NL. Kunnen ze daar naar hartenlust het Joods-Christelijk-Humanistisch erfgoed (door de wringer gehaald van de Renaissance en Verlichting) verkrachtten en is de rest van NL verlost van hun nihilistische religie van diversity politics, iconoclasme en zelfhaat.

 15. Ernst Quispel

  “haal de sloophamers maar weer uit het vet”

  Sloophamers worden niet in het vet bewaard, Tim.

  🙂

  1. eRik2017

   Goh hoe bijdehand

   Dag Wim!

   1. Floris

    Dat weet Wim van toen hij nog op de LTS zat.

 16. Ni28

  De kleuters hebben een strenge juf nodig. Niemand gaat geschiedenis vervalsen door deze met de ogen van nu te beoordelen. Stop onmiddellijk de subsidie aan activistische clubjes van deze culturele hooligans.

  1. Punt

   😉

 17. Dollaert

  We hebben toch in feite helemaal geen straatnamen meer nodig? De post kijkt alleen naar de postcode. Wat de standbeelden betreft , haal ze weg. Maar dan ook allemaal!
  Dus ook geen nelson mandela bruggen en joop den uijlstraten meer!
  Waarom gaan we niet gelijk terug naar de 19e eeuw of de 16e? We schaffen het internet ook af! De Iphone, gsm, weg ermee…vervuilt alleen maar, auto , vliegtuig . Allemaal afschaffen!
  Paardentram en postkoets terug! 7 daagse werkweken, dat is progressief ! 1648 was ook een schande! Die terroristen , die ons toen afgescheiden hebben van het Heilige Roomse Rijk der Duitse Natie..We draaien gewoon alles terug. Fijn! Iedereen tevreden!! ..oh wacht..

  1. van Urk

   Ja, wat heeft Nelson Mandela nou wel met ons land te maken?

   1. De aap van de Min. President

    Niets. Maar wat hij schrijft over de postkoets heeft wel wat, bij voorbeeld het liedje over de knappe postiljon. Heel veel jaren geleden op de diligence…..
    Waren dat niet de Selvera’s ?

 18. A3aan

  Niet vreemd dat Maxima zei dat de Nederlander niet bestaat als je ziet hoe de Nederlanders worden verdunt, met dank aan Drunckers, Mutti Merkel, Macaroni, Rutte e.a., door het binnenhalen van mensen met de ideologie van de vrede die eisen dat Nederland door het slopen van het verleden geen Nederland meer kan zijn.

 19. Adriaan

  Den Haag heeft zijn Archipel buurt. Ook meteen op de schop? Celebesstraat, Athjestraat, Malakkastraat en ga maar door. Het wordt gekker en gekker in dit landje met al zijn vreemdelingen. Want Nederlanders zullen ze op deze manier nooit worden. Nederland heeft zijn geschiedenis, net als elk ander land. Geschiedenis kun je niet herschrijven.

 20. Ego-non-solus

  Ik heb wel een paar suggesties voor de straten die hun naam gaan verliezen:

  Waar woon je? In de Isisstraat maar we gaan verhuizen. Oh? Ja, naar de Onthoofdingsweg. Hé wat leuk, dan woon je vlak bij ons, bij de Jihadlaan kruising Akbarweg.

  Multiculturele namen, ik ben vóór!

  1. Bon-vivant

   Ook leuk: Anton Mussertweg.

   1. Ernst Quispel

    En uiteraard de Rost van Tonningendreef.

    1. eRik2017

     Wim, niet proberen grapjes te maken. Gewoon niet doen. Ook jouw maatje niet.

     Dag Wim!

     1. Ernst Quispel

      De Arthur Seyss-Inquart-singel?

      🙂

     2. Pit

      @Erik: Ik denk dat Wim te laat is geboren. Hij zou zich ongetwijfeld thuis hebben gevoeld in de nabijheid van mannen als van Geelkerken, van Duyl, Maarsingh, en Max de Marchant et d’Ansembourg.

    2. Ego-non-solus

     Zie ik suggesties voor namen van blanke mensen? Nee toch, er zijn mensen die om héél wat minder racistisch werden genoemd!

  2. van Urk

   Zal me niet verbazen dat die activisten in dit soort straten wonen: https://www.ze.nl/artikel/244050-om-te-gieren-dit-zijn-de-raarste-straatnamen-van-nederland

 21. Duke

  De papierversnipperaar is gewillig.

 22. reageerbuis

  Zo lang nog jongens Mohammed genoemd worden en er scholen en moskeeën naar Mehmet II of andere slachters genoemd worden, wil ik onze zeehelden niet afvallen.

 23. Parestado4

  Nou,dan veranderen we toch de naam in Piet Kleyn?Zo heette hij toch?

 24. waakhond

  Gelukkig mag de Erasmus brug nog wel zo heten.
  O wacht was hij tegen het joodse geloof oeps!!!!!
  Sorry jongens Jesse belde de brug krijgt geen Naams verandering maar wordt meteen opgeblazen!!!!!!
  Nog een fijne avond!!!!!!

 25. Nog1

  Aandachtzoekers die hopen bekend te worden doordat hun tegenstanders hen ten onrechte serieus nemen.

 26. De aap van de Min. President

  Ik veronderstel dat het niet algemeen bekend is dat de afrikaanse vorst van Ouidah ( het lag ooit eens aan de afrikaanse westkust de eerste was die zijn gevangen criminelen aan de Portugezen verkocht. Zo ontstond de slavenhandel richting Amerika.
  Bruce Chatwin heeft er een boek over geschreven genaamd “De onderkoning van Ouidah “. Vervolgens kwamen de Nederlanders met die onderkoning in contact en deden wat de Portugezen al veel langer deden. De reden van verkoop was het willen leven in luxe.
  U leest het goed. De afrikanen wilden in luxe leven d.m.v. verkoop van landgenoten.
  Dus iedereen die nu jankt over slavernij verleden moet eens terug gaan naar de eigen afrikaanse roots. Silvana kom er maar in.

 27. De aap van de Min. President

  @ Redactie
  Quote bovenstaand artikel : ” alle gekheid op een stokje “. Einde citaat.
  Een vraag.
  Hoe doe je dat? want mij lukt het niet.
  Off topic betreffende Admiraal Michiel de Ruyter.
  Jammer dat de man op een zelfmoordmissie gestuurd werd richting Noord Afrika omdat hij te veel politieke invloed kreeg in De Nederlanden.

 28. De aap van de Min. President

  Als op deze site geschreven wordt over het nederlandse verleden het volgende:
  Wist u dat 2 kanonneerboten, genaamd Flores en Soemba, de allereersten waren die d.m.v. precisie geschut de duitse zware geschutsbunkers neutraliseerden in Normandië voordat D-Day op gang kwam?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.