NPO Radio 1: “Wilders is de echte leider van de oppositie”

Geert Wilders bij het Zijlstradebat.
Foto: Tunahan Kuzu en Geert Wilders bij het Zijlstradebat. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

In het Parlement is Geert Wilders de baas. Dat schrijft David van der Wilde op de website van… NPO Radio 1.

Ik kon het nauwelijks geloven toen ik zag dat Geert Wilders een link rondtwitterde naar de website van NPO Radio 1, maar het klopte echt. En dat was nog niet eens de grootste schok. Nee, toen ik een paar keer had gecontroleerd dat het echt om Radio 1 ging besloot ik namelijk om het artikel maar eens te lezen. De inhoud ervan is ronduit opzienbarend.

De auteur van het stuk, David van der Wilde, stelt namelijk dat niet Jesse Klaver, niet Lilian Marijnissen en ook niet Lodewijk Asscher, maar Geert Wilders de echte leider van de opposite is. Ja, echt waar:

In de belangrijke debatten weten ze steeds de leiding te pakken. In het referendum-debat schitterde Bosma, bij het aftreden van Hennis stond Popken te shinen en Wilders was de baas deze dinsdag [red.: in het debat over Halbe Zijlstra’s leugens]. Alleen tijdens het Groninger gasdebat liet Alexander Kops het afweten. Duidelijk is dat de PVV weet waar ze mee bezig is, op de momenten dat het er toe doet staan ze er.

En:

Het is misschien niet wat de linkse partijen willen horen, maar op dit moment is Geert Wilders de oppositieleider.

Het is toch ongelooflijk? Een NPO-scribent die Wilders zowaar een compliment geeft? Hoe is het mogelijk? Is Van der Wilde ziek? Wil hij graag ontslagen worden? Wat is er aan de hand?

Nou, misschien dat de laatste paragraaf de zaken wat kan verhelderen:

Dinsdag onderstreepte hij dat door Thierry Baudet de les lezen. In een haast achteloze onderbreking werd de jonge parlementariër op zijn plichten en plek gewezen door de PVV-leider. Hij had zijn punt tegen de VVD toen al gemaakt, de buit was al binnen. Maar hier stond Geert nog wel even voor op, deze scalp van Baudet was nice to have.

Ah. Dus wat Van der Wilde betreft was dit eerst en vooral een mooie gelegenheid om Thierry Baudet nog even een schop na te geven. Dat verklaart het.

Maar goed, ondertussen heeft Van der Wilde wél een waarheid benoemd: Wilders gedraagt zich de laatste tijd inderdaad als dé leider van de oppositie. De halfzachte butter cups van de linkse partijen slaan nog geen deuk in een pakje boter. Ze willen wel, maar kunnen niet. Asscher is helemaal niet op zijn plaats in de Kamer, Marijnissen heeft nog niet genoeg ervaring, en Klaver… Nou ja, is Klaver: een jongetje nog. Daar ga je de oorlog ook niet mee winnen.

Wilders, aan de andere kant, is scherp, snel, inventief, humoristisch, en loopt duidelijk over van het zelfvertrouwen. Als je hem zo bezig ziet in de Tweede Kamer krijg je de indruk dat het parlementsgebouw een tweede thuis voor hem is — of misschien wel een eerste thuis. Hij voelt zich er duidelijk op zijn gemak, weet precies hoe het spelletje gespeeld wordt, en is voor de duvel niet bang.

Daar kunnen de andere leiders van oppositiepartijen nog iets van leren. Of ze dat nou willen of niet.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

48 reacties

 1.   

  Nou, weer een oderwerp waar de Wimselsün kulübÙ weer goed van leer kan trekken.
  Tom heeft het clubkje aangesterkt, en Beukman is er ook weer!
  Het is even wachten op de eerst ophitsende post.

  Of is het eerst even wandelen met het blauwe rolatortje met het rode vlaggetje aan het stuur? Jullie krijgen ook je twaalfuurtje he?

  1.   

   DFTT.

   1.   

    En daar is Wim!
    Dag Wim!

   2.   

    #ontwimmen

   3.   

    ….DFTW…!

  2.   

   Een paar taalfoutjes moet kunnen. Maken de nieuwkomers ook!

   1.   

    Wim en #taalneuqen

 2.   

  Baudet mag zich gelukkig prijzen dat Wilders het FvD relatief zacht benaderd.

  Als echt verkiezingstijd is, over 3 jaar filleert Wilders Baudet met speels gemak.
  Baudet is helaas gewoon veel te zwak bevonden.

  1.   

   ‘Het’ naar boven gooit.

  2.   

   Ze zullen elkaar nog hard nodig hebben in hun strijd tegen het partijkartel. Datzelfde partijkartel kan er alleen maar van dromen dat ze elkaar in de wielen gaan rijden. Wanneer Rutte blijft blunderen en er nog meer VVD viezigheid naar buiten komt, zullen meer kiezers een stem op de PVV of FvD overwegen.

 3.   

  Wilders was ook duidelijk de beste. En Kuzu wordt hier niet genoemd maar deze zette Pechtold toch maar even als een zielig mannetje weg.

 4.   

  Dat Wilders als de enige oppositie voert is een feit. Zijn meningen zijn helder, recht toe recht aan, iedereen begrijpt ze. De rest schuilt zich achter ingewikkelde constructies die als kritiek ogen maar waar je alle kanten mee op kan. Daarom is de oppositie in haar geheel zwak en daarom hebben wij een premier zoals wij hebben. Blaffen maar niet bijten als er op aan komt. De laatste debat over Zijlstra/Rutte is hier een getuige van. Dat de NPO dit beaamt zal wel een foutje zijn of een truc. De weg naar de waarheid is voor de NPO nog heel lang.

  1.   

   De andere politieke partijen verschillen in de marge van mening met het kartel. Op hoofdlijnen zijn ze het eigenlijk eens

  2.   

   Het zal wel een complot zijn van de NPO…

   1.   

    Een typische suggestieve natte scheet zoals alleen Wim die kan laten.
    immers, Wim zou erom lachen als iemand een complottheorie lanceert. Wim vindt mensen op DDS dom en laagopgeleid.

    1.   

     @Erik:

     – Wim
     – Wim Ernst
     – Wim-vivant
     – Wim Enschede
     – Wim Jansen
     – Etc…

     1.   

      en Wim Gülüçk

   2.   

    Ik geniet altijd van Erik’s goed ontwikkelde gevoel voor humor.

    1.   

     Goed zo!
     dag Wim!

 5.   

  Natuurlijk is Wilders de echte oppositieleider: het is de oudste rot in de politieke slangenkuil met de meeste ervaring en het beste team om zich heen. Wilders is een scherp analyticus die standvastig is, een duidelijke koers heeft en immer de waarheid spreekt. Collega-kamerleden fileert hij met het grootste gemak.

 6.   

  Volgens mij ben je pas de leider van de oppositie als je leiding geeft aan de oppositiepartijen en op dat punt samenwerking organiseert.
  Dat doet Wilders niet, hij maakt in zijn eentje veel lawaai en meer is het niet.

  1.   

   sms WIM naar 2022 – (1,50 euro per sms)

   dag Wim!

   1.   

    @ eRik2017.
    Zal ik me daar ook nog ff € 1,50 spenderen om Wimvüllïs goedendag te wensen. Hij kan wat mij betreft de boom in en wel z.s.m.! Vanaf hier :
    dag Wim !

    1.   

     DFTT.

     1.   

      @ Kwispel.
      Jij bent toch dat ere-lid van de stichting Martijn ?
      (de klemtoon op “lid”!)

    2.   

     Kijk eens Wim, wat je hebt aangericht.
     Mensen hebben echt een hekel aan je!

     dag Wim!

     1.   

      @eRik2017
      ik heb geen hekel aan Wim! ik ga over m8jn nek van die ingebeelde kwast.

     2.   

      Persoonlijk twijfel ik op dat ik hem alleen sneu of juist verachtelijk vind. Iemand die zo antisemitisch is kan ik namelijk moeilijk alleen maar sneu vinden.

   2.   

    #telewimmen

    1.   

     Mwoewhahahaahhahahhaahah

     1.   

      Sorry maar jullie blijven wel voeren mannen.
      Dan blijft 5x Wim wel zijn gerief halen.

     2.   

      @Marija: Toch… sommigen voeren direct, ik voer niet en blijf altijd indirect. Maar ik geef je gelijk, Wim krijgt meer aandacht dan hij zou moeten krijgen.

  2.   

   Wilders is de leider van de grootste oppositiepartij. Alle overige oppositiepartijen zijn links en marginaal. Die vallen dus niet onder een gemeenschappelijke oppositie te schuiven.

 7.   

  Onbegrijpelijk dat die maffia partij nog niet verboden wordt.

  https://www.stopdebankiers.com/fout-gedrag-vvd-partij-vorige-jaar-meeste-schandalen/

  1.   

   het is niet democratische een politieke partij te verbieden, zelfs als je een tegenstander van ze bent!

 8.   

  Deheer Wilders debatteert goed en kent het klappen van de zweep, maar de oppositie verenigen zoals links doet, komt niet van de grond.

  Overigens was het inderdaad hilarisch hoe Wilders Baudet een lesje leerde.

  1.   

   @Güza Gülüçk

   In Nederland hebben wij geen Evet of Hayir en dat daar grote overwinningen en machtsvertoon aan verbonden zijn.
   In de Tweede Kamer houdt men elkaar scherp met debatteren. Het is geen euforische strijd zoals jij en club Wim dat wel proberen te beelden.

   1.   

    Het was hilarisch.

  2.   

   De oppostie in de Tweede Kamer houdt alleen spiegel gevechten er op na. Baudet en Wilders doen mij denken aan Don Quichotte en Sancho Panza, de edelman en de boer. De laatste was inderdaad slim.

 9.   

  Pechtold valt de laatste tijd op omdat hij niet fel meer is. Ik denk dat hij alleen maar als belangrijk overkwam omdat hij te pas en onpas tegen de PVV te keer ging. Dan hoef je ook niet erg op je woorden te letten. Nu is hij deel van de coalitie en ligt er een ander pak kaarten op tafel. Ineens moet hij nadenken en niet te veel zeggen want anders werkt hij zich in de nesten. En Baudet, ja, die laat wel eens een steek vallen. Maar je kunt niet altijd raak schieten en bij hem is gemis aan dossierkennis te merken. Pechtold kon achteloos met papieren in de hand aantonen dat zijn opponent 3 jaar en 2 maanden geleden toch echt iets anders beweerde. Komt tijd komt raad.

 10.   

  Waar gaat de heer van der Wilde straks werken?

 11.   

  Ome Geert is een absolute Ironside !

  Een bewonderenswaardige Sisyphos in eunichiaans (sic) West-Europa
  Maar een grootvorst in Oost-Europa waar de terreur van de Rode Ideologen nog vers in het geheugen staat gebeiteld (en een graag geziene gast in Denemarken, het land van Hamlet en (naar het zich laat aanzien) wellicht het enige levensvatbare land in het Westen)
  Aan de zij van Ironside staat de onverschrokken paladijn Martin Bosma (en wellicht ooit opvolger wanneer ome Geert (nog meer) internationaal gaat?)
  Hij is zo scherp als de scherpste ponjaard, geslepen door de scherpste scharensliep en samen (bij default) met Hans Teeuwen de enige cabaretier die NL nog rijk is. Met humor de autoriteiten uitdagen.

  Ik zal dan ook bij de komende verkiezingen tegen de Sleepwet stemmen maar geen ander vakje rood kleuren (op gemeentelijk niveau is geen keuze mogelijk, ook de plaatselijke partij is linkser dan GL en mijn enige kameraad die op de lijst staat prijkt op de (gezuiverde) PvdA (ze noemen zich anders, hebben de naam laten vallen omdat ‘t (ik citeer nu letterlijk) ‘ultra besmet is’ (hij is notabene al eeuwen een hardcore SP’r) but (logischerwijs) no can do.
  Dus een vinkie bij Nee inzake de sleepwet en dan weer terug zu Hause.

  Overigens is deze oprisping van de NPO Staatsmedia louter bedoeld om Baudet (die momenteel als groter gevaar gezien wordt door de Hilversum Deugmensch) een koppie kleiner te maken.
  Het is zo doorzichtig als de nieuwe jurk van Twan Huys.

  1.   

   +++++

 12.   

  @Marija (13) Helemaal met u eens, maar ik moet er wel hartelijk om lachen, waar halen ze de humor van af!

 13.   

  Idd what jou see is what you get.
  En zo hoort het ook heel wat anders als die bekakte GEDVER DERRY die meent overal verstand van te hebben
  Het enige echte beleid om Nederland te redden komt van de PVV
  Forum voor debielen is alleen opgericht om op rechts alles te versplinteren. Durf te wedden dat die Rutte erachter zit

  1.   

   En dan te bedenken dat er nog enkelen van mening zijn dat Baudet en Wilders samen de oppositie zouden moeten vormen. Scherp !

   1.   

    :)

 14.   

  Gaap. Wilders is een kampioen in lawaai maken. Hij is daarom wel met een cabaretier vergeleken. Maar hij brengt niets voor elkaar omdat hij weigert het spel mee te spelen en meerderheden te zoeken voor standpunten. hij wil alleen maar schoppen. En ik vermoed dat hij zoetjesaan “over de datum” is. In het diepste geheim voert hij al gesprekken met Floortje Dessing om een afgelegen eiland te vinden om een veilige oude dag te kunnen genieten.
  Wilders’ opvolger is Baudet, maar die is zo ijdel dat hij aanmerkelijk minder lang houdbaar zal blijken dan Wilders. Nu al rommelt het in het FvD. Wilders begrijpt dat je een protestpartij alleen bijeen houdt met een dictatuur, Baudet heeft democratische neigingen (kijk naar de naam van zijn partij) en dat zal hem opbreken.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!