Oeps! Slechts éénderde van alle Nederlanders gelooft ook écht dat Rutte een EU-korting gaat regelen voor Nederland

Om de stand van het land op te sommen: Nederland wil heel graag dat Rutte een korting bedingt in Brussel, maar slechts een kleine minderheid gelooft dat de premier dat ook daadwerkelijk voor elkaar krijgt.

eu-peilingen-25-02

Uit de wekelijkse peilingen van Maurice de Hond blijkt: Nederland trapt niet zomaar meer in alle mooie geintjes van Mark Rutte. Er was de afgelopen tijd veel berichtgeving over het feit dat Nederland zich verzet tegen een verhoging van het EU-budget; Rutte vecht kennelijk als een leeuw om te zorgen dat hoofdsponsor Nederland wéér opnieuw meer gaat bijdragen.

Maar gerust op een goede afloop zijn Nederlanders allerminst. Slechts 37% vertrouwt erop dat Rutte alles in het werk zal stellen om een verhoging van de jaarlijkse bijdrage voor Nederland tegen te houden. En misschien nog wel erger: 85% gelooft blindelings dat Nederland best bereid is door de pomp te gaan en die hogere EU-bijdrageg ewoon te slikken. Zelfs 79% van de VVD-stemmers heeft niet het idee dat Nederland het veto-recht zal gaan inzetten.

Een flinke pak op het broek voor de minister-president, dus, deze peiling. Maar voor één man moet de peiling wél een warm bad zijn: EU-commissaris Frans Timmermans. 49% vindt hem een ‘goede commissaris’, waaronder naast topcijfers van de PvdA (80%) ook D66 (78%) en GroenLinks (69%) lovend zijn. Ronduit vernietigend zijn echter de FVD- (7%) en PVV-aanhangers (12%).

Gelukkig dus maar voor het partijkartel. Ondanks dat nu het fabeltje Rutte wordt doorgeprikt, hebben ze altijd nog Frans Timmermans achter de hand als het vriendelijke gezicht van Brussel dat ons wel gewoon keiharde miljardenbijdrages en EU-censuurwetgeving door de strot mag duwen.

Want uiteindelijk wint gewoon de EU. Altijd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Ni28

  Feest! Maar een derde van de Nederlanders is nog dom en dat biedt perspectieven. Een lichtpuntje in de lange tunnel.

 2. Ben Zine

  Rutte zal de geschiedenis ingaan als de MP verantwoordelijk voor de afschaffing van het referendum en de totale en volledige uitverkoop van Nederland aan de EU. Je zal het maar op je geweten hebben. Dat die achterbakse stiekemerd (hij liet Ollongren het vuile werk voor hem opknappen) met zijn valse grijns überhaupt nog MP is, is eigenlijk een gotspe. Het toont de grenzeloze domheid, onwetendheid en onnozelheid van de gemiddelde Nederlandse kiezer.

  1. DutchDropveter

   En juichaapjes Gustafff en Ernst vinden dit fantastisch! Geen idee waar de boot naar toe vaart maar ze denken “ik heb er een mening over en dat is een feit!”

   En gaat over tot de orde van de dag..

  2. Frits Jansen

   Uitverkoop aan de EU? Eindelijk een politicus met de visie dat het navelstaren op ons eigen landje misschien wel nostalgisch aanvoelt, maar in feite louter dient omdat nationale politici als de dood zijn hun mooie baantje te verliezen. Nu al zie je dat Kamerleden zo veel tijd hebben voor allerlei flauwekul dat je je afvraagt of ze niets beters te doen hebben. Het antwoord is nee: “Brussel” neemt ze veel werk uit handen.

   Als de Europese landen hun krachten niet bundelen is er op het wereldtoneel straks alleen nog maar een rol voor Europa als openluchtmuseum weggelegd.

   Wereldleiders houden ons al massaal voor de gek. Zodat mensen denken dat Poetin en islam de grootste gevaren zijn. Dat leidt af van Het Gele Gevaar. Ooit werden met die term de oprukkende Japanners bedoeld, maar nu vooral de 1,4 miljard Chinezen die bezig zijn de wereldheerschappij over te nemen, te beginnen bij de economie. Daarbij laten de Chinese leiders zich natuurlijk niet hinderen door zoiets inefficients als democratie, stel je voor.

 3. Ruud562

  Ben Zine
  ++++++++++++++++!!!

 4. DolleDries

  Dan mag je best concluderen dat één derde geestelijk gestoord is.

 5. sadeyes

  dat de premier dat ook daadwerkelijk voor elkaar krijgt?? Hij zal het zonder twijfel niets eens proberen

 6. Ernst Quispel

  Nederlanders zijn niet gek en snappen dat je niet eerst in meerderheid voor meer EU kunt stemmen om vervolgens te verwachten dat het goedkoper kan.

 7. swetsnek

  Dat zijn er nog een paar miljoen teveel ongelooflijk dat die daar dan nog steeds intrappen B.L.O ers

  1. Ernst Quispel

   Er zijn ook nog Nederlanders die denken dat de B.L.O. nog bestaat.
   Ik bedoel maar.

   🙂

   1. denk eens na

    blo is een scheldwoord net als nu vmbo er.

   2. eRik2017

    @Ernst-Wim
    How wet can a fart get?

    1. Pit

     #doodzwijgen

 8. DolleDries

  Nederlanders snappen best wel dat de EU b v 2 miljard willen hebben dat weet Rutte dat is hem verteld, vervolgens maken ze daar 4 miljard van dan wordt en het 2 miljard en één derde staat dan stom te juichen.

 9. denk eens na

  Die 33% geloofd ook nog heilig dat ze die duizend euro nog krijgen.

 10. Bloem

  Dat is het levensverhaal van Rutte, zolang de lat lekker laag gelegd wordt, voldoet hij altijd aan de verwachtingen

 11. buitenbeentje

  Minder betalen noem ik korting. Hetzelfde betalen wat je al deed niet.

  Het zal er wel weer op uitdraaien. I.P.V. van 1 miljard p.j. extra betalen “gaat de EU akkoord” met 750 miljoen + een naheffing van 500 miljoen en dat noemt Rutte dan korting.

 12. DutchDropveter

  Waar is Gustafff eigenlijk?
  Oh wacht hij woont in de biblebelt dan mag je natuurlijk geen pc aanraken vanuit het geloof.. lache!

  1. van Urk

   Gelukkig mag ik wel een toets aanraken in tegenstelling van Guus die waarschijnlijk vast zit aan een dogmatisch instelling dat nog steeds pleit dat tv kijken, autorijden en computergebruik op zondag een zondige daad is.

 13. eRik2017

  Ik stem VVD maar ben er zeker van dat hij een extra EU bijdrage zal slikken. Maar ook geloof ik dat dit nog maar het topje van de ijsberg is.
  Wel vind ik dat hij gewoon eens NEE! zegt om te voorkomen dat het veelkoppig EU monster de (noordelijke) lidstaten als geldput zonder bodem gaat zien.
  Net als Italie, Griekenland, Spanje, Portugal dit jaaaaarrennnlang hebben gedaan.

  1. Rechtsaf

   @eRik, ik kan je op een briefje geven dat jij als trouwe vvd kiezer wederom in de maling genomen wordt door een Vvd-er, je zou zeggen dat je toch wel geleerd hebt van het verleden en nog steeds wordt je voor en na-gelogen..

 14. A3aan

  Veel beloven, weinig geven doet een gek in vreugde leven. En Rutte maar denken dat alle Nederlanders nog gek zijn, nu zonder de trollen op DDS mee te tellen natuurlijk. Als Rutte nu eens iets positiefs deed, ik bedoel, als je het plaatje ziet waarbij Rutte Juncker in de hals kust, gedverdemme, hij had er zijn tanden in moeten zetten, want als je iets wil zet je je tanden er in. Spijtig voor Juncker, die neemt wel een fles whiskey extra.

 15. Babaji538

  Een meisje van 16 is mooier dan
  een vrouw van boven de 70, die je met
  bloedend tandvlees, wegstuurt.
  ’s Avonds, biedt een boor, in vijf standen
  gerieflijke afleiding.

  Inmiddels zijn de huisartsen in mijn wijk
  afwezig door overspannenheid.
  Een gebit is niet belangrijk, in het kader
  van de Holocaust.

  Muziek als jazz, blues of ontspannen kamermuziek
  zijn een streling voor het oog.
  Geld is vlug als water, terwijl het geweten
  alleen de flikker alle tanden uit de mond, wist te slaan.

  Een vieze, vuile crimineel weet geen letter
  of afbeelding van de zon tot het leven te waarderen.

  Maar, ik weet welke connecties er werkelijk
  de doorslag hebben gegeven!!

  Petra Hermans

 16. P.Sisterons

  Rutte stond wel erg te schutteren bij het debat over het aftreden van Zijlstra hè.
  Zijlstra was chantabel en hij werd gechanteerd. En wel door meneer Shell, voor 1,4 miljard euro dividendbelasting. Rutte wist allang van de leugens van Zijlstra, wellicht hebben ze een en ander zelfs samen bekonkeld. Gooi de sympathieke one-liners van Klaas Dijkhoff in de strijd en het plebs vergeet weer wel wat er echt speelt. Dames en heren, we worden voor de zoveelste keer genaaid door het kabinet.

 17. Pit

  Een derde van alle Nederlanders gelooft Rutte? Hoe kan dat nou, als hij zijn mond opent kun je een leugen verwachten. De liegende Rutte is inmiddels een pleonasme.

 18. Luwadder R1

  Het is werkelijk ON-VOOR-STEL-BAAR!!!!! Wat ik lees in de media over de EU (lees Europese Clan) en de reacties daarop. Ik denk vaak aan de inwoners van de 4 landen die lid zijn van de Europese vrijhandelsassociatie (EFTA), die liggen bij wijze van spreken over de vloer te rollen bollen van het lachen over wat zich daar allemaal wel niet afspeelt in die Brusselse poppenkast.Die landen hebben een heel verstandige keuze gemaakt dmv een referendum nooit en te nimmer lid te willen worden van die Clan. Echt het is comedy capers van de 1e categorie.Als ik de -vaak- cynische reacties lees zou je denken dat de meerderheid van Nederland Eurosceptisch is,het tegenovergestelde is helaas waar,de meerderheid gelooft in de Europese Clan geleid door Jean-Claude ‘ALCOHOLICA’Juncker. Nu het Verenigd koninkrijk verstandig is geweest om uit die dictatoriale Clan te stappen en de Eurofielen zich rot lachen om dat dommme besluit,nou laat ze maar lachen wie het laatst lacht lacht het best,dit terzijde, moeten de overige 27 landen meer lidmaatschap betalen.Eurofiel Timmermans zei doodleuk eerst was het een half kopje koffie en nu een 3/4 kopje koffie.Nou het is eerder een dubbele whisky voor Juncker onder het motto : drank em all.En als er straks de 6 Balkan- landen erbij komen krijgt Nederland dan een korting op het ‘abonnement’???. De toekomst van de EC is ook niet om over naar huis te schrijven.Als straks de 6 economisch instabiele Balkan-landen erbij komen, dan gaan we van 5 naar 11 economisch instabiele landen, tel uit je ellende.Dan gaan we van crisis naar crisis en Nederland en de andere rijke landen maar financieel bijspringen.Het word zoiets van betalen betalen betalen!!!! kwijt schelden kwijt schelden kwijt schelden!!!! in de Europese Clan blijven is dan ook geen optie meer, ik lees vaak over een U.S.E. nou die komt er niet, een nexit is onontkoombaar. Maar met de 6 Balkan-landen erbij dan stort de Brusselse poppenkast als een kaartenhuis in elkaar. Dan kan Nederland naar het veel stabielere Europese vrijhandelsassociatie de EFTA. Ja die 4 landen hebben het heel goed bekeken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.