Ontroerend: oude Iraanse vrouw neemt haar hoofddoek af om te protesteren tegen de ayatollahs

Niet alleen jonge vrouwen hebben helemaal genoeg van de Iraanse regels over het verplichte dragen van een hoofddoekje wanneer men zich op straat bevindt. Ook de oudere generatie doet nu mee met de protesten.

De onderhuidse veenbrand die nog altijd woedt in Iran over de hoofddoekjes blijft maar prachtige video’s genereren. Vrouw na vrouw besluit dat het lang genoeg heeft geduurd dat mannen hen vertellen wat ze wel en niet mogen dragen. Ze hangen hun hoofddoek aan een tak en laten daarmee merken: fuck off ayatollahs. Vrouwen kiezen zelf wel hoe ze over straat gaan. Daar hebben ze geen haatbaard in een soepjurk voor nodig. Daar zijn ze zelf verstandig genoeg voor.

Vooralsnog zagen we vooral beelden van jonge vrouwen die klaar waren met het afschermen van hun schoonheid. Maar vergis je niet: ook de oudere generatie heeft het helemaal gehad met de islamitische dwingelandij van de Iraanse regering. Bovenstaand filmpje, op Twitter geplaatst door de bekende Iraanse atheïst Armin Navabi, laat een oudere vrouw zien die haar hoofddoek heeft afgeworpen en demonstratief over straat loopt om de barbaren van Rouhani’s regering een spreekwoordelijke middelvinger te geven.

Prachtig. Dat die middeleeuwse kledingregel maar snel mag verdwijnen. Zowel uit het Iraanse wetboek van strafrecht, als uit de islam als geheel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. tomygun

  Een week lang nergens iets van islam telezen
  dat geeft pas weer hoop .

  1. B. Pascal

   ik zal gister dat het CDA het doekje promoot in Beesel! zo gaat dat met partijen die hun fundament ondergraven. Iran wil er vanaf Nederland wil er aan.
   Ollandistan! De toekomst!

   https://www.cda.nl/limburg/beesel/mensen/yasaguelcelik/

 2. Pit

  Hoe is het in allah’s naam mogelijk dat er hier mensen leven die dat doekje zo graag in het openbaar terug willen zien.

  Islam doet rare dingen met mensen, als je het tenminste overleeft.

 3. DolleDries

  Het is misselijke dat linkse partijen samen gaan met partijen die deze vrouwen onderdrukking bejubelen en propaganderen.

 4. Nasrani

  Deze oude mevrouw heeft meer moed en verdient meer respect dan onze minister Kaag met hoofddoek. Zou Kaag zich nu ook schamen?

  1. Pit

   Sigrid Anis al-Qaq is getrouwd met een Palestijn en voormalig diplomaat van Fatah.

   Fatah is een politieke partij met een terroristische tak, de Al-Aqsa Martelarenbrigade.

   Niet handig als je verantwoordelijk wordt gemaakt voor buitenlandse zaken.

  2. Duke

   Ik moet de eerste D66-er nog tegenkomen die zich schaamt voor zijn acties.

  3. Mart

   Kaag heeft de schaamte al jàren afgeschaft!

 5. Ni28

  Iraanse vrouwen hebben lef in tegenstelling van onze laffe D66 minister van BuZa. Regels zijn regels, ook de slechte. En naar Nederland moeten zij ook niet komen want het wordt een van de regen in de drup situatie met onze vooruitstrevende politici die ons naar de middeleeuwen willen transporteren.

 6. denk eens na

  Laten we al die hoofddoeken op kopen daar zijn ze binnen kort toch niet meer nodig, en de politie kan wel een paar hoofddoeken gebruiken in Amsterdam en Rotterdam.

 7. Rosasolis

  Fijn dat de protesten in Iran doorgaan door zowel vrouwen oud en jong, en ook de mannen in hun leven. Er zal binnenkort een nieuwe revolutie uitbarsten in dit land,
  dat van ouds nooit iets had met Islamitisch Ayatollah overheersing. Ik vraag me af
  hoe groot de oude Zoroaster gemeenschappen nu zijn. Dit was de grootste groep van gelovigen in het oude Persie…voordat de She-ietisch moslims Persie veranderde in
  Iran. Voordat de bende Ayatollahs hadden ingegrepen, was de Shah bezig met grote
  moderne hervormingen, waaronder gewone moderne kleden voor de hele bevolking.
  Daarom moest hij verdwijnen, en anders gelovigen: Zoroasters, Joden, en Christenen
  mochten nooit meer vrijelijk vergaderen in hun tempels en kerken.
  De vrouwen werden zeer zwaar onderdrukt door de Ayatollahs. Zij werden gedwongen
  te gaan kleden in zware wollen Chadors. Zelfs de zedenpolitie (alleen mannen) zorgden jarenlang, dat vrouwen gingen kleden in alleen deze lange zwarte gewaden van hoofd tot de enkels. Maar omdat terwijl de temperaturen stijgen tot boven 40 graden voor vele maanden, en de arme bevolking geen airco kunnen permitteren, groeiden het aantal van ernstige zieke vrouwen enorm. Daarom is de hele bevolking van Perzie wakker geworden: vrouwen die dit vreselijke onderdrukte leven niet meer kan en willen accepteren. Mannen die zien dat vrouwen flauw vallen, en met spoed naar de ziekenhuis moeten, om hun leven te redden, wegens een hartaanval, hersenbloeding, astma aanval, en zoveel andere extreme klachten wegens dit vreselijke klederdracht.
  De jonge vrouwen durven nu steeds meer op te komen voor de moderne kleding die
  hun moeders kenden voor een aantal jaren, voordat die Ayatollahs hadden ingegrepen. Binnenkort zal er een Perzisch revolutie komen.

 8. Gerlos

  Ik begrijp nog steeds niet waarom de moslim vrouwen voor joker lopen met een hoofddoekje en van die antieke lange gewaden. Het schijnt om de mannen niet in verleiding te brengen, nou ik heb de moslim dames eens goed geobserveerd en dan raak ik echt niet in de verleiding van hun schoonheid.

 9. Babaji538

  Ik moet toegeven, dat Arib en Aboutaleb
  toch zichzelf goed hebben opgewerkt, nietwaar?

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.