Ook België vol op de genderdrammende politiek-correcte toer: rondemissen afgeschaft bij wielrennen

Rondemissen bij het wielrennen? Afgeschaft. Want seksistisch, of iets dergelijks. Aldus België, die bij de professionele wielrenparcours ophoudt met de juichende vrouwen. Ze zouden niet meer in de huidige tijd passen.

Fans van wielrennen zullen het vanaf aankomend voorjaar moeten stellen zonder een vaste prik van de afgelopen tientallen jaren: rondemissen. De zelfstandige dames die konden bijklussen met een baantje in de zomer zijn dus van hun werk beroofd. Het past niet meer in de tijd, aldus de voormalige rondemis Maja Leye. Yep, zelf altijd lekker kunnen ronddartelen naast ’s werelds beste wielrenners, maar een nieuwe generatie meiden moet dat fenomeen vooral onthouden worden. Want #metoo, gendergelijkheid en iets met de tijdsgeest.

Het AD:

“De voorjaarskoersen moeten het voortaan doen zonder de rondemissen. In navolging van de Formule 1 (gridgirls) en het darts (walk-on girls) verdwijnen ook de podiummeisjes in het wielrennen. Morgen zullen de vrouwen dus al niet meer bij de Omloop aanwezig zijn.

,,Er worden inderdaad geen kussen meer gegeven en ook de bloemen verdwijnen”, vertelt Maja Leye, voorheen rondemis, bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.”

Hiermee is het wielrennen al de derde sport die zwicht voor de druk van feministische plezierhaters die naast het darten en de Formule 1 nu kennelijk dus ook het wielrennen komen verpesten met hun jaloerse geneuzel.

Is er dan niet één sport die weerstand weet te bieden aan deze zeer irritante modegril? Eentje maar? Een halve dan, voor één enkele wedstrijd? Nee dus. Een linkse actievoerder hoeft maar boos je richting uit te kijken en iedereen gaat meteen door de knieën. Ja, ik heb ook over jullie indianenfeestjes, Tivoli.

Het is de hoogste tijd dat de bange instituten van ons land, en ook onze zuiderburen, weer ‘nee’ leren te zeggen tegen redeloze drammers. Het afschaffen van alle vormen van vertier – waaronder dus ook onschuldige prijsuitreikingen bij wielrennen – omdat er één kansloos persoontje door beledigd is, begint namelijk compleet door te schieten. Maar dan ook écht compleet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. swetsnek

  Hhahahahaha vertel nog meer onzin

 2. A3aan

  Het is toch een verschrikkelijk, besmettelijke ziekte, policor, je zal d’r maar door getroffen zijn. Het is een kleine groep die er last van heeft, het best is die zieken op een klein eiland midden in de grote oceaan te plaatsen.

 3. Babaji538

  Een veranderende tijdsgeest laat zich
  niet beklemmen door tijdelijke woorden
  als ‘gender’.
  Petra Hermans

 4. denk eens na

  Dit is het islamiseren van de eu , op gezet met de ME/TOO discussie en afrondend met dat de vrouw en man gescheiden in een ruimte moeten vertoeven .Maar niet in mijn naam
  .

 5. Paaldanseres

  Gaan we het vrouwen turnen dan ook maar afschaffen… met die strakke pakjes? Misschien is het beter om in lange broeken en truien met lange mouwen te gaan sporten. Man, man, man… de wereld is kneitergek geworden. En dat door een groepje drammers. Noord Koreaans Kimmetje mag wat mij betreft de 3e WO beginnen, of een flinke dikke asteroide mag ons ook wegvagen. Ruim er maar een paar miljard op…. en het liefst allemaal. Ben er helemaaaal klaar mee.

  #kuch.

 6. eRik2017

  @Wim is hier erg blij mee!
  De rondingen zijn te zien bij rondemissen, en mannen zouden wel eens gedachtes kunnen krijgen.
  #ontwimmen

 7. Rechtsaf

  Rondemissen vergelijken met de gender discussie is een ernstige belediging voor de vrouwen als rondemis.
  Sterker nog, deze vrouwen verdienen daar zelfstandig, zoals men het graag ziet in dit land, hun geld mee, deze vrouwen raken dus hun verdiensten kwijt.
  Daarnaast is het zo dat deze vrouwen er helemaal geen last van hebben maar een paar van die feministische draken die er dan tegen aan schoppen moeten het dan verstieren..

 8. Vit

  Waar moet ik dan naar kijken, wielrennen vind ik geen reet aan.

 9. Ruud562

  Ach Tim, men i s allang totaal doorgeschoten! Dat begon met Zwarte Piet, toen een minister Asscher samen met NPO en RTL het nodig vonden een podium te bieden aan geestelijk gestoorde parasieten! T o e n al had die parasieten naar een goede psychiater moeten worden verwezen in plaats van ze podia te geven! Maar neen, ze konden en kunnen ongebreideld doorgaan, met subsidie en steun van.

 10. Ruud562

  En ja, deze gang van zaken komt de islamieten héél goed uit, de overstap naar een islamitische overheersing komt namelijk steeds dichter bij (geen vertier, geen cultuur etc), het wordt ze in de loop der (afgelopen) jaren vrijwel op een presenteerblaadje aangereikt!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.