Opgeruimd staat netjes! Amerikaanse drone legt onderaanvoerder Pakistaanse Taliban-fundi’s om

Khalid Mehsud is niet meer. De tweede man van de terroristische Pakistaanse Taliban heeft eerder deze week het leven gelaten nadat hij door drones onder vuur werd genomen.

Voor wie denkt dat de oorlog tegen het terrorisme alleen maar kommer en kwel is en ons nergens toe leidt: u heeft soms gelijk, maar vaker dan u denkt of niet. Want er vallen wel degelijk successen te melden in de strijd tegen de islamistische hordes die aanslagen plegen in het Midden-Oosten en de rest van Azië. Pakistan is met name het voorbeeld van een staat waarin terroristen zo’n beetje alles met de grond gelijk maken.

Dat zal na vandaag wel doorgaan. Maar men zal het in ieder geval moeten stellen met één van de gangmakers van dit terroristische groepje haatbaarden. Want Khalid Mehsud, hun tweede man, is namelijk niet meer. De knetterdebiele terrorist werd afgelopen donderdag namelijk neergemaaid door een Amerikaanse drone, en vandaag bevestigde zijn eigen “werkgever” ook zijn dood. Doegdoeg, Khalid:

“The Pakistani Taliban says a senior militant, Khalid Mehsud, also known as Commander Sajna, was killed in a US drone attack.

The Taliban confirmed Monday that its deputy chief was among several militants killied in a recent US drone strike near Pakistan’s volatile border with Afghanistan.

The commander was believed to be sheltering in Khost and had ties to the Haqqani network accused of staging high-profile terrorist attacks against local and U.S.-led forces in Afghanistan. His elimination, analysts say, is a major blow to the TPP. “

De oorlog tegen het terrorisme woedt nu al anderhalf decennium en het einde is nog lang niet in zicht. Kommer en kwel. Maar zo nu en dan toch een fijne opsteker, zoals de begrafenis van bloeddorstige moordenaars als Khalid Mehsud. Salaam aleikum, mafkees!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. swetsnek

  reactie

  tja wat moet ik er mee mooi zo dan zal ik maar zeggen

 2. Ni28

  Zijn er ook drone’s met trollenherkenning?

 3. Peter Loosduinen

  De Heere zij geprezen !
  Van deze mongool zijn we voorgoed verlost.

 4. Abri079

  Fijn bericht om de avond in te gaan.

 5. Benny

  MOOI ZO. weer een meedogenloze duivel minder op deze aardbol. Geniet lekker van je maagden.

 6. Duke

  Ik vind dit helemaal geen goed nieuws. Drones mensen laten doden staat haaks op de gedachte van onschuldig tot het tegendeel is bewezen, en het betreft een doodstraf die onomkeerbaar is. We moeten er maar op vertrouwen dat het deze keer een Pakistaanse schurk is die het ‘verdiend’, maar het zal niet de eerste keer zijn dat een overheid liegt (of niet Halbe?).
  En vandaag een Pakistaan, in de toekomst zou dat een PVV-er of FvD-er kunnen zijn die als terrorist door het Partijkartel is gebrandmerkt.

  1. Abri079

   In het gewone strafrecht wel. Vergeet niet dat er daar een oorlog gaande is. Dan gelden andere regels. Als ik je bijvoorbeeld via een drone met een wapen zie lopen in de richting van mijn troepen dan hoef ik niet te wachten tot je op ze schiet. Net zo goed als jij een IED ingraaft wacht ik niet tot er een voertuig over heen rijdt.

 7. fusilier

  Van hem zal niet veel meer over zijn,die drones doen hun werk zeer goed.Opgeruimd staat netjes toch?

 8. Paaldanseres

  Whoppaaaa… mooi… en door…

 9. Kodi

  Maar kunnen wij niet beter Europa van de Islam verschoond houden? Want die Islamitische invasiemacht blijft maar ongehinderd ons continent binnen komen.

 10. Burgermans

  Zijn twintig neefjes hebben allemaal wraak gezworen.

  We moeten zo snel mogelijk onze jongens en meiden weghalen uit al die shithole countries. We hebben daar niets te zoeken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.