Opzouten! Nederlanders zouden Rutte graag willen ontslaan als minister-president

Premier Rutte mag van geluk spreken dat over de motie van wantrouwen die deze week tegen hem werd ingediend alleen gestemd werd in de Tweede Kamer. Als Nederlanders erover mochten beslissen, zou deze namelijk zijn aangenomen en moest teflon-Mark op zoek naar een nieuwe baan…

De motie van wantrouwen die premier Rutte (VVD) van de week voor z’n kiezen kreeg in het debat naar aanleiding van het aftreden van Halbe Zijlstra, heeft het niet gehaald: slechts 43 van de 150 Kamerleden steunden de oproep van de PVV om de premier met pek en veren uit z’n functie te ztten. Daarmee kan de minister-president voor nu door: niet alleen steunde de coalitie hem, maar ook cruciale samenwerkingspartijen zoals de PvdA, GroenLinks en de SGP bleven Rute – voor nu – trouw. De bekendste optimist van het land kan daarmee verderwerken aan z’n klus.

Rutte mag daarbij wel dankbaar zijn dat we in een representatieve democratie leven. Want als burgers direct hadden mogen stemmen over zijn aanblijven als premier, was de stemming anders uitgevallen. Want zoals Maurice de Hond vandaag becijferde: 49% van alle Nederlanders zou Rutte deze week hebben ontslagen, tegenover 46% die hem willen handhaven.

mvw-rutte

Wat opvalt is dat de enige partije die Rutte bijna onveranderd trouw blijft, naast zijn eigen VVD, D66 is. Zelfs de coalitiegenoten van het CDA laten Rutte massaal vallen, en bij de rechtse concurrenten is er helemaal weinig mededogen voor de voormalige Unilever-manager: 86% van de FVD-kiezers, en 93% van de PVV-aanhangers zou Mark Rutte graag inruilen voor een nieuwe premier.

De regeringsleider mag zich dus een gewaarschuwd mens weten. Inmiddels is hij ruim zeven jaar minister-president, en begint z’n zandloper op te geraken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

69 reacties

 1. Ernst Quispel

  Ik zie dat de steun voor en bezwaar tegen Rutte nagenoeg gelijk oploopt.

  1. eRik2017

   Ernst-Wim, het enige dat jij ziet is dat je ze ziet vliegen!

   1. DolleDries

    Ernst Beukman heeft steeds die van kinderlijke opmerkingen hoe zou dat toch komen.

    1. eRik2017

     ja Dries, Wim vindt ons kinderachtig, en dat bevalt hem wel. Daarom zit hij hier de hele dag!

    2. Ernst Quispel

     Ik zit nog een citaatje van je te wachten, fantast.

     1. DolleDries

      Nee hoor je bent Beukman dat heb ik al aangetoond.
      Dat je dit ontkend begrijp ik wel na je bijval voor de vereniging Martijn.

     2. eRik2017

      Het valt wel op dat Wim zenuwachtig wordt van dit onderwerp!

     3. Abri079

      Wij op excuus van jou of permanente stilte.

     4. swetsnek

      DFTT.

     5. Abri079

      En wij op een excuus van jou. Of voortaan wegblijven.

    3. eRik2017

     Wat denk jij Dries? Zou Wim ook ergens een appartementje hebben waar hij zijn gasten ontvangt?

     1. Ernst Quispel

      DFTT.

     2. eRik2017

      Een appartementje met een kelder!

     3. buitenbeentje

      Een penthouse met een kelder.

    4. Bloem

     Beste Dries, bedoel je dat deze figuur naarst antisemitische-, tevens pedoseksuele gevoelens heeft? Het is nog erger dan ik tot nu toe dacht.

     1. eRik2017

      @Bloem, en dan zijn we nog niet eens op de helft! Geloof mij maar!

     2. swetsnek

      ja vertel ik ben razend nieuwsgierig DD

    5. Paaldanseres

     Wat wil je ook met één hersencel. En die is al bijna afgestorven.

 2. DolleDries

  Die middelste van de drie die er achter staan is toch corrupt en racistische.

 3. dannyvermeulen69

  ik zie dat jij kakkerlak looser qwispel hier door de grote meerderheid het hof narretje word gemaakt.net zoals de grote meerderheid van het echte Nederlandse volk Rubber Rutje graag ziet vertrekken .

  1. loes530

   Asscher heb een groter mond hij ging niet mee met wilders

  2. Meester Kong

   Ben geen fan van Rutte maar dat de – grote meerderheid van de echte Nederlandse volk- hem liever ziet gaan.
   Waar zie je dat.
   Oh wacht, je woont in zo ene volksbuurt waar de mannen bier drinken op de stoep.
   En maar kankeren op de regering, maar verder niets uitvreten en profiteren van de staat.

   1. eRik2017

    Kong, je praat al net als Oztürk. “van de Nederlandse volk”
    Je bent toevallig niet die baard he?

    1. swetsnek

     kong heeft een grote bek meer niet

     1. corfo

      @ swetsnek.
      Ik weet bijna zeker dat Kong het kleine holmaatje van Kwispel is, en dat zij samen af en toe in het appartementje van Kwispel verblijven; waarna Kong met krampjes én een achterwerk als van een baviaan, door Kwispel weer bij z’n ouderlijk huis wordt terug gebracht. ’t Is een onhygiënisch duo !

   2. Abri079

    Wat een kwalijke woorden gebruikt u om uw aanname te doen.
    Het maakt uw geloofwaardigheid in de rest van uw plempsel niet beter.

   3. Rechtsaf

    @kong jij bent ook fan van wim, alias baukman, Ernst qüispel, Fortiori, Henk Jansen, Gerlos,

 4. dannyvermeulen69

  nou nog een schijnende halo boven die koppen van die oplichters en bedriegers in het foto .

 5. dannyvermeulen69

  drink idd soms een biertje binnen ergens.werk al 31 jaar heb twee diploma’s een paar certificaten nog steeds cursus aan het volgen in het bedrijf waar ik werk ..domme kong met je nep naam ..ben geboren in eigen stad geboren en getogen al meer dan vier generaties mijn opa en vader hebben de oorlog bewust mee gemaakt deze mensen hebben meegeholpen Nederland weer op te bouwen mijn vader en zijn broer hebben nog aan huizen gebouwd ik zelf aan de wegen gewerkt ..domme looser kong en qwispel
  ik bewandel deze aardkloot lang genoeg om te zien dat het er niks beter op is geworden

  1. Abri079

   Beste Danny,
   Mr. Kong is een van de mensen hier die anderen uit de tent probeert te lokken met allerlei vreemde plempsel.
   Hou daar rekening mee in je reactie.
   Let ook eens op EQ en Henk Jansen.

   1. dannyvermeulen69

    Jaja Abri079 dat is helder. en ik heb een ruggengraat van staal ..en idd gezien de reactie van de DDS NARREN kun je er vanuit gaan met hun lage IQ er altijd een geijkte reactie komt zeer voorspelbaar..ik volg DDS al een tijd heb altijd gelezen niet gereageerd en ik sla alles over wat de NARREN schrijven het is niet de moeite waard om te lezen wat ze schrijven

    1. Ernst Quispel

     Begin eens met het correct Nederlands schrijven, beste Danny. Tot nu toe maak je met je kreupele taalgebruik een onnozele indruk.

     1. dannyvermeulen69

      en daar hebben looser quispgelul weer! taalneuqertje kan je het neit mer winen …zoooo voorspelbaar als meneer de looser en landverrader niks meer zinnigs te schrijven heb gaat ie weer over op de schrijffouten bhoebhoebhoe i cry whee

     2. Abri079

      Jij zou toch je excuus aan bieden of voortaan wegblijven?
      Beschuldigingen uiten maar niet hard maken!

     3. A3aan

      Natuurlijk, Snert Kwispeldoor reageert, hoe vaak het ook zegt dat niet te doen, ad hominem. De sukkel.

     4. Marija

      u bent echt een onbetaalbare, ontzettende l.u.l.hannes

 6. Blank en niet Wit

  The men in black en blue. De leadzanger en het achtergrondkoortje. Voorlopig nog in het haagse theater.

 7. Fortiori

  Het verstand wint van de emotie. De wind draait naar vol in de zeilen. Het publiek vergeet snel. Dat balanceren met getallen haalt niets uit.

  1. swetsnek

   Zeil een eind weg zou ik zeggen, weet een mooi eiland voor jou ook geen internet en zo

 8. Ni28

  Waarom wilt Rutte de representatieve democratie niet loslaten? Omdat hij daarmee wordt beschermd door zwakke en verdeelde oppositie die zich niet zwart wilt maken want je weet maar nooit. Daarom moet de referendum weg en daarom moet censuur ingesteld worden en daarom moet de AIVD iedereen kunnen controleren. Representatieve democratie heeft afgedaan in de huidige vorm. Het werkt niet meer goed want je komt overal mee weg. Je houdt iemand de hand boven de hoofd net zo lang als kan en dan pas laat je hem vallen. En dat op wijze dat je zelf geen last van krijg behalve een vervelende middagje voor de bühne. Hoe kunt je deze vorm van regeren nog steunen? Je wordt belazerd waar je bij staat en niemand doet wat. Zo komt representatieve democratie aan het einde en het wordt tijd ook.

 9. Gerlos

  Blij dat Rutte nog steeds deze coalitie maag aanvoeren, anders zaten we met nieuwe verkiezingen en dan lacht links volgens mij iedereen uit. Het spijt me maar Geert en Baudet kunnen ons land ook niet redden.

  1. Fortiori

   Er moet heel wat gebeuren eerdat die twee elkaar in de armen zullen vallen zoals Rutte en Zijlstra.
   Politiek bedrijven vereist ervaring en behendigheid en dat wordt gemist aan beide zijden. Met het oplezen van een recept ben je nog geen kok. Dat gaat het hem dus niet worden. En inderdaad, SP, PvdA, GL hebben een ferme footprint.

 10. Roughwood

  Wie gelooft wat Rutte belooft, die is niet goed bij zijn hoofd!

  https://www.youtube.com/watch?v=6NgWywGRBCs

  1. Gerlos

   Roughwood vandaar dat het nu super slecht in dit land onder Rutte. Wat denk je nu zelf. !!!!

 11. Kodi

  Bezint eer ge met D’66 begint. De VVD zal ervoor afgestraft gaan worden. Een eerdere kiezersafstraffing groot acht zetels was kennelijk nog niet groot genoeg om de oogkleppen af te doen.

 12. RobertMarsman

  Wel raar dat Nederlanders willen dat Rutte opzout alleen is dat volgens die zelfde peilingen niet te zien want hij staat al weken stevig op 27. Rara hoe kan dat?

  1. Ernst Quispel

   De steun voor Rutte is in dit land heel solide. De schade die hij oploopt is niet aan hemzelf te wijten maar aan andere VVD-blunderaars. Dat straalt op hem af maar zegt ook weinig over zijn indrukwekkende staatsmanschap.

   1. dannyvermeulen69

    WHAAAHHH .indrukwekkende staatsmanschap..wat een wijze woorden van lispel ..pff nog even en meneer krijgt de nobel prijs voor wartaal schrijven

 13. Vit

  Kom op jongens, even op Wim reageren dan is hij ook weer gelukkig.

  1. Vit

   “indrukwekkende staatsmanschap”

   Het staat er echt!

 14. Roughwood

  Nog nooit in mijn leven SP gestemd. Zal ook niet gebeuren. Maar heb afgelopen week genoten van Ronald van Raak tijdens debat over het raadgevend referendum. Had zojuist daarvoor zijn column gelezen met titel ‘Mark Rutte wil alles van je weten, maar niet naar je luisteren’ betreffende het raadgevend referendum en het voorlopig laatst geplande raadgevend referendum aangaande de sleepwet op 21 maart as. En ik ben het volmondig met hem eens. Hij slaat hier de spijker volledig op zijn kop!

  ‘HET PROBLEEM IS DE HOOGHARTIGHEID’

  ‘De regering zegt dat het referendum ‘niet heeft gebracht wat ervan werd verwacht’. Dat klopt, maar dat komt vooral door het optreden van de regering zélf. In 2005 zei Nederland ‘nee’ in een referendum over de Europese Grondwet, maar die kwam er toch. In 2016 zeiden we opnieuw ‘nee’ in een referendum over Oekraïne, maar de regering zei toch ‘ja’. Nu zeggen Rutte en Buma, Segers en Pechtold dat u in het referendum over de Sleepwet kunt stemmen wat u wilt, maar dat zij zich van uw keuzes niets zullen aantrekken. Het probleem is niet het referendum, maar vooral de hooghartigheid van deze politici. Het raadgevend referendum zou een opstap zijn naar een bindend (correctief) referendum, maar na het eerste ‘nee’ wisten D66, PvdA en GroenLinks niet hoe snel ze hun eigen wet in een lade moesten stoppen. Samen met VVD, CDA en ChristenUnie wil D66 nu ook het raadgevend referendum afschaffen. Hun angst is zo groot, dat u zich hierover niet meer mag uitspreken. Rutte noemde het ‘logisch’ dat de regering het referendum wil afschaffen, zonder dat hier een referendum over kan worden gehouden. Omdat de regering tegen het referendum is. Een redenering die past in een dictatuur, maar niet in een democratie.’

  Waarvan akte. Stem tegen op 21 maart aanstaande!

 15. Duke

  Het is een poll van de Hond, dus zal het aantal wel lager zijn, maar dat er ondanks alle leugens en slecht beleid er nog genoeg kiezers Rutte willen houden is onvoorstelbaar.

 16. Rechtsaf

  Opzouten is écht een understatement en zéér zéér zachtjes uitgedrukt althans dát is mijn gevoel..

 17. EllyD18

  Mogelijk gaat hij eens nadenken.

 18. corfo

  @ échte Nederlanders.
  De figuur met de NSB-naam Kwispel is van een zéér laag niveau.
  Zodra deze landverrader niets meer weet te “zeggen” gaat hij/zij taalfoutjes in uw reactie opzoeken en probeert daarmede te scoren. Ik weet zeker dat deze figuur hierdoor een harde plasser krijgt, z’n holmaatje Kong meeneemt naar z’n appartementje om vervolgens geheel voldaan huiswaarts te keren.
  @Dannyvermeulen69; blijf uw reacties plaatsen, zélfs met een enkel schrijffoutje is alles duidelijk, duidelijker als de vodjes van bijv. Kong/Kwispel en meer van die landverraders.

  1. Ernst Quispel

   Corfo is erg met plassers en anussen bezig. Ik meen dat dit zijn goed recht is, maar waarom moet hij ons met zijn seksuele problemen vermoeien?

   1. corfo

    @ Kwispel.
    Die dingen intrigeren mij n.l. nogal Kwispeltje; ik doe n.l. onderzoek naar het gedrag/gevoel e.d. van leden van de stichting Martijn. Daarom voer ik regelmatig de, kennelijk door jou gewaardeerde woorden, op dit forum op en wacht vervolgens op uw reactie, het feit dat uw reacties bijna onmiddellijk ná het verschijnen van de woorden in míjn reactie, op dit forum verschijnen bewijst mijn eerdere stelling :
    Leden van Martijn kicken op de woorden : plassers én bavianenkontjes. (ik heb het woord “anussen” niet gebruikt Kwispeltje, maar wél “achterwerk van een baviaantje”) Dat u het woord “anussen” wél gebruikt geeft aan waar u mee bezig bent, óók dat helpt in mijn onderzoek; hartelijk dank voor uw bevestiging !

  2. Marija

   voor EQ nogmaals:
   u bent echt een onbetaalbare, ontzettende l.u.l.hannes om iemand op taalfouten aan te vallen.
   Ik weet zéker dat Dannyvermeulen69 in zijn leven meer voor de samenleving heeft gepresteerd dan u ooit heeft gedaan of zal doen.

 19. Bes Tolen

  Rutte kent de Nederlanders niet eens. Hetzelfde geldt voor diverse andere bewindslieden. Ollongren is zo’n geval. Het is het type mens dat dient en werkt waar het zo het beste uit komt maar geen gevoelsbinding heeft met het land zelf wat voor iedereen toch waar te nemen is. Het geeft veel ruimte wat de handel en wandel betreft en dat moet blijkbaar liberaal heten. Maar daarmee worden de grote problemen aan hun lot over gelaten. Die worden niet begrepen. Niet anders dan dat andersoortige politiek als niet deugend wordt gezien.

 20. Rechtsaf

  Bijna 50% die geen vertrouwen hebben dat is echt héél veel, heel veel Kamerleden die Rutte weg willen hebben en dan arrogant blijven zitten..

 21. Babaji538

  Zoals ik enige tijd zie, is de Guardian
  failliet aan het gaan.
  Ze hebben het nl. over “key witness”.
  Bij omkooppraktijken is er geen redden meer,
  of nog langer, aan.

  Een overtuiging hoeft zich niet te bewijzen,
  keer na keer.

  Zout als citroen zuiveren.
  Een ruggengraat weet hoe recht ze staat.

  Petra Hermans

 22. sjun

  De politieke houdbaarheidsdatum van Mark Rutte komt in zicht. Te verwachten valt dat hij Europa ingaat of het via het vertrouwde kartelnetwerkje in het provinciebestuur probeert zodra hi het ook zèlf in de gaten krijgt.

  1. Ernst Quispel

   Ik denk dat hij het na deze regeringstermijn voor gezien gaat houden. Premiers moeten eigenlijk niet langer dan 8 jaar deze functie bekleden.

 23. Het rechte schaap

  Is Klaas Dijkhoff inmiddels al over te halen, om de plek van Markske in te nemen?
  Zijn open optreden, droge humor en adrem reageren is verfrissend binnen het Haagse kartel. Gisteravond was hij te gast bij Collegetour en kwam naar mijn mening zeer goed uit de bus. Hij durft in duidelijke en toch beleefde taal naar voren te brengen dat er grenzen zijn voor toelaatbaar gedrag. Jammer genoeg zit hij nog bij de verkeerde partij.

 24. Frits Jansen

  Overdreiven is ook een vak, zeggen Hagenezen.
  Rutte heeft de kwestie-Zijlstra verkeerd ingeschat. Gevolgen heeft dat niet: Zijlstra is toch weg.
  Ik vrees dat veel mensen Ruttes voorganger al vergeten zijn, de stuntelende Balkenende met zijn totaal onbegrijpelijke verhalen. Rutte is charmant en communicatief. Wel is hij de vlag op de modderschuit is van een partij waar regelmatig kwalijke dampen uit opstijgen. Daar is ook wel een verklaring voor: de gemiddelde VVD-er zit in zaken en piekert niet over een politieke loopbaan, zodat alleen strebers en prutsers bij de VVD in de politiek terecht komen.

  1. Vit

   Net als Hagenaars (moi) schrijven Hagenezen overdrijven met een lange IJ.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.