Partij van de Ouderen Amsterdam sluit D66 uit: "Homoseksualiteit een zonde noemen is volstrekt onaanvaardbaar"

Geen categoriefeb 06 2018, 13:00
De Partij van de Ouderen Amsterdam sluit D66 uit. De reden? D66-gemeenteraadslid Yassmine El Ksaihi verspreidt, aldus de partij, "homohaat."
De Partij van de Ouderen in Amsterdam heeft een persverklaring doen uitgaan waarin gesteld wordt dat de partij geen coalitie wenst aan te gaan met D66. De reden is dat D66-raadslid Yassmine El Ksaihi gesteld heeft in een tweet dat homoseksualiteit een zonde is.
"Deze uitspraak is pure homohaat en staat de emancipatie van homo's ernstig in de weg," aldus lijsttrekker Wil van Soest. Daarom weigert de Partij van de Ouderen na de gemeenteraadsverkiezingen een coalitie aan te gaan met D66. "Homoseksualiteit een zonde noemen is volstrekt onaanvaardbaar," voegt Van Soest daar aan toe.
De Partij van de Ouderen laat bij monde van haar woordvoeder weten dat het hen bijzonder stoort "dat D66 anderen keer op keer de maat neemt aangaande uitsluitingspolitiek, maar klaarblijkelijk haar eigen leden niet in het gareel kan houden." Van Soest:
"Nu zowel de PvdA als GroenLinks er prat opgaan om satire in Nederland te bestrijden, zoals afgelopen weekend in het programma Voetbal Inside, nemen wij aan dat deze partijen zij aan zij met ons staan met het uitsluiten van een partij waar echte homohaat voorkomt."
Oh ironie, uw naam is 'D66'! Die partij sluit alles en iedereen uit; elke rechtse partij wordt beschuldigd van racisme en homohaat... en nu is de partij zélf de pineut.
Hilarischer dan dit wordt het niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten