Peiling: PVV al tweede partij van Dordrecht

Geen categoriefeb 06 2018, 11:00
Wilders: "Fantastisch!"
Goed nieuws via TV Dordrecht -- nou ja, goed nieuws voor Geert Wilders en aanhangers van zijn partij, tenminste: uit een peiling blijkt dat de PVV op dit moment de tweede partij van Dordrecht is.

De PVV zou 5 zetels halen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De partij doet voor de eerste keer mee in Dordrecht en heeft nu dus nog geen zetels. Beter voor Dordt gaat, volgens de peiling, flink onderuit. Van 14 naar 7, maar blijft toch nog de grootste partij van de stad. VVD en GroenLinks winnen allebei een zetel. De VVD heeft er dan 4, GroenLinks 3.

Het lijkt er dus op dat de PVV-zetels met name bij Beter voor Dordt vandaan komen. Dat is niet heel verrassend, maar wél heel belangrijk. Lokale partijen zijn het grootste bij gemeenteraadsverkiezingen. Daar kan verandering in komen nu de PVV ook op dat niveau meedoet, in in ieder geval in 30 gemeenten. Als Forum voor Democratie bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen hetzelfde kan doen zal het percentage kiezers dat 'lokaal stemt' nog verder afnemen.
Natuurlijk zal het helemaal niemand verbazen dat Wilders bijzonder te spreken is over deze peiling:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/960597583562502144
Heel verrassend is deze peiling niet. Het was al bekend dat de PVV behoorlijk populair is in Dordrecht (en bepaalde andere steden). Dat is juist één van de redenen waarom de partij meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in die stad. Wilders is gekke Henkie niet; hij gaat geen kruit verspillen aan lokale slagvelden die hij niet kan winnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten