Politiek-correcte censuur bereikt na Zwarte Piet ook Carnaval: mag niet meer zingen over ‘sambaballen van de juf’

8655423675_fcbc0e948c_b
Foto: Een praalwagen voor carnaval, enkele jaren geleden. Bron: Kevin Decherf / Flickr.

Wie denkt dat de censuur van de gekwetsten alleen geldt in Amsterdam, komt bedrogen uit. Ook in Noord-Brabant en Limburg, waar men gewend is om lekker politiek-incorrect carnaval te vieren, krijgen nietsvermoedende feestvierders dit jaar te maken met allerlei hoogmoreel vingergewapper.

Alaaf, lezers in de zuidelijke provincies van Nederland! Veel plezier met het Carnaval. En geniet er maar van, want wellicht is het dit jaar voor het laatst. Want alhoewel Kielegat, Mestreech en Oeteldonk zeer zeker niet op de grachtengordel in Amsterdam liggen, zijn de plezierverbieders anno 2018 helaas ook op de Brabantse Kempen en in het Limburgse Mergelland actief. Ook daar moet worden gekeken of de eeuwenoude tradities toch niet een beetje te kwetsend zijn voor alle lichtgeraakte safe zones-kindertjes die ons land telt.

En ja, dan is Carnaval natuurlijk een traditie waarop het makkelijk schieten is. Met veel alcohol, schunnig liedjes, en verkleedpakjes die bij vrouwen soms niet altijd bijzonder veel te raden overlaten. En wanneer je dat dan koppelt aan discussies als #MeToo en het “dekoloniseren” van onze tradities… Tja, dan krijg je dit:

“Carnaval is bij uitstek het feest waar ze een kunst maken van de politiek incorrecte grap. Maar kan dat nog in tijden van aanklachten tegen seksuele intimidatie en #metoo?

Nog voor het carnaval was er verontwaardiging over de naam van een feest in Eindhoven. ‘De wil van een vrouw doet er #nietoe’ ging te ver. Maar geldt dat nu ook voor carnavalsvereniging De Kontenknijpers? En wat te zeggen van het #metoo embleem dat de vereniging van Den Bosch gebruikt, in de vorm van een vlakke hand op een bil? Of een liedje over de vogel de Kneu. Dat een schunnig refrein geeft. “

Bereid u dus maar voor: in 2019 wordt Carnaval weer politiek-correct. Tenminste, als al die vervelende en luid schreeuwende zedenmeesters het inderdaad voor het zeggen krijgen. En momenteel doen die lui dus goede zaken – ook beneden de rivieren…

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

35 reacties

 1.   

  WHAAHAAA. daar doen wij dus mooi niet aan mee. Krijg wat met jullie tere zieltjes.

  1.   

   +++++

 2.   

  Sodom and Gonorrhea, https://worldpoet546.wordpress.com
  October 14, 2017;
  kijk eens naar naar de vierde regel.

  De volgende dag werd er, zie ook “The Guardian”,
  de hashtag “Me Too” aangemaakt, via een accountje,
  te India.

  Tim Engelbart, leerling werd student.
  Petra Hermans

  1.   

   Babaji538 ,duim dubbel dik ,als of de tijd stilstaat.

 3.   

  Helaas is het Limburgse carnaval onderhevig aan een “Hollandse” invloed met als prioriteit zoveel mogelijk zuipen en het gevolg van lastige feestgangers die al die consumptie van alcohol niet kunnen verdragen. Door het vernederlandsen van het carnaval feest is de carnaval niet meer wat het ooit was, nl. spas en moeziek, zinge en humor in Limburgs plat, en doa kan inne Hollender nieks va.

  1.   

   Ik ben Brabander met eeuwen Brabantse voorouders , ik ben katholiek qua geboorte maar het interesseert me niet , MAAR ik heb moeite met weinig zuipen , wij zijn een provincie die traditioneel veel zuipt en wij moeten daar ZEKER mee doorgaan , ook met carnaval. Wij moeten niks van dat langdradige Limburgse gezeik hebben.

 4.   

  Carnaval is een katholiek feest. Daar moet de rest van Nederland zich niet mee bemoeien.
  1x per jaar vieren katholieke brabo’s en limbo’s ieder op hun unieke wijze feest. Daar begrijpen buitenstaanders het fijne niet van

  1.   

   Straks mag niks meer

  2.   

   Hey Bloem. Duimpje omhoog.

  3.   

   Ik ben zelf Brabander, maar ik ken letterlijk geen een Katholiek persoon die Carnaval viert. Sterker nog, de meeste mensen die hier Carnaval vieren weten niet eens wat het feest betekent. Het gaat ze puur alleen om het zuipen. In andere woorden: weer een traditionele Nederlandse feestdag die zijn ware mening verloren heeft en dankzij corporatistische figuurtjes in een geldgraai-evenement is verandert.

   1.   

    Het echte carnaval is hier in Brasil bezich.Verenigingen met soms meer dan duizend figuranten be ijverigen zich om de hoofdprijs te winnen met hun praalwagens en voetvolk.Gewoon prachtig.

  4.   

   En vergeet het oosten niet. De grote Twentse carnavalsoptocht in Oldenzaal komen 150000 mensen opaf. Helaas voor de ‘sjeesköttels’ uit het dorpje Rossum was de pret een stuk minder dit jaar en hebben ze fotoos moeten verwijderen omdat ze werden aangeklaagd wegens racisme door een vage ‘Movement X’ bij antidiscriminatiebureau overijssel. Je mag je niet meer verkleden als neger op carnaval. (nog wel als indiaan, chinees en Tiroler).

   1.   

    Ik moet natuurlijk zeggen ‘afrikaan’ in plaats van neger… maar zijn toch negers.

    1.   

     Wellicht helpt het als je mensen met de herkomst van mevrouw Simons aanspreekt als creool?
     Daar zal toch niemand zich druk om maken?
     Behalve Hindoestanen uit Suriname. Die vinden nog wel wat van negers, zo heb ik mij laten vertellen.

 5.   

  Het was me niet bekend dat het zingen van gore seksueel getinte en vrouwonvriendelijke teksten behoort tot het te behouden hoogwaardige Nederlandse cultuurgoed.

  1.   

   Carnaval is een lokaal gebruik in bepaalde delen van het land. Als je er niets mee hebt, prima. Ik ook niet. En als je er geen verstand van hebt, oordeel dan niet.

  2.   

   Natuurlijk moeten vrouwen een hoofddoek op.

   1.   

    @denk eens na: Boerka!

  3.   

   Het valt mij op dat Ernst-Wim meer een uitgesproken negatieve mening heeft over een oer Brabants feest dat toegankelijk is voor iedereen, waar sociale status een paar dagen niet bestaat, en waar, plezier, lust en drank elkaar ontmoet op gelijke voet tussen man en vrouw, dan over mensonterende praktijken waar mannelijke “hulpverleners” genot zoeken ten koste van hulpbehoevende minderjarige vrouwen.

   Denk daar maar een over na Wim.

   1.   

    Let maar eens op!
    Binnen afzienbare tijd mogen kerstliedjes ook niet meer.
    Want de te velde liggende herdertjes waren de eerste daklozen.
    De zingende engeltjes bleken Sirenen. Een verleidelijke vrouwen soort en dat was het eerste teken van # metoo.

 6.   

  De ver trutting van Nederland in volle gang , ME /TOO in vol ornaat te beschouwen.

 7.   

  Je hoort het meteen. 1 moraalridder heeft een tongval die niet uit het carnavalsgebied stamt. Wereldverbeteraars, die niets liever doen, dan een ander hun moraal opleggen.

 8.   

  Ook in het oosten en regio Twente hoor. Hier heeft een carnavalsgroep uit het Twentse dorp Rossum beschuldig door een vage ‘movement X’ en antidiscrimantiebureau overijssel wordt spontaan wakker. Een optocht verkleed als Afrikanen heet racistisch en word volkomen misplaatst gelinked aan ene ‘blackface’ uit jaren 50 zuiden van de VS.
  Je krijgt als objectieve toeschouwer anders wel erg sterk de indruk dat dit soort clubs uit een select groepje racisten bestaat die stelselmatig en bewust op een misselijke manier een slaatje probeert te slaan uit evenementen als carnaval en sinterklaas of het nou voor extra aandacht of anders is maakt niet uit. Ook in Dordrecht en elders in het land hetzelfde verhaal. Deze clubs maken hierbij onschuldige mensen zwart en ZIJ zijn de racisten die van carnaval een racistisch getint feest proberen te maken. Racisme omdat een paar mensen zich verkleden als afrikanen (zoals anderen zich verkleden als Chinezen, Tirolers, Indianen) kom op zeg dit gaat nergens over. Het heeft wel degelijk effect namelijk dat de (bescheiden) Rossumers die helemaal geen zin hebben in dit soort negatieve commotie zich genoodzaakt voelen fotoos van hun site te halen iets wat niet zou moeten kunnen in een vrij land als Nederland.

 9.   

  Carnaval is een feest der zotten,gewoon even vier dagen lang de dagelijkse sleur vergeten. Je moet er mee groot gebracht zijn anders weet je niet wat het betekent.

 10.   

  Die deuggleuven en genderneutrale racisten moeten hun linkse bakkes dicht houden en in hun eigen straat die troep rondstrooien en anders dan slaan we derop. Kom gvd niet aan het carnaval, want dan kom je aan de Limbo’s. Dat word dan Friesland 2.0. Stelletje linkse ratten. Ut mot sjienbaar allemaöl kepot. Wat ein vies, vuil nűt klwatte kudtvolk.

  1.   

   Alaaf!

  2.   

   @Danseres: Klopt, niet voor niets rijden wij hier rechts!

  3.   

   Deuggleuven is niet de correcte benaming.
   Politiek correct spreekt men over brigade der onwelriekende gleuven.

  4.   

   Ik ben tegen genderneutraal want dat klopt niet

   1.   

    Wij weten niet meer bij wie wij horen! Help ons!

 11.   

  Jammer dat ze geen getaande huidskleur heeft en een hoofddoek draagt. Dat was lachen geweest.

 12.   

  De provincie bukt niet voor de cultuur marxistische terreur vanuit de Grachtengordel/Hilversum

 13.   

  @eRik2017

  +++++++++++++++++++!!

  1.   

   Erik heeft hier niet gepost. Goed bezig, lees jij met je hoofd in een opgenlazen rose ballon dan een comment van hem?
   Erik, +++++++++

 14.   

  Beste carnaval liefhebbers. Ga door met jullie gezellige feest. Geniet van die gezellige dagen met vrienden. Als je kan iets vinden om iets tegen te zeggen is dat er wordt wel geklaagd over “platte liedjes”. En gisteren op het avond NOS nieuws hadden mensen geklaagd over een liedje dat “de Poes van Loes”, heet. Dit zeer lage gedoe moet nooit toelaten worden. Het geeft een zeer lage image van carnaval door aan mensen die dit niet vieren. Je kunt het vergelijken met stomme voetbal racistische uitlatingen tegen spelers van kleur of degenen die toevallig een grote neus hebben (wel of niet joods).
  En nu gaat het over (alweer) vernederen van vrouwen! Nee zeg ik! Of je bezopen bent of niet, moet het nu eindelijk afgelopen zijn van discriminatie van vrouwen.
  Of in het dagelijkse leven of in een bezopen kroeg. Wij leven in de 21 C. en er zijn nu gelijke rechten voor mannen en vrouwen in ons maatschappij. Dit moet toch ons weg naar de toekomst zijn, en ook in arme provincie wijken. Grappige liedjes over foute regeringsleden O.K. maar NOOIT vernederende liedjes over vrouwen, en ook niet over mensen met kleur. En a.u.b. nooit grapjes over mensen die je denk “Joodse kenmerken

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!