Schrijver Özcan Akyol: ‘FVD en DENK zijn allebei doodenge partijen!’

Akyol is het niet direct eens met zijn collega-columnist Ebru Umar, die gisteren beweerde dat de landverraders van onze tijd zich voornamelijk verschansen bij DENK en NIDA. Hij beweert dat naast Kuzu’s clubje ook de nieuwe beweging van Thierry Baudet, Forum voor Democratie, geboekstaafd kan worden als ‘doodenge partij’.

Zowel het Forum voor Democratie als DENK zijn “doodenge partijen.” Dat schrijft auteur  Özcan Akyol vandaag in zijn column in het Algemeen Dagblad. De schrijver – bijgenaamd ‘Eus’ – kraakt de geromantiseerde documentaire af die de NPO onlangs voor de politieke club rondom Tunahan Kuzu maakte. Een regisseur volgde DENK een jaar lang met camera, en maakte daarvan een verslag waar zelfs de meest onverschrokken propagandamakers nog een puntje aan kunnen zuigen. Of, zoals Akyol dat omschrijft: het kijken van de documentaire is “een fikse teleurstelling”, en moet dan ook worden gezien als een “goeddeels mislukte film.”

DENK zelf krijgt ook een veeg uit de pan – “Ik kan de zucht naar polarisatie van Denk alleen maar veroordelen” – maar Akyol heeft ook nog wat scherpe woorden klaarliggen voor het Forum voor Democratie en de pers:

“Baudet werd overal opgevoerd als een soort reïncarnatie van James Dean, die toevalligerwijs in de politiek was opgedoken, met veel elan en allure.

Dat is vreemd. Want in essentie zijn beide partijen [zowel DENK als FVD, red.] doodeng, op hun eigen manier. Wat Onze Manier van Leven, een goeddeels mislukte film, wél heeft blootgelegd, vermoedelijk onbewust, is dat onze vaderlandse media weinig consistent omgaan met nieuwe bewegingen die de kop opsteken. En dat is, op zijn zachts gezegd, redelijk zorgelijk. “

Kortom: het zit weer eens allemaal tegen. DENK deugt niet, de documentaire deugt niet, Forum voor Democratie deugt niet én de vaderlandse media deugen al helemaal niet. Volgens Özcan Akyol dan, hè?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. DolleDries

  De Turkse troepen die zich bezighielden met Operatie Olijftak tegen Koerdische milities in het noordwesten van Syrië hebben gebruik gemaakt van gifgas, zo berichten de SANA-media. Minstens zes burgers zijn in een ziekenhuis opgenomen.
  “Zes mensen zijn door het Turkse regime in de stad Aranda met verstikkingssymptomen opgenomen als gevolg van het gebruik van projectielen met giftig gas door het Turkse regime”, citeert SANA de directeur van het ziekenhuis, Joan Mohammed. Medici werken aan het bepalen van het soort gas dat gebruikt werd, aldus Mohammed.

  Lokale journalist Mohammed Hassan plaatste foto’s van patiënten, die naar verluidt slachtoffer waren van de aanval, met zuurstofmaskers.
  De directeur van het ziekenhuis zei dat vier van de slachtoffers stabiel waren en twee waren in kritieke voorwaarde.
  YPG woordvoerder Birusk Hasaka bevestigde aan Reuters dat de Koerden door een chemische aanval zin getroffen tijdens het offensief van Turkije op een dorp. De symptomen van de zes getroffen mensen met blootstelling aan een vergiftiging door gifgas zijn duidelijk.
  Turkije heeft op 20 januari de operatie Olijftak opgestart met als uitdrukkelijk doel de grenzen te beveiligen tegen Koerdische milities, die zij hebben uitgeroepen tot terroristische organisaties. De Turkse troepen trokken de noordwestelijke Syrische regio binnen, in het centrum van de stad Afrin, en “bevrijdend” dorp na dorp middels dodelijke kracht. Ze worden ondersteund door de anti-Damascus milities van het Vrij Syrisch Leger.
  De agressie van Turkije heeft tot enige vijandigheid met zijn NAVO-bondgenoten geleid. De Franse topambtenaren hebben Ankara gewaarschuwd voor het “toevoegen van oorlog aan oorlog” in Syrië en Duitsland heeft de besluiten over nieuwe wapenleveranties aan Turkije opgeschort.
  De grootste kloof is met de VS, waarvan de troepen in de Syrische stad Manbij, op slechts 100 km van Afrika, de Syrische Defensiemacht (SDF) steunen, een andere militie waarvan de ruggengraat wordt gevormd door Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG). De YPG is een van de belangrijkste doelstellingen voor Turkije, dat heeft gedreigd om in Manbij het zelfde te gaan doen nadat het in Afrin is uitgemoord.
  Washington heeft gepoogd Ankara tot rust te brengen door ervoor te zorgen dat de wapenleveringen aan het SDF “beperkt, missiegericht en op incrementele basis worden geleverd om alleen militaire doeleinden te bereiken”. Toch heeft de top diplomatie van beide landen toegegeven dat de betrekkingen tot een “crisispunt” zijn gekomen.

 2. Ritter

  De lange arm van Erdogan gaat verder dan DENK alleen……………………..ook in de moskeeën is de lange arm van Erdogan voelbaar.

  “Gisteren werd bekend wat voor Diyanet-tekstje de Diyanet-imams moesten oplepelen in de Diyanet-moskee’s ter wereld. Een nogal oorlogszuchtig preekje over de jihad en martelaren, en iedereen moet weer dood dood dood, en dan vooral de ongelovige honden en dan ook nog wat Koerden. Zou in Nederland niet zo’n vaart lopen, dachten we.”

  https://www.geenstijl.nl/5140783/jup-turkse-moskee-in-hoorn-preekt-de-jihad/

 3. sjun

  Özcan Akyol geeft in elk geval aan wat hij denkt. Dat kan in de samenleving waarin hij opgroeide en niet in de samenleving waarin hij zijn centen dacht te investeren. Aangezien ik de toelichting op het standpunt dat hier aan de orde is met betrekking tot het FvD van hemzelf nog niet gehoord of gelezen heb wacht ik dat eerst even af. Akyol lijkt me op basis van wat ik wel van hem gezien, gehoord en gelezen heb een redelijk mens met wie er gediscussieerd zou kunnen worden.

 4. Duckday

  Als Özcan Akyol nu eens aangaf waarom FvD niet deugd en op welke gronden

 5. sjun

  Straks blijkt nog dat elke gifgasaanval in de regio vanuit Ankara werd aangestuurd… Ik had Erdogan toch wat slimmer ingeschat dan zo de eigen hand te overspelen. Wellicht zijn de successen van politieke overleving in eigen land hem naar het hoofd gestegen?

 6. eRik2017

  Hoe toevallig kan het zijn. Het clubje van Wim post op elk topic tegen DDS stroom in gerichte natte scheten, maar aan dit topic willen ze geen vingers branden.

 7. Babaji538

  Stabiel en zeker.

  Petra Hermans

 8. Marija

  Babaji538 is ‘s-nachts de hekkensluiter van alle draadjes.

 9. Babaji538

  Mocht het de mens bang zijn, voor mijn getuigenis,
  dan wist ik onderscheid te maken.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.