Sekssmeerlappen van ‘goed doel’ Oxfam blijken zich nu ook te hebben uitgeleefd in Tsjaad

Opnieuw komen er seksfeesten aan het licht die medewerkers van ontwikkelingsorganisatie Oxfam hebben gehouden tijdens werkzaamheden in derdewereldlanden. Nadat eerder deze week al bekend werd dat de bloemetjes op Haïti flink zijn buitengezet, ligt ook het werk in een ander land onder vuur: Tsjaad. Ook daar zou men drukker in de weer zijn geweest met prostituees dan met het helpen van de straatarme bevolking van het land.

Wederom is Oxfam Novib in opspraak geraakt vanwege seksuele misstanden. Tijdens hulpmissies in Tsjaad blijkt de organisatie aan de lopende band seksfeesten te hebben georganiseerd in door de belastingbetaler gefinancierde woonruimtes. The Guardian vertelt het verhaal in geuren en kleuren:

“Oxfam was hit with new allegations of staff involvement with prostitution on Saturday, after claims that employees at a second country mission had used sex workers while living at the organisation’s premises.

Former staff who worked for the charity in Chad alleged that women believed to be prostitutes were repeatedly invited to the Oxfam team house there, with one adding that a senior member of staff had been fired for his behaviour in 2006.

Roland van Hauwermeiren, who has since been embroiled in a sexual misconduct scandal in Haiti, was head of Oxfam in Chad at the time. Van Hauwermeiren resigned from Oxfam in 2011, after admitting that prostitutes had visited his villa in Haiti. One former Chad aid worker said on Saturday: “They would invite the women for parties. We knew they weren’t just friends but something else.”

Oxfam Novib ligt nu al geruime tijd onder vuur. De hulporganisatie blijkt na de aardbeving op Haïti enkele jaren geleden vooral de kans te hebben gegrepen om eens goed de beest uit te hangen. Er werden talloze seksfeestjes georganiseerd, mede op kosten van Oxfam zelf – dus ook de belastingbetaler. Er gold God noch verbod: er waren zelfs minderjarige prostituees van de partij.

Sindsdien gaat er een boekje open over het seksueel wangedrag van ontwikkelings-NGO’s. En dan niet alleen bij Oxfam, maar ook bij hun concullega’s was wangedrag aan de orde van de dag. Van oudere vrouwen die ineens met een piepjonge zwarte jongen aan de hand liepen tot veelverdieners die afdingen bij prostituees die tien dollar vragen voor hun hand- en spandiensten. Gewoonweg schaamteloos.

Denk dus nog maar even een keer na over die maandelijkse bijdrage als een promotie-medewerker bij u aanklopt in het kader van één of andere inzamelactie…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. eRik2017

  Ik zei al eerder dat ik echt verbaasd ben dat er gewoon geen grootschalig onderzoek komt naar missstanden bij hulporganisaties.
  Als meerdere leidinggevenden hoofddaders zijn, dan is het probleem groter dan iedereen zich kan indenken. dan zijn het geen incidenten meer. the Guardian meldt iig dat het bij Roland structureel was. En er is NOOIT iemand eens echt aan de bel gaan hangen?
  Dit is een beerput, maar van mij mag die open!

  1. Abri079

   Wat te denken van de salarissen van de directies van dat soort organisaties?
   Zelf geef ik met de salarislijst van talloze organisaties al jaren niets meer aan de deur. Teleurstellend voor de goed willende vrijwilliger, maar ik subsidieer geen graaiers als ik ook maar enige invloed heb.

 2. eRik2017

  N.B. reacties van Ernst-Wim, WHB, Frits en Wank Jansen en overige Raad van Wim zijn ongewenst. Wimtrollen krijgen dus geen reactie van mij, bij voorbaat niet.
  #ontwimmen #gaiemandanderslastigvallen #donderopbeukman

 3. Heinz

  Ook nog in geuren. DDS weet het wel te brengen.

 4. Ni28

  Activisten zijn doorgaans tuig die de eventuele goede werk van anderen ter grabbel gooien. Subsidies stoppen is de beste maatregel. Hetzelfde lot ondergaat waarschijnlijk het ontwikkelingsgeld die naar derde wereld landen gaat. Na zoveel tijd zijn het nog steeds derde wereld landen alleen is het aantal van de allerrijksten daar verhoogd. Die landen moeten gedwongen worden om voor zichzelf te zorgen. Dan pas kunt je effectief helpen als nodig is.

 5. Babaji538

  Al lange tijd ben ik van dit soort praktijken
  op de hoogte.
  Het is aangenaam te kijken, wat voor soort
  updates op LinkedIn worden geplaatst,
  voor duurzame ontwikkeling.

  Petra Hermans

 6. Ernst Quispel

  Waar zou deze foto zijn gemaakt?

  1. eRik2017

   De dansende jeugd op de foto is wel een beetje te oud voor je he Beukman?

   1. Vit

    Ernst is Beukman niet maar wel weer gevoerd.

    1. eRik2017

     Nou ja goed, Ernst-Wim ontkent ook niet dat de jongens en meiden op de foto eigenlijk te oud voor hem zijn.

     #ontwimmen

     1. Vit

      Heej we hebben HW nog niet gezien, alias WH.

 7. denk eens na

  Ernst vroeg waar deze foto gemaakt is, volgens mij in scheveningen boven op het dak van een penthouse

 8. wheelboy

  Dat ze zich maar uit hadden geleefd op die dochter van die Peter R de Vries .Vieze mannetje zn dochter werkt er meen ik . Daarom was meneer zo Pro vluchteling .Die houd zn vette nek wel . Daarbij geen cent van mij om ze nog meer als ratten te laten fokken en dan deze kant uitkomen .

  1. Ernst Quispel

   “Dat ze zich maar uit hadden geleefd op die dochter van die Peter R de Vries .Vieze mannetje zn dochter”

   Als je denkt dat het niveau niet lager kan blijk je je weer te hebben vergist.

 9. henk vintage

  Al die zogenaamde hulporganisaties zijn er voor meerdere eer en glorie en vooral geld en luxe voor de bestuurders, meestal gesjeesde politici.

 10. Viertel

  Oxfam Novib is ook al veel langer bezig met erotisch reclamemateriaal. Diverse Belgische toppolitici (Verhofstadt, di Rupo) hebben zich hiervoor laten lenen. Het lijkt erop dat de Franstalige tak van de club (Oxfam Magasins du monde) hierin het voortouw heeft genomen. https://web.archive.org/web/20180211104324/http://www.indymedia.be/index.html%3Fq=node%252F5608.html

 11. Kodi

  Wanneer u zich weer afvraagt waarvoor u op een m³ maar liefst € 0,26 energiebelasting excl. 21 % BTW moet betalen; O.a. hiervoor dus.

 12. Kodi

  ’Vrouwen en meisjes in Syrië seksueel uitgebuit in ruil voor noodhulp’

  1 uur geleden in BUITENLAND

  DAMASCUS – Lokale medewerkers van de Verenigde Naties en internationale hulporganisaties hebben in Syrië vrouwen seksueel uitgebuit in ruil voor noodhulp. Dat meldt de Britse omroep BBC dinsdag. Hoewel er drie jaar geleden al zou zijn gewaarschuwd voor het misbruik, blijkt uit een nieuw rapport van de VN dat het wangedrag nog niet is gestopt.

  De daders zouden mannen zijn die namens internationale organisaties hulpgoederen afleveren. Syrische vrouwen en meisjes moesten met de hulpverleners trouwen om voedsel te krijgen in ruil voor seks, zo is te lezen in het rapport. Voor allerlei andere zaken, zoals het krijgen van een lift of andere goederen naast voedsel, moesten seksuele handelingen worden verricht.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1725583/vrouwen-en-meisjes-in-syrie-seksueel-uitgebuit-in-ruil-voor-noodhulp

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.