Telegraaf onthult: radicaliseringsbeleid Amsterdam was vooral baantjesmachine voor kliek rond Fatima Elatik

Het deradicaliseren van Amsterdamse jongeren was in de praktijk vooral een mooi excuus voor een clubje mensen rondom oud-PvdA-stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik om eens flink hun zakken te vullen. Expertise kwam er niet aan te passen, en er werd een beleid van geheimhouding gehanteerd om te kunnen verhullen dat men elkaar zoveel mogelijk projecten toeschoof.

Dat veel jongeren, voornamelijk van islamitische komaf, problemen hebben om binnen de kaders van de democratische rechtsstaat te blijven moge duidelijk zijn. Dat dit een probleem is, in inmiddels zelfs tot in het dieprode bolwerk Amsterdam doorgedrongen. Maar de ‘aanpak’ ervan gebeurt dan ook weer op een dieprode PvdA-manier. Namelijk door tig mensen in te huren die voor veel geld naar de problemen gaan ‘kijken’. Maar oplossingen bieden? Ho maar.

Dat blijkt uit een rapport dat terrorisme-experts onder wie Beatrice de Graaf schreven in een evaluatie van het Amsterdamse anti-radicaliseringsbeleid. Zij oordeelden vernietigend over de Fatima Elatik-maffia die dit gemeentelijke beleid vooralgebruikten om zichzelf en hun vrienden er flink mee te verrijken:

“Toch was de ambtenarij op de Stopera zo vol van zichzelf, dat ze haar gang ging en zich na verloop van tijd helemaal buitensloot van het grote internationale netwerk van deskundigen op het gebied van radicalisering. „Kennis uit Amsterdam werd node gemist”, schrijven de onderzoekers, waar burgemeester Van der Laan vorig jaar nog sprak van zijn stad als een voorbeeld voor andere.

In de praktijk was het door het ingehuurde bureau Scholten en Partners en Saadia’s goede vriendin Fatima Elatik uitgerolde sleutelfigurenbeleid (waarbij ogen en oren in de wijk worden gevraagd te helpen) vooral gericht op het elkaar toeschuiven van projectjes, is het harde oordeel van de experts. Dit werd allemaal uit de openbaarheid gehouden door het project te omgeven met geheimzinnigheid.”

Kwaliteit schoot gewoon tekort, en alhoewel het Amsterdamse deradicaliseringsbeleid ooit internationaal geprezen werd is de Nederlandse hoofdstad hopeloos achterop geraakt, omdat men borstklopperij en het graaien in de gemeentelijke kas nu eenmaal interessanter vond dan het daadwerkelijk deradicaliseren van jongeren.

Om daarbij nog te zwijgen van het taboe dat de Elatik-kliek legde op het thema religie. Men zou en moest bewijzen dat de geradicaliseerde jongeren vooral door sociaal-economische omstandigheden op het slechte pad waren beland, en dat vooral die liefdevolle islam er eigenlijk niets mee te maken had. Tot in Ierland werden ‘experts’ gezocht om dit beeld maar te bevestigen.

Vandaag rekent een vernietigend rapport van De Graaf c.s. daar dus mee af. Laten we hopen dat Amsterdam er wat mee gaat doen. Ook nu D66 de PvdA heeft vervangen als belangrijkste partij van de stad.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Duckday

  Dank zei de PVDA GroenLinks DDR 66 die voor zich zelf goed zorgden vriendjes hielpen vriendjes aan dik betaal banen En nu een top baan hebben in de 2e kamer

 2. Duckday

  Dank zei de PVDA GroenLinks DDR 66 die voor zich zelf goed zorgden vriendjes hielpen vriendjes aan dik betaal banen En nu een top baan hebben in de 2e kamer en onbeperkt door konden gaan want de top bleef doorslapen

  1. Ernst Quispel

   De PvdA zit al geruime tijd niet meer in het College.

   1. corfo

    @ Kwispel.
    Al een telefoontje gehad van de vice-voorzitter van st. Martijn ?

    1. eRik2017

     Ik begreep dat er innig ge-apped wordt!

   2. eRik2017

    Duck verwijst ook niet naar het college, en ik (en anderen) begrijpen prima wat Duck wil zeggen.

    1. corfo

     @ eRik2017.
     Kwispel is ff niet “bij de les” hoor, heeft ’t te druk met het schoonvegen van de speelplaats bij de kleuterschool.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Dit zal nog geen gans frapperen.
  Zelfs niet de allerdomste gans
  Het frappeert ook de creaturen die zich in NL journalisten noemen ongetwijfeld niet
  Ook zij weten dit al jaren
  Maar niet voor niets voeren zij in hun blazoen de doofpot, de blinddoek en de knevel.
  En dus
  Terwijl de mensen er al jaren en jaren op het Vrije Net over babbelden
  Hielden zij zich oost-indisch doof.

  En nu moeten ze wel
  ‘onze corrupte vinger aan de pols van de samenleving-houders’

  Net als bij de opkomst Fortuyn
  (geschoktheid veinzend)
  Net als bij de (oh nee toch geen) Arabische lente
  (geschoktheid veinzend)
  Net als bij elk G*d.v.e.r.g.e.t.e.n. referendum
  (bij elke uitslag geschoktheid veinzend en daarna de autoriteiten vlijtig helpen om de uitslag in de doofpot te proppen. Journo’ als de gewillige henchman van de antidemocraten)
  Zoals Keulen
  (allemaal hysterie !!)
  Zoals Oxfam (waar we al jaren overschrijven en het is slechts het topje van de rottende ijsberg maar kennelijk heeft nog nooit 1 van die Drie Aapjes Creaturen (die zichzelf journalist noemen) het boek van Linda Polman gelezen (zoals ze ook stelselmatig weigerde Brussel – Eurabia, Londonistan etc etc etc etc etc etc x duizend te lezen)

  En zoals ze nog steeds doen alsof hun neus bloedt en structureel wegkijken inzake de folterparaktijken en massaverkrachtingen op witte/blanke meisjes in Engeland en Scandinavië door leden van hun favoriete en verdraagzame religie.

  Nee ben je gek
  Veel te druk met elkaar prijzen toe te spelen en veren in de gelijkgeschakelde inteeltkont te pluggen.
  ‘Wat zijn wij toch o.n.t.z.e.t.t.e.n.d goed’

  1. Ernst Quispel

   “Zoals Oxfam (waar we al jaren overschrijven en het is slechts het topje van de rottende ijsberg maar kennelijk heeft nog nooit 1 van die Drie Aapjes Creaturen (die zichzelf journalist noemen) het boek van Linda Polman gelezen (zoals ze ook stelselmatig weigerde Brussel – Eurabia, Londonistan etc etc etc etc etc etc x duizend te lezen)”

   Escaped from the language lab.

   1. eRik2017

    Omdat je zo volhardend bent: Ik ook nog een keer:

    @Ernst-Wim zei donateur te zijn van Oxfam.
    Hiermee bedoeld hij: Bij feestjes betaal ik gewoon entree aan de deur!

    1. Ernst Quispel

     Het is niet zo moeilijk: de stam van het werkwoord bedoelen is ‘bedoel’. In de tweede persoon enkelvoud zet je er een t achter.

     1. eRik2017

      Dank je Wim
      Komt ie nog een keer!

      @Ernst-Wim zei donateur te zijn van Oxfam.
      Hiermee bedoelt hij: Bij feestjes betaal ik gewoon entree aan de deur!

     2. Pit

      @Erik:

      #taalneuqertje

     3. eRik2017

      Misschien Ernst de je bij deze ook ff taalkundig kunt helpen?

      Welke is het nou?

      a Met liefde ga ik op vakantie naar Thailand
      b Het belieft mij op vakantie te gaan naar Thailand
      c Voor de liefde ga ik op vakantie naar Thailand
      d Verliefd ga ik op vakantie naar Thailand

     4. Ego-non-solus

      EQ, taalfouten? Zo kinderachtig. Meestal een teken dat je geen argumenten meer hebt maar met en ondanks geestelijk luiheid tóch wilt reageren. En dat terwijl ik zo vaak van u het verwijt lees dat iemand niet inhoudelijk reageert. Doe dat zelf dan ook svp.

      Maar zoals gebruikelijk bij het type goedmens, voor henzelf gelden hun eigen normen niet.

     5. eRik2017

      Spijker op z’n kop @Ego!

     6. DolleDries

      Verrek Beukman had het ook altijd over taalfouten.

     7. Abri079

      @EQ
      https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Dunning-krugereffect
      Blijven oefenen Ernst. Zelfs je spiegelbeeld weet dat je onzin verkoopt.

 4. Marija

  Heer in de hemel, het wordt echt tijd dat er een grote bezem door heel dat zooitje wordt gehaald.

 5. eRik2017

  En wie was er Loco Burgemeester in deze periode? Juist, Kasja Ollongren. Die was dus toen ook het overzicht al kwijt!

 6. Florissa

  Politietop die zich laat beraden door een stelletje wijven met een hoofdoek, kapitalen uitgeeft ,en dan komen dat vrouwelijke agenten ook maar een hoofdoek moeten dragen.
  Dit land met zijn politieke leiding is totaal de weg kwijt ,en van nuchter denken hoeven we al helemaal niet meer op te rekenen . Het zijn pluche plakkers ,linkse maffia ,daar moet eens flink de bezem door ,Trump doet het beter ,die buigt niet , maar geeft mensen die niet willen meewerken met zijn programma ,gewoon een schop onder d’r reet .
  Zo doen ze dat bij bedrijven ook ,en wie steekpenningen aanneemt [Pechtold] hoort ook niet in de politiek thuis . Dat klopt niet .

 7. lanex

  En allemaal geholpen door het kruipende ambtenarenkorps en hun bazen met voorop Aalbersberg van de politie, en Van der Laan die het nodig vond dit allemaal toe te dekken met dikke stinkende dekens. Dag in dag uit alles faciliterend voor de islam. Kijk wat het heeft gebracht deze vreselijke mismanagement. Ik kan nog maar niet vatten waar deze kruiperige houding naar de islam vandaan komt!

  1. Marija

   lees op Google: Resolutie Straatsburg 1975, de EU ontmaskerd.

   1. Abri079

    Top!
    Wat een leuke link.

 8. EllyD18

  Je lacht je toch dood als je zoiets leest.

 9. sjun

  De Amsterdamse kleren van de keizer waarmee vooral PvdA-politici pronkten zijn al enkele decennia aan de kaak gesteld. Echter de tijdgeest bleek daar pas onlangs voldoende gerijpt voor een politieke afrekening met jarenlang wanbeleid. Marokkanenbevoordeling, verheffing van het Mohammedanisme boven elke kritiek het het promoten van een door niemand geloofde en serieus genomen studeerkamervariant van islam komen eindelijk als zichtbaar geworden lijken uit de kast van Amsterdamse stadspolitiek gevallen. Tijd voor heel ander minder kostengenererend beleid. Maar dat gaat met de communicerende vaten van D66 aan de macht in de Amsterdamse stadspolitiek voorlopig nog niet worden gepraktiseerd. Verstandige mensen zoeken dan ook tijdig buiten de enclave emplooi en onderkomen.

 10. HW

  Zowel de PvdA, Groen Links als D66 zijn gevangen in hun eigen tunnelvisie.
  Vooral geen uitspraken doen, die de islam beschadigen. Liever de kop in het zand en de borst vooruit. Want deze drie willen de problemen met de islam niet zien, dat laten ze liever aan Wilders over, want zij menen daar baat bij te hebben.

  Uitkomst is bekend, want bij elke verkiezing wordt dit oude verhaal tot vervelens toe weer van stal en Wilders de grond ingetrapt.
  Zij handhaven de grootste problemen en willen er niets aan doen.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Vraag:

  Hoeveel miljoenen euro’s zijn inmiddels verspild in de PC-rioolput A’dam ?
  Moorden worden logischerwijs niet opgelost
  Maar gelukkig wordt er goed gefeest door de vetgemeste policor varkens.
  Honderduizenden dukaten voor diversity politicis binnen het Korps
  Religieuze feesten (louter Halal natuurlijk, dieren dienen immers onverdoofd de keel afgezaagd te worden volgens de A’damse Gutmensch)
  Sharia politie invoeren ? Hmmm. Interessant idee. Laten we daar eens onderzoekje of tachtig en daarenboven negen commissies voor instellen
  (uiteindelijk zou alleen de Groot-Inquisiteur en Russenjager Ollongren, de plaatselijke maar peperdure A’damse Harlekijn Pieter-Jaap Aaldersberg en natuurlijk de Sharia grootverdiener Fatima met haar Mohammedaanse achterban full monty Yess über geil gillen !!
  (but who cares alle kosten wentelen we weer af op de gemeenschap. Hopsaké dan ketsen we de BTW nog een procentje omhoog of we laten nog wat oudjes of gehandicapten verrotten. En desnoods droppen we onze militairen gewoon naakt bewapend met een ‘Roep Pang Pang!’- mondje tussen de islamistische vluchten Vredesduiven.

  (& in de coulissen staat het Weekdier Rutte met strakke pantalon er schaapachtig bij te grijnzen)

  Het kan niet op in het Orwelliaanse Zwijnenstal.

  Miljoenen worden dagelijks in de policor zompen verzopen en de ijle dwaallichtjes genaamd de Kaaskopjes blijven ze gretig en vlijtig belonen.

  Elk zindelijk mens in dit nihilistisch Laagland draagt op zijn en haar schouders dan ook het lankmoedige, heilzame monster genaamd misantropie.

 12. Blue monday

  Als overtuigd sociaal democraat, eeuwig lid, maar al jaren niet meer stemmend op deze zieke partij, was mevrouw Elitak overigens de druppel die mijn emmer deed overstromen.

  Nooit begrepen dat zo’n radicale griezel een geloofwaardig sociaal democraat kon zijn.
  Dat de PvdA dit soort types een podium heeft gegeven is:
  – Vreselijk dom, hoe kunnen topbestuurders hier in stinken. De PvdA is dus dom
  – Guttmenschengedrag…het kankergezwel dat de PvdA heeft opgevreten…zet een
  slimme, doch radicale moslim in om te zien hoe “ruimdenkend” je bent, zie hier het
  gevolg.

  Niemand hier, serieus niet, die hier kwader over kan worden dan dit niet stemmend PvdA-lid.

 13. PMG

  En zo blijkt wederom wat voor engerds daar in A’dam de scepter zwaai(d)en Ali Baba (van der Laan) en de ontelbare rovers, ordinaire criminelen die ongestoord hun gang kunnen gaan.

 14. Ni28

  De PvdA houdt er van om geld van een ander uit te geven en dan liefst in bodemloze putten van de immigranten uit vooral de moslimlanden. Om te laten zien hoe happy is de linkse familie hier en waarom je op moet gaan stemmen. En zo komen de graaiende medewerkers aan hun geld door te doen net alsof zij problemen oplossen. Net als de PvdA altijd een arme achterban moet hebben dan moesten voor deze graaiende mensen ook genoeg jongeren overblijven die niet in de pas lopen. Dus moet je ook niet veel oplossen anders heb je geen bestaansreden. Worden deze mensen, nu eenmaal ontmaskerd ook nog bestraft? Ik heb zo mijn twijfels over. Misschien gaat dan de beerput open.

  1. Tom, Enschede.

   Het duurt niet lang meer dan veranderd de PvdA haar naam officieel in de partij van de arabieren.

 15. Tom, Enschede.

  De partij van de arabieren zal wel meer plannen met Amsterdam en Nederland. Je zit met hoge concentraties nutteloos moslimtuig dat op een of andere manier tevreden gehouden moet worden.

 16. Floris

  Ik mis Beukman in deze draad. Hij was altijd vol lof over Fatima Elastiek.

  1. corfo

   @ Floris.
   Beukman heeft de oppasdienst bij de stichting Martijn.
   Hij komt ietsje later, denk ik.

   1. DolleDries

    Ernst is al geweest.

    1. Guus Geluk

     Er wordt weer fors wat afgetrold, zie ik.

     1. Top

      Dat moet je eens tegen die ouderling zeggen, waar je zo’n innige relatie mee onderhoudt. In plaats van elke dag je aperte flauwekul hier neer te plempen. Ga iets nuttigs doen!

   2. DolleDries

    Het is nu even Guus.

  2. Pit

   @Floris: En wat dacht Wim? Ik stop een plaatsnaam in m’n nick, dan valt het niet op?

 17. Two Ravens Black Kettle

  Fatima Elatek wilde toneelstukken verbieden (Aischa)

  Theo van Gogh stond daar kritisch tegenover maar Fatima kreeg veel bijval van de Deug gemeente.
  Theo werd vervolgens midden op straat uitgebeend op straat
  De Deuggemeente doet sindsdien alsof er niets gebeurd is
  (zoals ook deden in de korte tijd tussen de moord op de dissident en ‘nazi’ Fortuyn en van Gogh)
  De carrière van Fatima ging echter door.
  Ze fladderde van Staatsruif naar Staatsruif.
  Desondanks werd deze religieuze heldin van de Deugers in 2011 ontslagen als voorzitter van het stadsdeel Amsterdam-Oost vanwege de miljoenen fraude bij Muziekmakerscentrum MuzyQ.

  De Inquisiteur Kasja Ollongren dacht bij zichzelf
  “Die moet ik hebben”
  En samen probeerden ze een sharia politie op poten te zetten in het gelijkgeschakeld maar o zo intolerant 1984-dorpje A’dam.
  Dat project sneefde ook
  Weer honderdduizenden de A’damse riolering in (who cares het is slechts gemeenschapsgeld innit ?)

  Kwakzalf Rutte (op advies van de racist, antidemocraat en demofoob Peggol) dacht bij zichzelf
  “Die Kasjsa
  Die moet ik in mijn team hebben om een departement op te zetten die jacht gaat maken op andersdenkenden”

  En zo geschiedde.

  Ach
  Tisnieonsgeld
  Daarmee kunnen we smijten wat we willen

 18. DolleDries

  Je mag toch wel concluderen dat in deze totale corrupte Amsterdamse kliek het suikerspiegel verhaal met de aanslag totaal onbetrouwbaar is.

 19. A3aan

  Men zegt wel eens, :”Niet alle moslims zijn terroristen maar alle terroristen zijn wél moslim”. Je kunt dan tevens stellen, :”Niet alle moslims zijn oplichters maar alle oplichters zijn wel moslim”. Gezien hoe de moslims waaronder Elatik in m.n. Amsterdam opereren klinkt die stelling niet vreemd.

 20. Gerlos

  Het was een moslim feestje, tot dat de beerput openging.

 21. Babaji538

  Boodschap wordt verwijderd.
  Liempde.

  Petra Hermans

 22. Knopper

  Fatima is geen kech ja wallah ,ze rook ook gewoon gratis geld dus ja die systeem liet haar ruiken en ze reageerde dus ja is logisch toch elke ezel rent achter die suikerbiet aan wanneer je hem door de hoogste baas van stad zonder wederhoor kan oppeuzelen ,ja en en dat die zielige slappe zak van een baas geen vragen stelt omdat hij bang is voor het discriminatie kartel , ja waarom vraag je haar alleen omdat ze hoofddoek draagt , heeft hij haar met haar kwaadwillende islamitisch geest geen strobreed in de weggelegd dat bewijst maar weer welke gevolgen de ingetogen houding ten op zichte van deze afschuwelijke ideologie heeft !!!!!

 23. Pindas

  In elk zichzelf respecterend land{meestal die waar ze vandaan komen} hadden dergelijke misdaden tot ZWARE gevangenisstraffen geleid of zelfs executie!Vooropgesteld dat corruptie niet tot de standaard ingredienten behoren in die landen!Hier in dit PEMPER land worden dergelijke praktijken beloond met een GOLF aan subsidies.
  ERUIT met die OPVRETERS en de toereikers er ACHTERAAN!!!

 24. Rechtsaf

  Ik vind sws dat de islam bij de wortels afgekapt moet worden en vooral feministische moslima’s gelijk het land uit schoppen..
  Maar nee in Nederland geven we ze wachtgeld..

  1. Guus Geluk

   Waarom moeten feministische moslima’s worden uitgezet, Erik?

   1. Rechtsaf

    @Guustra Huh Erik, en dan verwacht jij een serieus antwoord Wim

    1. Guus Geluk

     Ik veronderstel dat je die niet kunt geven, Erik, aangezien je je onderbuik weer eens liet lekken.

     Next.

     1. Rechtsaf

      @Guusstra ik begrijp het volkomen dat je de aandacht graag wilt verleggen, jij bent immers een zeer warme pleitbezorger bent van de islam, en verdedigd dit met alles wat je hebt…

    2. swetsnek

     Guus is een beetje van het padje af @rechtsaf zeg maar een km of 20.000, die komt nooit meer terug op aarde de malloot

     1. Rechtsaf

      @Swetsnek getuige zijn reacties is 20.000km echt een understatement

 25. Steve Van der Vekens

  Je wist nu toch zelf al dat die naam in de politiek niet veel goeds voorstelde? Hier heb je het. Werken allemaal mee aan de Europese moslimstaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.