Terreur-engnek Abou Jahjah start z’n eigen partij en wil minister-president worden: ‘Radicale gelijkheid!’

Dat Abou Jahjah – professioneel hater van Israël – een stilzitter zou zijn, kunnen we hem in ieder geval niet verwijten. Na het fiasco van de Arabisch-Europese Liga van enkele jaren geleden probeert Jahjah het dus opnieuw met een eigen partij: Be.One. Hij wil er minister-president van Brussel mee worden, zo vertelt de haatzaaier.

Waar één deur sluit, gaat een andere weer open. Dat blijkt in ieder geval te gelden voor Abou Jahjah, de Belgisch-Libanese stokebrand die maar graag fantaseert over het in zee drijven van Joden en veroordelingen van ISIS op “white privilege” gooit. Pakweg een jaar geleden werd de man namelijk door de krant De Standaard aan de kant gezet nadat hij de moord op Israëlische militairen had toegejuicht.

Maar zo gemakkelijk zijn we niet van Jahjah af! Want de kerel wil zich in de politiek gaan mengen, en heeft daarom een eigen partij opgericht. De naam is ‘Be.One’ en klinkt als een Engelse vertaling van het BIJ1 van onze tante Syl. Maar waar La Simons slechts mikt op een handjevol gemeenteraadszetels, daar heeft Abou Jahjah grotere plannen: hij wil graag de minister-president van heel Brussel worden:

“De Belgische politicus van Libanese afkomst Dyab Abou Jahjah trekt met be.one naar de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar en de parlementsverkiezingen volgend jaar. Zelf omschrijft hij be.one als een post-kapitalistische partij die gaat voor radicale gelijkheid. “En waarom niet minister-president op termijn?”, zegt een optimistische Abou Jahjah.

“Be.one is een partij die is aangepast aan de realiteit van vandaag”, legt hij uit. “We gebruiken niet langer de oude verhalen van de twintigste eeuw, zoals liberalisme of communisme. We staan voor radicale gelijkheid, die geënt is op sociale klasse, gender en etnische afkomst, zeg maar een complete benadering van gelijkheid”, vervolgt Abou Jahjah.”

Of Be.One ook alle Belgische Joden de Noordzee in wil drijven, weten we nog niet. We zullen nog moeten afwachten of dat in dat ‘radicale gelijke’ partijprogramma van Be.One een plekje krijgt. Maar Abou Jahjah kennende kan de Joodse gemeenschap van onze zuiderburen hun borst in ieder geval natmaken: een zelfverklaarde vijand van hen gaat actief op jacht naar politieke vertegenwoordiging. Hoe radicaal gelijk dat gaat worden, weten we niet. Maar dat het een radicale bende zal zijn, dat staat alvast buiten kijf.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Supernoodle

  Grote kans dat het nog lukt ook.
  Brussel is voor niks al een hellhole van de (radicale) Islam.
  Kiezers te pas en te onpas zullen we maar zeggen.
  Het is een prima iets wat haatbaard Abou Jahjah in Brussel gaat doen. Misschien opent dat de ogen van de links wegkijkers. En kunnen ze met eigen ogen aanschouwen wat voor haar ze decennia lang hebben zitten te vertroetelen.

  1. Supernoodle

   Haar =haat.

  2. swetsnek

   Maar wat jij zegt zou ook zo maar kunnen Supernoodle

  3. tomygun

   Super Bami ,
   Een hellhole ?
   Timber fire in the hole .

 2. swetsnek

  Paspoort innemen en het land uit trappen klaar

 3. Tinneke

  Ik zeg doen…..

 4. B. Pascal

  Radicale gelijkheid ten koste van Anderen!! Hahaha

 5. Michel69

  Belgische variant van Bij1 gewoon negeren en dan verdwijnt het vanzelf weer!

 6. sjun

  Er komt evenveel uit als zijn opbouw van Libanon. Daar was men weinig rouwig om het vertrek van de zelfverklaarde ‘strijder’ (opjutter) en ook in deze contreien heeft de pooier van de profeet (met dank aan wijlen Theo van Gogh) al even afgedaan.
  http://robscholtemuseum.nl/theo-van-gogh-de-pooier-van-de-profeet/

 7. Mart

  Eigen schuld!!!Je laat ze binnen ,en geef ze een nacionaal paspoort,dus ze gaan stemmen op hun clubje,en neuken zich de rambam…dus mèèr zieltjes méèr macht in de korste tijd.

  1. Steve Van der Vekens

   Ja, zo werkt het, maar al veel langer als we denken. En dit dan verdoezeld onder ‘democratie.’
   Terwijl het net het tegenovergestelde is.
   Wat citeerde iemand hier een tijd geleden van W.Churchil alweer? “De fascisten zullen zich antifascisten noemen?”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.