Trump heeft gelijk: een echte man was zonder wapen naar binnengelopen om de schutter tegen te houden

Geen categoriefeb 27 2018, 8:00
Er was een gewapende agent aanwezig, maar deze kwam niet in actie. Want gevaarlijk.
Donald Trump ligt weer eens onder vuur in de Amerikaanse media. Hij heeft namelijk het één en ander gezegd over de vreselijke schietpartij op een school in Florida. Daarbij bekritiseerde hij de agent die als bewaker bij de school stond, maar die uit angst niets deed toen de schutter losging.
"Hij heeft zijn hele leven getraind, maar toen het puntje bij paaltje kwam, had hij niet de moed om actie te ondernemen," aldus Trump.
Dat klopt helemaal. Maar vervolgens ging Trump volgens de linkse media te ver:

"Je weet het pas als je er echt mee te maken krijgt, maar ik denk - ik geloof werkelijk - dat ik naar binnen zou zijn gelopen, zelfs als ik ongewapend was. En de meeste mensen in deze kamer zouden hetzelfde gedaan hebben."

Deze uitspraak komt hem op heel veel kritiek te staan -- niet alleen in Amerika, maar ook in Nederland. En dat is buitengewoon triest.
Het is tekenend voor de tijd waarin we leven dat een uitspraak die tot een jaar of twintig geleden volkomen normaal werd beschouwd tegenwoordig voor zoveel onrust zorgt. Van het begin van de mensheid tot, zeg, de jaren 90 werd ons mannen geleerd dat we moedig moesten zijn; dat we verantwoordelijk waren voor de veiligheid van de mensen om ons heen. Een man geboren in 2.000 voor Christus en een man geboren in 1950 waren er allebei van doordrongen dat zij als man een beschermfunctie hadden, en dat moed één van de belangrijkste deugden was.
In die tijd zou "ik was naar binnen gerend" volkomen normaal gevonden worden.
Tegenwoordig niet. Wij vereren zwakheid namelijk en veroordelen kracht, moed en andere mannelijke deugden als ouderwets, achterhaald, en achterlijk. Het is prima dat mannen afgeschilderd worden als laffe klunzen, maar wee je gebeente als je je hard maakt voor die oude waarden; voor de waarden en principes die 'mannelijkheid' letterlijk duizenden jaren hebben vormgegeven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten