Verbijsterend: Oxfam Novib wist al tien jaar dat hun hulpverleners kinderen verkrachtten

Bij Oxfam Novib blijken de misstanden rondom kinderprostitutie op Haiti al jarenlang bekend… en al even zo lang verzwegen.

De lijst met onthullingen over de totaal losgeslagen seksuele moraal bij hulporganisatie Oxfam Novib zwelt nog altijd aan. Het begon met seksfeestjes in Oxfam-villa’s op Haiti, maar inmiddels gaat het ook om seksuele uitbuiting en zelfs kindermisbruik en -verkrachting. Op Haiti, maar ook in Tsjaad en Liberia.

Vandaag wordt duidelijk dat al het gefrunnik aan minderjarige meisjes, al dan niet tegen hun wil, niet uit de lucht komt vallen. Althans, wel voor de buitenwereld. Maar bij Oxfam Novib is al sinds 2007 bekend aan wat voor smeerpijperij de hulpverleners in den vreemde zich laven. The Independent beschrijft hoe het verkrachten van kinderen gewoon in de grote goedmenschelijke Oxfam-doofpot werd gestopt:

“Aid agencies including Oxfam were warned that aid workers were sexually abusing children in Haiti a decade ago, The Independent can reveal.

Children as young as six were being coerced into sex in exchange for food and necessities, according to a damning report by Save the Children, which called for urgent action including the creation of a global watchdog.

Its research exposed abuse linked to 23 humanitarian, peacekeeping and security organisations operating in Haiti, Ivory Coast and what was then Southern Sudan.”

The Independent beschrijft hoe Oxfam reageerde op het onderzoeksrapport van Save the Children. Er werd een nieuwe Oxfammer naar Haiti gestuurd, die keek wat rond en stuurde een lijstje met aangerade ‘maatregelen’ terug naar het hoofdkwartier. Die maatregelen bleken echter onvoldoende om het misbruik te stoppen, en er zijn zware vermoedens dat het onderzoek zelf gesaboteerd is door kwaadwillende Oxfam-personeelsleden die zich zelf hebben gelaafd aan het kindermisbruik.

Inmiddels is bekend dat de EU ‘overweegt‘ om de subsidie van Oxfam stop te zetten. Overweegt? Gewoon doen: voor kinderverkrachters mag echt geen enkele genade gelden. En als hun werkgever hen de hand boven het hoofd houdt, dan ook voor die werkgever niet. De stekker uit de subsidie voor die club!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  De Staatsmedia is inmiddels in ‘full throttle’ om deze kinderverkrachters uit de wind te houden.
  Dat deden ze ook al bij Artsen Zonder Grenzen die samenwerkte met Isis en andere mensensmokkelaars.
  Op radio 1 mochten deze grootverdieners en doofpotters weer uitleggen waarom je toch echt lid moet blijven van deze verderfelijke organisaties.
  Maar het is heel simpel.

  Met Oxfam Novib geld (dat nog steeds wordt vetgespekt met Staatssubsidie) werden kinderverkrachtingsfeesten georganiseerd.
  Dat gebeurde niet alleen in Haitie
  En nogmaals
  Dit is al jaren bekend
  Maar de corrupte MSM besloot alles in de doofpot te stoppen om het bevriende tuig te beschermen.

  Het Kartel is zum kotsen !

  1. toetssteen

   Two Ravens
   The white helmets; die werden zelfs een Zweeds artsenteam te erg.

 2. Babaji538

  Prima.
  Petra Hermans

  1. Archetype01

   nou petra hermans, dan hoop ik dat oxfam novib snel bij jou langskomt en jou ook even “aanpakt” dat vind jij immers “prima”

 3. eRik2017

  Je leest over misstanden met een 6 jaar oud meisje!

  En ook in Nederland is er geen enkele politieke partij die zijn vingertje opsteekt? en bij NGO’s eens achter de voordeur gaan kijken? NGO’s doen ook missies in samenwerlking met een ministerie. Kosten komen via subsidies dan wel via doorberekend in verkoopprijs bij de belastingbetaler en consument terecht.

  Hoe groot zal deze beerput in werkelijkheid zijn?

 4. Ni28

  Elke hulp moet uiteindelijk betaald worden, niets is gratis in deze wereld. Zo kende ik mensen die immigranten hielpen maar die moesten hun huis gratis schoonmaken. Denken zij soms dat hulp niets kost? Goede christenen nog ook zoals zij zichzelf vonden werken ook niet voor niets.

 5. Ni28

  Wat zijn de goede doelen organisaties nog waard? Stop ermee voordat zij nog meer schade toebrengen.

 6. sjun

  Socialisten en kritiekloze volgelingen van Mohammed. Naast hun drang tot wereld’verbetering’ op kosten van anderen, omkering van dader- en slachtofferrol en intimidatie blijken ze meer met het door Mohammed voorgeleefde voorbeeld gemeen te hebben. Waarom zou je zulk salafisme in de shariasocialistische koers ingezet in de gemeente Rotterdam gestalte laten krijgen?

 7. Ruud562

  Wat een stinkende linkse bagger dat Novib en verwanten! Daarom, stekker eruit!

 8. Kodi

  De ene smerige linkse hand wast de andere.

  1. Tinneke

   +++++++++

 9. Kodi

  Schandalen bij hulporganisaties niet verwonderlijk
  zaterdag 17 februari 2018, 09:15 uur

  Luister live Toevoegen aan afspeellijst
  Hulporganisaties maken, naar aanleiding van een seksschandaal bij Oxfam, een pittige #metoo-week door. Maar het gaat niet alleen mis op het gebied van seksueel geweld, zegt Willem van de Put. Op meerdere manieren maken hulporganisaties bedoeld en onbedoeld misbruik van hun macht. Dat moet anders, vindt Van de Put. De manier waarop hulporganisaties werken, is niet meer van deze tijd. Jaren werkte hij voor verschillende hulporganisaties, maar bereikte niet wat hij beoogde. Dus stapte hij op om in Antwerpen voor het Instituut Tropische Geneeskunde te gaan werken, én om een nieuwe club op te zetten die het allemaal anders wil: Culture for Change.

  https://www.nporadio1.nl/nieuwsweekend/onderwerpen/445116-schandalen-bij-hulporganisaties-niet-verwonderlijk

 10. fusilier

  Hoe groter de Geest,hoe groter het Beest.

 11. Duke

  Vanaf 2007 faciliteren ze dus strafbare feiten. Pedoclub Martijn heeft een nieuw onderkomen gevonden bij Oxfam Novib. Verbieden die organisatie.

 12. Kodi

  Oxfam sponsort met belastinggeld fundamentalistische organisaties
  http://i67.tinypic.com/2mrgz93.png

 13. DolleDries

  Ik denk dat Ernst in het verleden Beukman nu extra gaat sponseren, die houdt wel van een kinderfeestje

 14. Tinneke

  Oxfam Novib,u weet wel, die club die zielige negertjes aan een volle maag helpt en voor deze nobele taak jaarlijks miljoenen aan subsidie op kan strijken. Nu begrijp ik ook waarom die link(s)e bende in Nederland zo bang zijn voor Wilders en Boudet. Deze vuile linksdraaiende voelen zich al bedreigd door de nabijheid van iemand met een andere mening dan de Hunnen. Ik zie dit als betaald verkrachten, gewoon walgelijk

 15. Tinneke

  Baudet!

 16. Bon-vivant

  De teneur tot nu toe op de DDS-site en onder de meeste forumleden:
  Schaf alle organisaties af die zich bezighouden met hulpverlening na een ramp. De slachtoffers moeten zelf maar zien hoe ze het verder redden.

  1. eRik2017

   Nou @Bon,
   De teneur bij de club van Wim was dat het goed nieuws was dat Oxfam “maatregelen” zou hebben genomen door hoofddaders stilletjes via de achterdeur te laten vetrekken om de misstanden stilletjes met de mantel der liefde te bedekken.
   Ik zie dat als een steunbetuiging aan de gehele branche om vooral de beerput onberoerd te laten borrelen, maar wel met de deksel erop.

   Ik kan niet ontkennen dat ik ook echt boos werd bij het lezen dat eerder onderzoek al aangaf dat hulpbehoevenden, waaronder zeer jonge kinderen, eerst een seksuele prestatie moeten leveren voordat ze hulp krijgen.
   Dat iemand vanuit die boosheid iets minder realistisch zegt vindt ik meer logisch, en menselijk.

   1. Bon-vivant

    Wat de “De teneur bij de club van Wim” is (wie dat dan ook zijn) lijkt mij niet zo relevant. Ik word ook boos als ik dat lees, want ik ben vaste donateur van Novib.

    Je geeft zelf toe dat mensen hier “minder realistisch” reageren. Dan lijkt het mij dan nu hoog tijd om eens realistisch te gaan reageren.

    1. Ernst Quispel

     Ik ben ook donateur en ben verdrietig over deze incidenten, al zou het alleen maar zijn omdat deze nuttige organisaties hier zwaar onder gaan lijden.
     Het is vooral afschuwelijk voor al die mensen binnen deze organisaties die het beste geen voor deze goede doelen.

     1. eRik2017

      Een goed begin dat je in elk geval afstand neemt Ernst.
      Maar ik snap niet dat je kan zeggen dat het vooral afschuwelijk is voor de mensen binnen de organisatie die goede bedoeling hebben (dat maak ik uit je zin op).

      Wat ik afschuwelijk en schrijnend vind, is de gedachte van moeders met kinderen die het in het echt moesten beleven dat mensen met een etiket van hulpverlener eerst je kind willen verkrachten voordat je een stuk brood krijgt.
      Dat het gewoon mogelijk is, en dat het gebeurd. 1 x is al teveel.
      Wat ik vreselijk vindt is dat er nu misschien hulpbehoevenden moeten gaan lijden omdat donaties worden ingetrokken.

     2. Ernst Quispel

      “Wat ik vreselijk vindt is dat er nu misschien hulpbehoevenden moeten gaan lijden omdat donaties worden ingetrokken.”

      Eens.

     3. Floris

      Wim spreekt vergoelijkend over “incidenten”. Het lijkt er echter op dat het structureel is. Diverse insiders hebben dat verklaard.

     4. eRik2017

      En verkrachtingen van kinderen, misbruik t.b.v. kinderporno? Seksueel misbruik van kinderen in elke denkbare vorm. Ik werd letterlijk misselijk toen ik het las!
      Ik neem aan dat je dat ook verafschuwt?

      Je qoute alleen mijn laatste alinea. Ik neem aan dat dat een misverstand is?

     5. eRik2017

      Sorry, wat ik even vergat. Zoals werd gemeld gaat het niet alleen om de feiten van misbuik, maar de chantage.
      Eerst seksueel misbruik, dan pas krijg je hulp.

     6. eRik2017

      De laatste twee posts waren als verlengde vraag aan @Ernst Q.

     7. eRik2017

      @Floris
      Voorlopig heeft Ernst-Wim zich teruggetrokken en niet gereageerd op de verlengde vraag van mij, noch jouw observatie dat hij spreekt van “incidenten” terwijl er ook insiders spreken over pas het “topje van de ijsberg”.
      We wachten het even af.

     8. Ernst Quispel

      Ik spreek over incidenten als het geen structurele praktijk betreft. Het is denkbaar dat de incidenten vaker voorkwamen dan tot nu toe kan worden overzien.

      Was Floris ook een donateur van Oxfam of Artsen Zonder Grenzen?

     9. eRik2017

      Dien je donateur te zijn van Oxfam om er een mening over te hebben @Ernst?
      Het leidt af van jouw beantwoording van de vraag die ik je stelde.
      Het lijkt mij een nogal serieuze vraag.

     10. Floris

      “‘Overdag werken met kindsoldaten, ’s avonds een kindho*r op schoot.’ Het zijn taferelen die de Nederlandse auteur Linda Polman aantrof in conflictgebieden. ‘Het gebeurt overal waar het humanitaire circus neerstrijkt.’

      Polman schreef het boek ‘De crisiskaravaan’, een striemende aanklacht tegen de ‘hulpverlenersindustrie’. ‘Je ziet het na elke ramp’, zegt Polman. ‘Er stromen duizenden hulpverleners binnen en er ontstaat een aparte subcultuur en een sfeer van straffeloosheid. Liefst in gebieden waar chaos heerst. In Haïti bel je niet naar de politie als je verkracht werd.”

      https://www.tijd.be/ondernemen/media-marketing/Lucky-Luke-en-Largo-Winch-weer-in-Belgie-gedrukt/Overdag-hulpverlener-s-nachts-macho/9982962.html

     11. eRik2017

      @Ernst Quispel dus @Ernst-Wim is inmiddels actief geweest op andere draadjes en topic maar geeft dus verder geen antwoord.

      Moreel gezien zou je zeggen dat je als mens elke vorm van seksueeel misbruik van vnl. kinderen veracht en veroordeeld. In elk geval denk ik dat ik duidelijk heb gemaakt dat ik het misbruiken van hulpbehoevenden en vooral seksueel misbruiken van kinderen als een zeer zwaar misdrijf zie. Met name als chantage met propositie van overleving of sterven werd gebruikt als middel ter verkrijging van seksuele voldoening.

      Als trol kan je altijd het frustreren van een discussie boven moraliteit stellen en gewoon geen antwoord geven.
      Dat is een keuze die hier door een mens werd gemaakt, want de kans dat robots hier draadjes beantwoorden acht ik uitgesloten, maar ook door justitie traceerbaar en aantoonbaar.

    2. eRik2017

     Sorry @Bon,
     ik ga mij niet laten verleiden in discussies te belanden waar mijn woorden verdraaid.

     Ik zei: “Dat iemand vanuit die boosheid iets minder realistisch zegt vindt ik meer logisch, en menselijk.”
     Dat is iets heel anders dan jij mij voor de voeten werpt.

    3. eRik2017

     Dien je donateur te zijn van Oxfam om er een mening over te hebben @Ernst?
     Het leidt af van jouw beantwoording van de vraag die ik je stelde.
     Het lijkt mij een nogal serieuze vraag.

   2. Bon-vivant

    Correctie – eRik schreef:
    “Dat iemand vanuit die boosheid iets minder realistisch zegt vindt ik meer logisch, en menselijk.”
    Ik kan me daar ook wel iets bij voorstellen. Maar de DDS-site roept nu al dagenlang dat Oxfam (en andere ngo’s) eigenlijk geen bestaansrecht meer heeft. Particulieren moeten hun donaties stoppen. Regeringen en de EU moeten hun subsidies beëindigen. Dat betekent dus dé facto het einde van Oxfam en andere hulpverleningsorganisaties. En dus dat bij toekomstige rampen slachtoffers geen enkel hulp meer ontvangen. En veel forumleden zijn het daar roerend mee eens.
    Dat gaat toch verder dan boosheid. Hier proef ik kwade opzet. Er is een stok gevonden om de hond te slaan.

    1. eRik2017

     Nou @Bon.
     Goed dat wij beide serieus het onderwerp behandelen.
     DDS is een opinieblog dat op het randje werkt en waar de verschillende bloggers (dus de auteurs van blogs, niet de reaguurders) onder de aandacht brengen wat verschillende media publiceren m.b.t. een onderwerp. De mening die zij verkondigen mag je tegenspreken.
     Je moet niet te serieus nemen denk ik dat er vanuit hier voldoende invloed zou zijn om NGO’s te sluiten.

     Voorlopig zie ik nog geen politieke partij die serieuze zorgen heeft uitgesproken. Voorlopig zie ik alleen facebook filmpjes met eindverantwoordelijken die het allemaal heel erg zeggen te vinden, maar ook mij voorlopig verre van overtuigd hebben dat ze de gevallen zo serieus nemen als je zou mogen verwachten. Als ik leider van een NGO was in de huidige situatie zou ik direct op het vliegtuig zijn gesprongen en de komende maand enkel projecten bezoeken en persoonlijk poolshoogte nemen.
     En dan komen natuurlijk meteen de “ja maars” van daar heeft een CEO en directeur etc. geen tijd voor.

     Heb je zelf enig idee wat er zou gebeuren met de CEO van een bank, zeg even ABN AMRO als zou blijken dat iemand in een derde wereld land waar de bank actief is eerst door een hel van sekueel misbruik moeten gaan voordat zij een hypotheek kunnen krijgen? En er ligt een rapport van 10 jaar geleden waar de Raad van Bestuur was geinformeerd over misstanden?

     De CEO zou moeten aftreden.
     Op dit moment worden de leiders van NGO’s en Oxfam in het bijzonder beschermd, en door wie?

     Ook ik ben van mening dat de eindverantwoordelijke Oxfam op non actief moet worden gesteld en dat er eerst een onafhankelik onderzoek komt.

     Het enige punt waar wij het over eens zijn, is dat hulpverlening er niet onder zou mogen leiden. maar ook dat is te organiseren.
     Maar sorry, ik kende het rapport en deed niets? Nee!

  2. Steve Van der Vekens

   Ja, en waarom niet? En daarbij, nooit krijg je van zo’n ngo een dankwoord waaruit blijkt dat uw geld goed besteed is. Nooit zeggen zei: “Bedankt, met uw hulp hebben we de doelstellingen kunnen halen en hebben we die kinderen gered.”
   Nee joh, dat geld gaat naar Afrikaanse seksfeesten waar ze kinderen domesticeren.

  3. Kodi

   Zonder die NGO’s heel wat minder slachtoffers van verkrachtingen. Wat heb je daar op terug?

 17. Floris

  “The #Oxfam prostitution scandal does not surprise me. I was raised all over the world by frontline aid workers and am used to the humanitarian industry being staffed by bizarre, narcissistic people.”

  https://twitter.com/robesonblogs/status/963008274193936384

 18. mening66

  De vrouwen van die verkrachters van kinderen die thuis zitten en verwachten dat hun man goed werk verricht en kinderen beschermen en zorg verlenen daar waar nodig!
  Wat doen die vrouwen nu?
  Wat gebeurd er met al die viespeuken die arme uitgehongerde kinderen verkrachten inplaats van helpen?
  Ik hoor daar nog niets over.
  De NL directeur die keihard liegt dat zij er niets van heeft geweten?
  Met een smak geld elk jaar is het natuurlijk beter net te doen of je niks weet!
  En de EU overwéégt de subsidie te stoppen?!! Direct STOPPEN!!! Of, zij zijn net zo smerig als de verkrachters zelf.
  Maar het zijn maar arme kinderen, wie geeft daar nu om.
  Me-too verbleekt hierbij, maar dat krijgt wereldwijde aandacht!
  Wat een smerige mensheid is het toch.

  1. DolleDries

   Zo erg was het ook weer niet toch

   LONDEN – De baas van Oxfam Groot-Brittannië, Mark Goldring, vindt de harde kritiek op zijn organisatie – naar aanleiding van de seksfeestjes in noodgebieden – buiten alle proporties. „Wat hebben we gedaan? Baby’s in hun bedjes gedood?”, zei hij verontwaardigd.

   En Ernst zag dat het goed was.

 19. fusilier

  Wij hadden jarenlang in de tachtiger jaren een zogenaamd adoptie kind voor 50 gulden per maand bij Foster parents plan. Wie weet wat met al die centjes gebeurd is.KONTAKT zoeken mocht niet met dat kind.Het was allemaal geheimzinnig.

 20. nienke

  De hele rotzooi ontslaan per direct, meer dan schandaliger kan het niet.
  Wat een beestenbende, is daar dan nooit controle op geweest?
  Ze moesten zich dood en dood schamen dat tuig van de richel.
  En wij maar denken dat ze arme kindertjes helpen, er gaat geen stuiver van mij nog naar die hulporganisaties.

 21. Kodi

  VN-medewerkers verantwoordelijk voor 60.000 verkrachtingen – duizenden pedofielen in dienst!

  Geplaatst op 24 februari 2018 door E.J.B.

  Screenshot_203

  (Door: Hanno Vollenweider – Vertaling: E.J.B.)

  VN-medewerkers zouden 60.000 mensen verkracht hebben en de organisatie heeft 3000 pedofielen in dienst, bericht de Britse krant “The Sun”. Medewerkers van de VN zouden in de afgelopen tien jaar 60.000 verkrachtingen hebben kunnen plegen, omdat de hulpverleners overal ter wereld ongestoord seksmisbruik kunnen bedrijven. Deze bewering staat in een dossier dat vorig jaar door de voormalige vooraanstaande VN-official Andrew MacLeod aan de Britse Afdeling voor Internationale Ontwikkeling werd overhandigd. Volgens het dossier zouden duizenden andere “roofzuchtige” seksuele misdadigers het doelbewust op hulpacties hebben voorzien om in de buurt te komen van bedreigde vrouwen en kinderen.

  Van bovenaf in de doofpot gestopt: er werken duizenden pedofielen voor de VN

  Een voormalige hoge medewerker van de VN (Verenigde Naties), Andrew MacLeod, uit zware beschuldigingen tegen 3000 hulpverleners van de VN. Bij deze medewerkers zou het om pedofielen gaan. Het in de doofpot stoppen van seksuele delicten zou in de VN heel normaal zijn en heeft een “endemische omvang” bereikt.

  Andrew MacLeod uit zware beschuldigingen aan het adres van de VN. Volgens zijn informatie zouden VN-medewerkers in de afgelopen tien jaar betrokken zijn geweest bij mogelijk tot 60.000 verkrachtingen.

  “The Sun” berichtte onlangs van deze beschuldigingen onder verwijzing naar een dossier dat MacLeod had opgesteld en vorig jaar aan de voormalige Britse minister van Internationale Ontwikkeling, Priti Patel, zou hebben overhandigd. In het dossier schat MacLeod dat er wereldwijd meer dan 3000 pedofielen voor de VN werkzaam zijn als hulpverleners. Tegenover “The Sun” zei hij:

  Er zijn tienduizenden ontwikkelingswerkers in de hele wereld met pedofiele tendensen, maar als je een T-shirt van UNICEF draagt, vraagt niemand wat je doet. Ze kunnen ongestraft doen wat ze willen. Het systeem is fout, hier had jaren geleden al een eind aan moeten komen. Rest natuurlijk de vraag waarom het systeem zo “fout” is.

  Zou het er wellicht aan kunnen liggen dat enkele hoge ambtenaren bij de VN zelf pedofiel zijn en deze acties tegelijkertijd bevorderen en in de doofpot stoppen?

  Binnen de Verenigde Naties zou sprake zijn van het in de doofpot stoppen van deze misdaden in “endemische” omvang, waarbij diegenen zouden worden ontslagen die probeerden de aandacht te vestigen op zulke daden. Het misbruikschandaal van de VN zou minstens dezelfde omvang hebben als dat in de katholieke kerk, aldus MacLeod.

  Het lijkt erop dat zulke pedofiele netwerken zich niet alleen in de VN hebben gevestigd, maar in veel andere instellingen rondom de aardbol en vooral in westelijke landen. Hoe het tot zo´n situatie kan komen, beschrijft Dr. Andrzej M. Łobaczewski op indrukwekkende wijze in zijn boek “Politieke Ponerologie”. Een handjevol psychopathische en pathologische individuen infiltreert organisaties en verbreidt zijn pathologisch gedachtegoed als een lopend vuurtje in de organisatie. Als er een punt wordt bereikt waarop het hele systeem dan onder heerschappij van deze individuen staat (zoals dat tegenwoordig het geval is), wordt de maatschappijstructuur door dit gedachtegoed geïnfecteerd en nestelen zich nog meer psychopathische individuen in de top van de meeste organisaties, inclusief in die van de politiek.

  MacLeod heeft het hier over een onaangename waarheid:

  Hij noemde het een “onaangename waarheid” dat “de verkrachting van kinderen ongewild deels door de Britse belastingbetaler gefinancierd” zou worden. Het Verenigd koninkrijk behoort tot de machtigste donoren van de VN en financiert deze jaarlijks met meer dan € 2 miljard. MacLeod zei verder: Ik weet dat er op de hogere niveaus van de VN veel over werd gediscussieerd dat er iets gedaan moet worden, maar het leverde niets effectiefs op. En als je kijkt naar de lijst van klokkenluiders, die werden allemaal ontslagen.

  De informatie van MacLeod is gebaseerd op een VN-rapport van februari 2017:

  Het door MacLeod genoemde aantal van 60.000 verkrachtingen door VN-medewerkers in de afgelopen tien jaar is gebaseerd op een prognose van de informatie van een VN-rapport van februari 2017. Volgens dit rapport zou er in het jaar 2016 sprake zijn geweest van in totaal 145 gevallen van “seksuele uitbuiting en seksueel misbruik” door VN-personeel, waarvan 311 mensen (waarvan 309 vrouwen en kinderen) het slachtoffer zouden zijn geworden. De misdaden zouden hoofdzakelijk zijn gepleegd door de VN-vredestroepen (“Blauwhelmen”).

  MacLeod komt terecht tot de conclusie dat het hierbij slechts om het topje van de ijsberg gaat:

  Daarbij gaat het vermoedelijk echter slechts om het topje van de ijsberg, omdat het niet officieel geregistreerde aantal als extreem hoog wordt gekwalificeerd. Bovendien lag de focus van het rapport op vergrijpen in het kader van vredesmissies. MacLeod gaat er daarom van uit dat het daadwerkelijke aantal tienmaal zo groot zou zijn, omdat zelfs in Groot-Brittannië maar van ongeveer 14% van de delicten überhaupt aangifte zou worden gedaan.

  Ook het Britse ministerie zou daadkrachtig hebben meegeholpen bij het in de doofpot stoppen:

  De beschuldigingen van de voormalige leider van verschillende VN-missies sluiten aan bij het Oxfam-schandaal. Tegen meer dan 120 medewerkers van de Britse hulporganisatie werden vorig jaar beschuldigingen van seksueel misbruik geuit, zoals “The Times” berichtte.

  Niet alleen medewerkers van Oxfam zouden systematisch seksuele delicten hebben begaan:

  Medewerkers van Oxfam zouden o.a. in crisisgebieden van autochtone vrouwen seks als tegenprestatie voor de uitgifte van hulpgoederen hebben geëist. Het schandaal breidde zich inmiddels uit tot andere hulporganisaties. Zo werden in verband met de organisatie “Save the Children” 31 gelijksoortige gevallen geregistreerd, bovendien waren er twee gevallen bij “Christian Aid”.

  Priti Patel beschuldigde enkele dagen geleden de staf van het Britse ministerie van Ontwikkeling (DFID) ervan de uitspraken van het dossier, dat MacLeod aan de autoriteit had overhandigd, in de doofpot gestopt te hebben.

  Als minister – Patel trad vorig jaar november af – zouden haar pogingen zijn getorpedeerd om de aandacht te vestigen op het zich aankondigende VN-schandaal. Bovendien zouden regeringsambtenaren op het hoogste niveau op de hoogte zijn geweest van de Oxfam-gebeurtenissen en geprobeerd hebben deze in de doofpot te stoppen, aldus Patel tegenover “The Sun”.

  Ze spreekt van een “cultuur van zwijgen” binnen de hulporganisaties. Daardoor zou het voor de “roofdierachtige pedofielen” mogelijk zijn de sector ontwikkelingshulp voor hun daden te misbruiken.

  Bron: https://conservo.wordpress.com/2018/02/19/un-mitarbeiter-fuer-60-000-vergewaltigungen-verantwortlich-tausende-paedophile-beschaeftigt/

 22. eRik2017

  Oxfam: Ons gekreun wordt mede mogelijk gemaakt met uw steun
  of
  Dank u: Ons gekreun kon alleen met uw steun

 23. eRik2017

  Toenmalig Staatssecretaris Ben Knapen zegt van niets te weten, terwijl het Ministerie geinformeerd was.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1739364/ik-wist-nergens-van-bezweert-ben-knapen

  De deksel van de beerput komt langzaam los.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.