Video! Debat tussen Asscher en Baudet ontaardt in chaos; boze Yernaz Ramautarsing stormt het podium op

Gisteravond is het eerste verkiezingsdebat van de avond redelijk ontspoord. Landelijke partijleiders buitelden allemaal over Thierry Baudet heen om hem aan te pakken vanwege vermeend ‘racisme’ van hemzelf en zijn partijgenoten. Bij een opmerking van Lodewijk Asscher over Yernaz Ramautarsing werd het de FVD-fractievoorzitter te veel, en vroeg hij Yernaz om het podium om te springen en zich tegen Asscher te verzetten.

Gisteravond vond in De Balie in Amsterdam het eerste verkiezingsdebat van deze verkiezingscampagne plaats. De setting was wat onwennig: het zijn gemeenteraadsverkiezingen, maar toch stonden er de landelijke leiders van de meeste grote partijen op het podium (alleen Rutte/Dijkhoff en Wilders ontbraken). De deelnemers aan het debat hadden – op Sybrand Buma van het CDA na – kennelijk allemaal bedacht dat het een gouden electorale strategie is om Thierry Baudet over de knie te halen. Klaver, Pechtold en Asscher hadden alledrie daarmee zo hun momentje.

Tijdens een kort debat tussen PvdA-leider Asscher en FVD-voorman Baudet ging het echter mis. Asscher haalde de uitspraken aan die Yernaz Ramautarsing had gedaan in een interview met Brandpunt enkele jaren geleden. De oude-vice-premier meende er racisme in te ontwaren, maar dat vond Thierry Baudet een vuile leugen. Hij nam een uitgeprinte versie van het vraaggesprek met Yernaz ter hand en vroeg zelfs Yernaz het podium op te stormen.

Dat deed de gemeenteraadskandidaat dan ook. Binnen een paar tellen stond Yernaz voor Asscher en sprak hij hem met een priemend vingertje tegen, terwijl Baudet bleef zwaaien met een A4’tje en riep dat het allemaal leugens waren. Lang duurde het opzetje echter niet, want de moderator probeerde het direct af te kappen. Ook greep De Balie-directeur Yoeri Albrecht direct in door Yernaz direct van het podium weg te begeleiden.

Of de stunt desalniettemin geslaagd is? Kijk de video en oordeel zelf…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

180 reacties

 1. Guus Geluk

  Baudet is een slecht debater en werd op het podium verpletterd door de linkse politici. Pechtold, Klaver en Asscher zijn nu eenmaal meer ervaren in het debat en hadden bovendien het publiek op de hand.

  Wel was de aandacht voor Baudet disproportioneel, maar dat was omdat de linkse partijen graag een “springplank” wilden hebben om zetels te scoren, een beetje zoals Baudet Rutte zwartmaakt om te scoren bij zijn achterban.

  1. buitenbeentje

   Het kleuterklasje.

   Het meest smerige was vroeger al als op school een groep hyena´s met z´n allen tegen één gingen. Het gedrag dat wij Marokkanen verwijten. Dat zijn politici die vast iets tegen mobbing wil doen. De valse honden.

   En nee, ik zal in gegeven geval niet op FvD stemmen. Ja, je hebt gelijk, ze hebben veel meer ervaring in het demoniseren van anderen.

   1. Guus Geluk

    Ach, hou op over demonisering. Baudet is zelf ook bedreven in het zwartmaken van anderen, of dacht je dat deze man louter op de bal speelt?

    1. swetsnek

     Lul niet uit je nek kloothommel ,dan was hij wel begonnen over een penthouse

     1. Guus Geluk

      Als er drie rechtspopulistische politici stonden, en één linkse politicus, waren alledrie de rechtspopulistische politici vermoedelijk eveneens met z’n allen op de linkse politicus gedoken.

      De linkse partijen zagen kans zichzelf te profileren. En bovendien kregen zij een gretig links publiek mee.

     2. swetsnek

      Is dat niet wat ik een aantal minuten hiervoor zei ???? wat jij nu doet is suggereren Guus

     3. rafi

      Maar er stonden nu eenmaal niet 3 rechtsen t.o. een linkse. Je speculeert slechts, en daaraan heeft niemand iets. Het IS nu eenmaal niet altijd zo dat ‘waar er twee kijven er twee schuld hebben’. In dit geval is het gewoon zo (wat je gewoon niet kunt hebben): links deugt in principe niet en rechts heeft in principe altijd gelijk.

     4. Guus Geluk

      “links deugt in principe niet en rechts heeft in principe altijd gelijk.”

      Links en rechts zijn abstracte begrippen. Het ligt eraan wat je met links en rechts bedoelt? Sommigen achtten zelfs het huidige kabinet links.

     5. Ernst Quispel

      Dat deed hij ook, hij noemde Pechtold ‘penthouse Pechtold’, en dat was kinderachtig onder de gordel.

     6. Pit

      @Swetsnek: Perte Penthouse Pechtold heeft zichzelf onherstelbaar buitenspel gezet met de penthouse-affaire. Hij had ten ene en ten andere male de schijn moeten voorkomen. En hij weet het!

     7. Weethetbeter

      Wel opletten zweetnek, dat deed hij ook, hij noemde pectocht dan ook Alexander, penthouse Pechtold. Hoe kinderachtig kun je zijn.

     8. Pit

      @Swetsnek: Weethetbeter = Wim

    2. rafi

     Voorbeelden?

     1. denk eens na

      Waar heb je het over ? links??? ze geven 1,4 miljard aan het grootkapitaal , ze zijn pro de eu , wat het groot kapitaal vertegenwoordigt , ze zijn inderdaad niet voor het MKB , en de gewoon hard werkende burger.

     2. rafi

      Ik heb het over voorbeelden van Baudets zwart maken van anderen. Wel goed kijken waarop ik reageer.

     3. Guus Geluk

      De demonisering dat Rutte zijn kabinet opzettelijk zou laten vallen, teneinde door te schuiven naar Brussel, wordt inmiddels door een grote groep Nederland voor waarheid aangenomen.

   2. sonar

    Buitenbeentje top reactie van jou,daaraan vastgekoppeld herken het lage I Q van dat groepje wat in de maatschappij niet verder zou komen als ongeschoolde .
    Ik heb een stukje ervan gezien,maar vond het een zeer laag niveau ,met vooral die kwal van een Pechtold.
    Als je naar het gevormde regering kijkt moeten we concluderen dat ze scoren met een zeer bijeen geraapt zooitje ,en daar moeten wij vertrouwen in hebben ,kartel vorming in optima forma.
    Er wordt een smerige politiek bedreven.

 2. DolleDries

  Het was een scheldend straatgevecht met name door PVDA,D66 en GL.

  1. swetsnek

   Zo is het maar net

 3. Farn

  Onze politici hebben niks geleerd van de moordt op PIM FORTUYN. Ze doen weer precies hetzelfde als toen. Als er nu iets met Baudet gebeurt, zouden deze politici aangeklaagd moeten worden voor moordt.

  1. Pit

   @Farn: En wat denk je Farn, hoe is dat gegaan met de GroenLinks en PvdA politici die geen gelegenheid voorbij lieten gaan om Fortuyn te naaien? Ze lopen nog steeds, risicoloos in de rondte, vele met een dik pensioen.

  2. Henk-Jansen

   De laatste vermoorde politicus was een d66’er hoor.

   1. eRik2017

    Je zegt het Wank alsof je er trots op bent

 4. swetsnek

  Het hele debat slaat nergens op ,de verkeerde mensen staan op het podium .Het gaat hier om gemeenteraad verkiezingen .
  Dus lijsttrekkers hebben op dat podium niks verloren
  Het gaat ook al lang niet meer om de gemeentes laten we eerlijk zijn ,dat stadium zijn we allang gepasseerd. Er heerst een angstcultuur die zijn weerga niet kent, als ik zie hoe demoniserend de hele club bezig is,maak je liever zorgen hoe we van al die buitenlandse splinterpartijtjes weer af komen die lachen zich werkelijk in het vuistje.Dat is het gevaar waar we tegenaan lopen ,heel sneekie de zaakjes overnemen .Mensen wordt wakker en stem in maart verstandig en zorg dat Nederland in godsnaam Nederland blijft

  1. Guus Geluk

   “Het hele debat slaat nergens op ,de verkeerde mensen staan op het podium .Het gaat hier om gemeenteraad verkiezingen .”

   Groot deel van de Amsterdammers zal stemmen om wat de landelijke partijen presteren. Daarom haalde De Balie de grote jongens in huis.

   1. swetsnek

    Amsterdam is Nederland niet Guus ,het is maar een stad net als alle andere steden

    1. Guus Geluk

     Dat klopt, maar de Amsterdammers zullen, zo meen ik, voornamelijk hun stem uitbrengen op basis van hetgeen landelijke partijen presteren.

     Maar je hebt wel een punt, het debat had beter kunnen worden gevoerd met de lokale lijsttrekkers.

     1. swetsnek

      Dank je wel we zijn het eens mooi zo

 5. Vit

  Zo worden woorden nou uit zijn verband gerukt tijdens verkiezingstijd, gelukkig kunnen mensen al met een beetje verstand analyseren wat hier wordt geprobeerd en dat is demoniseren, Thierry hoeft niet terug te nemen of afstand te doen van wat er niet is gezegd. Laat die a.a.r.d.a.p.p.e.l van een Asscher nou maar zijn best doen om zijn nog matige aanhang bij elkaar te houden, dan ben je pas een kerel.

 6. RobertMarsman

  Ik vind het argument wetenschap behoorlijk zwak. Een IQ test is ten eerste al helemaal geen exacte wetenschap dus ga je daar niet achter verschuilen. Het heeft veel meer te maken met sociale ontwikkeling.

  Zo waren wij in Europa vroeger ook niet zo intelligent. In de middeleeuwen waren we ook allemaal analfabeet. Maar Europa heeft met name de laatste 500 jaar een enorme culturele en maatschappelijke ontwikkeling meegemaakt waardoor ook onze intelligentie een enorme vooruitgang heeft geboekt. In Afrika bv staan ze al een paar honderd jaar stil. Het is dan ook niet meer dan logisch dat hun intelligentie daarmee ook stil blijft staan. En dat is logica. Daar heb je nog niet eens wetenschap voor nodig.

  Verschillen in IQ zijn er wel degelijk maar de oorzaak van die verschillen is niet simplistisch als men wil voorstellen. Sociale ontwikkeling heeft veel meer invloed als het gegeven dat iemand uit bv Suriname komt of uit Eritrea. Dat is eigenlijk het allerdomste wat je kan zeggen.

  1. WorajaiP

   En dat, vriend, is wetenschappelijk nou juist OOK niet bewezen. Genetische afwijkingen kunnen al binnen 1 generatie ontstaan, door slechte voeding/roken etc. Een heel belangrijke is neef/nicht huwelijken: aantoonbaar elke keer een puntje naar beneden. Ziedaar de arabische wereld, in al zijn glorie.
   Ander interessant dingetje: aziatische adoptiekinderen doen het in de U.S. ook significant beter (hogere I.Q.’s ) dan de broertjes en zusjes waarmee ze opgegroeid zijn. Toeval?
   Silicon Valley heeft een overdonderende 40 % meer aziaten in dienst als programmeur/euze. Toeval?

 7. Holland

  Een stel hyena’s op jacht. Inmiddels heeft Baudet toch wel ondubbelzinnig aangetoond dat het om een politiek kartel gaat dat de gelederen ten kosten van alles gesloten wil houden. Degenen die op FvD willen stemmen worden daarin bevestigd door het ‘debat’ van gisteravond; degenen met een beetje verstand en open blik in de linkse hoek, moeten nu toch ook echt aan het twijfelen zijn gebracht.

  1. Guus Geluk

   Hij heeft aangetoond dat links één front tegen hem placht te vormen, maar het partijkartel is hiermee geenszins bewezen. Baudet zal, aangezien het vrijwel uitgesloten is dat hij direct een meerderheid haalt, uiteindelijk ook met het partijkartel moeten gaan samenwerken. Net als de LPF in 2002 en de PVV in 2010. Hoe hij het kartel dan gaat breken, blijft duister.

   1. DolleDries

    Alleen de kiezer kan dat breken.

    1. Guus Geluk

     De klassieke bestuurderspartijen VVD, CDA, PvdA en D66 zijn, meen ik, té verbrokkeld en té verwaterd om aan kartelvorming te doen. In elk geval in de landelijke politiek. Plaatselijk was te verwachten dat linkse partijen samen een front zouden vormen tegen Forum. Maar dan kun je moeilijk van een kartel spreken.

   2. Holland

    Nee Guus, in de letterlijke betekenis is het gesloten front van de overige partijen geen kartel. Maar het blijft even smerig. Het linkse gespuis kan eenvoudig niet overweg met een politieke mening die ook maar een graad afwijkt van hun linkse politieke consensus. Opgesloten als ze zijn in hun eigen socialistische, cultureel-marxistische wereldbeeld en gelijkhebberij. Dichte luiken, verwrongen smoelen en maar met modder gooien en gillen dat het ‘rechts-populisme’ zo slecht en gevaarlijk is en suggereren dat het eigenlijk de nieuwe spoorlijn naar Auschwitz is. Smerig tuig.

    1. Guus Geluk

     De linkse partijen zitten inderdaad opgesloten in het eigen gelijk, maar dat verwacht de achterban ook van de linkse partijen. Amsterdam is nu eenmaal een knetterlinkse stad.

   3. poison

    Dat het partij kartel bestaat is nu dubbel en dik bewezen. PVV uitsluiten en demoniseren van Wilders en Baudet en FvD uitsluiten in samenwerken in Amsterdam. Dit is geen samenwerken, dit is kartelvorming. Ik weet dat kartel vorming van bedrijven verboden is. Hoe is het dan met kartelvorming in de politiek?

    1. Guus Geluk

     Vind het elk geval niet Nederlands om Forum bij voorbaat uit te sluiten. Ons land kent al tijden het politieke systeem van compromissen sluiten. Het is eeuwig zonde dat de linkse partijen niet de bereidheid toonden in een college met FvD te zitten.

     1. Tinneke

      Ga karnaval vieren ………Guus /Robert

     2. Guus Geluk

      Weet niet wie Robert is, maar ik vier nooit carnaval.

  2. Pit

   @Holland: Inmiddels heeft Baudet toch wel ondubbelzinnig aangetoond dat het om een politiek kartel gaat dat de gelederen ten kosten van alles gesloten wil houden.

   Voor mij staat dat al jaren als een paal boven water. Dat is ook precies hetgeen de oude politiek in stand moet houden. Het wordt democratie genoemd maar heeft er niets mee te maken. Dit zal FVD geen windeieren leggen, en terecht. Het is geen 1848 maar 2018!

 8. Babaji538

  Ik draai al wat jaren mee op internet.
  Ik bezit de luxe, het groot geluk en het bijzonder
  voorrecht om veel heldere Lichten te zijn tegengekomen.

  Petra Hermans

  1. Rechtsaf

   En het juiste licht ontken je..

   1. Pit

    @Rechtsaf: vrouw Hermans, ik zal geen Petra zeggen, plaatst alleen monologen. Ze gaat verder nergens op in. Je kunt je hooguit afvragen waarom ze hier is?

 9. WorajaiP

  Het zou jammer zijn als Baudet het onderspit delft door gebrek aan politieke ervaring – want daar komt het op neer. Hiddema is in deze een slechte raadgever, veel beter een villeine, door de wol geverfde expoliticus als Wiegel te raadplegen. Mischien is het allemaal strategie, maar er waren andere replieken denkbaar gewenst tegenover het kinderachtige “huilie-huilie geroep van die d66 knuppel.

 10. DolleDries

  Ik stem altijd op een lokale partij in mijn gemeente ,niet gebonden aan partijorders en hysterie uit Den Haag.

 11. poison

  Dit risico loop je als rechtse partij in het hol van de linkse leeuw stapt. Het gebrek aan goede steekhoudende argumenten bij Pechtold en Asscher en Klaver leidt tot demoniseren van Baudet. Waarheid verdraaien en leugens en een gefrustreerde Baudet wat ik overigens wel kan begrijpen als je weken lang onder vuur ligt om vermeend racisme. Helaas, als D66, PvdA en GroenLinks Baudet blijven demoniseren zal FvD geen poot aan de grond krijgen in het linkse Amsterdam. De tijd van op een nette manier debatteren ligt achter ons, Baudet zal harder moeten worden. Had b.v. Pechtold de mond gesnoerd om vermeende corruptie omtrent het geschonken appartement.

  1. DolleDries

   Baudet kan nog en hoop leren van Wilders. Hij mist de jaren van gehardheid om gedemoniseerd te worden. Wilders had Alexander Penthouse van Penthouse66 direct de mond gesnoerd met zijn in politiek sferen gekregen Penthouse en hun gevallen beloftes. Geert kan dat straat gevecht wel aan.
   Verder moet de FVD goed de stemtelling in Amsterdam in de gaten houden. Gezien de gewelddadigheid van links zijn ze tot alles instaat.

   1. poison

    Mee eens.

   2. Guus Geluk

    Wilders is een sterk debater. Hij zou Pechtold, inderdaad, op zijn nummer hebben gezet. Hierin verschilt hij van Baudet, die in wezen een slecht debater is.

  2. RobertMarsman

   Als er een politicus een risico loopt dan is dat Wilders. En niet om Baudet maar die kan gewoon veilig over straat lopen hoor. Alleen de beveiliging van Wilders is het nieuwe normaal geworden. Nederland is er aan gewend geraakt als je al 10 jaar lang zwaar beveiligt moet worden. Wie maakt zich daar nog druk over? Niemand.

   Die wordt al 10 jaar lang uitgemaakt voor alles en nog wat. Die krijgt dagelijks doodsbedreigingen in zijn mailbox van agressieve mocrootjes die een kogel zijn kop willen jagen of zijn ingewanden er uit willen snijden.

   De hele politiek is een poppenkast inclusief Baudet. Die maakte zich gisteren op dat debat afentoe gewoon belachelijk. Hij overschreeuwd zichzelf. Hij werd gewoon gefileerd.

   Ik zou er nooit op stemmen in ieder geval. Waarom zou ik op Baudet moeten stemmen? Wegens zijn EU standpunt? Nee dat kunnen we ook bij Wilders vinden.
   Wegens de referendumwet? Nee dat kan ik ook bij Wilders vinden.
   Wegens de gekozen burgemeester? Nee dat ik bij Wilders vinden.
   immigratie? Nee Want dat kan ik ook al bij Wilders vinden.

   Wilders is gewoon de beste keus om op te stemmen aangezien hij het probleem bij de naam noemt namelijk de islam. De islamitische ideologie is een probleem en dat moet bestreden worden en dat kan ik niet bij Baudet vinden.

   Maar daar gaat het niet over. Het enige waar het over gaat is wat wel of niet is gezegd. het gaat over IQ en blank of zwart, Surinamer of Nederlander. Alsof mij het interesseert.

   Wilders gaf ook het enige juiste en wijze antwoord toen ze hem om zijn mening vroegen. Of iemand zwart of wit is, of hoe hoog zijn intelligentie is zou mij een worst wezen. We hebben een probleem met de islamitische cultuur en met mensen die zich niet willen aanpassen.

   Dat is niet het meest wijze wat je kan zeggen maar het is ook nog een waarheid ook nog.

   1. Pit

    @Robert: Alleen de beveiliging van Wilders is het nieuwe normaal geworden. Nederland is er aan gewend geraakt als je al 10 jaar lang zwaar beveiligt moet worden. Wie maakt zich daar nog druk over? Niemand.

    De zegeningen van islam. Ging het daar ook nog over?

  1. DolleDries

   Oplichting dus.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Hulde, hulde en chapeau voor Thierry

  Het is Thierry en Ome Geert versus het gore KartelHaattuig en HUN door en door verrotte MSM waaronder de StaatsHaatmedia die Fortuyn de dood ingejaagd heeft en die we nog steeds gedwongen worden te financieren.

  Ik zou al die racisme, diversity politics-zeloten en nazi roepers willen inruilen voor de echte slachtoffers van echte nazi’s en racisten.
  Ik zou willen dat ik een tijdmachine had en naar Auschwitz kon gaan om die mensen te redden en dan die hele gore bups voor louter 1 enkele dag (want in tegenstelling tot het tuig ben ik wel een humanist en wil ik geen andersdenkenden de dood injagen) laten meemaken wat zij hebben meegemaakt.
  Elke dag zou ik die gore monden met zeep willen wassen.
  Asscher notabene !
  De brutaliteit van deze laffe kwezel.
  Of die club van de Armeense genocide ontkenners en juwelenpissers.
  Ze zijn bezig om Thierry de dood in te jagen
  Barbertje zal en moet aan de fascistoide Deugpoort gespijkerd worden.
  Maar dat wordt inmiddels volstrekt normaal gevonden in NL.
  Iedereen die niet de dogma’s ondertekent van de Racisme-brullers en HUN Media is volstrekt vogelvrij.
  Beroepsverboden, intimidatie, geweld, huisvredebreuk, vergelijkingen met Nazi Duitsland, hopende op een nieuwe Volkert van der G.
  Want wat hopen ze toch allemaal op een nieuwe Volkert.
  Dan gaan ze weer dansen en geschoktheid veinzen
  DAT is de enige reden waarom ze Thierry Auschwitz in de schoenen schuiven.
  De enige reden.
  En achteraf zal dit broedsel hun karmozijnen klauwen weer uitgebreid in de Deugmedia schoon mogen wassen.
  En dag in, dag uit worden de mensen opgehitst door de Staatsmedia.

  De democratie in NL is mors en morsdood.
  Morsdood

  Aangezien ik in mijn gemeente niet op ome Geert noch op Thierry kan stemmen stem ik niet (of alleen inzake de sleepwet)
  Het heeft geen zin.
  De Nederlandse bevolking staat immers achter diegenen die Fortuyn de dood in hebben gejaagd .
  Ze steunen partijen zoals ‘mensen die niet zo als ons denken gaan Anne Frank-vergassen D’66, ‘mensen die niet zo als ons denken zijn Untermenschen PvdA/VARA, Fortuyn is een laffe man en niemand doet hem iets aan, de slappe lafbek ! Groen Links & we moeten de untermensch met een biljartkeu de hersenen inslaan MSM.

  En gegarandeerd
  Mocht er ooit iets gebeuren
  Dan zouden de dissidenten door ons beschermd worden.
  Zoals de allerlaatste NLse komiek Hans Teeuwen deed met Gregorius Nekschot die effectief de doodstraf kreeg van de D’66 magistratuur/politieke rechtbank
  Zoals ‘de racist’ Annabelle als (ENIGE !!!!!!!!!) politica deed
  En de rest zou wijzen.
  Daar zit er een !
  Meewerken met de fascisten.
  (en Alexander dronk thee in een van zijn vele penthousen)

  Mijn hemel wat minacht ik de geborneerde Kaaskop. Lege schedels gevuld met eindeloze hypocrisie.
  En de fanboys van het Kartel; de MSM- hun hoeven maar purper en blauw klappen en elke dissident in groepsverband (altijd ! groepsverband) voor de bloeddorstige wolven werpen.

  West-Europa, dat geregeerd door het Inteelkartel+HUN MSM is verloren. Ik hoop dat Oost-Europa dit Trojaanse Houten Paarden-tuig buiten de grenzen kan houden want reken maar dat de Alexander Pechtolds en Willemijn Veenhovens van deze wereld de allereerste zullen zijn die aan zullen kloppen wanneer de dam breekt en hun dystopie uit kristalliseert.

  En wanneer Hans Teeuwen of Annabelle of ome Geert of Thierry op hun zolders de dissidenten verborgen houden krijsen ze via HUN Goebbeliaanse MSM in perfide koor; Vieze Racisten ! Gore nazi’s !
  Daar woont Annabelle Volkert !
  Daar woont Thierry Volkert.
  Daar woont Hans Volkert. Daar wonen de andersdenkenden ! Daar wonen de mensen die kinderen in concentratiekampen vergassen ! Daar wonen ze Volkert ! Daar, Daar, DAAR !!!

  Opdat we nooit vergeten:

  “…Ik voel aan de pommerans, zie dat biljartbalhoofd van Fortuyn en bedenk dat ik met een lekkere trekstoot de haatkwab in zijn hersenen voorgoed onschadelijk zou willen maken. . Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler! Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die dark room van je zo gauw mogelijk aids krijgt….”

  1. Pit

   @Two Ravens Black Kettle: Opnieuw en opnieuw: Hear, hear!

 13. Meester Kong

  Lavendel Baudeetje stond (hing) er maar verveeld bij, alsof dit beneden zijn niveau was.
  Beetje in zijn glas en karaf kijkend als of daar iets inzat en dat dus bijna 2 uur lang.

  Niets uitstralend, dit gaat hem dus niet worden.

  1. DolleDries

   Nou die mevrouw van de SP kwam ook niet helemaal uit de verf .Volgens mijn was ze alleen maar aan het kijken en aan het wippen van wie is de oudste man.
   Maar laten we wel wezen, het niveau was ook enorm laag, dus de indruk die jij van Baudet had kan best juist zijn.

   1. Meester Kong

    Volgens mij heP je het debat niet gezien…

  2. Top

   Blablabla! Blaaskaak en parasiet!

 14. poldi

  Dat was een weerzinwekkende en venijnige killing game vanavond.
  Zo laag bij de grond. Het was te onaangenaam om naar te kijken.
  Deze politici zijn niet waardig dit land te leiden.
  Het is te begrijpen dat Thierry Baudet op een gegeven moment ziedend was. Wat een mensonwaardige oneerlijke aanval.
  Dit is eigenlijk een voorbeeld van een ‘kleine oorlog’ die zich overal in het groot in de wereld afspeelt door domme zielen.
  Wat een r-tzooi en wat is Nederland diep gevallen. Zijn dit onze elite voorbeelden en leiders waar we respect voor moeten hebben?

  En één ding vergeten die zogenaamde “politiek correcte lijsttrekkers”: maak van de politieke tegenstander nooit een “underdog”. Deze walgelijke en laffe vertoning zal het FvD zeker weer extra stemmen opleveren.

  1. Pit

   @Poldi: Deze walgelijke en laffe vertoning zal het FvD zeker weer extra stemmen opleveren.

   Ik heb het niet gezien, kijk nauwelijks nog tv. Maar dat FVD stemmen gaat krijgen is voor mij wel duidelijk.

   1. Meester Kong

    Jij hepT Seniorenweb nodig. 🙂
    Streaming meneer, de linken vlogen je gisteren om de oren.

    1. Pit

     @Kong: Dat FVD stemmen gaat krijgen is voor mij wel duidelijk. Niet voor niets ben ik lid van FVD.

     1. Meester Kong

      Tuurlijk krijgen ze stemmen, net als de SP, ben niet voor niets meer als 25 jaar lid van de SP 🙂 🙂

     2. Pit

      @Kong: Dat dan weer wel natuurlijk! 😉

   2. loes530

    pit ik heb het wel gezien via pc

    1. Pit

     @Loes: Goedemorgen lieve Loes. Dat begrijp ik, ik ben er alleen (nog) niet aan toegekomen, had andere werkzaamheden te doen en heb straks weekenddienst. Binnen intranet kan er geen stream of tv gekeken worden.

 15. poldi

  Verachtelijk vreselijk kereltje penthouse Pechtold was meest opvallend geniepig met zijn ordinaire aanval op Baudet.
  Bij gebrek aan argumenten wordt door deze figuren op de man gespeeld en iedere keer weer over zg homeopatische verdunners uitspraak en het wetenschappelijk bewezen verschil in IQ tussen afrikanen <Kaukasiërs<aziaten begonnen.
  Het grote framen van Baudet hadden deze avond in "de balie" moeten noemen! Te schandalig voor woorden, de avond zei meer over de nare kleingeestigheid van deze kleine politieke mannetjes dan over Baudet!

  Baudet probeerde meer tegengas te geven, maar tegen zo'n weerzinwekkende haatdragende op executie door elkaar schreeuwende meute hyena's is geen kruide gewassen.

  1. Pit

   @Poldi: Perte Penthouse Pechtold is al verloren. Het wachten is alleen op het vallen van Rutte III, het liefst gisteren, en nieuwe verkiezingen. FVD zal rustig de tijd nemen om uit te groeien, ze laten de gevestigde orde nog even rustig pruttelen.

   Ik begrijp héél goed waarom Geert Wilders bepaalde debatten en omroepen overslaat en ben blij dat het digitale platvorm van FVD groeit als kool. Ikzelf ben iemand die feitelijk uitsluitend kennis neem van FVD via hun eigen kanalen. Zo word ik niet vergiftigd door het slangengif uit de Linkse Kerk.

  2. DolleDries

   Ik kan me wel indenken dat je met zo verbale zuigende, ordinaire ,schofterig,liegende aanval van met name van Asscher en die smerige corrupte Alexander Penthouse van Penthouse 66 niet direct raad weet.
   Het heeft het niveau van een plotselinge laffe gewelddadige overval met meerdere tegen één.. Naar mijn mening is Baudet daar te netjes voor en zit nog in een leerproces.
   Ik vraag me af wie nog over het hart krijgt om op de Penthouse 66 van de corrupte Alexander Penthouse en de corrupte PVDA die al in gemeentes zich onder een schuil naam verbergt omdat ze zich zelf schamen te stemmen.

 16. Ernst Quispel

  Baudet werd in het debat disproportioneel hard aangevallen en dat gebeurde op sommige momenten bepaald niet subtiel maar het was vooral schokkend om te zien hoe hij er totaal geen weerwoord op bleek te hebben. Hij leek slecht voorbereid, onhandig in het debat en verprutste elke mogelijkheid om een punt te maken.
  De man is meer op koketteren en provoceren uit dan op een inhoudelijke discussie en daar toont hij zich ook niet in staat.

  Het voor de aanhangers van het FvD vervelend om te moeten constateren, maar de man heeft politiek en inhoudelijk geen niveau. Ik denk dat dit ook de reden is waarom Wilders hem heeft ontzien. Hij moet hebben geweten dat Baudet zichzelf wel zal opbranden. Hij zal Pechtold, Klaver en Asscher wel dankbaar zijn.

  1. LieverKipsLeverworst

   Ernst, je bent een LUL. Groeten aan Bobby.

   1. Ernst Quispel

    Dank voor deze sterke inhoudelijke reactie.

  2. Guus Geluk

   Dat is correct, het debat was een freefight en Baudet had kunnen weten dat het debat een freefight werd. Niettemin kon hij geen enkele klap uitdelen en werd door de linkse partijleiders gemakkelijk van de mat gespeeld.

   Het toont aan dat Baudet een slecht debater en politiek geen zwaargewicht is.

   1. Ernst Quispel

    Ik denk dat dit een behoorlijke setback voor het FvD gaat betekenen, mede ook omdat het binnen die club een bende is.

    1. Guus Geluk

     Ja, Buma maakte een veel meer beheerste indruk. Het leegeten van het CDA en VVD in Amsterdam gaat nog niet gebeuren.

 17. Dollaert

  Wat een verschrikkelijke vertoning dit zogenaamde “debat”. Baudet had beter gedaan net als Wilders en anderen dit te mijden.
  We zullen het maar op “onervarenheid” houden.
  Ik vind Baudet goed, maar nogal naief. Dit had hij kunnen verwachten. De mensen , die op de kartelkliek stemmen kijken dit soort tv.
  Dacht Baudet nu echt, dat hij de kartelstemmers via dit “debat” zou kunnen overtuigen op zijn partij te gaan stemmen?
  Hij had beter via een internetzender zijn commentaar kunnen geven.
  Zijn kiezers hebben (hopelijk) de “tv” allang afgezworen.

 18. poldi

  Plagiaten
  ————-

  1)
  Wat een walgelijke vertoning. Executie op het podium. Duidelijker kunnen deze partijen het niet kenbaar msken. Partijenkartel valt over FvD als een stel bloeddorstige hongerige hyena’s. Van enig normaal echte debat, was nauwelijks sprake. Hier werd hun angst en vertwijfeling en ondemocraatisch gedrag voor het grote publiek nu wel duidelijk. Baudet heeft zo goed als mogelijk zijn debat proberen te maken, geen schijn van kans door die door elkaar schreeuwende fractieleiders. Door angst en haat ( ?? ) gedreven. Pechtold riep zelfs heel kinderachtig…ga oom Theo maar halen! Dit noemen zich volwassen fractieleiders? Dit moet ons regeren? Zij bewijzen geen stijl en geen peil te hebben en gedreven te worden door ANGST. Hulde aan Baudet!!

  2)

  Meneer Pechtold.
  Wat was u een vuile kerel gisteren. De ware aard van u kwam naar boven.
  Rood liep u aan toen u uzelf zo liet gaan.
  Bah, ik vond het ronduit zo fout dat u op deze manier denkt een aanval op een tegenpartij te winnen.
  Ik ben blij dat u zich zo heeft laten inkijken, en heeft de kiezer uw kielzog van binnen mogen zien!

  3)
  Gisteravond het “debat” gezien tussen Pechtold, Asscher en Baudet.
  Ronduit een schaamteloze vertoning richting FvD.
  Een stelletje vechthonden gaan nog fatsoenlijker met elkaar om.
  Wilders had gelijk toen hij het een nep parlement in een nep democratie noemde!
  Het enige dat duidelijk was: FvD afbreken tot op de grond.
  Pechtold en Asscher => wollen pak, vuil ondergoed types.
  Yasser Feras deed wat in een aangeboren deel van hem zit.
  Als dit politiek is haak ik af……….

  Antwoord:
  Nu juist niet afhaken, maar gaan stemmen op een partij als Fvd. Dat is de enige manier waarop je met politici als Asscher en Pechtold kunt afrekenen.
  En hopelijk voorgoed.

 19. Ritter

  Alle pijlen van de gevestigde politiek (en gevestigde media!!) zijn nu gericht op Baudet.

  Ze proberen hem neer te zetten als een “racist”.

  Dat is tegenwoordig de gebruikelijke framing om een tegenstander te ondermijnen en onacceptabel te maken voor het grote publiek.

  Ik vraag mij af of Baudet op lange termijn tegen deze persoonlijke aanvallen is bestand. Als media en politieke tegenstanders dagelijks je woorden verdraaien en je voor rotte vis uitmaken gaat dat niet in de koude kleren zitten.

  Geert Wilders heeft zich op dit vlak al bewezen. Ondanks jaren van persoonlijke aanvallen op zijn persoon door de media en het politieke establishment is Geert Wilders overeind gebleven en is min of meer consequent gebleven op de issues.

  1. Pit

   @Ritter: Ik ben ervan overtuigd dat Wilders en Baudet elkaar informeren en aanvullen. Niet voor niets zitten ze in dezelfde banken 😉

   1. Ernst Quispel

    Wilders ziet Baudet ongetwijfeld als een potentiële electorale bedreiging maar besloot hem niet aan te vallen omdat de oude vos weet dan niemand Baudet beter kan aanvallen dan Baudet zelf.
    De man mist politiek niveau en heeft een opmerkelijk vermogen tot zelfbeschadiging.

 20. Ernst Quispel

  Een interessant moment in het debat was de vraag van Asscher aan Pechtold of D66 in Rotterdam de samenwerking met Leefbaar kan continueren als die zich associeert met het FvD. Pechtold gaf aan dat dit niet mogelijk is, dus Leefbaar is aan zet om Baudet te dumpen. Interessant om te zien of ze dat ook gaan doen.

 21. Meester Kong

  @pit
  @Loes: Goedemorgen lieve Loes. Dat begrijp ik, ik ben er alleen (nog) niet aan toegekomen, had andere werkzaamheden te doen en heb straks weekenddienst. Binnen intranet kan er geen stream of tv gekeken worden.

  Andere werkzaamheden ?
  Terug scrollen leert mij dat je gewoon op DDS zat 🙂 🙂

  1. Pit

   @Kong: Do moat fansels wol goed lêzen…

   Binnen intranet kan er geen stream of tv gekeken worden.

   1. swetsnek

    Hij weet niet wat intranet is Pit dat wordt hun niet geleerd in het bejaarden tehuis

    1. Pit

     @Swets: 😉

     1. eRik2017

      @Pit
      Kijk jij eens onder je schoenen……
      Wat ruik ik toch? Wet farts door het hele topic!

   2. eRik2017

    Do moat radio fryslan lustern

 22. Ritter

  Alle pijlen van de gevestigde politiek (en gevestigde media!!) zijn nu gericht op Baudet. Ze proberen hem neer te zetten als een “racist”. Dat is tegenwoordig de gebruikelijke framing om een tegenstander te ondermijnen en onacceptabel te maken voor het grote publiek.

  Ik vraag mij af of Baudet op lange termijn tegen deze persoonlijke aanvallen is bestand. Als media en politieke tegenstanders dagelijks je woorden verdraaien en je voor rotte vis uitmaken gaat dat niet in de koude kleren zitten.

  Geert Wilders heeft zich op dit vlak al bewezen. Ondanks jaren van persoonlijke aanvallen op zijn persoon door de media en het politieke establishment is Geert Wilders overeind gebleven en is min of meer consequent gebleven op de issue

  1. Ernst Quispel

   Het verschil tussen Baudet en Wilders is politieke vaardigheid. Baudet is qua karakter en ervaring niet in staat om te gaan met de politieke tegenwind die hij zelf onhandig veroorzaakt.

   1. LieverKipsLeverworst

    Ernst, je bent een LUL. Groeten aan Bobby.

 23. Two Ravens Black Kettle

  Wat voor zin hebben debatten (of aanschuiven bij de Staatsmedia en haar infantiele policor broertje RTL) ?
  Het is het Kartel + HUN (kwalitiets)Media versus de twee jongens die naar de Naakte keizer wijzen.
  Oneerlijk
  Bloeddorstig
  Vals
  Leugenachtig
  Hysterisch
  Doordrenkt met haat.
  Een openbare executie.
  Keer op keer
  Op keer
  Op keer…

  (hopende op Volkert)

  Ik weet niet wat het beste pad is om te bewandelen.
  Je blootstellen aan de geperverteerde hyena’s in HUN Kartel-arena’s van haat
  Of niet
  Ome Geert doet het niet
  Nigel Farage deed het wel

  Het is wel volstrekt zinloos, schadelijk en voor iemand als Thierry en ome Geert zelfs levensgevaarlijk want in NL mag geen echt debat gevoerd worden.
  Dat heeft het Kartel + HUN Media beslist
  Het koste de Goddelijke Kale zijn leven.
  En nadat de islamist Theo van Gogh had uitgebeend beslisten de bovenonsgestelden (Het Kartel) dat kritiek op de islam nog meer taboe was (nog NOOIT is zijn film opnieuw getoond, stelletje moreel failliete *ut journalisten/ideologen/Ministry of Truth ambtenaren)
  Dit corrupte land hang van taboes aan elkaar (terwijl de ratten die zich journalist noemen elkaar elke dag op de Staatsmedia op de schouder slaan en grijnzen ‘bij ons is alles bespreekbaar, wij zijn zo ont.zet.tend goed waarna weer precies dezelfde amorfe volstrekt inwisselbare inteeltkoppen aanschuiven om roedelsgewijs en met de gretige hulp van de dienstdoende ideoloog/presentator (deze lafbekken opereren altijd in roedels en kuddes) de dissident eensgezind te vierendelen en voor de Volkert-wolven te smijten.
  Dit incestcircus noemen ze geloof ik onafhankelijke kwaliteitsjournalistiek.

  1. Pit

   @Two Ravens Black Kettle: Daarom zijn ze als de dood voor de nieuwe media. De volgende generatie kijkt in principe geen tv meer. Daar staat Ollongren te trappelen om de sleepnet er doorheen te trekken. Op zich is de benoeming door/via de Bilderberg Conferentie van Kajsa Ollongren wel een logische stap. Ze is direct en met de snelheid van het licht begonnen met haar opdracht(en).

   Zo lang het duurde met het Oekraïne-verdrag, zo snel ging het met de afschaffing van het enige democratische middel dat ons als kiezers nog ter beschikking stond.

   1. Two Ravens Black Kettle

    De groot-Inquisiteur, iconoclast, Russenjager en boekenverbrander Kasja Ollongren is de gevaarlijkste vrouw van Nederland sinds de eerste neanderthaler gebiologeerd naar een vuursteen zat te staren.
    Daarom loopt de ideologisch gestuurde MSM met haar weg.
    Gewone mensen mogen -dankzij internet- nu ook aan het debat deelnemen.
    Voor het eerst.
    Dagelijks kijken honderden miljoenen naar ‘dissidenten (die lijden aan het Gezonde Verstand virus)’ op youtube.
    De door de MSM zorgvuldig bewaakte Overvolle Doofpotten worden gekanteld.
    De cultuur marxistische Gedanken Gestapo is haar monopolie positie kwijt.

    En dus gaat de Inquisitie babbelen met Facebook, babbelen met Google, babbelen met Youtube. babbelen, babbelen. Hun doel: kallt stellen van dissidenten. kallt stellen van al diegenen die dreigen te ontsnappen aan de Orwelliaanse hersenspoeling. Het is letterlijk de nieuwe Inquisitie. De knevel in de mond, beroepsverboden en moordpartijen op andersdenkenden.
    En het Kartel en HUN MSM maar hitsen.
    Fortuyn wil kinderen vergassen ! weerklonk het vanuit de kwaliteitsmedia en de politiek
    Op het VaraStaatsblog wordt Geert Wilders afgebeeld als een kampcommandant die kinderen in een gaskamer duwt (want wat zijn de journalisten en politici toch *domde origineel)
    Volkert begreep de boodschap
    Dit morbide kunststukje willen ze nu herhalen met Thierry omdat ze momenteel geen vat krijgen op de geëxcommuniceerde Geert.
    Mocht er iets gebeuren dan hebben ze WEER bloed aan hun klauwen.
    En er zal WEER niks veranderen.
    Omdat dit land (itt. Oost-Europese landen) bevolkt wordt door Virtue signalling Kuddevee.

    1. Pit

     @Two Ravens Black Kettle: Scherp, als altijd!

     +++++

 24. Tinneke

  Politiek op niveau….

 25. LieverKipsLeverworst

  Dat Thierry meedoet aan een debat met alleen maar debielen… Onbegrijpelijk.
  Die debielen zijn de oorzaak van de puinhopen in dit land. Dus waarom daaraan aandacht besteden?
  Klaverj3s, PechTrol, Ascher, Küzü: ABSEILEN! #wegermee

  1. Pit

   Amen!

 26. HW

  Het verwondert mij, dat Baudet zich zo netjes heeft opgesteld.
  Hij had ook de perikelen van Penthouse Pechtold met zijn onverzadigbare burgermeester
  en Yassmine El Ksaihi aan kunnen dragen en Asscher ter verantwoording kunnen roepen voor de problemen met Barth en Moorlag

  1. Ernst Quispel

   Wat jij hier netjes noemt is vooral politieke onhandigheid. Pechtold wel aanspreken als ‘penthouse Pechtold’ maar dat verder in de lucht laten hangen is niet meer dan schelden op het schoolplein. Je scoort daarmee geen enkel inhoudelijk punt.
   Jezelf ook alleen maar in de verdediging laten duwen is ook typerend voor politieke amateurs. Op dat punt heeft hij nog veel te leren.

   Ik zie dat de reaguurders veel medelijden met Thierry hebben maar zoals Asscher terecht zei, dat is ‘huilie-huilie’: “zij zijn groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk”

  2. Pit

   @HW: Kleine tip, wellicht weet je het zelf ook al, Wim aka Ernst is een bewezen trol die op DDS is uitgekotst, je hem beter geen eten geven.

   1. eRik2017

    @HW
    Even ter ondersteuning HW
    dat is ook waar die dikke penetrante lucht vandaan komt. Die lucht van dikke natte scheten. Als je hem te eten geeft dan blijft hij ze laten! Ik ben er al een beetje onpasselijk van geworden.
    De afhaalchines en afhaalturk op de hoek geven hem ook te eten. Nou echt, het was hier de afgelopen dagen niet te harden!

    1. Pit

     @Erik: Overigens, ik ben wel benieuwd waar die letter HW voor staan…

     1. eRik2017

      @Pit
      Ik ook! Woehahahah

    2. Ernst Quispel

     Iemand die achter zijn computer geconfronteerd wordt met de stank van natte scheten moet zich misschien de vraag stellen of het geen tijd wordt het toilet te bezoeken en schoon ondergoed aan te trekken.

 27. J.C.

  De enige, die in dit videofragment voor joker staat is Asscher (PvdA). Wat een enge en inhoudsloze schreeuwlelijkerd. En dat durft Asscher alleen, omdat de rest van het deelnemende stelletje voorgeprogrammeerde debatdeelnemers, vragensteller en publiek van links liberale structuur was. Ofwel: gratuit moedig proberen te doen. Zoiets als Rutte in maart in Rotterdam deed, met z’n Turkse vrienden.

  Als ik Amsterdammer zou zijn, stemde ik op 21 maart aanstaande, alleen al om het smerige gedrag van het partijkartel op deze debatavond, op FvD. En ik ben nog wel PVV stemmer.

  1. J.C.

   Van links liberale structuur moet zijn: van links liberale signatuur…….

 28. Duke

  Ik vraag me af of Baudet hier niet expres zich zo laat aanvallen om het partijkartel bloot te stellen en daardoor de sympathie stem te winnen van iedereen die daar vanaf wil.
  Zo niet, hebben hij en Marijnissen een goede oefening gehad voor de landelijke verkiezingen. Hier worden ze niet op afgerekend.

 29. H.Vaes

  Lees de brief van Jan Dijkgraaf gericht aan A. Pechthold en je weet dan precies welke vuile spelletjes gespeeld worden door de linkse politici.

 30. Rosasolis

  Zo, FvD partij leden moeten nu opkomen voor Thierrytje, en liefs met veel podium drama! Kan hij het zelf niet doen? Is dit de reden dat hij weigert deel te nemen aan de Kamerdebatten? Met zijn toneelachtige baard begint het beeld van de pseudo-intellectuele Thierry snel achteruit te gaan. Zo’n een klein kereltje, die nu al natigheid voelt zodat hij niet durft deel te nemen aan regeringsdebatten, of even met een TV rapporter durft te spreken, en nu steun moet krijgen van een FvD lid als hij verschijnt in het openbaar in een gewone gemeente debat met enkele leden van andere partijen?

  1. eRik2017

   @Rosasolis, gaat het wel helemaal goed met je?
   Mischien een beetje parasetamol nemen?

   1. Rosasolis

    @eRik2017. Het gaat helemaal prima met mij, geen pilletjes nodig. Misschien
    heeft Thierry & Theo ze wel nodig. Samen met al hun fans die 25 euro hebben
    betaald on lid te worden van dit vallende ALT-right partij!

    1. eRik2017

     Je kan best zeggen dat je niet veel vertrouwen hebt in de goede man.
     Maar waarom die rivier van bagger doet eerder vermoeden dat je jezelf op je duim hebt getimmerd bij het repareren van je buitentoilet dan dat je een mening uit over een politicus.

     1. eRik2017

      Canadees ben je toch?
      Toch niet toevallig dat jij de oud-eigenaar bent bent van een penthouse appartementje in Scheveningen he? Dat je een knipkaart voor verspreiden van nepnieuws hebt ingekocht?

  2. Ego-non-solus

   Iemand met woorden kleineren is niet moeilijk. Maar Rosasolis wordt daar niet groter door, al denkt hij of zij daar mogelijk anders over. Ik heb weinig op met zulke lieden. Gegeven de aanleiding, een debat over IQ, moet ik daar verder maar het zwijgen toe doen. En zoals altijd, het kan het ook aan mij liggen.

   1. Rosasolis

    @Ego-non-solus. Ik ben ook een kleine (blanke) vrouw, maar als mensen elkaar kleineren om hun kleur reageer ik altijd onmiddellijk! Misschien weet u het al,
    het staat nergens in de Bijbel over enige relatie tussen kleur en Intelligentie.
    Inderdaad zijn er veel voorderingen gemaakt door de eeuwen heen, maar er moet nu, eindelijk in onze tijd geen discriminatie komen tegen mensen van kleur. Ik ben
    een kinderloze vrouw, maar als universiteit opgeleide, zie ik geen verschil tussen de examen resultaten tussen hoog geschoolde blanken of kleurlinge studenten!
    Ik heb mijn diploma’s gehaald samen met de kleurlingen in mijn klas. Ik heb samen gewerkt met zeer fijne, hoog intelligent Nederlanders met kleur!
    Dus Waarom dit recent discriminatie kampanje van Thierry & Theo tegen ons mensen met kleur?

    1. Pit

     @Rosa: Dus Waarom dit recent discriminatie kampanje van Thierry & Theo tegen ons mensen met kleur?

     Ga je huiswerk nog een keer overdoen lieve Rosa. Baudet en Hiddema doen niet wat jij beweerd.

    2. eRik2017

     @Rosa,
     Hoe kom je bij de onzein die je uitkraamt?
     Als je niet goed hebt begrepen in de taal waarin je het hebt ontvangen, probeer het dan zeker in dezelde taal te beantwoorden.

     Of ben je dan toevallig de vrouw van de oud-eigenaar van een appartementje in Scheveningen?

   2. Rosasolis

    Ego-non-solus. Waarom zou er een debat over IQ in verband met kleurlingen
    moeten komen? Dit heel erg domme, en zeer vernederende discussie is begonnen
    via de FvD…die helemaal niet democratisch is!

    1. eRik2017

     Nu weten we het wel Rosa. iets nieuws nu.

 31. George Knight

  Partijleider Thierry Baudet nam in een recent openbaar gesprek met Femke Halsema geen afstand van de relatie tussen ras en IQ. Baudet heeft de kans laten lopen om afstand te nemen van racistische denkbeelden waarmee de partijtop van FvD wordt geassocieerd. Baudet heeft wind gezaaid en oogst nu storm. Dat heeft hij volledig aan zichzelf te wijten.

  De Amsterdamse nummer 2 van de partij Yernaz Ramautarsing neemt nu met veel misbaar afstand van zijn uitspraken die hij in een Brandpuntplus-uitzending van juni 2016 deed: ‘Door IQ-testen weten we het gemiddelde IQ van bevolkingen. En wat blijkt? Er is een verschil in IQ tussen volkeren. Dat is wetenschappelijk bewezen’.

  Of de relatie tussen ras en IQ wetenschappelijk bewezen is, is echter nog maar helemaal de vraag. Ramautarsing neemt dat veel te makkelijk als waar aan. Zijn uitspraak dat dit wetenschappelijk bewezen is of de uitspraak van Baudet in het gesprek met Halsema dat hij zich niet in een wetenschappelijke discussie wil mengen, roept vooral vragen op over de onderbouwing van de claim. Baudet mengde zich overigens nog onlangs in een wetenschappelijk debat over het klimaat met weerman Gerrit Hiemstra. Waarom mengt Baudet zich niet in een wetenschappelijk debat over ras en IQ, maar wel over het klimaat? Klimaatdeskundige is Baudet niet, maar toch meende hij zich in deze wetenschappelijke discussie over het klimaat te moeten mengen. Over het onderwerp ras en IQ zou Baudet ineens belemmeringen zien om zich er wetenschappelijk over uit te spreken.

  Maar het is nog een tikkeltje schever dan Baudet het voorstelt. Want op het wetenschappelijk bewijs waar Yernaz Ramautarsing naar verwijst is veel af te dingen. De relatie tussen ras en IQ is geen volgens een wetenschappelijke methode vastgelegde theorie die gefalsificeerd kan worden, maar vooral het resultaat van politiek activisme van de inmiddels overleden Canadese psycholoog John Philippe Rushton en de Amerikaanse psycholoog Arthur Jensen. Daarna overgenomen door hedendaagse activisten. Veelzeggend is dat Jensen voor zijn onderzoek werd gefinancierd door het Pioneer Fund dat een promotor van witte suprematie was. Op z’n minst valt te zeggen dat de bevindingen van Rushton en Jensen politiek gekleurd waren en hun gebruikte methodiek betwistbaar was.
  https://web.archive.org/web/20120722020238/http://psychology.uwo.ca/faculty/rushtonpdfs/PPPL1.pdf
  https://en.wikipedia.org/wiki/Pioneer_Fund

  Er kondigt zich binnen de top van FvD telkens een zelfde patroon aan. Er worden harde uitspraken gedaan waarvan het de vraag is hoe sterk ze onderbouwd zijn en of ze meer met verbeelding dan de werkelijkheid te maken hebben. Als er kritiek op die uitspraken komt dan treedt binnen de top van FvD een verdedigingsmechanisme in werking en nemen de beeldbepalende politici van FvD geen verantwoordelijkheid voor hun uitspraken. Ze leggen de schuld bij degene die FvD aanklaagt en lopen weg voor wat ze eerder zo stellig beweerden.

  Of de media hebben het verkeerd begrepen of stellen de standpunten van FvD bewust verkeerd voor. Of de andere politieke partijen zouden met hun ‘partijkartel’ FvD buiten de kern van de macht willen houden. Of FvD heeft het niet serieus bedoeld, de uitspraak was als grap of provocatie bedoeld. Of FvD kiest de aanval en ontkent wat het zelf heeft gezegd. Zoals Yernaz Ramautarsing nu doet die blijkbaar is vergeten dat wat hij in de uitzending van Brandpunt zei is vastgelegd.

  FvD verliest hiermee aan geloofwaardigheid. Want zelfs voor de sympathisanten van deze partij kan er op een gegeven moment een grens aan de leugens komen. Kiezers houden van harde standpunten en een partij die daar standvastig voor blijft staan en zelf verantwoordelijkheid voor neemt. Zoals Geert Wilders consequent met zijn uitspraken over de islam doet. Men kan het er om politieke redenen mee oneens zijn, maar het is wel volhardend en consequent, en geeft in zekere zin betrouwbaarheid voor de kiezer. Bij de PVV weet de kiezer waar de partij voor staat. Bij FvD is dat in steeds mindere mate het geval omdat FvD als de hitte in de politieke keuken te hoog wordt dreigt terug te komen op ingenomen standpunten.

  De kiezer zal dat in zekere zin begrijpen omdat deze hoe dan ook geen hoge pet opheeft van politici die worden geassocieerd met de kunst van het bedrog, de leugen en de verbroken belofte. Maar door hieraan mee te doen verklaart FvD zich als een traditionele partij die onderdeel uitmaakt van het ‘partijkartel’ en waartegen het claimt zich te verzetten, en ondermijnt het de eigen betrouwbaarheid voor de kiezer.

  FvD handelt in het omgaan met kritiek zoals president Trump doet of de Amerikaanse alt-right beweging. In een vlucht naar voren weerlegt het een doorgeprikte leugen met een nieuwe leugen die nog verder van de waarheid verwijderd is. Trump is in een jaar tijd al op 2000 leugens of misleidende claims betrapt. Dit soort confrontatie kan op de korte termijn een doelmatige tactiek zijn om een kern van aanhangers vast te houden, maar is ook een doodlopende weg omdat het kiezers kan afschrikken omdat ze beseffen dat FvD zich hiermee isoleert en buitensluit van de politiek.

  Daarbij komt dat FvD op dit moment mentaal in de agressiestand blijft staan en niet zoals andere partijen de indruk geeft dat het het vermogen heeft om naargelang de politiek situatie te schakelen tussen verschillende spelsystemen. Bij een nieuwkomer kan dat in het begin als voordeel gezien worden, maar verkeert het in het nadeel als er gemanoeuvreerd moet worden om de eigen positie zo optimaal mogelijk te behartigen. Maar die weg heeft FvD dan afgesneden. De huidige onrust in de partij gaat ook over dat gebrek aan flexibiliteit en souplesse. Want net zoals bij voetbal het agressief op de aanval spelen niet altijd loont, is dat in de politiek niet anders.

 32. B. Pascal

  Pechtold, Klaver en Asscher waren op een hand! Zelf allerminst inhoudelijk. Baudet heeft zich nu getoond! Pechtold heb je gehoord: wij houden niet op! Dit heeft niets met politiek te m,aken, maar ondermijnen van onze democratie! Pure haat! hetzelfde als bij Fortuyn. De haat komt van links! Baudet kan de volgende keer beter weglopen.

  Buma had nog enige wijsheid! Baudet laat je niet meer gaan! Maar stap liever op, lijdt op het moment verlies. Je zult het eens in je hande krijgen!

  1. Pit

   @B.: Pechtold, Klaver en Asscher waren op een hand!

   Dat is exact waar Baudet het over heeft als hij de huidige politieke praktijk omschrijft als ‘kartelpolitiek’ En vergeet niet dat Buma daar zijn zegen aan heeft verleend, al stelt die C natuurlijk geen ene ruk meer voor.

 33. Duke

  Als ik Baudet zou zijn zou ik de linkse partijen enorm gaan trollen. Met carnaval een nazi-of kkk-uniform aandoen, in de snorrenmaand november een Hitlersnor laten staan en bij een volgende debat Pechtold een paar SS-laarzen cadeau doen.

  1. Pit

   @Duke: Leuk idee 😉

   Dan kan Perte Penthouse Pechtold gewoon in z’n blote nakie gaan! 😛

 34. George van de linden

  Wisten jullie dat de bevolking en dus ook de politica van Hongkong / Zuid-Korea / Japan / Taiwan en Singapore een hoger IQ bezitten dan wij “gewone” Nederlanders dus u ook?
  Kan iemand de herenTunahan Kuzu / Selçuk Öztürk en Farid Azarkan op de hoogte brengen dat hun volk en natuurlijk zij zelf respectievelijk op de 39ste plaats staat met een IQ van 90 en het volk van Farid Azarkan op de 52ste plaats met een IQ van een maar schamele 85?
  Zelfs Surinamers zijn nog slimmer, die op plaats 42 staan met een IQ van 89 …hoewel ik daar ten zeerste aan twijfel, daar dit ontaard in criminaliteit net als bij de Turken en Marokkanen!

  Het bovenstaande is namelijk wetenschappelijk bewezen hoewel iemand met een ideologie als de islam dit faliekant langs de kant schuift en liever in een god gelooft die helemaal niet aantoonbaar heeft bestaan of nog bestaat.

  Nog even wat informatie, mocht het niet helemaal duidelijk zijn voor jullie:
  * Hong Kong 107
  1 Zuid-Korea 106
  2 Japan 105
  3 Taiwan 104
  4 Singapore 103
  5 Oostenrijk 102
  5 Duitsland 102
  5 Italië 102
  5 Nederland 102

  39 Turkije 90

  En moederziel alleen:
  52 Marokko 85 , met nog maar 4 landen met een IQ van 84 onder hen.
  Mocht ik een (stomme) taal of typefout hebben gemaakt, dan ligt dat voor 100% aan mijn IQ verhouding met de andere 5 landen die boven Nederland staan qua IQ!
  P.s. Ben ik nou een racist of realist ?

  1. eRik2017

   OMG, normaalgesproken doe ik niet mee aan dit soort dingen, want het gaat een beetje ver vind ik.
   Maar goed, uit oog op een beetje toegestane satire:

   Als antwoord op jouw vraag:
   “Kan iemand de herenTunahan Kuzu / Selçuk Öztürk en Farid Azarkan op de hoogte brengen dat hun volk en natuurlijk zij zelf respectievelijk op de 39ste plaats staat met een IQ van 90 en het volk van Farid Azarkan op de 52ste plaats met een IQ van een maar schamele 85?”
   Zou hun anwtoord zijn: Waarom denk je dat ze op ons stemmen?

 35. Groen Rechts

  Het is misschien nog niemand opgevallen maar de “racisme racisme” schreeuwende partijen zijn alle van atheïstische signatuur.
  Gelooft het atheïsme niet toevallig in de evolutietheorie?
  Dat is die theorie die zegt dat we van de apen afstammen en heel geleidelijk ons IQ is verbeterd.
  En dat er dus vele trappen zijn op die evolutieladder, de een staat wat hoger in de ontwikkeling als de ander.
  Waarom gaan juist zij dan zo vreselijk tekeer???

  1. eRik2017

   Warrig verhaal!
   Maar als ik jou was zou ik erg oppassen met woorden dat racisme roepers uiteindelijk van de apen afstammen.
   Ik ken (mogelijk atheïstische) politici die volledig uit hun plaat gaan!
   Ik weet dat je het niet zo zegt, maar zo wordt het wel geintepreteerd!

  2. Vit

   Ik zie hier een klein foutje, wij stammen niet van de apen af maar hebben gemeenschappelijke voorouders, zo ook weer recht gezet.

  3. Ernst Quispel

   Het is inderdaad algemeen bekend dat christenen nooit racistische ideeën koesteren.

   😉

  4. eRik2017

   Deze reageerlijn is inmiddels besmet met een natte scheet van @Ernst-Wim, en dus hierbij gesloten.

 36. Anna

  Wat een links schorem lafbekken. Met zn allen tegen een. Demoniseren is bij links hoofdzaak. Linkse lui brengen heel je land naar de afgrond. Baudet discussieer niet meer met schorem. Ze hebben geen enkele inhoud. Eerst hadden ze Fortuyn toen Wilders en nu Baudet. Baudet sta er boven en laat ze links liggen.

  1. Ernst Quispel

   Je hebt gelijk, Anna, het is niet eerlijk dat Baudet in een politiek debat wordt aangevallen, want hij is klein en zij zijn groot.

   🙂

  2. Pit

   @Anna: Je hebt in de gaten dat Wim aka Ernst een trol is? Dat kun je zien aan zijn zuigende trend.

  3. eRik2017

   @Anna
   Beste Anna wees alert. Ernst-Wim is een tröl die zich als een blöedsçuygür aan je vastzuigt, en door blijft zuigen en zuigen en zuigen.
   Velen op dit forum proberen hem op alle manieren te negeren en bannen.

 37. Groen Rechts

  Beste eRik ik beweer nergens dat wij van de apen afstammen, ik zeg alleen dat het atheïsme, wat het geloof is van Pechtold en een aantal van zijn medestanders, dit beweert. Of van een aapachtige gemeenschappelijke voorouder.
  En dat zaken als het IQ dus zeer geleidelijk zijn ontwikkeld. Dit impliceert dus ook dat er vele tussenstadia moeten zijn. Dat is gewoon het geloof van de atheïst,
  Persoonlijk geloof ik meer in het omgekeerde, namelijk dat de mens, ooit als zeer goed wezen geschapen, door het maken van foute keuzes steeds verder degenereert.

  1. Vit

   Inclusief miljoenen verschillende levensvormen.

  2. eRik2017

   @groen rechtdoor
   Misschien is het je ontgaan, maar ik maakte een grap over de gevoeligheid van zieltjes die enkel leven om gekwestst te worden, anders is er geen zin van het leven.

   Natuurlijk stammen wij af van de apen, en van alles daarvoor.
   En als iemand zich daardoor beledigd voelt, so be it!
   Het is de evolutieleer die wij (bijna) met z’n allen delen.

   1. Rechtsaf

    Evolutieleer=bullshit, er was niets en dat is ontploft? en als er wel iets was wie is dan de maker/schepper?

    1. Pit

     @Rechtsaf: Evolutie is een religie, een geloof, en een verrekte fanatieke ook.

     1. Ernst Quispel

      Nee hoor, domme jongen het is een dominante wetenschappelijke theorie, het heeft met religie niets te maken.

     2. Rechtsaf

      Zeker is het een geloof/religie ik bedoel, de aarde bestaat volgens dit geloof 500.000.000.000 jaar en over 5.000.000.000 jaar is de zon opgebrand, de vraag is, hoe weet men dat of gelooft men dat?

     3. Pit

      @Rechtsaf: De evolutiereligie is zó fanatiek dat Wim jou zelf een domme jongen begint te noemen! Ik stel voor dat we gaan ontwimmen. 😉

     4. Rechtsaf

      @ernstig om jezelf beter voelen ga je hier nu de bijdehante denigrerende en kleinerende randdebiel uithangen, zielig figuur ben je..

     5. Ernst Quispel

      Als je een wetenschappelijke theorie, die algemeen is aanvaard, een religie noemt is er geen grond je serieus te nemen.

     6. Rechtsaf

      @Pit ik ben voorstander van het ontwimmen..(*_-)

     7. eRik2017

      @Ernst-Wim
      Elke discussie waar jij bij betrokken bent is niet meer serieus te nemen. Zelfs de naam Darwin vervaagt bij jouw aanwezigheid.

     8. Pit

      @Rechtsaf: Heel goed, want Wim is een tröl 😉

 38. Het rechte schaap

  Dit “debat” was meer een linkse torpeda-aanval op een sterk rechts Forum.

  1. Ernst Quispel

   Het was inderdaad een zware torpedo-aanval en het verweer was zwak.
   Het netto-resultaat is grote schade voor het FvD.

   1. eRik2017

    Nast expert bestuurskunde, juridische zaken, politicologie, psychologie is Wim ook schade-expert!

    1. Pit

     @Erik: Daarom kun je het beste ontwimmen, een opluchting bovendien!

     1. eRik2017

      @Pit
      We moeten alvast preventief ontwimmen.
      Dat beteken wimhekken, Wimwalls.
      Wim bij voorbaat indammen, Wimdammen

     2. Pit

      @Erik: Wimmiseren en wimweggen.

     3. Rechtsaf

      Wimmoniseren

     4. Pit

      @Rechtsaf: Wimmiensiemiennoegienpoemien… 😛

    2. eRik2017

     Wil iedereen die Wim leuk vindt nu binnen een minuut reactie op deze post geven!

     1. eRik2017

      Nog 30 seconden……… niemand?

     2. eRik2017

      Het is lang geleden dat ik zweet op mijn voorhoofd had vanuit overtuiging en genomen moeite om iemand te vertellen dat ie een klootzak is!

     3. Pit

      @Erik: Dat kost je na het ontwimmen nadrukkelijk minder moeite, naar ik aanneem?

     4. eRik2017

      Nou ik denk wel dat ik een behoorlijk dosis ervaring heb opgedaan afgelopen dagen.
      Deze is wel heel erg fanatiek zeg.
      Maar goed, je moet ook wel iets doen om in de Dikke van Dale te komen, maar ik moet zeggen dat hij het heeft verdiend.

      “Ontwimmen” HET WOORD VAN 2018

      Denk jij dat woorden als verdelging en vernietiging toch van toepassing zijn?

     5. Pit

      @Erik: Eerlijk is eerlijk, je hebt ‘m verzonnen!

      In de Van Dale ermee!

     6. eRik2017

      Nou we zullen het merken.
      Ernst, Wim, Frits, Henk zijn naar hun bedje met hun knuffeltjes en het lampje gaat zo uit op de kamer.
      Ernst wil niet toegeven dat hij fapt op de pitspoezen van de F1, maar da’s weer voor morgen.

     7. Pit

      @Erik: Ja Wim zal nu wel slapiedoen.

     8. eRik2017

      Het valt op dat de dienst van @Ernst-Wim altijd duurt tot 23:30 uur, hooguit nog een paar minuten later.
      Iemand met hart voor zijn zaak heeft geen trend in reaguren.
      @Ernst-Wim wel.

      Ernst-Wim droomt van zijn rode gepoetste fietsje met het rode vlaggetje met wit symbooltje aan het stuurtje van zijn fiets.
      Morgen zal hij weer door de tuin fietsen, en iedereen zal kijken hoe hard hij fietst.
      Maar niemand anders mag even op de fiets, want het is zijn fiets, en hij is ervan overtuigd dat iedereen zal applaudiseren hoe hij fietst.
      Daarmee…. valt Wim lekker in slaap.
      Slaap lekker Wim!

 39. Rechtsaf

  Het partijkartel veegt haar eigen straatje schoon en Baudet heeft gelijk net als Wilders overigens.

  1. Pit

   Hear, hear!

  2. eRik2017

   Ik ben niet eens Fvd of PVV-er maar zeg ook: hear, hear!
   (muv Buma, die was goed!)

   1. Pit

    @Erik: Erger nog, Buma is getrouwd met (Marijke Geertsma) een ver familielid van mij, niet verder vertellen…

    1. eRik2017

     Geerstsma, die Friese inslag had ik al ergens meegekregen.
     Mooi lan!
     Als wij overwimd worden hier, dan hoop ik op een plekje daarzo.

 40. Robert Leiden

  FvD, VNL, PVV, TROTS, LPF, Leefbaar Nederland, CD, Boerenpartij.

  Zouden allemaal NL weer uit het moeras trekken en het beter gaan doen, allemaal rechts tot zeer rechts, allemaal uitblinkend in wangedrag maar feitelijk een verzameling gelukszoekers en idioten.

  De enige positieve uitzondering was de Tegen Partij, helaas ten onder gegaan na een schietpartij in het Binnenhof op 10 mei 1981.

  1. Pit

   @Robert: Ja, voor jullie en wij…

 41. Ernst

  Het wordt tijd dat mensen (dus ook politici) onderscheid leren maken tussen wat politiek correct is en wat waar is. In plaats van Hiddema en Ramautarsing aan te vallen, zouden politici ter linkerzijde van het politieke spectrum hen moeten vragen op welk wetenschappelijk onderzoek zij hun uitspraken baseren. Dan zouden Hiddema en Ramautarsing ongetwijfeld met gedegen onderzoek op de proppen komen, want dat is er in overvloed. Op internet is dergelijk onderzoek (veelal in het Engels) volop te vinden. Al decennia blijkt uit IQ-testen dat Afro-Amerikanen gemiddeld 85 scoren, blanke Amerikanen 100, Oost-Aziaten 106 en joden 111. Het is niet voor niets dat onder de Nobelprijswinnaar joden buitenproportioneel sterk zijn vertegenwoordigd. Onder vooraanstaande psychologen gaat de discussie niet zozeer over het bestaan van deze verschillen, maar veeleer over de oorzaken ervan (erfelijkheid, omgevingsinvloeden of een combinatie daarvan). Het is niet aan de politiek om te bepalen wat wetenschappelijk correct of aanvaardbaar is, net zoals het niet aan de politiek is om te bepalen tot welke conclusie een rechercheur of een rechter moet komen. Discussies zoals deze moeten worden gevoerd op basis van wetenschappelijke feiten en niet op basis van emotie.

 42. Marija

  Grote volwassen mannen met het verstand van een klein kind.
  Daar leek die hele toestand wel op.
  Uiterst beschamend vind ik.

  1. Marija

   Die penthouse pechvogel, wat een tenenkrommend arrogant vies ventje.

 43. Kodi

  Haat, haat en haat heeft een gezicht; Een heel eng gezicht: Alexander Pechtold

  https://pbs.twimg.com/media/DVwUtp5W0AIqdup.jpg

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.