VIDEO Hysterie over 'transfobische actie' van Van der Gijp in VI: belangengroepen roepen om een boycot

Geen categoriefeb 03 2018, 20:00
Voetbal International is weer het middelpunt van een nationale rel. Dit keer is het niet Johan Derksen, maar is het René van der Gijp. Hij had zich verkleed als een vrouw en vertelde dat Hij geen René meer genoemd wil worden. Met een dikke knipoog naar Boudewijn van Spilbeeck. Nu vragen belangengroepen om een nationale boycot op het programma door de 'transfobie'.

COC en TNN noemen de actie 'treurig'. ,,Iemand worstelt een leven lang met haar identiteit, heeft de moed om daar publiek voor uit te komen en het enige wat de heren van VI kunnen verzinnen is om zo iemand belachelijk te maken'', reageren TNN-voorzitter Brand Berghouwer en COC-voorzitter Tanja Ineke. ,,Blijkbaar zijn ze met hun ideeën over transgenderpersonen en homo’s diep in de vorige eeuw blijven hangen, en na het zoveelste incident krijg je de indruk dat dat ook niet meer gaat veranderen.''

Ik denk niet dat de kijkers naar Voetbal International deze actie erg zouden vinden. Zeker niet naar alle andere hysterische reacties op uitspraken die gemaakt zijn in het programma. Het is dan vooral de vraag naar wie de oproep gericht is, want ik denk niet dat het gaat werken. Het is weer een stukje zelfbevrediging in dat soort kringen om de media te halen met dit soort uitspraken. Het is kansloos, want er gaat niets veranderen.
Kijkt u zelf maar:
https://www.youtube.com/watch?v=XhhItV06-18
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten