VIDEO! Thierry Baudet is helemaal klaar met de pers: ‘Jullie laten je allemaal voor het karretje spannen!’

Thierry Baudet is voorlopig even klaar met de parlementaire pers. Dat bleek uit een optreden van de FVD-leider in de wandelgangen van de Tweede Kamer. Nadat hij eerst geïrriteerd reageert op vragen over wetenschappelijke discussies over ras, vertelt hij vervolgens dat alle journalisten die hem bevragen zich voor het karretje laten spannen van de gevestigde orde. Dat geeft hij ze ook te verstaan in niet mis te verstane bewoordingen.

In de coulissen van de Tweede Kamer kwam het vanmiddag tot een verbale botsing tussen Thierry Baudet en de parlementaire pers. Zoals te zien is op een video die EenVandaag-journalist Servaas Hilgers via Twitter verspreid heeft, is Baudet beoorlijk geïrriteerd over vragen die leden van de pers maar aan hem en zijn fractiegenoot Theo Hiddema blijven stellen. Het onderwerp van al die vragen was hoe het FVD tegen rassen aankeek, en het verschil in IQ tussen bijvoorbeeld Afrikanen, Syriërs, Aziaten en Nederlanders. Dat ging er zo aan toe:

Maar aan het einde van het liedje waren Baudet en Hiddema dus volledig klaar met het beantwoorden van alle vragen, en herinnerde Baudet de aanwezigen eraan dat er gemeenteraadsverkiezingen zitten aan te komen. Onder meer in Amsterdam, waar de partij zal meedoen. Baudet somt op wat er allemaal mis is met de stad (onderwijs, veiligheid en woningnood) en dat de andere partijen “bang” zijn voor het Forum voor Democratie. Daarom blijven ze inhakken op dat puntje ras, en alle journalisten trappen erin, aldus de FVD-leider.

Baudet maakt daarna nog één wegwerpgebaar, en weg is-ie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

105 reacties

 1. Heinz

  Is hij nu voor goed weg na dat wegwerp gebaar ?

  1. Ni28

   De ketchup van de Lidl is beter dan het origineel, kan ik echt aanraden.

 2. Ernst Quispel

  Baudet is behoorlijk hypocriet.
  Hij veroorzaakt het ene relletje na het andere met als doel aandacht te generen en vindt nu dat de pers hem moet negeren.

  Wat is het toch een waardeloze charlatan!

  1. eRik2017

   DENKtröl Ernst-Wim aan het woord.
   Heb je al gelezen op jullie FB pagina Wim dat DENK de kindertjes van IS strijders uit Syrie wilt gaan ophalen?, want Nederlander….
   Ga je daar even lekker druk maken.

   Groeten aan Tunahan en Selçuk.
   Dag Wim!

   1. Pit

    @Erik: Wim zaait opzettelijk onrust door mensen tegen de haren in te strijken. Wim geeft zijn mening op een (politiek) forum en die mening conflicteert voortdurend met de mening van de meerderheid van de gebruikers. Zijn vriendje Guus steunt heb daarbij.

    1. Guus Geluk

     Dag, Erik.

     1. eRik2017

      Hoi Güs!

    2. eRik2017

     Ja GüsgaNaarHuus strompelt er hier en daar een beetje achteraan want hij krijgt niet zoveel aandacht meer.

    3. eRik2017

     @Pit
     Je moet ff opletten nie.
     Het is dinsdag, en voor Wim is dat de dag van afhaalchinees. Hij is dus nu op de fiets Chinees aan het halen.
     Hij heeft wel door dat Ernstçüm niet echt voldoende bloed meer onder nagels vandaan haalt, en Bon-Wim was gisteravond ook geen groot succes.
     Ik verwacht dus dat zijn strategie is om na het wegwerken van de afhaalchinees (Fy Yung hai met hond in honing en kat met sambal) dat hij met een vernieuwde tRöLCöde vanuit beide flanken de aanval zal inzetten.

     Een avondje Wimmen, daar blijf je voor thuis! Woehahaha

  2. swetsnek

   machteloos is een waardeloos gevoel he qutspel
   DAAAAAAAAAag wim zoek hulp

   1. eRik2017

    @Swets
    iemand die al verloren is zal geen hmeer zoeken.
    Bovendien, ik denk dat hij al met herhaling is opgegeven!

  3. Guus Geluk

   +++++

  4. HW

   Gelukkig kan hij niet op tegen Penthouse Pechtold.

   Waarom blijft de pers niet zeiken over het geschenk uit de hemel. Eigenlijk is dit meten met twee maten.
   Corrupt is nu eenmaal corrupt en zou door dezelfde pers ook aan de kaak kunnen worden gesteld, maar het blijft stil in Den Haag.
   Onbegrijpelijk!!

   1. denk eens na

    Prachtig toch hoe Baudet ontmaskert.

  5. wheelboy

   Ernst Quispel ,

   De grootste charlatan zijn rutte Penthouse pechthold en de biddende gristenunie gast .Laatste liet zijn fractievoorzitter ri Zwolle verkassen omdat het hem te heeft onder zn voeten werd met dat lek in de ci stikum . De andere schreeuwt tijdens het ukraine debat we moeten de uitslag van het volk respecteren .Om vervolgens als je de macht ruikt samen met je vrinden het referendum op de vuilnishoop te gooien . En te zeggen ik luister toch niet na het volk bij de sleepwet referendum .
   Dan pakken we centen af als mensen paar centen op de bank hebben staan en er 0.1% rente krijgen .Om vervolgens tegen de goed gesitueerde te zeggen oh we schaffen voor u de dividend belasting af .Wie is er dan een charlatan!!!

 3. Floris

  De machteloze woede hier jegens Baudet heeft iets aandoenlijks.

 4. Holland

  Goed zo Thierry, laat niet met je sollen. Fuck the propagandisten van dienst (voorheen journalisten geheten) en laat dat tuig weten dat ze als useful idiots de boom in kunnen. Het gaat los en dat werd tijd.

 5. DolleDries

  Eén ding is constateerbaar de IQ van de journalisten wordt er niet beter op. of is het wat anders.?

  1. De aap van de Min. President

   Ik noem dat volk vanaf de jaren 70 al kakelkutjes.

 6. Floris

  “Daarom blijven ze inhakken op dat puntje ras, en alle journalisten trappen erin, aldus de FVD-leider.”
  ——————————————————————————–
  Het is niet zo dat ze er in trappen, ze staan gewoon aan dezelfde kant.

  40 jaar indoctrinatie via links onderwijs en linkse media heeft ze tot kuddedieren gemaakt.

  Daarom is er nu een politiek kartel, een mediakartel en een juridisch kartel.

  1. Spaanse kok

   Nog sterker.
   Er liggen hier in de kast al kartel-chips.
   Moet niet gekker worden.

  1. eRik2017

   Drie Wimmen!

  2. Weethetbeter

   Mollen? Ze hebben het licht gezien!

  3. eRik2017

   Dag Wim!

  4. eRik2017

   heb je nog gewimd, he Lullo, heb je nog gewimd

  5. RobertMarsman

   Die partij wordt uit elkaar gerukt als dat zo doorgaat. Ik gaan nog sneller ten onder als de LPF als ze niet oppassen. De problemen binnen de PVV worden nogal breed uitgemeten op DDS maar bij het Forum is het gewoon een grotere puinhoop.

   Dit is dus ook de reden waarom Wilders geen ledenpartij wordt. En andermaal blijkt hij het gelijk aan zijn zijde te hebben.

 7. DolleDries

  De Deense regering wil het dragen van een boerka en andere gezichtsbedekkende kleding illegaal maken.
  Het Deense ministerie van Justitie heeft de aanstaande wet in een persbericht bevestigd.
  – Het is niet verenigbaar met de normen en waarden van de Deense samenleving, zegt minister van Justitie Søren Pape Poulsen in een persbericht.
  De regering van Denemarken is voornemens een verbod in te stellen op het dragen van boerka’s en andere kleding die het gezicht bedekken. Overtredingen worden bestraft met boetes tot 1.350 euro, meldt de Deense TV2 vandaag. Het nieuws is nu ook bevestigd door het ministerie van Justitie, wat het wetsvoorstel heeft ingediend. De kwestie is de afgelopen maanden in het parlement besproken, en nu zal de wet worden bekendgemaakt.
  – Het is onverenigbaar met de normen en waarden van de Deense samenleving, of respect voor de maatschappij om met gezichtsbedding iemand in de openbare ruimte te ontmoeten. We behoeden de respect voor onze samenleving en de waarden die ons samenbinden. Met een verbod op gezichtsbedekking trekken we een grens en stellen we vast dat we hier in Denemarken elkaar respect tonen door face-to-face te ontmoeten, zegt minister van Justitie Søren Pape Poulsen in het persbericht.
  Het dragen van een boerka op openbare plaatsen kan, volgens het wetsvoorstel, een boete opleveren van tussen de 135 en 1.350 euro.
  Met openbare plaatsen bedoelt de overheid bijvoorbeeld straten en parken. Het verbod geldt ook voor winkels en winkelcentra en openbaar vervoer.
  Voorbeelden van kledingstukken die het gezicht bedekken zijn volgens de definitie van het Deense ministerie van Justitie, de boerka, niqab en bivakmutsen.
  Sommige soorten gezichtsbedekking vormen echter een uitzondering, schrijft het ministerie van Justitie. Het kan zich handelen over het bedekken van het gezicht voor koude, door middel van carnavalsmaskers of beschermende uitrusting.
  Bron:
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/l1Vwr9/danmark-vill-infora-forbud-mot-att-bara-burka

 8. denk eens na

  Het is een beetje pijnlijk als je de wetenschap tegen je hebt, over aluhoedjes gesproken wie denkt nog dat de aarde plat is?

 9. Tinneke

  Thierry Baudet goed bezig!

 10. Ni28

  De trollen zijn hier rijkelijk aan het braken. DDS wordt als het ware ondergekotst. Een feestje bij de Spaanse kok, zeker.

  1. DolleDries

   Nog even dan moeten ze met de plasfles naar bed.
   Zouden met ze alle op één kamer liggen?

 11. Spaanse kok

  Die arme Baudet.
  Het geven van ontwijkende antwoorden werkte vandaag dus niet.
  Best wel een zielige vertoning, Calimero twee is geboren.

  1. eRik2017

   Wil niemand jouw brouwsels uit de keuken meer kanen dat je hier komt tröllen Spaans kokkie?

  2. Ernst Quispel

   Bij Baudet zie dezelfde angsthouding als bij Geert Wilders: beiden ontwijken de kritische pers omdat ze weten daar niet tegen bestand te zijn.

   1. corfo

    @ Kwispel/
    Jij beschuldigt dhr. Wilders én Baudet ervan dat zij de kritische pers ontwijken. Hoewel jouw constatering geheel bezijden de waarheid is, doen beide heren datgene wat jij doorlopend doet : als er een vraag wordt gesteld ben je plots verdwenen, laffe houding Kwispelstaartje.
    De z.g. “kritische” pers is nog steeds dezelfde pers als de pers die dhr. Fortuyn op een afgrijselijke manier demoniseerden; dat is dus géén kritische pers, maar een criminele pers, de pers waarvan jij en jouw extreem linkse trawanten, dappere vereerders zijn.
    Je bent een smeerlap, Kwispeltje.

    1. Ernst Quispel

     Welke vraag van jou bleef mijnentwege onbeantwoord, Corfo?

     Wees zo goed die opnieuw te stellen en ik zal je op wenken bedienen.

   2. Marija

    eq 0: …. niemand lult Geert Wilders onder tafel.
    En nu basta.

 12. DolleDries

  Vreemd dat die zelfde pers met het Penthouse ven Alexander Penthouse van de partij Penthouse 66 zo mak was.

 13. denk eens na

  Het is dat oldkreng dit nog niet tot nepnieuws bestempelt heeft .Anders had je een boete gehad voor het te publiceren .

  1. denk eens na

   Wat in Duitsland al gebruikelijk is.

 14. Ni28

  Het is duidelijk, De FvD moet nog voor de verkiezingen zwartgemaakt worden om eigen hachje te redden moesten zij bij diverse partijen denken. En zo geschiede want de pers is van hun zoals autocratische leiders weten als zij aan de macht komen. Met de pers in de zak moet het lukken want alle andere nieuws wordt voor nepnieuws uitgemaakt. De meeste mensen stinken er in omdat zij geen eigen mening hebben. En eigen mening hebben is gevaarlijk in deze tijden. Zoals Baudet nu ook ervaart. Politiek is een vieze vak en als je wilt overleven moet je meedoen en als je winnen wilt moet je nog grotere schurk zijn dan die anderen al zijn.

 15. Ni28

  De gespleten persoonlijkheid voert hier weer dialogen met zichzelf. Eigenlijk is op zich best komisch. Waarschijnlijk de rede dat DDS het zo laat.

  1. Guus Geluk

   Ja, Erik is hilarisch.

   1. Floris

    “Een trol (mv.: trollen) in een internetomgeving is een persoon die op Usenet, fora, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen – ook wel flames genoemd in internetjargon) van andere mensen uit te lokken,[1] opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) te geven of zichzelf expres anders voor te doen.

    De trol zaait onrust door mensen tegen de haren in te strijken. Zo zal een trol op een niet-rokers-forum telkens weer beginnen over hoe prettig roken is.
    Ook zal een trol een bepaalde beroemdheid afkraken op de fansite van de betreffende persoon, of op een politiek forum een mening geven die conflicteert met de mening van de meerderheid van de gebruikers daar.”

    Wim voldoet voor 100% aan dit profiel. Guus voldoet er gedeeltelijk aan en compromitteert zichzelf door steeds de kant van de oppertrol te kiezen. Dat heeft tot gevolg dat ook Guus wordt uitgekotst.

    1. Ernst Quispel

     Je obsessie begint al weer naar op te spelen, is het niet, Floris?

     1. eRik2017

      je zit verkeerd @Wim
      [_] geschikt
      [X] ongeschikt

      Hier moet je zijn:
      https://www.facebook.com/DenkNL/

     2. Floris

      De sadistische psychopaat, die geen groter genoegen kent dan mensen het bloed onder de nagels vandaan te halen, probeert mij een obsessie aan te praten. Wat een zwak verweer.

      Heb je nog steeds niets geleerd van de vele honderden mensen die jou al jarenlang uitkotsen, Wim?

      Nee, hè?

      Wim is volkomen onaanspreekbaar (hét kenmerk van een gestoorde gek) en gaat gewoon door. Dag in dag uit, al een jaar of 15.

      Zieliger kan het bijna niet.

    2. Floris

     Inderdaad Guus. Herken je jezelf niet?

     “op een politiek forum een mening geven die conflicteert met de mening van de meerderheid van de gebruikers daar.”

     Daar zwelg jij in. De hele dag lang, 6 dagen per week.

     1. Guus Geluk

      Op dit forum is er nog een debat en afgezien daarvan heeft de gevestigde media alle fora de nek omgedraaid.

     2. Pit

      @Floris: Hear, hear!

     3. eRik2017

      @Güs
      Veel media zetten de reacties uit vanwege tröllen die serieus mensen en groepen mensen proberen tegen elkaar op te stoken.
      De lol om anderen uit te lokken om vreselijke dingen te zeggen die zij niet echt menen.

     4. Ernst Quispel

      Floris kan zich in het debat niet staande houden en daarom wenst hij alleen geconfronteerd te worden met meningen die hij deelt.
      Hij kan zich waarschijnlijk niet voorstellen dat debatteren alleen maar zinnig en interessant is als je van mening verschilt.

     5. eRik2017

      Floris heeft een zeer waardevolle toevoeging gedaan door een heldere definitie van een trol met diens kenmerken op tafel te brengen.
      Er zijn hier toch meerdere mensen die onderkennen dat de gelijkenis tussen jou en een trol erg groot is.
      Het is jouw goed recht je hiertegen te blijven verdedigen. Of je zal slagen betwijfel ik.

     6. Floris

      @ Guus: Als je geïnteresseerd bent in een serieus debat, dan raad ik je aan om afstand te nemen van de oppertrol. Om de een of andere reden doe je dat niet (mogelijk zoek je zijn steun) en daarmee snij je jezelf lelijk in de vingers.

      Voorts, en dat meen ik echt, vind ik jouw standpunten en je eeuwige herhalingen en napapegaaien van de MSM, niet echt de moeite waard om over in debat te gaan.

     7. Pit

      @Floris: Goed gesproken!

     8. Floris

      De enige die ooit gesteld heeft dat ik mij in het debat niet staande kan houden is Wim-Ernst. Dat is zijn manier om te proberen mij kwaad te krijgen, meer is het niet. Past wederom precies in het profiel van de trol.

      Het is een zielige man, die zichzelf probeert voor te doen als erudiet, maar de facto weinig diepgang heeft en slechts beschikt over zeer oppervlakkige kennis en weinig analytisch vermogen. Hij moet het hebben van de versleten jaren 70 dogma’s en toont geen enkel voortschrijdend inzicht. Mogelijk is er in de toekomst een plaatsje voor hem in het museum van linkse fossielen.

     9. Pit

      @Floris: Je bent op dreef, ik ben je fan! 😉

    3. eRik2017

     Dank voor deze bijdrage @Floris
     Het klopt precies he, de vergelijking met Wim!

     Wim als trol:
     [X] Geschikt
     [_] Ongeschikt

     1. Floris

      Yep.

 16. RobertMarsman

  Alleen is het zo slim om weg te lopen voor de pers want die gaan dat tegen hem gebruiken.

 17. Meester Kong

  Dijkhoff heeft geen goed woord over voor het gescherm met wetenschappelijke onderzoeken door FvD. “Als je quasi interessant gaat doen over wetenschappelijke debatten, moet je goed weten wat de causale verbanden zijn en wat de correlaties zijn”, zegt Dijkhoff.

  ++++

  1. Ernst Quispel

   Dijkhoff lijkt me een paar maatjes te groot voor Baudet.

   🙂

  2. Frits Jansen

   Weerman Gerrit Hiemstra pakte Baudet prachtig aan toen hij hem uitnodigde voor een klimaatdebat “ik praat niet met kwakzalvers”.

 18. P.Sisterons

  O, is dat hetgeen er achter zit: Dat zielige gajes met laag iq en opleiding dient tot in de lengte der jaren onderhouden te worden door de “witte” mens. Lazer toch op met je waanvoorstellingen.

 19. Ben Zine

  Ik weet dat ik me niet populair maak met mijn opvatting, maar ik ben, of liever gezegd, was waarschijnlijk de grootste Thierry fan van jullie allemaal. Maar in dat gesprek met Halsema heeft hij het naar mijn bescheiden mening gewoon helemaal verkloot. Mooier kan ik het niet maken. Als je een stelling krijgt voorgeschoteld (donkeren zijn dommer dan blanken) die gewoon zo KNOTSKNETTERracistisch is dat Joseph Goebbels zich er nog voor zou schamen, en je zegt achtereenvolgens: Eeehhh… Moet ik daar wat van vinden, of zo ? (Van zo’n stelling krijg ik plaatsvervangende schaamte en ga ik over m’n nek, DAT had je ervan moeten vinden). En je zegt daarna: Die woorden komen niet voor mijn rekening. (JAWEL, want degene die die woorden heeft gezegd staat op de FvD lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, DUS komen die woorden indirect ook voor jouw rekening. En je zegt vervolgens: Die stelling moet worden bediscussiëerd binnen een wetenschappelijk debat (Nee, want het is geen wetenschap, maar PSEUDO-wetenschap, die niet wordt beoefend aan een universiteit, maar in de kroeg. Voor het beoefenen van pseudo-wetenschap is geen academische graad vereist, lagere school is al voldoende. Met andere woorden: Baudet stond gewoon drie keer achter elkaar straal voor lul. DAAROM krijgt ie nou de hele linkse kerk over zich heen, dat had een blind paard kunnen zien aankomen. Hij heeft het echt volledig aan zijn eigen gestuntel te danken. Begrijp me goed, ik zeg dit omdat ik heel teleurgesteld ben. Ik heb meer dan een jaar hoopvol gedacht: Thierry wordt de nieuwe Pim, maar na dat gesprek met Halsema had ik ineens geen respect meer voor hem. Ik dacht: Nee jongen, dat gaat ‘m niet worden. Pim had dit NOOIT laten gebeuren. Ik wil hier niemand tegen de haren instrijken of zo, ik heb nota bene zelf FvD gestemd, maar zo denk ik er nu echt over. Ik ben boos en teleurgesteld. Sorry.

  1. Ernst Quispel

   Hear, hear!

  2. DolleDries

   Wat een lul verhaal.

  3. Frits Jansen

   Superioriteit van *ons*? Baudet verliet “cultuur” als criterium, zou lijkt het. Nu komt het IQ. Ik wacht op de psycholoog die uitlegt dat IQ tot op zekere hoogte ook cultureel bepaald is. Als Baudet nog even doorgaat met hardop denken zal hij tot de conclusie komen dat de mens in de eerste plaats MENS is, een heel christelijke gedachte die Baudet van zijn leermeester Cliteur moet inslikken omdat die ruikt naar cultuurrelativisme.

   Het valt me nog mee dat Baudet niet begint over de superioriteit van wie in Leiden gesturdeerd heeft, boven bijv. de “loodgieters en fietsenmakers” die Delft aflevert. Ik heb toevallig in beide steden gestudeerd en weet wel waar de intelligentie zit: niet in Baudet’s studiestad Leiden!

   1. eRik2017

    @Frits, jouw verhaal was al omgevallen op het moment dat je meende te moeten spreken voor Nederlanders, welk gevoel er bij ons (niet jouw, blijkbaar) leeft t.a.v. ons volkslied.
    Gellukkig hebben wij de afgelopen jaren vaker kunnen zien op straat, in de kroegen en in stadions wat het oranje en het volkslied met ons (niet jij) doet als het Nederlands elftal speelt. Of als de Hollanders schaatsen.
    Jij en die paar met jou, die niets met Nederland hebben, zullen een reactie geven nu, net als de Duitsers in de trant van, “Wir fahren zur WM ohne Holland”. Al kunnen wij dat van de Duitsers nog waarderen. Wij (niet jij) weten dat het wel weer terugkomt, maar wij houden van Holland.

    Kijk eens hier: Je zult je er mogelijk thuisvoelen: https://www.facebook.com/DenkNL/

    1. Frits Jansen

     Ik houd van Europa, en erger me aan al dat oranje gedoe.
     Wie een beetje historische kennis heeft weet dat Holland zich ooit aan de rest van Nederland opdrong. Als de Groningers slim zijn maken ze zich los van Holland, dat alleen maar in hun gas geïnteresseerd is.
     Ach ik houd ook wel van Aziaten.
     Zo kom je vanzelf bij de heel christelijke gedachte dat de MENS centraal staat. Of gaan we nu de voorkeur geven aan de Nederlandse cultuur en verwerpen we de christelijke?

  4. Floris

   “Nee, want het is geen wetenschap, maar PSEUDO-wetenschap, die niet wordt beoefend aan een universiteit, maar in de kroeg.”
   ——————————————————————–
   GELUL.

   Pseudo-wetenschap vinden we bij de verpolitiekte wetenschappen die zich volledig in dienst hebben gesteld van het politiek correctisme. Daar behoren ZELFS sommige (semi)exacte wetenschappen toe. De leugen regeert.

   Jij bent helaas ook geïnfecteerd door de indoctrinatie die al 40 jaar aan de gang is.

   Leg mij eens uit: waarom winnen negers altijd de loopnummers, zowel de sprintnummers als de lange afstanden? Zou dat iets met genetische aanleg te maken kunnen hebben?

   En zo ja, waarom zou dat voor iq ineens niet zo zijn?

   De ENIGE reden waarom dit voor de hand liggende feit wordt ontkend is politiek correctisme. Het zou “kwetsend” kunnen zijn voor negers. Het is hetzelfde als het gezeur over de grappen van Gijp. Links GEJANK.

   1. Ben Zine

    Floris, ik heb respect voor je standpunt, maar ik voel me gewoon niet zo senang bij de “wetenschappelijke” these dat donkeren dommer zijn dan blanken. Ik verwacht zo’n opvatting toch eerder bij Amerikaanse “White Supremacists”, of leden van niet zulke frisse clubjes als “Ku Klux Klan” en “Aryan Nations”. Bovendien, moet je überhaupt zo’n discussie willen ? Het is kroegpraat, en je jaagt er zo ongeveer de halve wereldbevolking mee op de kast. Voor je het weet heb je het over übermenschen en untermenschen, het is gewoon geen ethische discussie. Het is ook veel te generaliserend allemaal, want je praat over miljarden mensen. Hoe zou dat ooit wetenschappelijk moeten worden “bewezen” ? En, nog veel belangrijker: Het leidt alleen maar af van de OLIFANT in de woonkamer, nl. de islamisering van Europa. DAAR zou de discussie over moeten gaan, niet over “rassen”, of “rassenleer”. Natuurlijk kunnen Afrikanen vaak harder lopen, hebben Chinezen spleetogen en zijn Scandinaviërs vaak blond. Binnen het menselijk ras zijn tal van verschillen en variëteiten, maar laat het vooral daarbij en ga daar geen potsierlijke en hoogdravende “wetenschappelijke” conclusies aan verbinden. Zoals gezegd: Het is een non-issue, een non-discussie die door de uitspraken van die Amsterdamse FvD-lijstkandidaat zijn veroorzaakt. Je kunt erop wachten dat de linkse kerk zo’n uitspraak oppikt om daar vervolgens rechts mee proberen te beschadigen. En dat is precies wat er is gebeurd. Halsema is heel sluw en uitgekookt, heeft Thierry voor het blok gezet, en hij is er met boter en suiker ingetuind. Ik vind nog steeds dat hij zich van die uitspraak volledig had moeten distantiëren. Hij heeft dat verzuimd, en de gevolgen zijn een enorme rel die doet denken aan de tijd van Heinsbroek en de LPF. Terwijl je juist rust in de tent moet hebben, en moet praten over zaken die werkelijk belangrijk zijn, zoals die verschrikkelijke EU dictatuur, de ongecontroleerde immigrantenstroom, de voortgaande vrijheidsbedreigende censuur, etc. etc. DAT zijn de issues van deze tijd, geen hersenloze bladibla over kleurtjes en schedelmetingen.

    1. Ernst Quispel

     “Bovendien, moet je überhaupt zo’n discussie willen ? Het is kroegpraat, en je jaagt er zo ongeveer de halve wereldbevolking mee op de kast. Voor je het weet heb je het over übermenschen en untermenschen, het is gewoon geen ethische discussie.”

     De spijker op zijn kop!

     1. eRik2017

      Slaap lekker Wim!

    2. Floris

     Beste Ben Zine,

     Het gaat mij maar om één ding: de waarheid.

     Politiek ben ik al jaren ontheemd. Ik ben de politiek correcte leugens spuugzat. Als Baudet zich, naar mijn mening volkomen op feiten gebaseerd, buiten de gebaande paden waagt dan kan ik daar alleen maar respect voor opbrengen.

     Dat het in de politieke slangenkuil niet verstandig is, is een geheel andere zaak.

     Mij gaat het niet om politiek, maar om de waarheid, DE WAARHEID, D E W A A R H E I D.

   2. Vit

    Wetenschappers hebben het veel te druk met hun bevindingen bevestigd te zien en hebben niets met politiek correct gelul, net zo over het vraagstuk ‘rassen’.

    1. Ernst Quispel

     Er is ook pas reden tot argwaan als politici dit soort ‘wetenschappelijke’ uitkomsten gaan omzetten voor hun politieke agenda.

   3. Vit

    Jaren geleden beweerde iemand, ene Cat als ik me niet vergis dat negers niet tot sport prestaties in staat waren, ik haalde toen Jesse Owens aan die bij de olympische spelen in Berlijn had gewonnen, Hitler was daar doodziek van.

 20. Gerard Boerma

  Onze monarchie kan niet in stand gehouden worden wanneer allerlei bedenkelijk volk onze politiek verdunt. Fi donc. Over de grens met sujetten als Thierry Baudet of Geert Wilders, dat is mijn idee.

 21. Frits Jansen

  Boos? Welnee, dit is een toneelstukje.

 22. DolleDries

  Wat een trollen golf in één keer,

  1. eRik2017

   @DD
   Ja, Had ik het met Pit ook al over. maar ik had het voorspeld dat er ineens een aantal vanuit de flanken zouden aanvallen vanavond. Woehahaha….
   En ze worden steeds erger. Ze gaan steeds harder tegen Nederland en Nederlanders aanschoppen.

   1. Pit

    @Erik & @DD: Overduidelijk!

 23. EllyD18

  Vraag me af of het in andere landen in de EU ook zo toegaat.
  Links mag alles en rechts wordt helemaal gemuilkorfd.

  1. Ernst Quispel

   Wat een ellende, Elly. Maar even rechtzetten in de volgende verkiezingen, is dat een idee?

  2. Julian

   Gemuilkorfd?????Hij wil toch zelf niet meer met de pers praten. Hij kan nog steeds zeggen wat hij wil. Waar en tegen wie dan ook. Je kunt makkelijker tweets versturen. Doen meer mensen die lastige vragen willen ontwijken.

 24. Professor Zonnebloem

  Het is ook vervelend als de pers vragen gaat stellen. In een beetje fascistische dictatuur heb je dat tenminste niet.

 25. J.C.

  Die links liberalen en de uit hun hand etende journalisten denken maar dat ze alles kunnen zeggen.

  Ik stem PVV, maar wil het nu toch opnemen voor FvD. Ik prijs de heer Baudet dat hij aangifte heeft gedaan tegen Ollongren (D66), die wel Baudet mag beschuldigen van racisme op basis van een citaat (uit het verleden) van een lid van FvD, maar doet of ze gek is als Martin Bosma (PVV) haar voorhoudt, dat zij met haar uitspraak dat zij wil dat Amsterdam een republiek wordt als de PVV het voor het zeggen krijgt, een regel van de Grondwet overtreden heeft en vervolgd zou moeten worden door het OM.

  1. Marija

   ++++

 26. Julian

  Tot zover het dagelijkse FvD propaganda praatje.

 27. WorajaiP

  Korter antwoord was geweest: ik ben politicus, geen wetenschapper. U blaft tegen de verkeerde boom.

  Neemt niet weg dat feiten feiten zijn, EN dat Baudet gelijk heeft: In Amsterdam gaat het om heel andere zaken, dit is alleen ter demonisering.

 28. Nog1

  Journalisten werken over het algemeen voor commerciele media. En een leuke rel verkoopt veel beter dan een inhoudelijk debat over 1 van de ca 400 gemeenten.

  Je zou verwachten dat een politicus dat snapt. En er voor zorgt dat hij/zij en zijn/haar partijgenoten geen aanleiding geeft voor een rel over een ondergeschikt onderwerp. Maar het was niet de media die een belabberd onderzoek over IQ opeens ging citeren. Dat was de FVD zelf.

  En wie zelf een onderwerp aansnijdt kan moeilijk van anderen eisen dat ze daar niet ook over gaan beginnen.

  1. toetssteen

   @Nog1
   Het ging om een uitspraak van Yernaz van bijna 2 jaar terug! Niemand maalde er toen om. Hetging pas aan het rollen toe la Halsema erover begon in een debat voor tv met Baudet.
   Bovendien zijn de woorden van Yernaz vreselijk uit hun verband gerukt. Immers weg wordt gelaten dat Yernaz ook zegt dat Chinezen gemiddeld (gemiddeld hè) meer IQ hebben.
   En dat is zo, maar het zegt geen bal. Er zijn zeer begaafde mensen, waar niet mee samen is te leven; zoek maar eens naar Tesla. Kortom IQ is slechts één facet.

 29. Babaji538

  Als er iemand, spijt gaat krijgen, van haar leven,
  dat is het, Karin Hildur Ollongren, wel.

  Petra Hermans

  1. sjun

   Er liggen nog wat Amsterdamse politieke lijken van de loco burgemeester Ollongren in de kast. Ik verwacht dat het FvD deze op de daartoe geschikte tijd zal openbaren.

   1. Ernst Quispel

    Zoveel is duidelijk, zonder door anderen veroorzaakte lijken gaat de FvD het in Amsterdam niet redden.
    Nu zijn ze alleen maar met de eigen lijken in de weer.

 30. Robert Leiden

  Ach ja, de pers heeft het weer gedaan.

  Grote bek over het redden van NL, niet tegen kritiek kunnen, autoritair naar de leden, intern organisatorisch een zooitje.
  Blijkt dus dat de FvD dezelfde overeenkomsten heeft als die andere partijen:
  PVV, TROTS, LPF, CD.
  Even een nieuw geluid en veel virtuele zetels, daarna brokkelt het af.

  1. Ernst Quispel

   Ja, Robert, het FvD wil het proberen als een salonfähige variant op de PVV maar het gedachtegoed, het amateurisme en het onvermogen tot bestuur is hetzelfde. Dit gaat uiteraard ook niets worden.

 31. Ruud562

  Floris,
  +++++++++++++++++++++ tot in het 100e kwadraat! Chapeau!

 32. Ernst Quispel

  De interne problemen binnen het FvD lopen met de dag verder op: https://www.ad.nl/politiek/baudet-onder-vuur-om-vriendjespolitiek~a193e9a0/

  1. eRik2017

   In Duitsland zeggen ze: Kommst du klar?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.