Vive La France: al twee terroristische aanslagen verijdeld DIT JAAR

Parijs_2
Foto: Bij een aanslag in Parijs vorig jaar kwam tenminste één agent om het leven. Bron foto: screenshot video Telegraaf TV

De wannabe terroristen wilden een “sportaccommodatie” aanvallen en legerpersoneel. 

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Gérard Collomb zegt dat Frankrijk sinds 1 januari dit jaar al twee terroristische aanslagen verijdeld heeft. De verantwoordelijke terroristen wilden een sportaccommodatie en legerpersoneel aanvallen.

De doelwitten lagen in het westen en zuiden van het land, maar concreter dan dat werd Collomb niet. Wel wilde hij nog kwijt dat er werd ingegrepen voordat de terroristen daadwerkelijk in actie waren gekomen.

In juni 2017 werd de noodtoestand opgeheven in Frankrijk. Toch bleef de terreurdreiging daarna bestaan. Al met al werden er vorig jaar maar liefst twintig (20!) aanslagen voorkomen. Het was dan ook volkomen terecht dat president Emmanuel Macron na het opheffen van de noodtoestand duidelijk maakte dat de strijd tegen het terrorisme doorging.

Dat was niets te veel gezegd. Het is triest genoeg nog steeds niet veilig in Frankrijk. Er zijn nu eenmaal te veel islamistische extremisten in dat land — en als ze niet in Frankrijk wonen dan in een land in de omgeving. Denk België.

Natuurlijk is dit ook bijzonder slecht nieuws voor Nederland. Dankzij (…) de EU zijn de grenzen in Europa wagenwijd open gezet. Als deze types naar ons landje willen verkassen kunnen ze dat zonder al te veel problemen doen.

Laten we dus hopen dat de Nederlandse inlichtingendiensten minstens zo scherp zijn als hun Franse evenknieën.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

7 reacties

 1.   

  Dat lijkt mij een dik vet compliment waard voor de veiligheidsdiensten!

  1.   

   Die halve tamme, je weet wel iets met snert, zal vast weer wat te mekkeren hebben.

  2.   

   Erik. Als Europa niet de grens en open had gezet, hadden ze zich nu niet op hun borst hoeven te kloppen om 2 aanslagen te verijdelen. Dit is het paard achter de wagen spannen.

   1.   

    @Farn

    +++++

 2.   

  “Er zijn nu eenmaal te veel islamistische extremisten in dat land”

  Het zijn niet alleen de islamitische aanslagplegers…………..maar de hele (islamitische) infrastructuur die hieraan meewerkt en die ieder jaar sterker word omdat het aantal moslims ieder jaar toeneemt.

  Jihadisten zijn er maar weinig……..die vormen het puntje van de speer. Wat achter dat kleine puntje van de speer komt is de grote islamitische gemeenschap die vaak verkapt sympathiseert met deze jihadisten.
  ———
  Er zijn te veel jihadisten, salafisten (de ideologische bron van het jihadisme) en de sympathisanten die steun verlenen aan de islamitische terroristen. De voortvluchtige Salah Abdeslam, de enige overlevende jihadist uit de groep van de Parijse aanslagplegers, kon zich ruim vier maanden schuilhouden in België. Maar hij zat niet de hele tijd in een kelder.

  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2016/03/285015-285015/

  1.   

   Hun stilzwijgen maakt hen medeplichtig. Zij zouden islamitisch terrorisme moeten verwerpen, om te beginnen door die kopvod af te doen, maar dat doen ze niet. Ze stemmen stilletjes toe.

 3.   

  Je zou het maar getroffen
  hebben, met de eigen ellende.
  Het is een kwestie van de tank volgooien
  met benzine en op het pedaal drukken.

  Petra Hermans

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!