VVD-ploerten veroorzaken bewust file in Rotterdam om verkiezingsspotje over verkeersdrukte op te nemen

Geen categoriefeb 19 2018, 17:00
Volgens ooggetuigen heeft de VVD in Rotterdam vanmiddag het verkeer op de iconische Coolsingel bewust ontregeld om een spotje te kunnen opnemen over verkeersdrukte op de belangrijke weg in het centrum van de havenstad. Een fotograaf die het geheel heeft gadegeslagen schrijft dat in De Havenloods.
De VVD Rotterdam staat er weer lekker op. Ze verliezen net een paar zeteltjes bij De Hond, en dus moet er grof geschut worden ingezet: multimediaproducties. Te beginnen met filmpjes om te illustreren hoe de regeringspartij ook in Rotterdam goed werk wil verrichten. Eén van de VVD-kernthema's is natuurlijk infrastructuur en verkeer, dus een spotje over hoe gruwelijk druk het tegenwoordig op de Coolsingel is, is natuurlijk snel geschoten.
Dat is natuurlijk allemaal prima: het hoort bij het politieke spel dat rond verkiezingen gespeeld. Ten minste, áls het waar is. En daar kan je aan twijfelen, want toen de VVD het bewuste videootje vanmiddag kwam opnemen, bleek het namelijk helemaal niet zo druk op die bekende Coolsingel. Dus hoe lost de VVD dat op? Nou, 'gelukkig' kon met kunst en vliegwerk toch een vals beeld van een file geschetst worden. Een fotograaf die ter plekke het tafereel gadesloeg, schreef erover voor het plaatselijke medium De Havenloods:

"[VVD-lijsttrekker Vincent] Karremans werd maandag tussen de middag gefilmd staand op het dak van een auto, voor het stadhuis. Maar waarom was toch zo druk op dit stukje Coolsingel? En alleen hier? Nou, omdat honderd meter verder twee mensen keer op keer het zebrapad overstaken. En twee auto's daar beleefd op bleven achten. De kale man hield daarbij goed in het oog of Karremans al klaar was met z'n filmpje. Het toneelstukje werd minimaal twee maal opgevoerd."

Volgens de fotograaf - Arco van der Lee - waren de mensen er niet zo blij mee dat ze moesten wachten omdat de VVD per sé hun mooie shot wilde hebben. Maar dat maakte de liberale Rotterdammers kennelijk geen zier uit, want het adagium is nu eenmaal: filmpje muss sein.
Dus hup, stemvee, wacht gewoon maar even terwijl de dames en heren politici hun stukje propaganda opnemen. Dan mogen jullie daarna weer verder rijden. Oh, en vergeet 21 maart niet om op de VVD te stemmen hè? Want wij zijn de partij die de verkeersproblemen gaat veroorza... ik bedoel oplossen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten