Zieltogende PvdA door heel Nederland afgeschreven: ‘Zijn niet op de weg terug, komen hopelijk niet in de regering!’

Uit opinie-onderzoek van Maurice de Hond kan de PvdA vandaag ronduit vernietigende conclusies trekken. De partij lijkt echt in z’n laatste levensfase te verkeren; vrijwel niemand in dit land gelooft nog in de ooit zo trotse sociaal-democratische beweging.

pvdapeiling 11-02-18

De peilingen die Maurice de Hond vandaag uitbracht bieden de PvdA niet veel hoop. De bescheiden paar virtuele zeteltjes die de partij wist te boeken sinds hun monsterverlies bij de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen maart zijn namelijk weer aan het afkalven. Kokaal slaan PvdA’ers alarm: ze willen niet eens meer de naam ‘PvdA’ gebruiken bij de gemeenteraadsverkiezingen, omdat die vier letters veel te besmet zijn geraakt door decennialang falend beleid. Kiezers willen wel links stemmen, maar niet op de PvdA.

Terug naar de peilingen, want De Hond heeft de afgelopen week wat dieper zitten wroeten in de meningen van Nederland over de PvdA. En wat hij vond is niet best. Voor de PvdA dan. Want het aandeel Nederlanders dat denkt dat onder Lodewijk Asscher de PvdA ‘goed’ op weg terug is? Nog niet eenvijfde van het electoraat denkt dat. En Asscher zelf komt er ook bekaaid vanaf: slechts 37% vindt hem nu de juiste man op de juiste plek.

Maar het meest dodelijke is nog wel dat Nederland de partij nog altijd niet vertrouwt om plaats te nemen in de eerstvolgende regering. Slechts 21% van heel Nederland gunt de PvdA een plekje in vak K. Waaronder slechts 1% van alle FVD-stemmers, 5% van de PVV’ers en ook bij VVD en CDA is het animo zeer laag: 10%.

Het moge dus duidelijk zijn: de PvdA zit diep in de penarie. En het is niet duidelijk hóé en óf de PvdA ooit nog uit deze penibele situatie vandaan gaat komen. Vooralsnog zijn dit de cijfers van een partij in verval, die alleen nog teert op vergane glorie en verwikkeld is geraakt in een doodsstrijd. Nederland zegt namelijk massaal: sterft, gij oude vormen en gedachten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Kodi

  Meer NL met minder PvdA. Dus dit is goed nieuws.

 2. Henk-Jansen

  Dit soort peilingen zijn maar momentopnames, over een paar jaar kan het wel weer helemaal anders zijn.

  1. eRik2017

   Wank it Wim! Wank it!

  2. h_keur

   Het beleid van de PVDA in de afgelopen jaren is geweest, dat zij volledig zijn afgeweken van hun principes. Door de focus te leggen op alles en iedereen wat hier afgelopen jaren naar binnen is gewandeld, volkomen kritiekloos als vluchteling te behandelen boven de Nederlanders hebben zij het vertrouwen verloren. Wij vroegen om hulp bij de PvdA, maar werden aan de kant gezet omdat we geen Turken waren.
   Bovendien is corruptie binnen die partij schering en inslag. Dus weg met deze anti Nederland partij.

   1. wheelboy

    h keur
    Maar van Jaren Decennia !!! Kok is er mee begonnen met de afbraak van het sociale stelsel . Paars heeft het verder afgebroken .En VVD, PVDA hebben het nog verder afgebroken . Voor de rest ben ik het geheel met je eens die A staat al decennia niet meer voor den arbeider maar voor den allochtoon !! Dat ik daar vroeger nog op gestemd heb ongelooflijk!!

 3. Holland

  Dit komt nooit meer goed voor de PvdA: ze gaan door het afvalputje. En dat is een buitengewoon heugelijke gedachte. Feest!

  1. Pit

   @Holland: Hang jij de slingers op?

   1. Holland

    OK, verzorg jij de gebakjes?

    1. Pit

     Okay, de tekst op de gebakjes: “Rood morsdood”

     1. Holland

      🙂 +++

    2. eRik2017

     Ik zorg voor de anti-Wim controle bij de deur! Wim wordt nooit uitgenodigd op feestjes. Eigenlijk wordt hem altijd verteld dat hij niet welkom is, maar dan komt hij gewoon. Voor Wim is dat pas echt feest!

     #ontwimmen

   2. tomygun

    In heel Nederland is het drie dubbel feest zo ?
    Biertijd 30 graden een heerlijke zon
    and lady`s here i come .

  2. J.C.

   @Holland

   Oud minister Eberhard van der Laan (PvdA) voorspelde ooit dat dat partijtje vanzelf zou imploderen. Hij bedoelde de PVV, maar……..laat het nou de PvdA zelf zijn, die op het punt staat volledig te imploderen. En met die hysterische Asscher (in de Balie) is dat maar goed ook.

 4. Duckday

  Deze partij maar ook de bestuurders moeten volledig verdwijnen Hoogmoed waanzin en belust op macht Inderdaad meer NL met geen PVDA

  1. Pit

   @Duckday: Inderdaad, zonder PvdA.

 5. Weethetbeter

  Wel grappig, nu wordt de Hond weer bejubeld maar bij FvD afgebrand. Zo zie je maar …

 6. Holland

  De PvdA heeft zijn smerige cultureel-marxistische gedachtegoed decennia lang overgebracht op de andere kartelpartijen, waardoor er nog slechts nuanceverschillen zijn tussen de Groene Khmer en het CDA, tussen Demonen66 en de VVD. Alles is besmet met de ideeen van de sociaal-democratie, waardoor ons land nu op de rand van de afgrond balanceert. De PvdA moet morsdood, dan pas zal er een begin van een kentering kunnen zijn.

 7. Babaji538

  Hiermede, wens ik Irma Schijf, namens
  de Nationale Politie een fijne dag,
  met driemaal verraad tot de Joden.
  Proficiat. Connectie af.

  Petra Hermans

 8. corfo

  Bestaat dat clubje nog steeds dan ?
  Ik hoor die Wouter Bos nog kirren : “Wij, PvdA, gaan de Voedselbanken overbodig maken !” Wat dat ondermaatse rode gepeupel wél lukte was de volledige vernieling van dit landje. Het ondermaatse rode gepeupel : het meest duidelijk voorbeeld is toch wel het wangedrag van het prominente PvdA lid, Marleen Barth ; en wat te denken van ene Moorlag, de vent die gehandicapten kortte op hun inkomen door gerommel met z’n uitzendbureau. Het zoveelste voorbeeld van een lid van deze PvdA bende.
  Dit graaiers-clubje zal geëlimineerd gaan worden , hoe eerder hoe beter.

 9. DolleDries

  Om in de linkse woorden trend te blijven de Endlösung doet zijn werk bij de PVDA. Ze gaan nu ondergronds onder andere partij naam in 40 gemeenten ook wel de boerka methode genoemd.
  Dan moet je toch wel zelf beseffen dat je totaal uitgekotst wordt in Nederland.

 10. Duke

  D66 stond ooit op het punt om zich op te heffen, maar bloeide helaas weer op. Bij de PvdA zal dat ook gebeuren. Onkruid vergaat niet.

 11. Weethetbeter

  Ik zeg, weg met al die linkse verworvenheden! Vakbonden ook verbieden, minimumloon? Weg ermee! Huursubsidie? Ben de gek, als je niet kunt betalen ga je maar ergens anders wonen. AOW? Hoe verzin je het, gewoon doorwerken tot je erbij neervalt! Verplichtte ziektenkostenpremie? Ben de gek we doen het Trump model, gewoon op vrijwillige basis. Kun je dat niet betalen? Dan heb je gewoon pech, maar zorgtoeslag schaffen we dan natuurlijk ook af. Of zoals Baudet het zegt, we gaan gewoon 100 jaar terug in de tijd. Dat waren nog eens tijden. Toen hadden we nog cultuur en geen last van het gepeupel. Dus weg met al dat linkse gedachtengoed! Ik eerst en de rest kan stikken!

  1. DolleDries

   Ik heb me kapot gewerkt om voor jou de genoemde voorzieningen te betalen terwijl jij op je luie achterste zat te snuiven en zuipen.
   Het al zo schandaal dat zo figuur als jij die nog nooit een bijdrage aan dit land heeft gegeven AOW krijgt. Jou leven was al voltooit direct na je geboorte dus de spuit mag er wat mij betreft wel in bij jou profeterende lapzwans. Ga nu maar uithuilen bij je pedofiel maatje Ernst Beukman

   1. eRik2017

    Ernst-Wim wordt altijd heel erg zenuwachtig Dries het over Beukman gaat. Vooral door Beukman’s sympathien voor partij Martijn.
    Ik denk dat niemand ook echt wil weten wat Ernst-Wim daar de hele dag in zijn eentje op zijn kamertje doet. Wie weet zit hij ook wel fotootjes uit te wisselen met anderen.

   2. Weethetbeter

    Volgens mij zijn we ongeveer even oud @DD. Dat betekend dat we van de zogenaamde babyboom generatie zijn. De meest welvarende generatie ooit. Het is nog maar de vraag of toekomstige generaties het net zo goed zullen gaan krijgen. En een heel groot gedeelte van die welvaart hebben we ook aan de linkse partijen te danken. Alleen heb je altijd zuurpruimen bij wie het nooit goed is en altijd moeten klagen. Het valt me op dat er heel veel klagers bij de DDS zitten.

    1. DolleDries

     De meest hardwerkende zou je bedoelen. Ik heb een groot deel van mijn leven nooit de luxe gehad die de huidige jonge generatie heeft. Al wordt het wat minder hebben ze het nog goed vergeleken met die periode. Met 16 jaar aan het werk en omhoog geklommen met avond studies en langere werktijden
     We hebben dat niet aan links te danken maar aan een keihard werkende generatie van na de oorlog.
     Juist de door totale links overheersende landen heb er niets van gebakken.
     Ze zullen het wel slechter krijg want met de bakken vol profiteurs die instromen holt het snel achteruit. Dit houdt geen stand.
     Verder wil ik jou er nog op wijzen dat PVV op sociaal gebied links genoemd wordt.

     1. tomygun

      DD ,
      +++++

  2. Holland

   Ik denk niet dat dit is wat Nieuw Rechts wil, malle jongen. Integendeel. Maar krijs en gil gerust hysterisch door als je dat voldoening geeft.

 12. Heinz

  Heel vreemd dat de PvdA zo afgeknepen wordt daar ze samen met de VVD de crisis bevochten en overwonnen hebben. Maar ik sluit niet uit dat bij de kiezer het besef doordringt dat het spelevaren op de rechterflank niet veel inhoud heeft.

 13. Ni28

  De PvdA heeft zichzelf vernietigd en moet het lot ondergaan als partij die eigen ziel verkocht heeft. Dat staat ook andere partijen te wachten zoals D66 en VVD. De Democratie gehalte in deze partijen is aan het verdwijnen. Eigen gewin heeft deze partijen overmeesterd en daarmee de representatieve democratie ten grabbel gegooid. Deze vorm begint onverkoopbaar te worden.

  1. Abri079

   Iedere politicus die iets anders voor ogen heeft dan het landsbelang van Nederland kan, wat mij betreft met een schoffel de parken en groen gebieden in Nederland onder toezicht bijhouden.
   Hetzelfde lot voor een politieke partij die niet het Nederlandse belang voor ogen heeft. Een partij kan niet schoffelen maar als die de weg van de PvdA volgt ben ik tevreden.

   1. Marija

    ++++

 14. rafi

  Onkruid vergaat niet.

 15. Baron von Munchhausen

  De PVDA is nog lang niet uitgespeeld!!! Na het erbarmelijk verlies zijn alle beslissings bevoegde ambtenaren van PVDA huize blijven zitten! Dus alle “adviesorganen” blijven een PVDA kolos, wat betekent dat de “grachtengordel” door dik en dun hun wil blijven opleggen!
  En………. na de verloren verkiezingen? Een Moslim PVDA’er nieuwe Burgemeester Arnhem. Nieuwe baas van NPO/NOS, een PVDA’er!!!

 16. Florissa

  Door iedereen uitgekotst ,maar ondertussen hebben de parasieten veel mooie banen en burgemeester posten in beheer ,voor iedereen de zondvloed, zo kennen we de politiek in Nederland weer .

 17. Nog1

  Nog niet zo lang geleden was d66 afgeschreven met maar 3 zetels. Ook GL was nog niet zo lang geleden afgeschreven. En zelfs de VVD werd bij het aantreden van Rutte afgeschreven.

  Maar politiek is een zero sum game; het aantal zetels blijft gelijk. Je kunt dus niet alleen groeien door het zelf goed te doen. Maar ook doordat anderen het slecht gaan doen.

  GL en d66 hebben hun huidige omvang volledig te danken aan de slechte staat van de PvdA. Maar als zij de fout in gaan, zal de PvdA daardoor weer groeien. Ook als ze zelf maar matig presteert.

  Je kunt dus al voorspellen dat er een moment komt dat de PvdA ondanks alles weer wat omhoog krabbelt. Het enige wat deze voorspelbare conjunctuur zou kunnen verstoren is een nieuwe linkse partij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.