Abou Jahjah lanceert bizar antisemitisch complot: ‘Burgemeester Antwerpen is zionistische knecht of nog erger!’

Eén van de idolen van Sylvana Simons en Sunny Bergman is weer lekker bezig. De Belgisch-Libanese activist Abou Jahjah kan het niet laten om nieuwe antisemitische complotten te lanceren, en daarbij zelfs Bart de Wever, de burgemeester van Antwerpen, te beschuldigen een “zionistenknecht” te zijn. Wat dat ook moge betekenen…

aboujahjah-facebook

De meest walgelijke Belg uit – yep! – België is weer eens lekker bezig. Ditmaal gaat Abou Jahjah, die mensen ophitst om terreuraanslagen te plegen in Israël, weer eens helemaal tekeer tegen Bart de Wever. De Wever is de partijleider van de N-VA, de grootste partij in Vlaanderen, en daarnaast de burgemeester van Antwerpen. In die laatste hoedandigheid klaagde De Wever over het feit dat er de laatste tijd veel maatschappelijke onrust is, en dat die onrust met name uit islamitische hoek komt. Dat is niet iets dat per sé bij minderheden hoort. Want, zo benadrukt De Wever, Joden weten zich wel gewoon te gedragen en zorgen niet voor ellende.

Dat commentaar heeft Abou Jahjah erg boos gemaakt. Hij noemt De Wever iemand met “Führer-ambities”, wat toch vreemd is gezien De Wevers aanprijzing van de Joodse gemeenschap. Maar daarna is het hashtag galore en wordt De Wever een hoop scheldwoorden en verwijten naar het hoofd geslingerd. Hij zou niet alleen een “idioot” zijn, maar ook nog eens een “racist” en een “zionistenknecht”. Ook weigert hij het woord Israël te gebruiken en spreekt hij slechts van “joden in Palestina”, die daar met slecht werk bezig zijn.

Wat “zionistenknecht” inhoudt wordt niet direct opgeklaard, maar gezien het feit dat het zogeheten zionisme maar liefst drie keer genoemd wordt in een zeer kort stukje maakt duidelijk dat het Jahjah menens is. Het woord ‘zionisme’ is in antisemitische kringen al jaren met afstand het meest populaire begrip, omdat het de mogelijkheid biedt om net te doen alsof je niet tegen joden bent. Nee: slechts tegen Israël.

Terug naar Abou Jahjah en zijn haatproza. In de slotzinnen daarvan probeert de activist (die eerder ook schoonheidsmerk l’Oreal verweet een nazistisch bedrijf te zijn, en zich graag laat uitnodigen door terreurbeweging Hamas) nog een lans te breken voor de Antwerpse moslimgemeenschap. Hij prijst ze omadt ze niet massaal in opstand zijn gekomen tegen het regime van “structurele uitsluiting en onderdrukking” dat Bart de Wever zogenaamd zou botvieren op islamieten in de grootste stad van Vlaanderen.

U begrijpt dus: deze man is rijp voor een verplichte opname in een gesticht. Wordt dat niet eens tijd, mijn beste vrienden aan de andere kant van grensovergang Hazeldonk?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Ritter

  “De meest walgelijke Belg”

  Ik zou Abou Jahjah geen Belg willen noemen…..dat is teveel eer.

  Abou Jahjah is geen Belg maar een Libanees die in België woont.
  ——
  Israëlische man doodgestoken in Oude Stad door Palestijnse grensarbeider
  https://brabosh.com/2018/03/19/pqpct-h5l-2/

 2. Gerlos

  Weer zo’n inbieciel die waanzin uitspreekt, hoe kan het nu toch dat er al meer racisme komt, niet alleen in ONS LAND, maar in heel Europa, hebben die inbiecielen nu niet door dat hun idiote uitspraken dit in de hand werken.

 3. henk vintage

  En ze zijn nog maar met 10%, kun je nagaan wat er gebeurt bij bv. 25%
  Stop de islam nu.

  1. Anton Adriaan

   @Henk Vintage,

   Mee eens! Maar ook het oprukkende zionisme!

   Stop al deze anti-blanke dwingelandij!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.