Afgang PVV Rotterdam definitief: toch maar één zeteltje gehaald

De PVV Rotterdam leek de peilingen verslagen te hebben door tóch twee zetels te halen in Rotterdam. Maar dat bleek te voorbarig: vandaag werd duidelijk dat de partij van Geert Wilders in de Havenstad tóch maar één zetel gescoord heeft, en daarmee de kleinste fractie van de stad wordt.

Het leek een schrale troost voor de PVV en Geert Wilders afgelopen woensdag: de peilingen voorspelden dat de partij nog maar één zeteltje zou halen. Het leken er twee te worden. Maar niet dus, nu burgemeester Aboutaleb vandaag de definitieve uitslag bekendmaakte. Het werd toch maar één schamel zeteltje:

“Toch geen twee zetels in de Rotterdamse gemeenteraad voor de PVV. Bij de verdeling van restzetels bleek dat deze niet aan de partij van lijsttrekker Maurice Meeuwissen toekomt, maar aan DENK. Dat blijkt uit de definitieve verkiezingsuitslag die burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft bekendgemaakt.”

Daarmee wordt Maurice Meeuwissen het enige PVV-raadslid in Rotterdam. Tenzij hij opstapt, natuurlijk, want na deze nederlaag toch niet helemaal uit te sluiten valt.

Gisteren maakte hij al een valse start als raadslid, door al weg te lopen nog vóórdat de eerste raadsvergadering goed en wel had plaatsgevonden:

Laten we zeggen: de PVV zit momenteel – electoraal – in zwaar weer. Of ze daar weer uit gaan komen zal de tijd moeten uitwijzen. Maar zo zoetjes aan wordt wél duidelijk dat de redding niet uit Rotterdam zal gaan komen, en ook niet naar de naam Maurice Meeuwissen luistert. Want nergens als met die man op die plek is het verval van de ooit zo fiere partij van Geert Wilders zo ontzettend duidelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. RobertMarsman

  Jaja dus van 2 naar 30 gemeentes in de gemeenteraad noem jij dus een verval. Nou ok dan weten wat dat ook weer.

  1. robroy

   Laat hem maar @robertMarsman hij weet niet beter en is een oprechte Wilders hater

 2. robroy

  Dat is mooi voor je jong en nu gauw wat nuttigs gaan doen want dit vak moet je over laten aan mensen met talent .
  En dan bedoel ik jou timmeke lol llol

  1. RobertMarsman

   Ach 1 zetel is in Rotterdam natuurlijk heel erg weinig maar tevens ook een prima uitgangspositie. Over 4 jaar kam je eigenlijk alleen maar groter worden. Laat die plucheplakker en mislukte Fortuynist maar lekker gaan regeren met Groen Links of D66 voor mij part. Laat hem maar heulen met links en pro-islam partijen dat zal hem niet in dank worden afgenomen in het rechtse Rotterdam. Over 4 jaar slaat de PVV gewoon toe.

   1. EU kok

    Laat die plucheplakker en mislukte Fortuynist.
    .
    plucheplakker en mislukte Fortuynist.
    Moet gelijk aan Wilders denken.

    1. RobertMarsman

     Ja dat is hij ook. Pim Fortuyn komt alleen maar tijdens verkiezingstijd uit zijn mond. Vlak voor de verkiezingen komt hij samen met het Forum met deradicaliseringsplan terwijl hij al 16 in de raad zit. Nou nou dat is snel.

     Wist je bv dat Leefbaar sinds 2002 elke 4 jaar minder stemmen heeft gekregen als 4 jaar daarvoor? Dit is nu de 4e keer dat ze mee hebben gedaan. En nog nooit hebben ze meer stemmen alleen maar minder.

   2. Meester Kong

    De populariteit van de PVV is tanende…..

    Is er al iemand die Michael v/d G heeft gemaild of ie Tim wil ontslaan?

    1. Guus Geluk

     Straks zeggen ze nog dat Tim aan het trollen is :-).

    2. Ernst Quispel

     Bij DDS snappen ze ook dat het rechtspopulisme in rap tempo afbrokkelt en de ideologische bakens moeten worden verzet om nog een beetje lezers te houden.

 3. Ritter

  Tim, in plaats van constant tegen de PVV aan te schoppen kan je beter je pijlen richten op DENK. Deze partij is het islamitische AK filiaal van Erdogan.

  De PVV vecht tegen de islamisering die plaats vind in Nederland (West Europa). Door partijen als DENK zal deze islamisering sneller plaatsvinden omdat ze ieder jaar meer invloed in het bestuur en beleid krijgen.

  Iedere keer weer zien we het gelijk van Geert Wilders die vele malen gewaarschuwd heeft voor deze islamisering en voor de ontwikkeling ( DENK, NIDA, enzovoorts) die nu plaatsvind.

  Overigens heeft de PVV het zeker niet slecht gedaan gezien de constante media hetze tegen deze partij en de problemen met kandidaten.
  ——–
  Honderd rechtse en linkse Franse intellectuelen luiden noodklok over islamisme

  ‘Islamisme is het nieuwe totalitarisme’

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/03/franse-intelligentsia-luidt-noodklok-tegen-islamisme-597764/

  1. robroy

   tja dat durft ie niet we worden in de gaten gehouden he hahahaha

   1. Freud

    De boodschapper van slecht nieuws werd in de oudheid al afgemaakt. Nu geeft een gematigd journalist van DDS eindelijk eens toe wat al 10 jaar speelt. Een partij die uit 1 persoon bestaat (heb je Bosma en Fleur de laatste tijd nog gehoord of gezien?) en een GELOOF wil bestrijden, niet alleen het extremisme daarvan roept alleen maar weerzin op en de opkomst van Erdogan gezinde partijen. De bittere waarheid is dat een partij die zijn programma op een A4tje kwijt kan ook alleen maar stemmen trekt van mensen die in dat A4tje geloven. Je kunt natuurlijk weer 4 jaar wachten op een wonder maar die 4 jaren worden een hard gelag voor die 1 of 2 PVV-ers in de raad die slechts afkeer en tegenwerking ten deel valt als ze alleen maar kunnen zeuren over asylkinderen die in de dorpswinkel een rolletje drop stelen. Dat wordt dus ruzie en afsplitsing. Treurig maar eigen schuld.

 4. gimmeMystack

  Die drol van een lijsttrekker van de PVV is echt zo volkomen kansloos.
  Elk debat kon hij alleen maar , islam islam islam, schreeuwen.
  Met zulke idioten kom je niet ver.
  Blij dat er maar 1 zetel naar PVV gaat in Rotterdam.
  Kansloze

  1. Ritter

   gimmeMystack

   Wel, de PVV is zeker niet de enige die voor de islam waarschuwt.
   ——————–

   Internationale vrouwendag – Zineb el-Rhazoui: ‘In de islam groeit een fascistische ideologie’
   https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/07/in-de-islam-groeit-fascistische-ideologie-a1594879

   1. loes530

    in Oosterijk begin het ook al

    1. Ernst Quispel

     In Vladivostok hep ze ook bal

     🙂

 5. EllyD18

  Echt jammer voor de PVV, maar niet geschoten is altijd mis.

 6. Farn

  TIM misschien is het beter dat jij jou columns ook onder de douche schrijft.

 7. EU kok

  Een zetel heeft toch wel een voordeel.
  Bij een afsplitsing krijg je geen verdere versnippering.
  Zo heeft dit bericht toch nog wat positiefs.

  1. Ernst Quispel

   🙂

 8. Ernst Quispel

  Een verheugende uitkomst.

 9. Fortiori

  Zoals NRC vandaag stelt, de meeste Nederlanders verkiezen redelijkheid boven radicaliteit en handelen boven haarkloverijen. Daarmee is het wel samengevat.

 10. Guus Geluk

  Zware klappen voor de PVV Rotterdam en intussen pakt Forum ook weinig zetels mee.

  Gaat lekker.

 11. Meester Kong

  Je moet je als PVV’r toch doodschamen met dit raadslid.
  Wilders zijn eigen keuze, gaat niet goed met die man.

 12. Beukman

  Pijnlijk voor Geert: DENK vier maal zo groot als de PVV.

  In het verleden viel Wilders niet vaak te betrappen op overdreven grootspraak. Deze keer echter was zijn voorspelling dat hij Leefbaar R’dam zou verslaan. Kan hierin een aanwijzing worden gezien dat hij nu definitief het contact met de realiteit aan het verliezen is?

  1. Ernst Quispel

   Beukman, de opkomst van DENK is mede de verdienste van Geert Wilders. Zonder zijn discriminerende, stigmatiserende en diskwalificerende gebral in de richting van moslims was de aanhang van DENK nooit in die sterke mate gemobiliseerd.

   Toch nog een resultaatje om trots op te zijn.

   1. Beukman

    En aangezien DENK is voortgekomen uit de Partij van de Allochtonen, zou ik bijna zeggen: dit is de wraak van de PvdA.

  2. EU kok

   De uitslag geeft overduidelijk aan dat de problemen met moslims en de door de PVV voorgestelde oplossingen door slechts een heel klein gedeelte van de Rotterdamse kiezers gedeeld wordt.
   Waarbij gelijk de vraag opkomt: zijn de problemen werkelijk zo groot of heeft de PVV een mega vergrootglas?
   Ik houd het op dat laatste.

 13. Bloem

  De bevolking van Rotterdam heeft gekozen om een vuist te maken door voor Leefbaar Rotterdam te kiezen i.p.v. de slagkracht te verdelen over 2 partijen. Helaas is het zo dat Leefbaar Rotterdam de laatste jaren niet veel meer heeft laten zien van haar verkiezingsbeloften.
  We kunnen wel stellen dat de PVV over haar hoogtepunt heen is. Oorzaken zijn er meerdere. De belangrijkste zijn het uitsluiten van de PVV als onderhandelingspartner door het partij kartel. hierdoor is de burger bang dat een stem op PVV verloren is, dit effect wordt versterkt door de angst die de burger wordt aangepraat door het partij- en media kartel. Daarnaast wordt de dreiging door Islam terroristen niet meer als prangend ervaren omdat men er aan gewend is geraakt, dit gevoel wordt alleen maar versterkt omdat het media kartel die dreiging voortdurend bagatelliseert. De gemiddelde Nederlander is een laffe meeloper, die niet teveel uit de pas durft te lopen en slechts zelden in verzet zal komen. Het is net als na WO2, iedereen had in het verzet gezeten, toch is er nergens ter wereld zoveel gecollaboreerd met de bezetter als in Nederland. De angstige lafaards die tijdens de bezetting geen weerstand durfden te bieden, gingen toen massaal de straat op om weerloze meisjes, wiens enige misdaad verliefdheid was, te molesteren en vernederen. Zo kochten ze hun zieltjes en fatsoen weer terug.

  1. Ernst Quispel

   De PVV heeft een heldere kans gekregen om regeringsverantwoordelijkheid te dragen maar die laf verknold.
   Dat verhaal over uitsluiting door een partijkartel is bizarre onzin.

  2. Beukman

   Bloem bloemt:
   “door de angst die de burger wordt aangepraat door het partij- en media kartel. Daarnaast wordt de dreiging door Islam terroristen niet meer als prangend ervaren omdat men er aan gewend is geraakt, dit gevoel wordt alleen maar versterkt omdat het media kartel die dreiging voortdurend bagatelliseert.”

   Zou het niet net andersom zijn?
   Er wordt ons door onder andere de PVV angst aangepraat voor aanslagen door islam terroristen. De waarheid is dat wij hier de afgelopen jaren nul aanslagen door islam terroristen hebben gehad, in tegenstelling tot landen om ons heen. Die angst wordt ons dus ten onrechte aangepraat.

   Het lijkt erop dat er iets is dat wij in Nederland beter doen dan elders. Ik denk niet dat dat de PVV een onderdeel is van dat “iets”, in tegendeel zelfs.

   1. Michel69

    Terwijl beukman de islam aan het verdedigen is gaan zijn broeders weer los in Zuid Frankrijk tot nu toe 2 doden!

    1. Beukman

     @Michel
     Zoals ik al schreef: Het lijkt erop dat er iets is dat wij in Nederland beter doen dan elders. Als het aan de islam ligt, waarom lopen onze eigen moslims dan niet te moorden?

     1. Guus Geluk

      Ja, Beukman, dat is de hamvraag. Als de islam zo ontzettend veel te maken heeft met terrorisme: waarom is dan niet iedere moslim een terrorist? En hoe kan het dan dat grote delen moslims verwesteren?

      Kijk, je zou ook kunnen zeggen dat Anders Breivik handelde vanuit rechtse motieven, maar niet ieder rechtsmens is een terrorist.

   2. Ernst Quispel

    “Het lijkt erop dat er iets is dat wij in Nederland beter doen dan elders. Ik denk niet dat dat de PVV een onderdeel is van dat “iets”, in tegendeel zelfs.”

    Ik denk inderdaad dat we in dit land het beter doen met een meer gericht integratiebeleid maar het zou hier beduidend veiliger zijn als we geen PVV hadden. Wilders heeft ons land internationaal als een islamofobe natie op de kaart gezet. Dat is iets om je kapot voor te schamen maar het is ook een wonder dat dit nog geen islamistische terroristen heeft aangetrokken.

  3. Bloem

   opvallend dat de heren GG, Q en BM niet ingaan op de laatste vergelijking in de tekst. Het moge duidelijk zijn dat dit te pijnlijk voor ze is

   1. Freud

    Ja, je hebt gelijk Bloem. Tijdens de bezetting heeft de gemiddelde nederlander niet een heldhaftige rol gespeeld. Veel jodenverklikkers en SS ers in uniform. Politie en NS bereidt om joden naar de vernietigingskampen te vervoeren. Maar ga je er nu van uit dat de verraders en kampbeulen nu op groen links en D66 zouden stemmen? Denk ’t niet. Er waren voor de oorlog antisemitische en fascistische partijen waar de PVV een lief kleutertje bij is. Het verzet werd gedragen door idealisten: communisten en gereformeerden. Verder waren er veel meelopers. De adspirant kampbeulen en antisemieten stemmen nu PVV en FvD

    1. Ernst Quispel

     En de ongemakkelijke vraag is op welke partij de toenmalige NSB-ers nu geneigd zijn te stemmen.

    2. Holland

     “De adspirant kampbeulen en antisemieten stemmen nu PVV en FvD”
     —————————————————————————-
     Met deze ene zin diskwalificeert Freud zich als een totale nitwit en onbenul die uit zijn nek kwaakt en geen benul heeft van politieke posities en stellingnames.

     Lullie Freud: PVV- en FvD-stemmers staan juist bovengemiddeld achter Israel en de Joden. Wilders wordt dan ook altijd uitgemaakt voor een Joden-pleaser en er van beticht fondsen uit Israel te ontvangen.

     Het DNA voor de echte antisemieten vind je vooral in linkse kringen, bij de Palestijnen-lovers. Bij Ernst Quispel bijvoorbeeld, Guus Geluk, Beukman, maar ook bij een Anton Adriaan. Een grote pot antisemitisch nat.

     Attentie: Freud doet dus niet meer mee in de serieuze discussie wegens totaal onnozelheid, onvermogen en gebrek aan kennis. Bek houden voortaan!

     1. Beukman

      Holland meent:
      “Het DNA voor de echte antisemieten vind je vooral in linkse kringen, bij de Palestijnen-lovers. Bij Ernst Quispel bijvoorbeeld, Guus Geluk, Beukman, maar ook bij een Anton Adriaan. Een grote pot antisemitisch nat.”

      Aldus de op een na grootste antisemiet die er op DDS rondschrijft.

     2. Ernst Quispel

      Ik word hier ook om de haverklap voor antisemiet uitgekafferd.
      Voor mij is het inmiddels een betrouwbare indicator voor totale domheid.

 14. Duckday

  Het kan niet anders dat Denk er gewoon een zetel bij krijgt valt nog mee met het aantal Straks niet mopperen het is al bijna te laat

 15. Duckday

  Bloem Het is de WAARHEID en dat valt bij diversen niet goed

  1. Freud

   Bloem zegt: Maul halten! Wilders wordt voor “jodenpleaser” uitgemaakt en dan is hij het ook. Hij gaat met de leider van dat jodenhatende land op de foto omdat hij een speldje krijgt. In dat land werden ooit joden onschuldig gefusilleerd of kregen 7 jaar dwangarbeid in een showproces. Je kunt nu wel met dat 2e hands jargon van je aankomen Bloem maar ik heb wel eens op bij Feyenoord op de tribune gezeten als Ajax op bezoek kwam. Die supporters stemden niet op Groen links of de PVDA. Zij maakten op dit forum Lodewijk Asscher voor alles uit. O ja en dan dit nog: Als jood ben ik geen aanhanger van Netanyahu.

 16. Gerlos

  Geert kijk nu eindelijk eens in de spiegel en stel je de vraag wat doe ik allemaal verkeerd de laatste tijd, ik hoop dat er achter komt dat je partij veel opener moet worden met leden en niet alles zelf wil regelen dicteren enz. Dan gaat het echt niet meer lukken met de PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.