Alleen in Nederland: politieagenten kijken toe terwijl hooligans hun collega wurgen, 'dreigen' slechts met wapen

Geen categoriemrt 12 2018, 9:00
Het was zó ernstig dat de andere agenten een vuurwapen getrokken zouden hebben als ze geen stroomstootwapen hadden. Korpschef Erik Akerboom heeft de publiciteit opgezocht om duidelijk te maken dat hij en zijn collega's zich rot zijn geschrokken van een lafhartige aanval op een politieagente. Op Twitter stelt hij dat "agressie, alcohol en drugs" maar al te vaak "de oorzaak" zijn van dit soort misdrijven. "Hierop past alleen keiharde afstraffing," schrijft hij daarbij. Helaas bedoelt hij daarmee niet dat de daders op het moment zelf flink worden aangepakt
Zaterdagnacht gingen maar liefst zes jongeren uit Bunschoten-Spakenburg op de buist met de politie. Eén van de jonge gekken probeerde vervolgens een agente die al bloedend op de grond lag te wurgen. Let wel, ze lag op de grond omdat de 21-jarige hooligan haar in elkaar had geslagen.
Politiewoordvoerder Cornelie Hogeveen legt uit:

"Bloedend lag ze op de grond, terwijl die man haar probeerde te wurgen. De collega’s vreesden op dat moment voor haar leven. Ze beseften dat als ze het geweld niet zouden stoppen, ze hun collega zouden verliezen."

Maar nu komt het: het lukte haar collega's niet om de agente te bevrijden. De reden? De andere agenten probeerden dat zonder vuurwapens te doen. Pas toen ze een stroomstootwapen tevoorschijn toverden schrokken de reljongeren genoeg om de agente te kunnen ontzetten.
Let wel, het wapen is dus niet gebruikt... en vuurwapens werden niet eens getrokken. Sterker nog:

Volgens woordvoerder Hogeveen was de situatie zó ernstig dat de agenten hun pistool hadden getrokken, als er geen stroomstootwapen voorhanden was geweest.

Totale gekte. Elke aanwezige agent had niet alleen zijn wapen moeten trekken, maar ook moeten gebruiken. Als een idioot een agente aanvalt en har letterlijk probeert te doden mag de politie zich niet inhouden. Het is dan absolute noodzaak dat er zo hard mogelijk wordt ingegrepen. Dat betekent vuurwapens uit het holster en schieten maar.
Ja, schieten. Indien nodig om te doden. Als de hooligans in kwestie daar niet blij mee zijn is dat heel jammer, hadden ze maar van haar af moeten blijven.
Maar ja, helaas hebben we het hier over de Nederlandse politie. Die is zo aan banden gelegd door politiekcorrecte linkse mafketels dat agenten nu al aarzelen om een stroomstootwapen te gebruiken als een collega bijkans dood wordt geslagen. Triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten