Betrapt! VVD begint lobby om Rutte aan EU-topbaan te helpen, en Bolkestein start er alvast mee

Als het aan VVD-icoon Frits Bolkestein ligt, gaat Mark Rutte naar Europa. Dat zegt de oud-gediende vandaag tegen De Volkskrant.

FVD-aanvoerder Thierry Baudet roept het al maanden, maar zijn VVD-collega Mark Rutte blijft het maar ontkennen: nee hoor, de VVD-leider is prima tevreden met zijn huidige baan als premier van Nederland. Hij heeft de ambitie niet om het Torentje te verruilen voor de bureaucratische Ivoren Toren een slordige 177km verderop. Geen EU-baan voor Rutte dus!

Maar toch, maar toch… voelt het verhaal niet helemaal senang aan. Hooggeplaatste VVD’ers die de EU een warm hart toedragen zijn kennelijk toch niet helemaal overtuigd dat Rutte de deur definitief heeft dichtgegooid voor een Europese topbenoeming. Zoals bijvoorbeeld Frits Bolkestein, die vandaag via De Volkskrant uitlegt dat Rutte toch écht de geknipte man is om Donald Tusk op te volgen als Voorzitter van de Europese Raad. Bolkestein:

“Volgens Bolkestein is Rutte geknipt voor de rol van Tusk, die de EU-toppen van de regeringsleiders voorbereidt en voorzit. ‘Dan praat je over de grote lijnen en de vergezichten van de EU. De opvolger van Tusk wordt volgend jaar gekozen door de leden van de Europese Raad. Dat zijn de premiers van alle lidstaten. In die landen zouden onze Nederlandse ambassadeurs mijns inziens zo snel mogelijk moeten gaan lobbyen. Wie weet zijn ze daar al mee begonnen. (…) Ik hoop het van harte. Mark moet dan zelf zijn collega-premiers bewerken – dat kan hij als geen ander.'”

En we weten allemaal dat Mark Rutte graag knipmest voor grote VVD-namen uit het verleden. Ben Verwaayen, Jozias van Aartsen, Gerrit Zalm.. en natuurlijk Frits Bolkestein. Dus… laat het grote EU-draaien maar beginnen! Hoe lang duurt het nog voordat Mark Rutte geen vies gezicht meer trekt naar een makkelijke EU-baan met een uitstekend salaris? Hij heeft nog enkele maanden om zijn koers bij te zetten en richting Europa weg te vluchten uit zijn kabinet-Rutte III voordat de boel daar in elkaar dondert. Tik, tok, tik tok!

Thierry Baudet lacht ondertussen in zijn vuistje:

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ernst Quispel

  Tim citeert niet deze passage in het artikel: “Speculaties dat Rutte ambities zou hebben om het stokje over te nemen van Commissievoorzitter Juncker zijn volgens Bolkestein onjuist. ‘Wil hij niet. Heeft hij persoonlijk tegen mij gezegd. Omdat hij wars is van gedoe. Ik weet het uit eigen ervaring: de Europese Commissie bemoeit zich met 1.001 verschillende zaken die spelen tussen de 28 lidstaten. De ene keer moet de een gelijk krijgen, de andere keer de ander. (…) Dat is vervelend werk.’”

 2. Guus Geluk

  Rutte is ongetwijfeld de meest geschikte man voor een leidinggevende baan bij de EU, maar hij gaf nadrukkelijk aan zo’n functie niet te ambiëren.

  De titel dekt de lading niet. De VVD is immerd niet betrapt op een lobby.

  1. DirkSteen

   Rutte is in mijn beleving nog nooit een belofte nagekomen, dus waarom nu wel?
   Dus wij zien hem binnenkort in Brussel denk ik.

 3. Babaji538

  Als het regende, stuurde mijn moeder
  me dwars door al het water uit de hemel,
  met de boodschap, dat ik niet van suiker was.
  Er zijn zo van die nachten, waar je als mens
  naar mag uitkijken.
  Vannacht is de polsslag weer normaal geworden
  en de ademhaling weer in het gareel
  van het redelijke patroon gaan lopen.
  De afstand tussen dag en nacht is dan
  niet, zoals het eens erger is geweest.
  Het is niet zo, dat het altijd leuk mag zijn.
  Petra Cecilia Maria Hermans

  1. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, als het regende.

 4. Pit

  Echt niet, en zo wel dan heeft Rutte het anders bedoelt, bij de VVD noemen ze dat de alternatieve feiten.

 5. Bloem

  Rutte weet ook wel dat het VVD schip zinkende is en dit zijn laatste termijn als premier is. Het wordt een leuke functie bij Unilever of de EU, beiden hebben dankzij zijn inspanningen behoorlijk wat belastingcenten toegeschoven gekregen. Wanneer ze hem tot aan zijn pensioen een miljoen per jaar betalen is dat in verhouding nog een fooi

  1. Ernst Quispel

   Ik denk inderdaad dat Rutte dit als zijn laatste termijn als premier beschouwd. Ik hoop het echter niet, een staatsman van dit formaat hebben we zelden gehad.

  2. Frits Jansen

   Rutte woont op een vrijgezellenflatje en schijnt dag en nacht te werken. Dat geld krijgt hij nooit op.

 6. Fortiori

  Wat is er fout aan carrière maken? Iedere schrijver in een weekblaadje zal er toch ook wel van dromen om een bij grote gezaghebbende courant aan de slag te gaan.

 7. denk eens na

  rutte heeft beloofd dat hij de volledige kabinets periode uit zou zitten, en rutte kennende houdt hij zichaltijd aan zijn woord,

 8. DolleDries

  Probeer in Europa maar eens een grotere geschikte leugenaar te vinden voor zo baan.

  1. Siemien

   @DD maar dat is toch wat de EU wil, iemand die liegt en het zo weet te verdraaien dat hij het zelf gelooft, dat noemt men een pathologische leugenaar..dat is Rutte ten voeten uit..

 9. Siemien

  Natuurlijk zijn ze aan het lobbyen en zeggen ze met een steeds langer wordende neus dat het niet zo is..

 10. Stanly2000

  Goh, wat gaan ze weer tekeer de huistrollen. Over de corrupte benoeming van de heer Selmayr in het zo door hun verheerlijkt presidium van de EUSSR geen woord. Ook over het leugentje van Frans T.: ‘De procedure is keurig gevolgd!’ geen woord.

 11. Farn

  Niet vergeten dat Unilever natuurlijk ook nog een optie is.

 12. falschirmjager

  De miljarden ,onze centen zijn naar Griekenland verdwenen en weg. Rutte in Brussel gaat daar miljoenen voor zichzelf naar binnen harken.En jokken blijft hij lekker mee doorgaan.Slaapzacht NL

 13. Frits Jansen

  Het wordt tijd dat de hoogbejaarde Bolkestein met pensioen gaat. Deze oer-populist begrijpt niet dat het fatsoen gebiedt dat je je opvolgers niet met controversiële uitspraken voor de voeten moet lopen. Maar ik vrees dat Bolkestein een opvolger voor Rutte in gedachte heeft die hij wil pushen.

  Bolkestein, dat is die nare nep-intellectueel die de VVD verbouwde van een gezellige partij van blazers (denk aan Wiegel en Nijpels) tot een grimmige populistische partij met extreem-rechtse trekjes. De Bolkestein-doctrine is dat alles mag, ja moet gezegd worden wat stemmen trekt. Oprechtheid is passé.

  het verhaal gaat dat Bolkestein Shell (waar hij werkte) uit is getrapt omdat zijn opportunisme zelfs die olieboer te gortig werd. Bij een beoordelingsgesprek schijn Bolkesteins baas hem met een valse glimlach op zijn gezicht te hebben gesuggereerd om het eens in de politiek te proberen. De ijdele Bolkestein vatte deze verkapte belediging op als compliment – enfin we kennen de gevolgen. En Shell was van een lastpak af.

 14. Frits Jansen

  De hoogbejaarde Bolkestein kan het stoken niet laten. Ooit werkte hij vakkundig de immens populaire Wiegel eruit, om de VVD om te vormen van een gezellige partij van overjarige studenten in een grimmige anti-islam partij, voorbeeld voor alle latere populisten.
  Nu doet hij hetzelfde met Rutte. Dat is ongeveer de laatste liberaal in de VVD, en die dreigt de partij weer een vrolijk gezicht te geven dat aan de tijden van Wiegel doet denken, alle kritiek ten spijt. Dus Rutte moet worden weggepromoveerd! Maar Bolkestein moet hard werken want kroonprins Klaas Dijkhoff is ook al zo’n ouderwets gezellige man, die opnieuw de VVD van haar grimmige gezicht dreigt te beroven.

  Bolkestein kan zich beter bij Thierry Baudet aansluiten, die andere arrogante nep-intellectueel, en de VVD met rust laten, en in elk geval net meer proberen over zijn eigen graf heen te regeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.