Cultural appropriation met Jesse “Trudeau” Klaver: doet in België net alsof hij Vlaams spreekt

Allez, Jesse Klaver had wel goesting in een interview met een Belgische krantke. En, amai, dat leidde tot de volgende resultaten.

Het is niet voor het eerst dat GroenLinks-leider Jesse Klaver wordt vergeleken met premier Justin Trudeau van Canada. De twee hebben niet alleen uiterlijke trekken die veel overeenkomsten vertonen, maar dat niet alleen: het zijn allebei ook gigantische politiek-correcte multicultiknuffelaars tot op het absurde af. Onlangs zei Trudeau nog bij een townhall-bijeenkomst dat je het wordt “mankind” niet mocht gebruiken. Nee, je moet “peoplekind” zeggen – veel inclusiever. En tijdens een officieel bezoek aan India trok Trudeau de verkleedkist open en kleedde zich er consequent alsof hij een flamboyante Bollywood-ster was.

Jesse Klaver lijkt dat voorbeeld nu te volgen, in een interview met de Vlaamse krant De Standaard. Ineens laat Klaver een kant zien die we nog nooit eerder bij hem hebben waargenomen: hij bedient zich ineens van allerlei Vlaamse uitdrukkingen die in het noordelijke Nederlands geen enkele plaats hebben. Zo vertelt hij dat links weer “fier moet op zijn op zijn idealen.”

Maar dat is alleen nog de binnenkomer: ook meldt de Nederlandse partijleider dat diverse lui “aan hetzelfde zeel trekken” en lijken sommigen “komaf te maken” met het één en ander.

Klaver: doe maar gewoon even normaal. Je bent geen Vlaming, dus doe ook niet stoer door je taalgebruik ineens te doorspekken met allerlei Vlaamse zegswijzen. Tenzij je natuurlijk het lachtertje van de lage landen wil worden en bekendstaan als de Nederlandse variant op Justin Trudeau. Dan natuurlijk wel. Wablief?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Bloem

  Uiteindelijk weet hij met zijn gedrag de linkse studentes uit de lage landen gewoon om zn vingertjes te winden.

 2. buitenbeentje

  Amai, dat is wel ambetant.

 3. Ni28

  Klaver de clown.

  1. Ni28

   Clown ke

 4. Ni28

  De meeste mensen die Klaver aantrekt moeten nog zelf bewijzen dat zij waard zijn.

 5. sjun

  C’est carrément degoutant.

 6. P.Sisterons

  Politici weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen omdat ze er een enorm zooitje van gemaakt hebben. Gegarandeerd dat er “groenlinkse” klimaatreligieuzen zijn die stiekem PVV of FvD stemmen. De nieuwe kleren van de keizer. Ga toch lekker met zijn allen op dak zitten.

 7. Frits Jansen

  Ik heb Baudet nog niet horen klagen over de Belgisering van onze cultuur.
  Ach nee, natuurlijk niet, hij komt zelf uit een familie van Belgische migranten.

  1. Stanly2000

   Wat een onzin weer!

  2. Seneca

   @Fritz
   waar slaat dat nu op? dit topic gaat over Klaver en niet over Baudet. of moet u naar Specsavers om een leesbrilletje aan te schaffen?

 8. Rosasolis

  Oh wat is dit politieke flauwekul vermoeiend. Alleen voor de sensatie bladen, zoals Story en Prive. Beste Vlamingen: gij hebben niets aan de zielige Jesse. Jullie hebben niets van dit schattige wezen te waarderen. Wij waarderen jullie Vlamingen, en nog steeds hopen dat jullie ooit willen terug komen, om voor altijd de Nederlandse-Vlaamse volk opnieuw te vereinigen. Ik luister vaak naar naar jullie radio zender Klara, die ik heel veel verbonden
  vindt met onze Ned. klassieke muziek omroep zenders. Ja, wij weten dat er heel veel moet gebeuren om het groene leven op onze planeet aarde te beschermen en te behouden. Maar behalve het groene probleem zijn er vele ernstige problemen met veiligheid in onze samenleving…Moeten wij onrustig worden als wij naar onze gewone
  supermarkt gaan om een paar boodschappen te doen?

 9. lanex

  Klaver is toch echt te dom om door te hebben dat Trudeau een minkukel is in Canada. Op het moment dat hij gekozen is waren alle studentjes vrij om naar het stemhokje te gaan, dat verklaart waarom deze onbenul president is.
  Klaver is ook niet meer dan een façade, een links vernisje die het vreselijk stoer vindt in hemdsmouwen inhoudsloos te orakelen zoals zijn grote voorbeeld de loser Trudeau.

 10. Gerlos

  Hij dat daar beter kunnen blijven, was voor heel veel Nederlanders beter geweest.

 11. Pescador

  Domme secte leider

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.