D66 (met homofoob raadslid in Amsterdam) is wel laatste partij die FVD nu moet aanvallen om homofobie Yernaz

pechtoldwnl
Foto: Alexander Pechtold te gast bij de publieke omroep. Bron: Screenshot WNL

Nu blijkt dat FVD-kandidaat-raadslid Yernaz Ramautarsing zich op WhatsApp kritisch heeft uitgelaten over homoseksualiteit, buitelen de D66’ers over elkaar heen om Yernaz voor rotte vis uit te maken. Het is niet dat de kritiek onterecht is. Wel dat het buitengewoon hol klinkt van een partij die zélf een homofoob kandidaat-raadslid. En dan niet in een gehucht op de Veluwe, maar ook gewoon in Amsterdam.

Het is u vermoedelijk bekend: Yernaz is opnieuw in opspraak gekomen omdat hij in WhatsApp-groepen extremistische bagger heeft uitgebraakt, onder anderen over homo’s. Het mag natuurlijk weinig verbazing wekken dat één bepaalde partij daar meteen breed bovenop springt om er electoraal gewin uit te slaan: D66. Zowel de landelijke leider Alexander Pechtold als de Amsterdamse lijsttrekker Reinier van Dantzig hebben zich er in tweets natuurlijk breeduit mee bemoeid. Volgens Van Dantzig is het “vreselijk“:

Pechtold gaat op Facebook verder: hij zet in op nul raadszetels voor Forum voor Democratie:

Kijk, het is niet dat het D66-duo ongelijk heeft als ze het hebben over de kwalijke onzin over ras, IQ, homofobie en vermeende blanke superioriteit die bij bepaalde FVD’ers nooit ver weg is. Maar wel is D66 absoluut niet de juiste partij om hier nu uitgebreid over te gaan lopen janken, want zelf rijdt de partij ook een scheve schaats. Men houdt namelijk Yassmine El Ksaihi aan in Amsterdam als kandidaat-raadslid, die in 2010 als moskeebestuurder open en bloot heeft verkondigd dat homoseksualiteit “een zonde is”. Zoals we in februari al schreven:

“Nadat ontdekt werd dat Yassmine El Ksaihi in 2010 gezegd had dat homoseksualiteit “een zonde is”, stonden de zogenaamde inclusieve sociaal-liberalen ineens voor joker. Nu doet de partij een poging dat recht te breien, door een soort van excuses te plaatsen op de website van D66 Amsterdam.

Het zijn uitspraken die je nog niet eens verwacht van een SGP-Kamerlid: “Homoseksualiteit een zonde is in de islam. Dat is voor ons geeen discussiepunt.” Maar nee: de afzender was D66-tante Yassmine El Ksaihi die dit zinnetje gewoon on the record uitsprak tegen het NRC Handelsblad in een in 2010 gehouden interview. Dat is natuurlijk niet zo handig als je D66 bent, en constant allerlei partijen de mantel uitveegt vanwege vermeende uitingen van racisme, seksisme en homofobie. Dan moet je zelf natuurlijk ook een brandschoon blazoen hebben.

Dus ja, dan publiceer je maar een stukje op de website van D66 Amsterdam waarin je zegt dat je “baalt” van het citaat. En dat het slechts een poging was om een “conservatieve” moslimachterban mee te nemen in het oprichten van een zogenaamde “inclusieve moskee”.”

Dus Alexander: kom gaarne maar terug met die kritiek op Yernaz als je ook je éigen partij gezuiverd hebt van homofobie. Tot die tijd heb je echt geen enkel recht van spreken in deze discussie.

Begrepen? Oké, mooi. Doei!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

53 reacties

 1.   

  Moet die Penthouse niet geschorst worden met twee aangiften tegen hem één voor racisme en één voor belasting onderduiking. Daarbij nog een duistere omkoping

  1.   

   Volgens links niet DD

 2.   

  Een kans voor Pechtold om zichzelf te portretteren: en geef ‘m ‘es ongelijk.

  1.   

   Profileren.

  2.   

   Zoals gebruikelijk weer een uiterst domme reactie van Guus. Hij zegt namelijk: “geef Pechtold eens ongelijk”. En laat het onderhavige artikel van dds nu juist niets anders aantonen dan het ongelijk van Pechtold.

  1.   

   Zoveel mogelijk verspreiden a.u.b.!

 3.   

  Homofobie bestaat niet. De term homofobie is net zo onlogisch als islamofobie. Een fobie is een angststoornis. Een psychische aandoening. Wat je beweerd als je zegt dat iemand homofoob zou zijn, dat dan hij bang is voor homo’s of homoseksualiteit. Dat je eigenlijk een beetje gestoord bent.

  Ik wordt inmiddels moe van dat gedram dat homoseksualiteit maar gewoon geaccepteerd moet worden. Ik vind homoseksualiteit niet alleen ontzettend smerig maar ook onnatuurlijk. Dat mensen homoseksueel zijn moeten ze zelf weten. Maar daarentegen moet ook iedereen het zelf weten om die seksuele voorkeur af te keuren.

  Dat maakt je niet homofoob in ieder geval.

  1.   

   Als de wereld alleen uit homo’s bestond was deze wereld snel uitgestorven toch ???
   Dus wat nou slim, hoog IQ en weet ik al niet meer

  2.   

   @Robert en duidelijker als dit kan niet..

  3.   

   RobertMarsman,
   Ik vind homoseksualiteit niet alleen ontzettend smerig maar ook onnatuurlijk. Ik kan me indenken dat je het als hetro smerig vindt .Omdat daar je gevoelens niet liggen .Net zoals een homo het andersom smerig vindt .
   Dan het woord onnatuurlijk suggereert dat het in de natuur niet voorkomt . Nou ook in de natuur komt het voor .
   Mijn idee over homoseksualiteit laat lekker doen zolang ze er mij niet mee lastig vallen . En denk maar zo er is al een overbevolking op deze aardkloot dus zo erg is het niet . En dat er nog steeds over gedebatteerd moet worden .kun je vaak zat in de media lezen als er weer ea homo’s in mekaar geramd zijn . Vaak door allochtone gasten .

 4.   

  Wij van w.c. eend…Inderdaad hypocriet om hun eigen handen wel schoon te wassen maar die van hun tegenstanders niet.

 5.   

  Ik vind de uitspraak van Yernaz absoluut niet homofoob. Hij neemt het bestaan van homoseksuelen aan, signaleert alleen dat homo´s zich niet voortplanten, hetgeen een open deur is, en dat zij dus niet meedoen aan de genenpoel. Dat homofoob noemen is yernazofoob.

  1.   

   Helemaal gelijk, maar als je maar lang en hard genoeg schreeuwt gaan er veel mensen een leugen als waarheid aannemen.

 6.   

  D66 is een hypocriete firma met Pechtold als de directeur. Gemakkelijk om andere de maat te nemen. Kijk eens in een spiegel Pechtold en zie wat een achterbaks en misselijk makend figuur jij bent.

 7.   

  Pechtold is een hypocriete blaaskaak en zijn partij een gevaar voor het land.

 8.   

  Die kwestie met Yassmine El Ksaihi is hier al eerder aan de orde geweest en werd vastgesteld dat die dame die uitspraak betreurt en terugnam.

  Het probleem met Ramautarsing en Boudoir is dat ze de gewraakte uitspraken niet terugnemen. Dat scheelt een slok op de borrel.

  1.   

   @ernst duidelijk wordt en is wel dat zowel jij als, Guus, links,Kong, beukstra e.c zéér, zéér, zéér warme pleitbezorgers zijn van de islam, jullie zullen het verdedigen met alles wat in jullie zit, sterker nog, aanmoedigen, verheerlijken nog veel sterker, jullie aanbidden het en vinden het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

   1.   

    Rechtsaf, kun je een citaat van me geven waaruit liefde of zelfs maar waardering voor de islam blijkt?

    Zolang dat niet lukt houd ik je voor een onnozele leugenaar.

    1.   

     @ernst 1 citaat waaruit blijkt dat je dit ontkracht graag..tot die tijd blijf ik je een zéér, zéér, zéér warme pleitbezorgers zijn van de islam vinden nog veel sterker, je aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

     1.   

      zijn= vinden

     2.   

      Rechtsaf kan dit citaat uiteraard niet leveren

      Zijn status als onnozele leugenaar staat nu vast.

     3.   

      ernst kan dit citaat niet leveren waaruit dit blijkt en trolt er verder lustig op los saampjes met Guus, Wimsülsün, Kong, beukstra, code, links henk en nog een paar van dat soort.

      Ernst is een ontkenner..

     4.   

      Rechtsaf beschuldigt mij van islamofilie om vervolgens van mij te eisen te bewijzen dat dit niet waar is.

      Met dit soort onnozelheid hebben we hier te maken. Ik stel voor de sukkel te negeren.

     5.   

      @ernst ik heb gelijk en jij ontkent het, waaruit blijkt dat mijn gelijk je zéér, zéér, zéér warme pleitbezorgers maakt van de islam, je zal het blijven verdedigen en niet ontkrachten met alles wat in je zit, sterker nog, je aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.

     6.   

      Rechtsaf uit de reacties van kwippelmans kan je opmaken dat hij zich verenigd met de islam ,en een mentaliteit bezit van weg met Nederlanders ,jij hebt volkomen gelijk met jouw stelling betreffende hem.++++++++

     7.   

      Goh @Ernst-Wim, ben je daar nou alweer?
      Je leven is wel beperkt he als je 7 dagen per week van 09:00 tot 23:00 uur op DDS zit te trollen.

      De Wondere wereld van Wim! zullen we maar zeggen.

      Ik ga zo schaatsen. Ga je mee?

      #wimswonderewereld

     8.   

      @Rechtsaf: Wim is inderdaad een islampleibezorger. Hij laat geen enkele gelegenheid onbenut om discussies over islam kapot te nuanceren of te bagatelliseren.

      #doodzwijgen

     9.   

      @Pit
      Daarbovenop heeft Wim vaker gezegd dat hij het Christendom een onbarmhartig geloof vindt.

      #wimswonderewereld

   2.   

    Mij wel duidelijk wie er hier aan de verkeerde kant staan. En daar moeten ze wat mij betreft rekenschap over af gaan leggen, net zoals destijds NSB’ers rekenschap af moesten leggen voor aan de kant van de buitenlandse vijand te hebben gestaan.

    1.   

     Vindt Kodi dat degenen die ‘aan de verkeerde kant staat’ ook de kelen moet worden afgesneden?

  2.   

  3.   

   Kan niet. Mag niet van de islam!

 9.   

  Pechtold zou er goed aan doen om zijn mond te houden over andere politieke partijen. De zijne is momenteel een en al drama.

 10.   

  @RobertMarsman,

  Voor homofilie kies je niet, je wordt zo geboren! Net zoals kinderen met het syndroom van Down! Het heeft te maken met de opbouw van de cellen en genen etc. van een lichaam, een arts kan je daar meer over vertellen!

  Wat wél is vastgesteld is dat mensen, die van zichzelf weten dat ze homofiel zijn en verkerend in een bekrompen geloofssfeer of verachtelijke cultuur of dito ouderlijke invloed zich uitlaten in de trant zoals jij dat hier hebt gedaan ….en later, weg uit de beïnvloeding helemaal los gaan!

  1.   

   @ruud wat een onzin zeg, hoe kun jij down vergelijken met homoseksualiteit, wat een belediging voor de mensen met down, homoseksualiteit is een keuze, down niet hoor, probleem is dat het wordt gerechtvaardigd door er stempels op te plakken van bv genen en cellen zodat het toch geaccepteerd “moet” worden want “ze” kunnen er niets aan doen.

   Het is tegennatuurlijk en wanneer men dit zegt, is men bekrompen leeft men in een verachtelijke cultuur en moet men vooral haar mond houden.
   Nou de progressieve coc cultuur is pas verachtelijk die gaan namelijk bepalen wat ik wel en wat ik niet mag vinden.
   Ik als hetero wordt lastig gevallen met dit soort achterlijke gedachtegoed..

   1.   

    Rechtsaf
    Ruud heeft gelijk met zijn stelling dat je als homo geboren wordt .Het is geen keuze .Net als jij als hetro geboren wordt .En ook in de natuur komt het voor . Net zoals je van een echte hetro geen homo kan maken kan je het ook niet andersom .

    En of het tegen natuurlijk is kan men ook over redetwisten .Ja als je zegt ze kunnen zich niet voortplanten .Nee als je ziet dat de mens niet de enige is die homoseksueel gedrag vertoont . Maar hier kan je hele discussies over voeren en dat doen de wetenschappers al decennia lang .

    Ook vraag ik me af moet je er iets van vinden ? Ik ben er zo een die denkt zolang ze er mij persoonlijk niet mee lastig vallen vind ik het allemaal prima . Heb liever dat een mens zijn leven kan leven zoals hij dat wil als dat hij/zij verstoppertje moet spelen om zijn gevoelens te verbergen omdat de maatschappij dit van hem/haar verlangd . Als mijn kind thuis zou komen met pa ik ben homo dan zou ik hem gewoon met open armen ontvangen en nooit de deur wijzen om zijn gevoelens .Zou hooguit zeggen jonge kijk uit wat je doet dat je geen enge ziektes krijgt .

 11.   

  D’66 is de partij voor de Armeense Genocide ontkenners, de homofoben, de terugkerende jihadisten, de mandarijnen, de antidemocraten, de technocraten, de middeleeuwen-aanbidders, de kromzwaarden-goedpraters, de reactionaire autocraten, en de vederlichte wegkijkers.

  D’66-leden hoeven slechts aan vijf criteria te voldoen

  1) Hypocriet zijn tot in de aller miezerigste haarvaten
  2) Ondraaglijke zelfvoldaanheid etaleren
  3) De integriteit bezitten van een lege eierschaal.
  4) Neerkijken op een ieder die maar een millimeter van de neerwaartse route van de policor marscolonne durft af te wijken (bij geen enkele partij heerst er zo’n rigide kadaver discipline als bij de Sekte van de Penthouse Profeet)
  5) Het gezonde boerenkoolverstand in de schedel hebben rondklotsen dat -wanneer via een vrijwillige lobotomie (of via de dove oren) uitgegoten- nog geen ondiep koffieschoteltje kan vullen.

  D’66 is de partij van de Nieuwe Apartheid, de religieuze segregatie, import tribale twisten en het kallt stellen van dissidenten die naar de naakte keizers wijzen.

  De partij van de Middeleeuwen die Europa terug wil slepen naar de periode van voor de Verlichting.
  Zet zo democratisch en humanistisch als Erdogan.

 12.   

  Wie neemt Penthouse Pechtold nog serieus?
  De man die om nog niet bekende redenen een appartementje kreeg van een diplomaat, vrienden geworden toen hij Chauffeur voor deze ongetrouwde topdiplomaat speelde?
  Maar dat was prive….. ja dat kan je wel zeggen ja. Wie weet wat voor “prive” dingen er nodig zijn geweest om zo bevriend te raken.

  En nou zit hij in zijn peespenthouse het vuur te openen op Baudet over homo’s en vrouwen. Net nog even met een zweepje in zijn hand achter zijn ruim 20 jaar jongere vriendin uit de Overijsselse Bible Belt om de tafel aangerend.
  En dan vervolgens zo’n hijgerige twee uitsturen.
  Dit is overigens satire!

  #peespenthouse

 13.   

  In de volks mond in Den HAAG noemen ze het Het Novib penthouse maar vraag me niet waarom.

 14.   

  Ondertussen verliest haatzaaiers partij D’66 volgens de laatste peiling in Amsterdam 5 van de 14 zetels.
  Gerechtigheid! Amsterdam verdient beter dan een college met D’66 gluiperds.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/03/nieuwe-peiling-amsterdam-fvd-stijgt-door-naar-4-zetels-terwijl-d66-en-groenlinks-instorten/

 15.   

  Wordt het niet eens hoog tijd dat de heer E.Quispel zijn biezen pakt en oplazerd van dit forum …..

 16.   

  RobertMarsman heeft gelijk !
  Ik deel zijn mening :
  Ik wordt inmiddels moe van dat gedram dat homoseksualiteit maar gewoon geaccepteerd moet worden. Ik vind homoseksualiteit niet alleen ontzettend smerig maar ook onnatuurlijk. Dat mensen homoseksueel zijn moeten ze zelf weten. Maar daarentegen moet ook iedereen het zelf weten om die seksuele voorkeur af te keuren.
  Als hetero vind ik homoseks vies en moet ik hier niets van hebben.
  Wel respecteer ik hen als mens en mogen ze in leven blijven in tegenstelling tot de mening van de heer Mohammed in het boekwerkje koran genaamd.

  1.   

   @Peter: Mooi verwoordt.

 17.   

  Nogmaals, homofiel wordt je niet, maar je wordt zo geboren! Verder ga ik niet in op domme onzin hier geuit!

  1.   

   @ruud moordenaar ben je niet zo wordt je geboren..

  2.   

   Er zijn blijkbaar nog heel veel mensen die alleen maar de bijbel lezen Ruud.

   1.   

    @vit gelukkig maar hè

   2.   

    Mocht er iemand behoefte voelen wat anders te lezen?

    https://www.expreszo.nl/de-hersenen-van-een-homo/

 18.   

  Yassmine El Ksaihi van D’66 zei ooit :
  ‘Homoseksualiteit kan mij geen bal schelen, maar het is een zonde’
  en gelijk heeft ze !! ( volgens HAAR en niet mijn geloof )
  homoseks wordt verboden op grond van verzen uit het koranboekje.
  soera 7: 80-81 en 27: 54-55.
  En zoals altijd werkt de sharia het verbod uit. : De doodstraf !!
  De gemene smiecht Pechtold laat deze dame met rust omdat ze ( voor de vorm ) afstand genomen heeft van dit standpunt.
  Maar kijk eens op haar site : https://amsterdam.d66.nl/mensen/yassmine-el-ksaihi/
  Je ziet haar hier vrolijk gesluierd kijken.
  Denken jullie WERKELIJK dat zij nu anders over homo’s denkt ???
  Ik dacht het niet.

  1.   

   Bij een moslim moet je sowieso niet met wetenschap aankomen, dat neef nicht huwelijken inteelt veroorzaakt gaat er bij hen net zo min in, Mo deed het immers ook.

 19.   

  Op de PVV kunnen stemmen voor gemeenteraden en dan zetels te behalen, geeft de mogelijkheid aan de PVV zich te verbreden. Het is voor de PVV, die voortdurend bedreigd wordt, zaak in gemeenten waar ze zetels krijgt zich kwalitatief goed te presenteren zodat haar waarde, karakter en betrouwbaarheid beter uit komt. Daarmee is de opzet van de PVV een volstrekt logische. Er is heel wat voor nodig voor de PVV om kandidaten te verwerven, die in de omstandigheid verkeren dat ze niet al te gemakkelijk maatschappelijk worden uitgeschakeld. Hopelijk wordt deze factor in komende jaren zwakker zodat de PVV zich normaal kan ontwikkelen wat in een wat heet democratie toch voluit mogelijk zou moeten zijn. De toestand nu is bedroevend.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!