D66'er beklaagt zich: 'Het is lastig voor ons om over heel veel dingen een mening te vormen...' Want: ze hebben geen enkele ideologie

Geen categoriemrt 13 2018, 10:00
De ideologie van D66 is: hoe kunnen we zoveel mogelijk zeteltjes winnen.
FNV-organizer Stijn Jansen schrijft op Twitter dat hij weleens grapjes maakt "dat D66 geen ideeën of ideologie heeft. GeenIdee66 of iets dergelijks." Hartstikke leuk en grappig, natuurlijk... tot blijkt dat de Utrechtse afdeling van de partij het daar eigenlijk helemaal mee eens is.
Zie dit interview met de Utrechtse gemeenteraadskandidaat Lars Roodenburg. De nepdemocraat vertelt:
d66 1
d66 2
d66 3
d66 4
"Als politieke partij moet je over heel veel dingen een mening vormen. En dat is niet altijd makkelijk. Zeker voor D66 niet. Omdat we niet een heel sterke ideologie hebben is dat wel lastig," aldus de man die het kan weten. Daarbij kijkt meneer heel moeilijk, want ook dat is een teken dat je een échte D66'er bent: je doet net alsof je héél diep nadenkt over bijzonder complexe onderwerpen om vervolgens niet met oplossingen maar met clichés te komen.
Het D66 van Alexander Pechtold en Kajsa Ollongren gelooft maar in twee dingen: de eigen macht en het Grote Europese Project. Wat het eerste betreft zeggen ze dus alles dat nodig is om zetels binnen te slepen (of ze er nou in geloven of niet), en die zetels gebruiken ze vervolgens eerst en vooral om a) critici de mond te snoeren (dat deel over de eigen macht weer) en b) de nationale soevereiniteit af te schaffen (zie 'het Grote Europese Project').
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten