DDR66-voorlichter van Pechtold stelt persbreidel in: ‘U mag hem niets vragen over penthouses of zijn vriendin!’

De partij die tegen fake news is, is nu ook tegen nieuws dat niet bijzonder positief is voor D66. Gisteren werd bij een ontmoeting met scholieren door de D66-staf te kennen gegeven dat de kinderen geen vragen mochten stellen over Alexander Pechtold en zijn beslommeringen met penthouses en mogelijke relaties. Dat was verboden!

D66 begint met de week een engere partij te worden. Niet alleen vanwege bizarre insinuaties over verzonnen stalkpartijen van de kinderen van Pechtold, het afschaffen van het raadgevende referendum of het feit dat koning Alexander gewoon wegkomt met z’n gesjoemelde appartement in Scheveningen. Nee, namens de partij worden er nu ook hele onderwerpen taboe verklaard om in het bijzijn van D66 over te praten. En dan niet alleen voor de beroepsmatige journalistenklasse, maar zelfs ook voor scholieren.

Pechtold was namelijk gisteren te gast op het Mondial College in Nijmegen. En alvorens de jeugd hem het hemd van het lijf mocht vragen, drukte de school hen op het hart dat de vragen niet mochten gaan over twee onderwerpen: het penthouse in Scheveningen, of de mogelijke vriendin van de momenteel in scheiding liggende D66-voorman. Dat verzoek was gedaan door de sociaal-liberale persvoorlichters, en daarna zonder protest of ophef geaccepteerd door de slaafse schoolleiding:

“D66-voorman Alexander Pechtold deed donderdag het Mondialcollege in Nijmegen aan voor zijn eigen variant van het tv-programma College Tour. Alleen, tot teleurstelling van veel leerlingen, mochten niet alle vragen gesteld worden. Niet over de penthouse-kwestie en niet over zijn vriendin.

Dat was op verzoek van de D66-persvoorlichting meldde de school in eerste instantie.”

Na de ontstane ophef ontkennen zowel de school als D66 in alle toonaarden, maar gelooft u het? Ik in ieder geval niet.

Want het is echt onvergeeflijk. Scholen zijn bedoeld om ons kroost op te leiden tot mondige en kritische burgers, maar uitgerekend een middelbaar onderwijsinstituut gaat vervolgens zonder morren akkoord met een spreekverbod over onderwerpen waarover nu juist wat kritisch te melden is in combinatie met D66. En dat D66, als zelfverklaarde en zogenaamde onderwijspartij, überhaupt die hele persbreidel verzonnen heeft is natuurlijk al helemáál te gek voor woorden.

Laten we dus hopen dat Pechtolds partijtje flinke verliezen zal moeten incasseren over anderhalve week, want dit is niet hoe we het doen in het vrije Nederland met onze vrije pers. Partijen die toornen aan die pijler van de rechtstaat, moeten op electorale klop kunnen rekenen. De Anti-Democraten 66 zijn daarvan niet uitgezonderd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Ben Zine

  Pechtold wordt met de dag enger, zijn paranoia neemt zienderogen toe. Deze man staat schijnbaar op het punt om geestelijk in te storten.

  1. Kodi

   21 maart brokkelt in ieder geval zijn partijtje wat af. En laat dit het begin van de totale melt down van Pechtrol en zijn partijtje mogen zijn.

 2. swetsnek

  met pek en veren het land uit trappen

 3. HW

  Daar gaat de persvrijheid.

  Als hij niet geconfronteerd wil worden, moet hij maar afzeggen, maar restricties opleggen bij te stellen vragen behoort taboe te zijn.
  De boter druipt van zijn hoofd.

 4. Kodi

  Het staat mij nog bij dat die Pechtrol in persoonlijke aanvallen naar collega politici (welke dus niets met inhoudelijk politiek debat te maken hadden) er zelfs niet voor terugdeinsde hun partners erbij te betrekken. Was dat toen niet privé?

  En die houding van de schoolleiding hier klakkeloos en kritiekloos voor te zwichten verbaast mij dan weer niets. In hun logica is een weerbaar en mondig burger een papegaai van Pechtrol.

 5. Pit

  Je mag Penthouse niets vragen over zijn penthouse?

  #kansloos

 6. poldi

  Deze man wordt steeds weerzinwekkender’
  “Ik, Alexander Pechtold, heb de wijsheid, de waarheid en de moraliteit in pacht. Ik ben onfeilbaar. Ik bepaal in mijn eentje, zonder tegenspraak te dulden of de dialoog te zoeken, wat goed is en wat fout, wat recht is en wat krom, wat deugt en wat niet deugt. Ik heb het recht te bepalen wie in dit land zijn mond open mag doen en wie moet zwijgen.”

  1. Ben Zine

   🙂

   Pechtold is inderdaad een griezel, een héél erg fout mannetje. Gelukkig krijgen steeds meer mensen dit in de gaten. Als Hans van Mierlo zou weten hoezeer Pechtold zijn partij, in de jaren ’60 opgericht om mensen meer inspraak te geven dmv het referendum, besmeurt en beschadigt… Hij zou zich werkelijk omdraaien in zijn graf.

 7. poldi

  Elsevier zeer lezenswaardig
  ——————————-

  Hoe Pechtolds populisme D66 laat bloeien

  Er zijn in Nederland 333 gemeenten waar 21 maart verkiezingen worden gehouden. Maar alle debatten van afgelopen weken gingen over één partij, Forum voor Democratie (FvD). Dankzij D66 van Alexander Pechtold. FvD doet slechts in één gemeente mee: Amsterdam.

  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2018/03/pechtolds-populisme-goed-voor-d66-594356/

 8. Ni28

  Censuur voor alle leeftijden. Deze moraalridder loopt weg voor pijnlijke vragen. Bang voor ontmaskeren van zijn echte persoon. Walgelijke engerd.

 9. Duckday

  Zou het niet beter zijn dat deze man opgenomen zou worden Hij is al ver weg
  DDR 66 is een gevaar voor Nederland en deze partij moet zeer snel verdwijnen zij zien waan voorstellingen Waarom niks over Penthouse dit zaakje stinkt anders doe je er gewoon over en niks achterbaks Snap nog steeds niet dat een CU en CDA gewoon blijven in deze coalitie of hebben zei het geloof afgezworen voor het pluche Ook dit stinkt

 10. cor wit

  Die Pechtold is net zo verrot als zijn leer meester Rutte
  Valsheid in geschrifte met zijn penthouse .liegen en bedriegen.
  Allemaal kenmerken van Rutte
  Pechtold is net zo een vies kereltje die ook de hoogste straf moet krijgen wegens valsheid in geschrifte.
  Zijn vrouw bedriegen erg laag bij de grond.
  Maar wat u anders verwacht waar je mee om gaat wordt je mee besmet VVD

 11. Florissa

  Vraag hem dan hoe hij de kluit heeft belazerd in Leiden,met het geval “vervuilde bouwgrond”of over zijn heimelijke reis naar de Oekraïne . Deze boef zit er duidelijk voor eigen gewin en babbelt zich overal uit,een gladjanus is het .

 12. Frits Jansen

  Nee, dat heet geen persbreidel. Als iemand ergens niet over wil praten is dat zijn goed recht, ook als een politicus niet over privézaken wil praten. Als collega-politici vinden dat het toch geen privézaak is kunnen ze hem daarover bevragen, maar ik meen dat dat station al maanden geleden is gepasseerd, en dat hier een stokoude koe uit de sloot wordt gehaald.

  We spreken van persbreidel als een journalist iets weet maar het hem verboden wordt dat uit te spreken. Dat is dus heel iets anders. Gaap.

  1. swetsnek

   ja hoor genoteerd slaap maar weer verder

  2. sjun

   De persbreidel wordt meer toegepast met betrekking tot criminaliteit van mensen die onder de flink opgerekte definitie van de term asielzoeker zijn binnengekomen. en dan is er nog wat anders met de meerkosten van de EU.

   1. Frits Jansen

    Beste naprater, sinds 2000 hebben wij een nieuwe Vreemdelingenwet die het veel makkelijker maakt op te treden tegen kansloze asielzoekers, zoals economische migranten uit Albanië. Onlangs waren nog berichten in het nieuws dat ze mensen uit “veilige landen” nog sneller willen terugsturen. Al kan iemand die uit zo’n land komt ook in gevaar zijn, bij voorbeeld als hij homo is. Dus veinzen sommige migranten homoseksualiteit, en juristen breken zich het hoofd hoe ze kunnen vaststellen of iemand inderdaad homo is, zonder in al te barre methoden te vervallen. Ik zou zeggen dat een man die beweert homo te zijn nooit meer een relatie met een vrouw mag beginnen.

    Wat de EU betreft is de olifant in de kamer de landbouwsubsidies. Misschien is daar nu wel wat aan te doen, nu de christendemocraten, vanouds de pleitbezorgers van de boeren, aan de verliezende hand zijn. Maar bedenk je wel dat door die subsidies verse groenden in de supermarkt spotgoedkoop zijn.

 13. Babaji538

  Je kunt er Roy Donders op zeggen,
  dat Elsevier een andere mening is toegedaan.
  Vadertje Staat gaf het goede voorbeeld.

  Petra Hermans

 14. Fortiori

  Zo lang er nog politici zijn die zelfs helemaal niets willen zeggen in het belang van de kiezer, is deze topic een windei. Ik kan er zo maar wel twee opnoemen. Die hebben ook zo ‘hun’ zwaarwichtige redenen.

 15. Farn

  En dan maar tegen de PVV en gvd zeggen dat ze laf zijn en hun verantwoordelijkheid niet durven te nemen. Wat een hypocriet zeg.

  1. Fortiori

   Wie zegt er hier gvd?

 16. Bes Tolen

  Fortiori zegt gvd. Hypocrisie van D66?

 17. Shadow1100

  D(ictatuur)666

  -Het intrekken van het raadgevend referendum;
  -het tegenhouden van het correctief/bindend referendum;
  -het invoeren van de Wiv (Sleepwet), (zonder referendummogelijkheid);
  -het niet uitvoeren van een 2e kamer motie inzake EUvsDisinfo;
  (Minister van waarheid Orwellgren zat vorig jaar aan aan de Bilderberggroep!)
  -het verbieden van iets te ondernemen zonder toestemming van Pechthold;
  -het demoniseren van andersdenkende, rechtse, politieke partijen;
  -het uit hun context rukken van diverse quotes;
  -het niet melden van een door een Canadees diplomaat geschonken (?) penthouse;
  (op 15 februari 2017 is ingestemd met het vrijhandelsverdrag CETA met Canada)
  -het niet melden van “een gift in natura”, en later het liegen over de vliegreis in privéjet (€11.000,00) naar Oekraïne;
  -het in 1999 als wethouder in Leiden plegen en verdoezelen van bouwfraude;
  -het verpatsen van Nederland aan de EU;
  -het opengooien van de Nederlandse grens voor moslims;
  -het voltooid leven project;
  -het verplicht donorschap;
  -het bedrijven (willen) verplichten minimaal 30% vrouwen in de top aan te stellen;
  -het stilzwijgend(!) terugdraaien van belangrijke veiligheidsmaatregelen rond de GR verkiezingen 2018;
  -het verbieden vragen te stellen over pentube en relatie bij schoolbezoek;
  -nepnieuws, afbraak van democratie, tegenwerken van democratische participatie en vernieuwing, corruptie, antiliberalisme, schending van de lichamelijke integriteit, schending van privacy van de burgers via een ondeugdelijke inlichtingenwet.
  Je reinste afbraak van Nederland.
  KIES verstandig…!!!!

  Adolf Hitler zei:”Neem “dass Volk” steeds een beetje af tot het punt dat ze niet meer terug kunnen….”

  Pechthold zei:
  -“Ik heb nog wel een oplossing voor stijgende kosten ouderenzorg: voltooid leven!”

  -“Ik krijg van mijn kinderen van 13 en 14 jaar te horen dat Forum voor Democratie hen wil volgen op Instagram.”

  -”Ik vind hem gevaarlijker dan Wilders. Omdat we bij Wilders te laat waren, moeten we bij Baudet op tijd zijn.” (Wow, Volkert van G.II?)

  -“Wij verdedigen de pijlers van onze democratie. Wij zijn niet tegen Wilders. Wij zijn niet tegen Baudet. Wij zijn vóór beschaving. En die was er eerder dan beide heren”

  -“Baudet discrimineert op basis van geloof, geslacht, geaardheid en ras”.

  1. Guus Geluk

   Ik zou het lijstje nog eens nagaan, Shadow. De genoemde zaken liggen of genuanceerder, of zijn feitelijk onjuist, of zijn uit het verband gerukt.

  2. Frits Jansen

   Kent u één politieke partij die helemaal zuiver op de graat is?
   Het is overigens een goede gewoonte om de bal te spelen en niet op de man. het is voor journalisten makkelijker om incidenten te hypen dan om met wezenlijke kritiek te komen.

   Wordt Nederland definitief één groot openluchtmuseum? De aanzwellende drommen toeristen gaan daar al van uit. Of speelt ons land toch een rol van enige betekenis op het internationale wereldtoneel van de 21-ste eeuw? Figuren als Baudet willen terug naar de spruitjesgeur, lekker wegdromen over een wereld die al lang niet meer bestaat. Onvoorstelbaar dat zo’n jonge knul als Baudet kletst als zo’n oude man.
   Pechtold is bijna 20 jaar ouder, maar die blijft wel op de toekomst gericht. Ons land is te mooi om het te verkwanselen aan de tirannie van het complex van journalistiek en politiek, twee tegenpolen die elkaar nochtans lekker bezig houden, en onze media daarmee vervuilen.

 18. EllyD18

  Dat zat er wel in dat dit soort mannetjes naast de pot pist, letterlijk en figuurlijk.

 19. Frits Jansen

  Volkomen terecht. Het is heel slecht als parlementaire journalisten niet meer over politiek berichten maar roddelpraatjes over politici verspreiden. Daar hebben we aparte roddelbladen voor.

  1. Ernst Quispel

   Het is inderdaad belachelijk hier van persbreidel te spreken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.