Ebru Umar maakt gehakt van racismeroepers: “Zeik niet zo over discriminatie. Doe. Normaal!”

De rechtse pittige tante Ebru Umar heeft genoeg van al het gezeur over vermeende discriminatie in Nederland. In een toespraak die de Rotterdamse opinimaakster gisteravond hield in haar thuisstad pakte ze alle zeurkousen genadeloos aan.

Gisteravond organiseerden RTV Rijnmond en de Moslimkrant een heus islamdebat in Rotterdam. Natuurlijk altijd een boeiend onderwerp in verkiezingstijd, en helemaal als ook Ebru Umar wordt uitgenodigd om een toespraak te komen houden. Zeker als je je bedenkt dat die speech er bijna niet was geweest. Dat vertelt Ebru zelf, en wijst naar bepaalde personen in de organisatie die hun twijfels hadden bij de hoeveelheid controverse die de opiniemaakster oproept.

Maar toch stond ze er, en vroeg ze zich hoe het zo kan dat we anno 2018 – decennia na de aankomst van de eerste arbeidsmigranten uit Midden-Oosten – nog altijd moeten debatteren over de islam. “Waar is het misgegaan?” Aldus de retorische vraag.

Tot een echt antwoord komt het niet, maar Ebru Umar weet wel wie er in ieder geval niet geholpen hebben met het voorkomen van een probleem: PvdA, SP en GroenLinks stappen met het grootste gemak in bed met de moslimbroeders van NIDA. Een partij die – volgens de columniste – “onze vrijheden, onze waarden en onze normen met de voeten treedt.” Ebru Umar ziet er het langzame verstikken van onze vrijheid in.

En dan de uitsmijter, waarin Ebru Umar iedereen die les leest die de mond vol heeft over racisme en discriminatie. Iedereen die wat te zeuren heeft over uitsluiting en islamofobie. Iedereen die zanikt over onverdraagzaamheid en intolerantie. Ebru heeft een boodschap voor ze:

“Ik woon in een land waarin een vrouw, een op papier islamitische vrouw die niet in Nederland geboren is, voorzitter van de tweede kamer is geworden. Gekozen voorzitter. Zeik niet zo over discriminatie. Ik woon in een land waarin een man, een islamitische man, burgemeester van de allermooiste rotstad van dit land is geworden. Benoemd maar desalniettemin omarmd. Zeik niet zo over discriminatie. Ik woon in een land waarin vrijheden gelden voor nieuwkomers die ondenkbaar zijn voor de nieuwkomers in hún landen van herkomst. Daar moeten vreemdelingen zich aanpassen aan hún normaal aan hún wetten. Zeik niet zo over discriminatie. Doe. Normaal.”

Hoppa!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Stanly2000

  Wat een fantastische vrouw!!

  1. Vit

   Zeg maar rustig een topniese (Haags).

  2. swetsnek

   een vrouw naar mijn hart

  3. Marija

   Toch vreemd he, als er iemand is die alleen maar gewoon de waarheid zegt, prijzen we haar de hemel in, zó erg zijn wij inmiddels gewend de waarheid nog maar zelden te horen en al helemaal niet van *links*.
   Begrijp mij niet verkeerd, het is inderdaad een geweldig mens.
   Er zouden er méér moeten zijn als zij.

 2. Michel69

  Deze topvrouw begrijpt blijkbaar beter hoe Nederland echt staat tov racisme als roeptoeter Pechtold!

 3. Ben Zine

  Respect voor Ebru. Wat een moedige vrouw… Daar kunnen Sylvana en haar clubje beroepsslachtoffers nog heel wat van leren.

  1. buitenbeentje

   Dat willen SS en haar clubje beroepsslachtoffers helemaal niet. Wat moeten ze dan doen?

 4. Anonieme agnsthaaz

  Ik vind het uitermate grappig een vrouw met turkse roots al de linkse “gutmenschen” zo simpel te kakken zet. En nog blijven ze ratelend hun tunnelvisie propageren……
  Het valt ook niet mee mee als je je hele wereldbeeld ziet vervagen, je hele zelfbeeld dat daar uit opgebouwd is….alles waardoor je je goed voelt en de leegte uit je jeugd vervangen hebt..het gevoel dat je speciaal bent…beter dan die andere tokkies van rechts…
  Ach lieve linkse medemensen….ik heb bijna medelijden.

 5. Paaldanseres

  Ik mis een beetje de dagelijkse DDS trollen… zouden de oogjes bij de trolletjes dan toch een beetje zijn open gegaan, na deze Ebru speech.

  1. Tinneke

   Die liggen in coma, na het zoveelste schandaal rondom Alexandros Penthouse!

   1. Farn

    Ha Ha ha

 6. Heinz

  Ook door DDS in het hart gesloten. Altijd mooie en scherpe analyses in haar Metro column. Niks op af te dingen.

 7. Ni28

  Jammer dat haar oproep vele dovemansoren bereikt. Die willen dit niet horen want die willen zich niet aanpassen. De islam is een onverenigbare dominante cultuur. Bovendien komen in ons land voornamelijk laag of niet geschoolde mensen voor wie alleen de religie telt. Religie boven het wet in een samenleving waar kerk en staat gescheiden zijn al twijfel ik hier over of het nog zo is in praktijk. In de landen van hun afkomst zijn mensen meer ontwikkeld en die gaan meer met de tijd mee.

 8. Jos...

  Zineb El Rhazoui.
  Kan heel goed verwoorden wat er mis is met links en Islam.
  Ebru Umar.
  Feminste met ballen en verstand. Hekelt DENK en Nida, en SP, Pvda en GL inzake Islamitisering.
  Assita.
  Strijd tegen vrouwenverminking/ besnijdenis. Zie haar bij Chez Annemie VRT.

  Al deze vrouwen staan op en verdienen waardering. Welke ze alles behalve krijgen van Links en Islam.

  Wie werkt mee aan deze lijst?

 9. Jos...

  Ebru Umar, Assaita (te zien bij Chez Annemie VRT), Zineb El Rhazoui. Allemaal slimme en moedige vrouwen die strijden voor gelijkheid en emancipatie enz.
  Deze vinden vrouwen als Kaag en Simons op hun pad.
  Niet redelijk rechts maar links en valse feminsten zijn de ware opstakels naar een betere wereld met vrijheid voor elk individu.
  Lees wat ze te melden hebben. Deze vrouwen verdienen steun.
  Wie maakt maakt de lijst langer?

 10. Babaji538

  Het vraagt een vorming, om een redelijke berichtgeving
  blijvend te laten gelden.
  Petra Hermans

  1. buitenbeentje

   Een vaginamis vorming

   B.Beentje

  2. Top

   ????????????????????????????????????????????????????????????????????????.

  3. Rechtsaf

   Vaginamonoloog: Het vraagt een vorming

  4. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog blijvend te laten gelden.

 11. Gerlos

  Hulde voor Ebru die het geweldig heeft verwoord, alleen jammer dat die nieuwkomers er heel andere gedachte bij hebben. Dus het zal altijd wij tegen zij blijven.

 12. Rechtsaf

  Ja dit is wat anders dan svetlana simons..

  1. Frits Jansen

   Die is mooi, Ebru eerlijk gezegd niet.

 13. Frits Jansen

  Columnisten hebben tot taak om de aandacht te trekken. Ebru Umar begrijpt dat dit het beste lukt door een dwarse mening te verkondigen. Dat ze daarmee te kijk staat als domoor deert haar blijkbaar niet.

  Vrienden met zwart haar vertellen me dat ze onophoudelijk door de politie lastig worden gevallen, terwijl ik als bleke blond Hollander daar geen last van heb. Allochtonen, pardon, “mensen met een migratieachtergrond” worden nog steds als minderwaardig beschouwd. Integratie is het hoogste goed: een Turk aan wie je alleen nog aan zijn moeilijke naam en zijn zwarte haar ziet dat hij Turk is.

  Hoe vergaat het blonde Turken in ons land eigenlijk? Want die bestaan ook.

  1. Holland

   Volgens Frits Hondekop is een dwarse mening hebben, gelijk aan je als domoor te kijk zetten. Dat Fritsje zich met zijn eigen dwarse mening dan ook als zodanig profileert dringt blijkbaar niet tot zijn ene hersencel door.

 14. Gerlos

  Geef ze van katoen Ebru Umar, misschien wordt dan het rode bolwerk wakker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.