Faalhazen verenigd: faalhaas Kajsa Ollongren haalt faalhaas Diederik Samsom erbij: “Welkom aan boord!”

Wat doe je als je partij, je ministerschap en je kabinet in zwaar weer verkeren? Nou, dan huur je gewoon Diederik Samsom in om de boel weer glad te strijken! Aldus de tamelijk onnavolgbare minister Kajsa Ollongren, kennelijk…

Nu D66 flink verloren heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen, en ook de VVD en het CDA het referendum niet hebben kunnen winnen is de sfeer in het allegaartjeskabinet Rutte III er niet beter op geworden. Minister Kajsa Ollongren dreigt te bezwijken onder de druk, Rutte staat voor joker en ook bij de coalitie-fractievoorzitters in de Tweede Kamer (kuch Alexander Pechtold kuch) gaat het bepaald niet van een leien dakje.

Dus wat doe je op z’n moment waarop alles tegenzit? Heel eenvoudig: je huurt gewoon iemand in die bewezen ervaring heeft met hard vallen terwijl je partij regeringsverantwoordelijkheid draagt. En dan kom je natuurlijk uit bij Diederik Samsom, die in vier jaar tijd van messias (38 PvdA-zetels) naar schlemiel (verloren lijsttrekkersverkiezing en daarna slechts 9 zetels) wist te gaan.

Laat Diederik maar lekker prutsen aan wat duurzaamheidsdingetjes, moet D66-minister Kajsa Ollongren gedacht hebben. Dat leidt de boel mooi af van de interne misère bij Rutte III. En dus:

“Diederik Samsom heeft van het kabinet de opdracht gekregen er mede voor te zorgen om in 2030 twee miljoen Nederlandse huizen van het aardgasnet af te halen.

De voormalige PvdA-leider gaat aan de slag als adviseur en commissaris bij het staatsenergiebedrijf EBN en daarnaast als onderhandelaar voor het Nederlandse klimaatakkoord. Samsom werd vorige maand door VVD-minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) gevraagd als onderhandelaar.”

Geen idee hoe Diederik Samsom dit nu weer gaat verprutsen, maar van één ding kan u op aan: hij gaat dit verprutsen. Tegen de tijd dat zijn ‘karwei’ er opzit moeten we nog maar eens zien of er nog een zeewaardig schip is waar Samsom opzit. Of D66-diva Ollongren, for that matter

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Ernst Quispel

  Samsom is de beste man voor deze klus. Ik denk dat hij veel voor elkaar zal krijgen.
  Het drukt ook uit dat dit Kabinet duurzaamheid werkelijk serieus neemt.
  Een verheugend bericht.

  1. Rechtsaf

   @Ernst uiteraard vindt jij dat..

   1. Pit

    @Rechtsaf: Je kunt Wim het beste negeren.

    Wim zaait opzettelijk onrust door mensen tegen de haren in te strijken. Wim geeft zijn mening en die mening conflicteert voortdurend met de mening van de meerderheid van de gebruikers.

    Wim doet dat o.a. door zich als taalneuqertje te manifesteren. Bijzonder, want op taalgebied bakt Wim er zelf nauwelijks iets van.

    #golie

    1. Ernst Quispel

     Wie is toch die Wim?

     1. Meester Kong

      @DD is Wim.
      Hij noemt zich ook wel Wim72 🙂

     2. Ernst Quispel

      Wordt DolleDries ermee bedoeld?

      Opmerkelijk.

     3. robroy

      Wim Hutt.en Laa.n van Poo.t 284 Den Haag en wie wil zijn tel nummer er ook bij ????

     4. sjun

      Die maakte zich onder andere bekend als Ernst Quispel, Code 134, Danube, Graatsma, Dreyfuss, Eckhart, Gerard Wilders, J. van Dorp, Eekhoorntjeszijnlief, ABrander, Charlotte, Cypress en WH. Er zijn vast meer aliassen gehanteerd.

     5. Ernst Quispel

      Ik maak bezwaar tegen het afdrukken van prive-informatie van Dolle Dries. Hij presenteert hier zich met een nickname om anoniem te blijven en dat is zijn goed recht.

      Ik zal de redactie informeren over dit lage gedrag.

  2. Rosasolis

   Waarom moet dit oude voorzitter van de P.v.d.A. dit macht krijgen? Hij heeft geen idee over milieu zakken, en de grote problemen in Groningen. Wie zou steun willen geven aan dit verwaande socialist, die niet op de hoogte is van onze economische wereld problemen, en geen ervaring heeft met onze huidige milieu problemen in Groningen.
   Jammer is het dat oude politici niet weten wanneer zij moeten aftreden. Ik hoop dat de mensen van Groningen niet zullen zomaar accepteren dat dit afgezette P.v.d.A. voorzitter nu hun belangen moet gaan vertegenwoordigen.

 2. Guus Geluk

  Samson zat toch ook bij Greenpeace?

  1. corfo

   @ Kwispel.
   Kwispel denkt nog steeds dat hij het B.L.K.O.-onderwijs volgt : “Ik ga het tegen de meester zeggen hoor, stoute DolleDries !!”
   Hilarisch figuur, die @ Kwispel, die zelf niet weet dat hij “Kwispel” heet ; zoiets als “Repelsteeltje”.

 3. PMG

  Over baantjescarrousel gesproken …

  1. Ni28

   Het voordeel van representatieve democratie.

 4. Ni28

  Politici vergeten elkaar niet na hun politieke leven en als er net geen burgemeesterschap in zit dan worden zij van (levenslange) klusjes voorzien. En nee, zij doen het niet voor het geld maar vanuit overtuiging.

  1. Beukman

   @N
   Vergeet niet dat Samsom ingenieur is die technische natuurkunde heeft gestudeerd. Verder kent hij de gasmaterie én heeft hij veel bestuurservaring. Tel daar bij op dat hij ook niet bekend staat als een jongen die aan zelfverrijking doet en ik vraag jou: wie had je dan graag gezien om deze klus te klaren: de luie maar geniale Martin Bosma misschien?

   1. Ni28

    Leer maar eerst inhoudelijk lezen, Beukman. Er zijn vast meer mensen met dezelfde kennis te vinden maar hier gaat het om bekende politieke een tweetjes. En waarom je hier Bosma bij haalt weet ik niet.Mij is niet bekend dat hij in deze sector zou werken. Ik weet ook niet of hij geniaal is, jij wel? Met deze opmerking bewijs je alleen maar de Haagse baantjescarrousel want het baantje moet bij een uitgerangeerde linkse politicus komen uit dankbaarheid voor zijn diensten. En nee, PvdA mensen doen beslist niet aan zelfverrijking zoals ook activisten niet doen met hun dure panden. 🙂

    1. Beukman

     Zeker is Bosman geniaal, @N. Lui is hij echter ook, dus het staat wel vast dat hij zou bedanken voor deze baan.

     Uiteraard is Samsom DE man voor deze klus. Hij kent het betreffende dossier goed, hij is ingevoerd in Den Haag, hij kent de mensen waar het om draait, hij heeft ruime bestuurservaring, hij heeft de papieren, hij staat notabene aan de basis van het Klimaatakkoord dat hier een belangrijke rol bij speelt, hij heeft verstand van alternatieve energiebronnen, hij is integer, een harde werker, er zijn van hem GEEN gevallen van zelfverrijking bekend, kortom: Den Haag zou een dief van eigen portemonnee zijn als ze hem niet namen.

     Oh wacht even. Samsom is geen vrouw en geen allochtoon! Nou, dat is inderdaad erg jammer.

     Hier, ga je ff inlezen en vertel me daarna of je nog steeds vindt dat ze een vrouw of een allochtoon moeten nemen voor deze klus. 🙂

     https://www.trouw.nl/groen/de-nieuwe-megaklus-van-diederik-samsom-huizen-zonder-aardgas~a89afd7b/

     1. Ni28

      De Trouw lezen is ongeveer gelijk aan jouw bijdragen daar zal ik geen tijd is steken. Van jouw laatste zin maak ik overigens uit dat je tegen vrouwen en allochtonen bent. Ik niet. Jouw haat is een slechte raadgever en je hanteert maar een waarheid, de jouwe. Geen goede uitgangspunt. Hoe kom je trouwens aan vrouwen en allochtonen? Verwardheid komt steeds vaker voor, dat wel.

     2. Beukman

      Ik merk dat je bent uitgeluld, @N. Geen argumenten.

     3. sonar

      Beukman ,hij heeft al een gigantische klus achter de rug in het kabinet met Rutte.
      Hij heeft er voor gezorgd dat de PvdA bijna geen zetels meer bezit ,en dat is wel een felicitatie waard .
      Ik denk dat hij er voor zorgt dat het hele gassysteem ontploft,
      Alles wat hij gaat of doet is gedoemd te mislukken.

   2. tomygun

    Beuk ,
    Van het gas afgaan voor woningen is niet zo moeilijk
    dit kan morgen beginnen ,zonder solar of wind .
    Maar de eu en de Nedelandse regering zijn napraters
    maar kunnen niets laat zij dit maar eens oplossen .
    P in 2Kw x 6.6 = 13.2 Kw P out .any time any day .

 5. Beukman

  Begrijpelijke keus. Samsom heeft verstand van deze materie en hij is een harde werker. Bovendien heeft hij bewezen dat bij hem het landsbelang komt voor het partijbelang. Sterker nog: hij heeft zijn eigen partij destijds opgeofferd voor het belang van zijn land. Komt daar maar eens om bij om het even welke politicus.

  Iedereen is het erover eens dat deze aardgasklus moet worden geklaard. De kritikasters zou ik willen vragen: wie hadden zij graag anders gezien ipv Samsom? Wilders misschien? Zou diens rijke plucheplakervaring tot voordeel strekken?

  1. Ernst Quispel

   Wiebes is niet gek en weet wie hij moet aantrekken voor deze welhaast onmogelijke taak.
   Spannend hoe Samsom dit gaat aanpakken.

  2. PMG

   @ Beukman – o ja, was even vergeten dat jij nog met hem geknikkerd had

   1. Beukman

    @PGM
    Jij kan het weten vriend, want je was erbij.

    1. robroy

     nee zijlstra die was overal bij en jij ook geloof ik was een kletst tante ben jij zeg

  3. PMG

   Aardgas moet juist blijven voorlopig!

 6. H.A.M. Burger

  De baantjescarrousel!

  1. Ernst Quispel

   De baantjescarroussel is net zo’n leeg begrip als het partijkartel.

   Het spreekt vanzelf dat professionele partijen in een coalitielandschap samenwerking zoeken en het spreekt vanzelf dat bekwame bestuurders op belangrijke posten worden benoemd.

   Dat dit door rechts-populistische dwazen niet wordt begrepen lijkt me niet het grootste probleem.

   1. Rechtsaf

    @GolieErnst voor de linkse kliek zijn het lege begrippen maar voor de rest van Nederland niet die steken namelijk niet hun islamitische smoel in het beton..
    Door te ontkennen dat deze begrippen wel degelijk inhoudelijk correct zijn is het er ook niet..

    #Golie

 7. Frits Jansen

  Kritiek mag, maar het hele verhaal is gebaseerd op maar één dun argument: de PvdA verloor de verkiezingen dus zal Samsom dit verprutsen.
  In werkelijkheid werd het Samsom noodlottig dat hij “het eerlijke verhaal” wilde vertellen. Dat is dodelijk voor een politicus. De kiezer wil sprookjes horen. Daarom zijn populisten zo populair.
  Als Samsom misschien onvoldoende politicus is, dan kan hij juist wel een uitstekend bestuurder zijn.
  Net als Ollongren. Die complimenten verdient omdat ze zich niet van de wijs laat brengen door allerlei schreeuwers. Het getuigt van moed en inzicht dat D66 die ooit referenda propageerde tot het inzicht is gekomen dat referenda een onding zijn, al is het wel een beetje populistisch dat Pechtold roept voor een bindend referendum te zijn, terwijl hij weet dat dáár never nooit voldoende politieke steun voor zal zijn.
  Maar DDS wil liever doorgewinterde politici zien, van die types als Sharon Dijksma en Henk Kamp, die niets kunnen en weten behalve aalglad praten. Gadver.

  1. Ni28

   De PvdA heeft meer verprutst dan de verkiezingen. Die waren alleen het logisch gevolg.

 8. Ritter

  Kennelijk een poging van Kajsa Ollongren om de linkerzijde van het politiek spectrum te behagen.

 9. Holland

  Natuurlijk is dit de baantjescarrousel op volle toeren. Na een jaartje sabbatical schuift Rutte via Wiebes een brokje toe aan Samsom, als tegenprestatie voor diens uitverkoop van de PvdA.

  Er zullen zat andere deskundigen te vinden zijn die deze klus ook uitstekend kunnen klaren. Dat Samsom het werd is natuurlijk een wonderlijk en onvoorzien toeval.

  1. Ernst Quispel

   Ik ben wel benieuwd welke kandidaat Holland op het oog heeft met zowel politiek-bestuurlijke ervaring als inhoudelijke kennis op dit dossier.

   1. Holland

    Quispel is er van overtuigd dat Samsom de enige kandidaat is in Nederland met voldoende kwalificaties voor de job. Oh wacht, Samsom is PvdA’er. Dat verklaart alles.

    1. Beukman

     @Holland

     Uiteraard is Samsom DE man voor deze klus. Hij kent het betreffende dossier goed, hij is ingevoerd in Den Haag, hij kent de mensen waar het om draait, hij heeft ruime bestuurservaring, hij heeft de papieren, hij staat notabene aan de basis van het Klimaatakkoord dat hier een belangrijke rol bij speelt, hij heeft verstand van alternatieve energiebronnen, hij vindt het niet erg om zijn handen vuil te maken, hij is integer, een harde werker, er zijn van hem GEEN gevallen van zelfverrijking bekend, kortom: Den Haag zou een dief van eigen portemonnee zijn als ze hem niet namen.

     https://www.trouw.nl/groen/de-nieuwe-megaklus-van-diederik-samsom-huizen-zonder-aardgas~a89afd7b/

     1. Holland

      En daar is kontkruiper en hielenlikker Beukman ook. Ernst moet uit de wind gehouden worden en kan wel wat hulp gebruiken.

      Het gaat er niet om Beuk of die Sammie geschikt is, het gaat er om dat andere even gekwalificeerde kandidaten die er ook beslist zijn, geen schijn van kans maken omdat dit baantje onderling bedisseld en vergeven wordt. De ons-kent-ons ouwejongenskrentenbrood mentaliteit, de baantjescarrousel in actie. Daar gaat het om.

     2. Beukman

      @Holland
      Dus omdat ik het met Ernst eens ben, lik ik zijn hielen en kruip ik in zijn kont? In hoeveel konten moet jij dan wel niet kruipen vriend, en wat zal jouw tong beurs zijn van al de ongewassen hielen die jij inmiddels hebt gelikt!

      Hoe weet jij eigenlijk zo goed dat men niet ook naar andere kandidaten heeft gekeken voor men besloot om met Samsom, momenteel overigens al werkzaam in de energiesector, in zee te gaan? Klus jij soms stiekem bij voor de overheid?

    2. Ernst Quispel

     Er zijn mogelijk betere kandidaten, maar daarvan hoorde ik nog geen namen.

   2. tomygun

    Pipo de clown .

 10. Pindas

  Algemeen bekend en al JAAAAAAREN zo in de POLIKLIEK hoe groter de PRUTSER hoe sneller je aan een “baan”{ligstoel} komt!!

 11. EU kok

  EEn gegeven en Tim maakt er een heel eigen verhaal van.
  DDS, no-nonsense en betrouwbaar!!

 12. corfo

  Goed gezien door die Kaatje Ollonkreng !
  Als jouw partij heeft verloren bij de verkiezingen, huur je een ex-activist in om jouw partij er weer “bovenop te helpen”.
  Een ex-activist die notabene, zeer dapper heeft mede geholpen om zijn eigen partij, de PvdA, in staat van ontbinding te dirigeren.
  Lijkt mij inderdaad de beste man om deze klus te klaren bij D(ictatuur)66.
  Óók Kaatje ziet het niet meer helder !

  1. Ni28

   Het is gewoon een linkse kliek die elkaar van werk voorziet. Niemand komt er tussen.

  2. Ni28

   Volgens de EU kok(Quispel en de rest van die horde) heb je weer een nep artikel geschreven, Tim Engelbart. Hoe zit het eigenlijk?

 13. DolleDries

  Wat is dat toch voor gezeik over dat aardgas de wereld barst van het gas. Stoppen met die onzin.

 14. DolleDries

  Eén ding moet je ze na geven die Martijn club(Eu,Beuk,Ernst en Kongetje) is wel altijd eensgezinds en laten elkaar niet vallen.

  1. Beukman

   @Dries
   Wie is Martijn Club, en wie laten er jou allemaal nooit vallen?

   1. corfo

    @ Beukje.
    Ik ga ff voordringen, vóór @Dries.
    De Martijn Club is dat vieze clubje waar volwassen kerels zich kunnen uitleven met kleine kinderen, zéér tot genoegen van die volwassen smeerlappen.
    De smeerlappen die elkaar via dat smerige clubje hebben ontmoet laten elkaar nóóit vallen.
    Je zou eens moeten leren lezen, Beukje; niemand laat @Dries vallen, het gaat over de leden van dat vieze clubje, maar je verdraait het hele verhaal en dat is minnetjes, Beuk; maar we kennen jouw vieze streekjes intussen en óók die van @ Kwispel, @ Kong, @ Guus G. en nog een enkele minkukel.

    1. Beukman

     @Cor
     Ik heb begrepen dat Dolle Dries pedofiel is, althans hij heeft het altijd over die club van hem.
     Al eerder heb ik aangegeven dat dit mij een zorg is. Hier op DDS zijn we allen gelijk; geslacht, seksuele voorkeur, burgerlijke staat, leeftijd en inhoud loonzakje spelen geen rol. Op DDS draait het om de kracht van de argumenten.
     Het is mooi dat zo iemand als Dolle Dries hier toch ook zijn zegje mag doen.

     1. Beukman

      At your service, @Floris.

 15. fenderbender

  Whahaha, BilderbergSamson erbij, het maakt ze ook geen moer uit, de kaarten worden gewoon op tafel gegooid.
  Het domme volk bemerkt het niet eens.

  1. tomygun

   fender ,
   wel een spel van 20 kaarten zijnde 10 jokers ( samson half zwaar )
   10 vrouwen ( allemaal olonkrengen ) maak uw keuse .

   1. tomygun

    En niet vergeten edje is de dealer bij dit spel .

 16. Scaldis

  Dit gaat een echte klucht worden, de draaideurcrimineel (veelpleger) en grote faal zal het wel komen fixen.

 17. sjun

  Gas te over in de wereld. Gewoon de handel van groente, fruit en bloemen met Rusland en daarmee eveneens de werkgelegenheid in het Westland weer op gang helpen dan valt er best wat met die mensen uit te ruilen zonder dat daarmee islamiserend terrorisme gefinancierd wordt.

 18. HW

  Weer een bewijs van het partijkartel.
  Op straat spelen ze balletje / balletje.
  In Den Haag baantje / baantje.

 19. A3aan

  Ergens heb ik wel een beetje medelijden met jonkvrouwe Ollongren, op de foto staat zij er vermoeid bij. Ga er maar aanstaan, Nederland in opdracht van M. Rutte, lees Brussel, aan de arabieren verkopen of dacht u dat dat uit haar koker komt.

  Het komt er op neer dat de Nederlander, zo die nog bestaat, alle zeggenschap wordt ontnomen, werken en verder je mond houden en je nergens mee bemoeien. Een keer in de, nog, vier jaar een hokje kleuren, dat was het dan. Nederland wordt gevuld met import moslims, meestal niet de besten want de ingenieurs, hartchirurgen, advocaten, professoren etc, kiezen wel voor een moslim vrije omgeving, die zijn niet achterlijk.

 20. Babaji538

  Wat taalgebruik betreft, spoort het niet in dit land.
  Maar wat wil je, als je jouw eerste meisje te grazen neemt.
  Het gaat er nooit nog van komen … .

  Geen taal, geen houding, geen geld.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.