Forum voor Democratie wil besturen in Amsterdam, samen met VVD, SP, PvdD en GroenLinks

Annabel Nanninga heeft haar kaarten op tafel gelegd: ze wil in Amsterdam graag helpen de stad te besturen, en wil daarvoor de handen ineenslaan met een breed palet aan partijen. Behalve verkiezingswinnaar GroenLinks zouden ook VVD, SP en de Partij voor de Dieren moeten aanschuiven. Als speerpunten noemt Nanninga het bouwen van meer huizen en het verbeteren van de veiligheid, vooral voor homoseksuele Amsterdammers.

Nu het stof van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 is neergedwarreld wordt het op de verschillende stadhuizen tijd om bezig te gaan met het formeren van wethouderscolleges. In Amsterdam is dat natuurlijk een extra interessante zaak. Niet alleen omdat het de hoofdstad is, maar ook omdat GroenLinks er voor het eerst de grootste is geworden én het de eerste gemeente is waar het Forum voor Democratie heeft meegedaan.

Tegenstanders hebben FVD goed gedemoniseerd tijdens de campagne, met beschuldigingen dat de partij ‘racisme’ en ‘homofobie’ naar de stad zou willen brengen. In een brief die FVD-fractievoorzitter Annabel Nanninga aan de burgemeester schreef valt daar – verrassing, hoor! – echter helemaal niets van te merken. Zij heeft het over het afschaffen van de erfpacht, het aanleggen van een tunnel onder het IJ en het promoten van homotolerantie.

Ook adviseert ze om te onderzoeken of het mogelijk is dat FVD gelijk gaat bestuderen. Samen met de anti-establishmentpartijen SP en PvdD, aangevuld met de bestuurders van VVD en GroenLinks. Nanninga:

“GroenLinks is de winnaar. FVD is ook een grote winnaar. In dit spoor opperen we de mogelijkheid van een coalitie bestaande uit GL (10), SP (3), PvdD (3) aangevuld met VVD (6) en FVD (3). Dit leidt tot 25 zetels.”

Helaas heeft ook FVD te maken met de wens van grote winnaar GroenLinks om een ultralinks horrorcollege op te zetten. Dat is natuurlijk niet goed voor de stad, maar het is natuurlijk wel zo democratisch om dit eerst te onderzoeken alvorens FVD aan tafel schuift:

“Naar ons oordeel zou meebesturen van D66 en Partij van de Arbeid geen recht doen aan de verkiezingsuitslag. Forum voor Democratie heeft evenwel kennis genomen van de wens van GroenLinks voor een zo links mogelijk College. In dat licht menen wij dat het in de rede ligt om eerst de programmatische overeenstemming tussen GL, PvdA en D66 te verkennen. Deze coalitie zou de kleinst mogelijke meerderheid hebben (23).

De hierboven door ons geschetste, bredere en daardoor meer evenwichtige coalitie kan eventueel aan de orde komen als zou blijken dat de vorming van een College bestaande uit GL, PvdA en D66 niet mogelijk is.”

Al met al een stevig een doorwrocht verhaal van Annabel Nanninga. Nu maar eens kijken of er iemand luistert of deze brief aan dovemansoren gericht is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. buitenbeentje

  Zo snel mogelijk deel uit gaan maken van het partij kartel, that´s the spirit.

  1. Meester Kong

   🙂

  2. loes530

   Vraag ik mijn ook af als dat wel goed is voor FVD

   1. Ernst Quispel

    Ook vragen of Loes wel begrijp en zo of beter kan breien of pannenkoek bakken vraag maar weet verder ook niet want en zo

   2. sjun

    Het geeft in elk geval de mogelijkheid bestuurlijke verantwoording te nemen en beleidshervorming in te zetten. Maar besturen betekent ook risico nemen en afgerekend kunnen worden, tenzij je natuurlijk ver genoeg weg zit van de gewone kiezer zoals je dat bijvoorbeeld bij Brusselse politici ziet.

  3. Dubbele Komma

   Juist. Ben blij dat ik PVV heb gestemd en blijf stemmen. De aap komt weer uit de mouw. Kut fvd. Niks VVD en bruin links. Ben je gek ofzo.

   Zie hoe de fvd reilt en zeilt en geef de PVV uw stem.

   Bruin links,alsjeblieft zeg. Niks samenwerken. Dat kan niet met nazi’s. En de VVD is net zo links. Gatverdamme!

 2. Uiterst Links

  GroenLinks zou wel gek zijn om FvD en VVD te betrekken in de onderhandelingen terwijl een linkse coalitie van GL PvdA SP en PvdD gewoon mogelijk is

 3. natte scheet

  Forum voor democratie. Echt zo’n partij voor amateurs. Alleen maar langs de zijlijn bleren maar ho maar als je verantwoordelijk zou moeten nemen

 4. Supernoodle

  FvD weet donders goed dat er een cordon sanitaire om de partij is heengelegd.
  Kan wel willen, krijgt helaas de kans niet.

  Zo snel met de kartel politiek meegaan is niet de oplossing.
  Oppositie is leerzaam, en nu kan men lekker inhakken op het linkse gespuis.

 5. Beukman

  Tim timt:
  “Al met al een stevig een doorwrocht verhaal van Annabel Nanninga. Nu maar eens kijken of er iemand luistert of deze brief aan dovemansoren gericht is.”

  Tim bedoelt: “Nu maar eens kijken wie erin tuint.”
  Want wat schrijft Lellebel?

  “Naar ons oordeel zou meebesturen van D66 en Partij van de Arbeid geen recht doen aan de verkiezingsuitslag.”

  Welja. D66 is de 2e partij, PvdA is bijna 2x zo groot als FvD, en dan zou het wél recht doen aan de uitslag als de laatste, een minipartijtje, aanschuift bij een nieuw College?

  Een gotspe, zo noemen we dat hier.

  1. sonar

   Beukman Islamsterdam is toch al een verrot landsdeel , als partij FvD kan je beter in de oppositie gaan en kijken wat er nog te redden valt.
   Anders afsteken en weg laten drijven scheelt een hoop moorden en afrekeningen.

   1. Beukman

    Beetje kinnesinne, @Sonar, omdat jouw durp zo’n aangeharkt poppespeeltje is?

  2. Ernst Quispel

   Een gotspe lijkt me wat teveel eer, Beukman, het is bizarre onzin.

 6. Gerlos

  Leuk geprobeerd Annabel, maar dat gaat je niet lukken want je bent voor links onacceptabel, denk ik

  1. Ernst Quispel

   En bovendien inhoudelijk en bestuurlijk te licht.

 7. Ritter

  Een stem op FVD maakt dus in essentie niets uit.

  Ook deze partij maakt geen speerpunten van de problematiek op het gebied van immigratie, integratie en islam.

  Ze doen gewoon mee met de andere partijen en worden deel van het “kartel”.

 8. Ernst Quispel

  Het heeft iets ontroerends.

 9. Holland

  Alles wat er in Amsterdam gebeurt is volstrekt oninteressant. Hoewel de Mokummers zelf zich maatgevend achten voor de rest van het land: zij zijn immers de enigen die echt verlicht, globalistisch en progressief zijn?

  Ik vind Annabel een snoepie, maar ze had beter columns kunnen blijven schrijven. De Fvd wil open grenzen, ziet in de islam geen gevaar en bedelt nu al om zich bij het partijkartel te mogen aansluiten. Daarmee klasseert ze zich tot een neppartij. En daarmee is alles gezegd.

  1. Beukman

   Holland hobbelt:
   “Alles wat er in Amsterdam gebeurt is volstrekt oninteressant. Hoewel de Mokummers zelf zich maatgevend achten voor de rest van het land: zij zijn immers de enigen die echt verlicht, globalistisch en progressief zijn?”

   Dat noemen wij hier in Islamsterdam een “rancunestropop”.

   1. Ernst Quispel

    Mensen uit de provincie ontwikkelen niet zelden een irrationele rancune tegen de Randstad in het algemeen en Amsterdam in het bijzonder. Men beseft wel dat de culturele veranderingen daar beginnen en dat het daar ‘gebeurt’ met als gevolg dat de provincie er altijd een beetje achteraan hobbelt maar het blijkt toch tot woede en frustratie te leiden.

    1. Holland

     En kwispeltje valt in zijn zelf gegraven kuil. Jongen, wat laat je je kennen.

   2. Holland

    Haha, die Beuk voelt zich op zijn p*k getrapt. Jongen, ik ben in Amsterdam geboren en getogen dus leer mij de mokummers kennen.

    1. Ernst Quispel

     Maar, laat me raden, inmiddels woon je al jaren in het buitenland.

     🙂

     1. Holland

      De jongeling-jaren zijn het meest vormend, dat weet je toch?

     2. Ernst Quispel

      Als ik het niet dacht, ik zit hier overwegend met een boos emigrantenclubje te praten dat vanuit het buitenland ons land onder zit te schijten.

     3. Dubbele Komma

      Ja klopt alle oorspronkelijke Nederlanders wonen tegenwoordig in het buitenland. Door grafvolk als jij met het bloed en verdriet aan de handen van 1000en slachtoffers van de islam door heel Europa. En over de zielen en slachtoffers heenlopen om zich een goed mens te voelen.

      1000en slachtoffers van islam geweld haten jou. Ga gewoon dood. Doe duizenden mensen gewoon een plezier. En sterf.

     4. Ernst Quispel

      “Ja klopt alle oorspronkelijke Nederlanders wonen tegenwoordig in het buitenland.”

      Dat is hun goed recht, Dubbele Komma, maar het zou me een lief ding waard zijn als ze zich daar op hun eigen integratieproces gaan richten in plaats van dit land onder te schijten.

     5. Rechtsaf

      @ernst de rest weet inmiddels dat jij een zeer warme islamverheerlijker bent die niets op heeft met Nederland tenzij je het mag schofferen..

     6. Ernst Quispel

      Nee, Rechtsaf, ik houd van Holland en woon hier met groot genoegen, in tegenstelling tot al die reaguurders hier die vanuit het buitenland dit land beschimpen.

     7. Rechtsaf

      @ernst jij schijt op Nederland, je hebt de islam lief zo erg dat je continue in de verdediging schiet om maar zoveel mogelijk islam te promoten.

     8. Guus Geluk

      Integratie is niet altijd even gemakkelijk, hetgeen tevens geldt voor Europeanen. Nu weten we dat in andere Europese landen de integratie sowieso slechter gesteld is dan in Nederland.

      Ook Holland is onvoldoende geïntegreerd of bezit in elk geval een dubbele loyaliteit.

     9. Guus Geluk

      Nu is evenwel de vraag waarom wij van Turken verwachten geen feeling te hebben met Turkije, en als gevolg daarvan een schare Turken met Turkse vlaggen, terwijl Nederlandse emigranten grote feeling hebben met het vaderland.

    2. Beukman

     Ik ken ze @Holland, de vertrokken Mokummers. Velen ontwikkelen een ambivalente houding jegens de plek die hen heeft gevormd, al naar gelang met wie ze erover spreken. “Maar in drie kwartier ben ik op het Leidseplein hoor!” juicht de Almeriaan.
     Het vage gevoel van verraad dat aan hen knaagt compenseren ze door er ongevraagd op te wijzen dat er echt niks interessants gebeurt in hun oude stad. Alsof het er iets toe doet.

     Laat het nou toch eens los ouwe gabber, en ga zonder ressentiment genieten van jouw natuurplek op 600 meter hoogte.

     1. Holland

      Je veronderstelling dat ik nog vast zit aan Amsterdam is uit de lucht gegrepen. Tot mijn 23ste heb ik er gewoond en heb toen de provincie verkozen, de omgekeerde trek dus.

      In Amsterdam kreeg ik mijn eerste Purple Haze LSD’tje ik van Simon Vinkenoog en mijn weed haalde ik bij Kees Hoekert. Toen was ik nog dom en stemde PvdA: een jeugdzonde die me vergeven zij.

      Ook de provincie liep vol, de Randstad dijde uit en de planners van VNO-NCW zijn thans bezig om van Nederland één grote Vlaams-NederDuitse vinexwijk annex stadstaat te maken met 30 miljoen inwoners. Ik ben erg blij dat ik op tijd ontsnapt ben. Jij Beuk, veel plezier in Amsterdam. Als je het overleeft tenminste.

     2. Beukman

      @Holland
      Al op je 23e richting provincie verhuisd, dat is vroeg. Het zal wel een overloopgemeente zijn geweest dan zoals Purmerend, begin jaren 70, toen Amsterdam griebes was. Hoe voelde dat?

      Maak je om mij verder geen zorgen. Je kan een stad beminnen zoals je een vrouw bemint. Ja, ze heeft haar nukken, haar borsten gaan hangen en ze krijgt rimpels. Is er sprake van echte liefde, dan vertederen haar nukken je, geniet je van haar borsten en hou je van haar rimpels. Ik geef je op een briefje dat ik in Amsterdam zal worden begraven.

     3. Holland

      Nee Beuk, het was geen overloopgemeente. Ik koos voor een leuk oud stadje met een hart en een kroegencentrum en dichtbij de duinen en het strand.

     4. Floris

      Ik ben al heel lang niet meer in A’dam geweest, maar ik vond het destijds wel een gave stad. Omgeving Leidseplein met z’n vele restaurantjes, cafe Hoppe waar ik nog heb staan praten met Marco van Basten.

      Als werknemer van een Engelse multinational heb ik toen de nodige engelsen de wallen laten zien. Dat vonden ze prachtig, vooral de “satanskerk” was een grote hit.

      Hoe het er nu is weet ik niet, maar het zal er niet op vooruit zijn gegaan.

      Rotterdam ken ik beter, daar heb ik gewoond. Dat is er verschrikkelijk op achteruit gegaan. Ik zou er nooit meer willen wonen.

 10. Fortiori

  Het is weer zo’n kwestie met FvD van de muis en de olifant die samen over een brug lopen.
  Zegt die muis tegen de olifant “wat stampen we, hè ?…

 11. Bas2018

  De beroepswerkeloze Quispel lult weer aardig uit zijn nek vanavond !!!

  1. Rechtsaf

   @Bas ja saampjes met Beukstra doen ze flink hun best..

 12. Blue monday

  Lachwekkend idee van FvD.

  Overigens staan ze als rijkeluispartij mijlenver af van praktisch elke partij als het om het bouwen van huizen (voor de rijken op de mooiste plekjes) gaat.

 13. Rosasolis

  Merkwaardig is het dat een ultra rechts partij, de FvD wil een coalitie met 3 linkse
  partijen…en “de VVD mag het aanvullen”. In eerste plaats, welke socialistisch partij
  zou willen samen regeren met racisten? Stel je voor dat er kleurlingen in die linkse partijen in de gemeente raad zou komen? En wat wil Nanninga doen met de CDA die
  nog veel meer stemmen kreeg in Amsterdam dan haar partij?…ja misschien denkt zij dat de FvD, die kleinere linkse partijen zouden kunnen overheersen, maar Nanninga weet dat de CDA laat zich nooit overheersen.

 14. HEM

  Waarom noemen wij de beestjes niet gewoon bij de naam.
  DENK zijn islamieten die de sharia nastreven
  GROEN LINKS zijn communisten die eveneens een totalitair regime nastreven. Of zijn wij vergeten waaruit GL is ontstaan?
  CDA zijn de christenen, en er hoort een scheiding te zijn tussen kerk en staat.
  Bovendien is het CDA opgezet om de KVP te redden, maar dat is verkeerd afgelopen en nu staat het CDA voor een stel huichelaars die met alle winden meedraaien.
  D66 was destijds de vernieuwende partij, maar nu deze wordt geleid door de student-chauffeur van een homo/pedo hotemetoot, die hem als zwijggeld een appartementje cadeau doet, kun je ook deze partij wel vergeten. Regelrecht fascistisch te noemen.

  1. Rosasolis

   @Hem. Nee, die CDA draait niet met alle winden! En wij hebben geen huichelaars.
   Is het je niet opgevallen dat de grootste partij in alle gemeentes van ons land nu de
   CDA is. Overal heeft ons partij gewonnen. Ik woon in gemeente Hollands Kroon, de top van Noord-Holland. Onze CDA heeft 5 zetels gekregen, een heel grote winst voor onze gemeente. Hoewel niet iedereen gelovig is, houden de meeste CDA stemmers van Intelligentie, Stabiliteit, en Vooruitgang van onze maatschappij in Nederlands Kroon. En daarom hebben zoveel mensen op CDA gestemd, van alle leeftijden groepen. Onze nieuwe raad willen vooruitgang bieden naar onze toekomst. Vele marine officieren
   wonen hier en blij zijn dat EINDELIJK de CDA het voor elkaar hebben gekregen dat wij meer gelden krijgen om onze ouwe roestige marine fregaten op te knappen, en onze militaire te steunen om hun gevaarlijke werk in het buitenland. En de CDA wil meer politie en camera’s in winkelcentrums en scholen hebben. Ter beveiliging van ons land.
   Dus ga nooit meer zeuren over “CDA huichelaars” . Onze CDA is een heel groot landelijk en provinciale partij geworden. Misschien is een van de belangrijkste redenen zeer eenvoudig: je kan altijd ons altijd bereiken! In ieder gemeente van Nederland
   er is altijd iemand van de CDA die je vragen kan beantwoorden, of bespreken voeren waarmee je kunt meer weten. Je kunt praten over je problemen, of praten over onze nationale of het Int. defensie beleid met de CDA. De CDA is ons grote partij die nu wil doorgaan voor vooruitgang naar de toekomst. Op wetenschappelijk, culturele, en maatschappelijk gebieden. Kortom: de CDA wil de vooruitgang bevorderen naar de toekomst van ons land en onze planeet. Wij willen vooruit kijken en plannen maken voor de toekomst, maar niet achter gehaald worden door of nieuwe ultra rechts, of ultra links partijtjes. Wat heeft Nederland aan al die spinter partijtjes?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.