FVD moet nu hopen slechts 1 zetel in Amsterdam te halen om zo stilletjes afscheid te kunnen nemen van Yernaz

Niet voor het eerst is het Forum voor Democratie in opspraak vanwege uitspraken van hun nummer 2 bij de gemeenteraadsverkiezingen Yernaz Ramautarsing. Ramautarsing blijkt zijn soms bijzonder vreemde wereldbeeld niet voor zich te kunnen houden en heeft in een appgroep de bizarste dingen gezegd over rassen, homo’s en verkrachting.

Het kan u onmogelijk ontgaan zijn: het Forum voor Democratie is weer in opspraak omdat een kandidaat van de jonge partij hebben gesnoept uit de koekjestrommel met extremistische uitspraken. Want ondanks dat Yernaz Ramautarsing geen ‘private citizen’ meer is, maar een FVD-kandidaat op een verkiesbare plaats bij de gemeenteraadsverkiezingen, heeft hij zich niet kunnen inhouden wat betreft het delen van allerlei rommel die vaak grenst aan het waanzinnige. Volgens de FVD’er zijn homo’s van nature intelligenter en zorgt de emancipatie van hen dus tot een ‘dommere samenleving’. Ook kwamen er weer allerlei theorieën over rassen voorbij en werd er ook extremistisch libertarisch gedachtegoed verdedigd: belasting heette hetzelfde te zijn als ‘verkrachting’, ondanks dat zijn eigen partijleider als Tweede Kamerlid nu betaald krijgt uit de staatspot.

Het is niet de eerste keer dat Yernaz’ vanwege zijn ideeën in opspraak is; vorige maand kwamen al uitspraken bovendrijven waaruit bleek dat Yernaz vond dat niet alle volkeren even intelligent waren. Toen werd hij nog fel verdedigd door Thierry Baudet, die bij een debat met Pechtold en Asscher in De Balie zelfs Yernaz het podium liet opklimmen om daar op chaotische wijze zijn ‘gelijk’ te behalen.

De hamvraag is natuurlijk: hoe vaak is scheepsrecht bij de FVD-voorman? Duidelijk is dat Yernaz een jongen is die behoorlijk zit vastgeroest in zijn eigen denkpatronen. Zoals ook ex-FVD-adviseur Robert de Haze Winkelman vertelt: Ramautarsing koestert een haast religieuze liefde voor Ayn Rand en haar denkbeelden. Atlas Shrugged is Yernaz’ eigen bijbel en consumeert de roman dan ook als een soort evangelie. Toen de Amsterdammer enige jaren bij Pauw & Witteman mocht aanschuiven, ging het boek zelfs mee en werd het trots aan de kijkers getoond.

Later, als kandidaat-europarlementariër voor Artikel 50, de partij van ex-PVV’erDaniël van der Stoep, bestond Yernaz het ook om voor het oog van PowNed niet het partijprogramma te verdedigen van die partij, maar zijn eigen privé-evangelie: je moest vooral egoïstisch zijn, meldde hij Rutger Castricum destijds. Egoïsme was ineens de allerhoogste deugd die tot de dood nagestreefd diende te worden – nog een kwaal die Yernaz overnam van zijn idool Rand.

Wie alle ophef rond Yernaz tezamen neemt kan eigenlijk maar tot één conclusie komen: deze jongen begeeft zich graag aan de marge van de ideeënwereld en shopt wellustig extremistische ideeën uit allerlei hoeken en gaten, waaronder – maar niet uitsluitend – die van Ayn Rand. Het ontbeert de kerel aan beoordelingsvermogen of enige tactiek: welke FVD’er gaat er nu hardop zitten orakelen over extreme ideeën in een appgroep met jongeren van andere politieke partijen? Dat screenshots van de gesprekken uiteindelijk bij De Volkskrant en De Telegraaf zouden geraken, had hij gewoon mogen én moeten verwachten. Zeker na al het gedoe rondom uitspraken uit 2016 rondom volkeren en IQ.

Het Forum voor Democratie kan inmiddels geen kant op met de jongen: hem nu lozen betekent schuld bekennen en daarvoor zal FVD worden gestraft door zowel de media als andere partijen. Daarnaast staat Yernaz hoe dan ook op de tweede plek op de kieslijst van de jonge partij – daar kan niemand hem nog vanaf trappen.

Het enige dat Baudet nog kan hopen is dat hij bij de verkiezingen over twee weken slechts één zetel weet binnen te slepen in Amsterdam. Dat zal gelden als teleurstellende uitslag, maar men is dan wél van de ongecontroleerde Yernaz af. Dan mag Annabel Nanninga als enig FVD-raadslid van Nederland vier jaar lang proberen om het besmeurde imago van Forum opnieuw vorm te geven. Dankzij Yernaz gaat ze daar nog een flinke kluif aan hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. swetsnek

  DDS zak heel snel af naar een afvoerputje

  1. Kodi

   Wat mij betreft mag al dat trollenvuil hier ook wel verdelgd worden hoor.

 2. Guus Geluk

  Baudet was gewaarschuwd voor Ramataursing door de inmiddels geroyeerde De Haze Winkelman. Zoals gewoonlijk kon de partij-elite niet lachen om andersdenkenden en kreeg Ramataursing een plaats op de kieslijst toebedeeld.

  Baudet is geen politiek zwaargewicht. Dat blijkt maar weer. De man is simpelweg niet opgewassen tegen deze taak: hoe wil hij ooit premier worden van een kabinet?

 3. Ernst Quispel

  Er zijn op DDS nogal wat reaguurders die het roerend eens zijn met Ramautarsing. Het is daarom goed dat de redactie duidelijk stelling neemt.

  1. Rechtsaf

   @ernst dan zit jij als rasechte oom Adolf, maar dat wisten we al, grandioos op de verkeerde afdeling, je hebt de islamitische afslag gemist, ooh nee je kotst hier natuurlijk je (s)linkse gedachtegoed onder het mom dat hier mensen zitten die het ergens mee eens zijn volgens Adolf Ernst..

 4. Guus Geluk

  Het valt me overigens op dat Baudet nog niet heeft gereageerd, daar hij normaal altijd het hoogste woord heeft. Mogelijk duikt hij tot de storm weer is gaan liggen.

  1. swetsnek

   HEEFT IE TOCH NOG IETS VAN RUTTE GELEERD

   1. Guus Geluk

    Nee, Rutte is een controlefreak. Die drukt elk probleem binnen zijn ministersploeg vlug de kop in.

  2. Ben Zine

   Als Baudet niet optreedt betekent dat vrijwel zeker het einde van het FvD. Maar het is eigenlijk al veel te laat, na die huidskleur-IQ uitspraak had Baudet direct in moeten grijpen. Dat hij dat naliet toont zijn zwakte.

   1. Guus Geluk

    Geheel juist, Ben Zine, maar beter was geweest als Baudet het goedbedoelde advies van de ervaren De Haze Winkelman – die als oude rot in het politieke vak weet hoe de hazen lopen – niet in de wind had geslagen.

    1. Ben Zine

     @Guus
     Helemaal mee eens.

   2. Beukman

    Dit incident heeft de proporties van een storm in een glas water. Baudet gaat Ramau appen dat ie zich svp gedeisd moet houden, in ieder geval tot 22 maart, en verder blijft alles hetzelfde. Het zal FvD ook niet bijzonder veel schade toebrengen in stemaantallen.

   3. Hurdy

    Dat lijkt me sterk. Na die uitspraak krijgen ze nog steeds meer dan 10 zetels landelijk volgens de huidige peiling en ook hier staan ze op 4. Wat de huidige uitspraken uit die groepsapp voor FvD gaan doen weet ik niet, maar in ieder geval maakt die huidskleur-IQ-uitspraak dus weinig uit gezien ze nog steeds hoog scoren.

 5. buitenbeentje

  De man theoretiseert te veel. De theorie is best juist, maar met een meute wolven om je heen kun je beter niet een biefstukje om je nek hangen. Ook al kom je met wetenschappelijke verhandelingen, de gemiddelde Nederlander schiet meteen in een racisme kramp.

  Zo intelligent dat hij al weer dom is.

 6. DolleDries

  Ik droomde vannacht dat Pechtold zei dat hij ‘de eerste Homo nog moet tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet’.
  Mag dat?

  1. Beukman

   Zeker mag dat. We moeten niet willen dat ook onze dromen aan staatstoezicht worden onderworpen.

 7. Holland

  De hamvraag is: waarom mag niet over verschil in intelligentie tussen volkeren gesproken worden? Antwoord: door de politiek correcte beeldenstorm is niets meer bespreekbaar en heet de aanbrenger meteen een extremistische racist.

  Wie de moeite neemt om het artikel ‘Genetische verklaring als medeoorzaak intelligentieverschillen blank en zwart niet uit te sluiten’ te lezen (een flinke lap tekst) kijkt daarna wellicht wat genuanceerder tegen deze kwestie aan. De link kan ik niet geven wat het artikel staat op t*p*o en dat wordt geboycot door DDS.

  Voor de rest helemaal eens met wat Buitenbeentje zegt.

  1. Ernst Quispel

   Q.e.d.

   1. Holland

    Moslimbroeder Ernst legt niet uit wat precies bewezen moest worden en is vast te lui om het hele artikel te lezen. Hij kan zijn tijd wel beter besteden met het lezen in de koran.

  2. Guus Geluk

   Gaan we dan ook de IQ-verschillen tussen hetero’s en homo’s bestuderen?

   Nee, dit wordt niks. Hoog tijd die Ramataursing naar huis te sturen.

   1. Holland

    Guus heeft het artikel waaraan ik refereer ook niet gelezen, dat is duidelijk. Doen Guus, het is zaterdag. Alle tijd dus.

    1. Kodi

     Genetische verklaring als medeoorzaak intelligentieverschillen blank en zwart niet uit te sluiten
     https://tinyurl.com/y9a7bcu8

   2. WorajaiP

    Inderdaad. Temeer omdat je het over een populatie van minimaal 98 % tegenover 2 % biologisch gemankeerden (Homo’s etc.) hebt. Dat is statistisch gewoon niet signifikant.
    Daarbij ken ik geen enkel onderzoek dat aantoont dat homo’ s een hoger IQ hebben. Wel een hoger EQ, en grotere geldingsdrang.
    Maar daar wordt mijn Willempie niet slimmer van.

    1. Guus Geluk

     Bovendien is het niet relevant.

   3. Beukman

    Hoe zit het eigenlijk met biseksuelen? Zitten die er qua intelligentie tussenin, óf hebben ze een nog hoger IQ dan homoseksuelen?

    1. Guus Geluk

     Deze vraag zou je Ramataursing voor kunnen leggen. Hij vindt het kennelijk erg relevant.

    2. DolleDries

     Hoe zit het met de pedofielen dan Beukman gezien jou opm. en die van Ernst is deze niet zo hoog

  3. Beukman

   Tip: gebruik een service als tinyurl.com om zelf een link te creëren.

   1. Holland

    Kom op Beuk, ik heb nog wat van je te goed van gisteravond. De vraag was waarom lichtgetintiers oververtegenwoordigd zijn in de misdaadstatistieken. Als mogelijke oorzaken gaf ik op cultureel (de islam) of genetisch. Allebei serveerde jij ze af. Op mijn vraag wat dan wel de oorzaken konden zijn koos je het hazenpad.

    En nu niet aankomen met je zwakke ‘sociale omstandigheden en uitsluiting’ riedeltje want dat snijdt geen hout.

    1. Ernst Quispel

     De oorzaak van de oververtegenwoordiging van allochtonen in misdaadstatistiek is overwegend sociaal-economisch. Allochtonen zijn vaker werkloos, hebben vaker financiële problemen en hebben, mede daardoor, vaker te maken met sociale problemen.

     De correlatie tussen sociaal-economische status en criminaliteit bestaat overigens in dezelfde mate onder autochtonen maar die zijn gemiddeld rijker dan allochtonen.

     1. Beukman

      @Ernst
      En dit alles maakt dat we in het geval van criminaliteit onder Antillianen het christendom goddank niet de schuld hoeven te geven.

     2. van Urk

      Ernst Quispel@ Waar ligt het volgens u aan waarom allochtonen meer sociaal-economische problemen hebben in een land waar juist iedereen gelijke kansen krijgt? Ken toch veel allochtonen die succesvol zijn. Gebrek bij veel allochtonen aan inzet, inzicht, motoriek en opleiding misschien?

     3. Holland

      Moslimbroeder Ernst Quispel geeft precies het politiek correcte excuus waarvoor ik in mijn reactie al waarschuwde. Afgekeurd dus en afgeserveerd, Wim.

      Waarom antwoord jij trouwens als ik de vraag aan Beukman stel en met hem in debat was. Is Ernst toch Beuk?

     4. Holland

      En Beukman weet dus geen coherent antwoord te formuleren op mijn vraag; dezelfde vraag als gisteravond die hij met de grond gelijk maakte maar niet kon beantwoorden. Beukman is dus een holle zwatelaar die veel en hard roept maar het zelden bij het rechte eind heeft.

      Dag Beukenoot! Heb je het artikel al gelezen waarnaar ik refereerde? Zal wel niet: roepen en hard weghollen is jouw corebusiness.

     5. Guus Geluk

      Wat Ernst zegt is correct. Kansarme jongeren zien oudere criminelen in grote auto’s rijden en dure horloges dragen. In plaats van aan de onderkant van de samenleving te blijven, worden zij getrokken tot het grote geld. In veel gevallen eindigt het leven van zulke jongere criminelen vroegtijdig.

      Je zou er bijna medelijden mee krijgen.

     6. Kodi

      En waarom zijn niet-Westerse allochtonen bovengemiddeld werkloos? Omdat hun kwalificaties, arbeidsverleden en ook arbeidsmoraal structureel tekort schieten. Kortom: Niet geschikt voor kunnen integreren op ons level playing field. Dezen moet je dan ook gewoon niet binnen laten in ons eigen land, want dan kosten dezen ons alleen maar geld en krijgen we er alleen maar ellende voor terug.

     7. van Urk

      Guus@ Je kan niet aan de onderkant van de samenleving blijven als je je school en opleiding af maakt en gewoon achter werk zoekt. Deze jongeren maken gewoon hun opleiding niet af, hebben al op jonge leeftijd schulden en een strafblad, voelen ze door deze achtergrond al gauw gediscrimineerd en blijven teveel hangen in hun eigen culturele omgeving.

     8. Holland

      Guus de Wegkijker & Dhimmy geeft zijn mede-moslimbroeder gelijk, terwijl hij in zijn hart weet dat hij gewoon een eind weg kletst: policor PvdA-geleuter ten voeten uit.

      Veel lichtgetintiers hebben een criminal mind Guus. Meer dan blanken in dezelfde leeftijds- en sociale klasse. En dat is zowel genetisch als cultureel gedefinieerd.

     9. Guus Geluk

      Met cultuur heeft het niets te maken. Allochtone (kansarme) jongeren worden aangetrokken tot het gemakkelijk verkrijgen van veel geld. Dientengevolge raken zij in de criminaliteit verzeild.

     10. Ernst Quispel

      Van Urk, de oorzaak is de achterstandspositie waarin ze binnenkwamen. Die achterstand wordt niet in een paar generaties ingelopen.

      Eerlijk gezegd vind ik dit een domme vraag.

     11. Rechtsaf

      @ernst “Die achterstand wordt niet in een paar generaties ingelopen.”

      Wel als die generatie haar best doet…dus de vraag is niet dom, het antwoord is echt te belachelijk voor woorden, soort IQ dingetje..

      Maar jij als zéér, zéér, zéér warme pleitbezorgers zijn van de islam, jij zal een islamitische generatie verdedigen met alles wat in jullie zit, sterker nog, aanmoedigen, verheerlijken nog veel sterker, je aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.

  4. Kodi

   Genetische verklaring als medeoorzaak intelligentieverschillen blank en zwart niet uit te sluiten
   https://tinyurl.com/y9a7bcu8

 8. DolleDries

  Nog maar even want D66 is met Alexander Penthouse met twee aangiften in de vorm van racisme en ontduiking van belasting constant op tv.

  https://www.geenstijl.nl/5140606/weg-met-homohaters/

 9. WorajaiP

  Enie oplossing is als Thierry hem nog dit weekend uit de partij schopt. Als hij dat niet doet, geeft hij aan dat hij achter deze extreme -ungefunderde- ideeen staat. Barbertje moet hangen, anders wordt het niks. Ik stem dan i.i.g. NIET op die partij, ik wil die idioot niet in de gemeenteraad.

  1. Holland

   Ook WorajaiP holt gehersenspoeld achter de politiek correcte meute aan. Informeer je zelf eens echt, zoveel moeite kost dat niet. Het hele internet staat voor je open.

 10. Kodi

  Wat is er dan onwaar aan zijn analyses dat o.a. Tim er zo van in de kramp schiet? En kom bij mij niet aan dat je politiek correct moet blijven, want waarheidsvinding gaat boven politieke correctheid.

 11. sjun

  Het lijkt me verstandig eerst zelf maar eens te kijken wat Yernaz Ramautarsing in welke context becommentaieerde in plaats van daar maar meteen een diskwalificatie van de persoon aan te koppelen. Vooralsnog deel ik de conclusie van Tim Engelbart als verwoord in de ankeiler boven dit artikel niet.

  1. Ernst Quispel

   Q.e.d. De racistische opvattingen van Ramautarsing worden door veel reaguurders op dit blog en aanhangers van het FvD gedeeld.

   Dit is het echte probleem.

 12. Nederlandse_Patriot

  Ramautarsing heeft gelijk hoor. Er is wel wel degelijk een verband tussen volk en IQ, of je het nou leuk vindt of niet.

  1. Kodi

   En zo is het maar net. Je ziet ook dat de herkomstlanden van immigranten met een lager IQ doorgaans shit hole landen zijn. Er is dus ook een relatie tussen IQ en presteren. Bij immigranten met een lager IQ is het dan maar weinig presteren en des te meer parasiteren.

 13. Kodi

  Ik geef FvD in Amsterdam minstens 3 raadszetels. En daar zullen ze bij D’66 ziek van zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.