Gefeliciteerd, Pietenhaters! Geen enkele gemeente wil de landelijke intocht nog organiseren

Gaat de Sint dit jaar dan toch écht stilletjes aan al onze huizen voorbij?

Het Sinterklaasfeest staat stevig op de tocht. Al jarenlang wordt het langzaam maar zeker uitgekleed wat de tradities – en dan met name Zwarte Piet – betreft, maar voor het eerst bestaat er dit jaar de kans dat de hele handel helemaal niet doorgaat, en 5 december verwordt tot een doodnormale dag. Voordat de Goedheiligman op Pakjesavond presentjes door de schoorsteen kan smijten, moet hij immers wel in Nederland zijn. Aangezien meneer het gros van het jaar op het strand in Spanje ligt, moet hij wel eerst naar ons koude landje komen en daar feestelijk onthaald worden tijdens de intocht (anders is er al helemaal niets voor hem aan) – en laat het daar nu juist mis gaan.

Normaal gesproken staan gemeenten in de rij om deze landelijke intocht te mogen huisvesten. Dat is ook niet zo gek: je stad of dorp staat dan even in heel het land in de spotlights, en al die mensen die op de ontvangst afkomen brengen natuurlijk ook een aardig centje in het laatje van lokale winkeliers. Dat wil elke gemeente wel dus, zou je denken.

Nou, niet dus. De NTR – die het feest organiseert én uitzendt – luidt vandaag namelijk de noodklok. Er hebben zich dit jaar namelijk niet bijzonder weinig gemeenten beschikbaar gesteld om die handel te huisvesten, nee: er heeft zich gewoon geen enkele plek gemeld. En dat is een probleem, want zonder locatie geen intocht natuurlijk.

De oorzaak van dit totale gebrek aan animo laat zich natuurlijk wel raden hè: de eeuwige discussie rondom Zwarte Piet. Vroeger was de intocht een louter feestelijk evenement, maar tegenwoordig verwordt een stad tot een bastion wanneer de Sint langs komt, compleet met agenten om de zoveel meter en heuze arrestatieteams die klaarstaan als Pietenhatende demonstranten het te bont maken. Het is tot een heuze veiligheidsoperatie verworden, en de gezelligheid is ver te zoeken. Nee, daar zou ik als burgemeester ook voor bedanken! Types als Sylvana Simons en Jerry Afriyie kunnen trots zijn hoor: ze hebben niet alleen Zwarte Piet vermoord, maar misschien zelfs het hele Sinterklaasfeest.

De NTR legt de schuld echter bij de gemeenten, en roept hen dringend op om alsnog bereidwillig te worden. De NTR heeft zelf echter ook een stevig aandeel in de schuld hier: als producenten van het Sinterklaasjournaal, dat de traditionele Piet ook in de ban deed, hebben ze natuurlijk meer dan meegeholpen meer het omleggen van onze tradities. Ook aan hen zeg ik dus: hulde!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Rechtsaf

  Je moet die cultuur-migranten echt keihard aanpakken..

  1. Pit

   Ja als we linksaf gaan dan wordt het steeds gezelliger.

   Und Lachen ist verboten!

   1. Heinz

    Niet overdrijven Pit ! In deze zin is lachen met een kleine letter de juiste schrijfwijze.

    1. Ernst Quispel

     Pit en taal is altijd een problematische combinatie.

     🙂

     1. Rechtsaf

      @ernst als islamprostituee is de enige juiste combinazi..

    2. Holland

     Nee Heinz, met een hoofdletter mag in deze zinsconstructie ook. Het kan behalve als werkwoord ook als zelfstandig naamwoord (‘het lachen’) worden gelezen en dan kiezen de Duitsers voor de zekerheid een hoofdletter. Haal het zinnetje maar door Google translate.

     1. Pit

      @Holland: Juist, vandaar mijn typering voor deze simpele en zijn zuigtrol Wimpie.

     2. Ernst Quispel

      Had er dan niet Das Lachen moeten staan?

     3. Holland

      Ernst, ik zeg niet dat het per se als een zelfstandig naamwoord gelezen moet worden – het kan. Het is tamelijk ambigu. En net als in Nederland wordt ook in het Duits soms het lidwoord weggelaten. In die twijfelgevallen kiezen Duitsers altijd voor zekerheid en schrijven het met een hoofdletter.

 2. DolleDries

  Wat een lafheid.

 3. Bas2018

  Helemaal mee eens Rechtsaf !

 4. Ernst Quispel

  Als de naam Sybren boven het artikel staat heb ik altijd de neiging de onderliggende bron even te checken
  Wat meldt die?

  “Boschhuizen wil niet tegen RTL Nieuws zeggen of er al gemeenten zich concreet hebben aangemeld om de organisatie op zich te nemen. Wel zegt hij dat er ‘sinds de hulp van mevrouw Spies’ interesse is van meerdere steden.”

  Dit gaat dus weer nergens over.

  1. EU kok

   Zag daarnet toch echt een banner.
   DDS, no-nonsense en betrouwbaar.

   1. Anton Adriaan

    Fakenews Eu Kok… Fakenews.

 5. Fortiori

  Eerst maar eens Koningsdag vieren.

 6. Duke

  Als geen gemeente zich gaat melden, belonen ze het terrorisme waar kleine kinderen de dupe van worden.

 7. waakhond

  Als de landelijke intocht aangepaste pieten heeft zelf dan kome ze demonstreren dus ja ze hebben het sinterklaas feest volledig verpest.

 8. Peter Loosduinen

  Hulde voor een gemeente die tegen de NTR zegt :Sint zonder Zwarte Piet dat willen we niet !
  Alleen Sinterklaas met Zwarte Piet of anders geen intocht.

 9. waakhond

  Een die witte privilege schreeuwers gewoon met kei harde feiten naar de rechter slepen.

  Het wordt dan een groot gezichtsverlies als de rechters die schreeuwers gelijk geeft.

 10. Feit

  Club Ernst, bedankt. Goed werk geleverd jongens.

  Eerlijk is eerlijk, alle kleine beetjes hielpen en jullie stonden er elke keer weer om sinterklaas af te breken.

  Chapeau!

 11. denk eens na

  Is er nog wel animo voor het suikerfeest/?

 12. Scaldis

  De roer moet om, zegt mr. Afriyie.

 13. nienke

  Het is toch in en in triest dat zo’n kleine minderheid het voor elkaar krijgt zo’n mooi kinderfeest naar de knoppen te helpen.
  Je wilt me toch niet wijs maken dat wij ons laten ringeloren door deze mafkezen.
  Kom op mensen laat je niet kisten door dit gespuis.

  1. Ernst Quispel

   Nee hoor, straks meldt zich zonder twijfel een gemeente waar de Sint welkom is en als je geen gedonder wil moet je roetveegpieten optrommelen.

   Zwarte Piet kan niet meer, wanneer dringt dat een keer door in de hersenen der kaaskoppen?

   1. robroy

    Moet jij niet een beetje zenuwgas inademen ????

     1. robroy

      Ik bepaal zelf waar ik naar kijk engnek en wat Sinterklaas betreft het maakt mij geen reet uit of dat door gaat of niet ,voor mijn pad flikkeren ze het op de vuilnisbelt

   2. Rechtsaf

    @Ernst als je geen gedonder wil moet die vuile smerige, met name donkere, racisten oppakken díe hebben er een racistisch iets van gemaakt namelijk en jij als rasechte islamprostituee verdedigd, net als je met het verkwanselen van ons land doet, standpunten van een racistische minderheid…

    1. Ernst Quispel

     Zoals je uit het persbericht hebt kunnen opmaken loopt het draagvlak voor Zwarte Piet gestaag maar onverbiddelijk terug. De strijd voor het behoud van Zwarte Piet is een achterhoedegevecht, een verzet tegen het onvermijdelijke.

     1. Rechtsaf

      En dat vindt Ernst helemaal niet erg natuurlijk dat Nederlandse cultuur om zeep geholpen wordt..

     2. Ernst Quispel

      Culturen veranderen en deze verandering heeft te maken met het toenemende besef dat racisme niet meer bij ons past.

      We doen ook niet meer aan palingtrekken, we ontslaan vrouwen die trouwen niet meer en we accepteren homoseksualiteit. Allemaal cultuurveranderingen waar we blij mee zijn, toch?

 14. Florissa

  Is wel niet dit onderwerp ,maar de Telegraaf kopt met, voormalig fortuyn bodyguard valt links activist aan, he he ,hij geeft de man een duwtje, wat is de Telegraaf een links bolwerk ,Trump, Putin,alles zeiken ze af ,ga lekker zo door flutblad, links heeft altijd een grote bek ,maar geld komt van de andere kant,en daar zouden ze zuiniger op moeten zijn .

 15. fusilier

  Als bij ons in de supermarkt de telegraaf ligt koop ik ze gelijk allemaal ,en flikker ze daarna weg .Dat heet B.B ,bescherming bevolking

  1. Ernst Quispel

   Ze zullen je bij het noodlijdende Telegraaf-concern dankbaar zijn.

 16. HW

  Wie zaait zal oogsten en dit telt nu ook voor de NTR.
  Programma kan worden opgedoekt en Dieuwertje kan met pensioen.
  Deze wereldverbeteraars hebben zich vol ingezet voor de oranje/blauw/groene piet en zich achter de Zwarte Pietenhaters geschaard.
  Helaas hebben ze geen rekening met het discriminerende gevoel van de blanke Nederlander gehouden. Deze Nederlander werd en wordt door de NTR uitgekotst.
  Nu worden ze zelf uitgekotst en willen niet weten waarom.

 17. waakhond

  Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten!!!!!

 18. nienke

  En in Suriname wordt nog steeds Sinterklaas gevierd met roet zwarte Pieten, hoe rijm je dit.

  1. corfo

   @ nienke.
   Is niet te rijmen @ nienke.
   Je hoort de in NL gestationeerde Pietenhaters daar nóóit over !
   Wel verdacht eigenlijk, nu ik je reactie zo lees. Of zou het een z.g. selectieve verontwaardiging betreffen ?
   Er bestaat in dit landje n.l. een groepje uitkeringstrekkers dat héél selectief z’n verontwaardiging uit.

  2. Baron von Munchhausen

   Ja,…….Ja,…… , en ene Mevrouw SS zegt dat dit door het Kolonialisme komt!!! ???

 19. PMG

  Dokkum – die moeten zich verplicht vrijwillig wederom aanmelden, hebben de ervaringen echte Sinterklaas en Zwarte Piet mentaliteit!

 20. Gosselaar333

  Begint dat geleuter over die zwarte Piet weer. Vermoeiend!!

 21. corfo

  Ik hoor gelukkig NIET tot de zwarte Pietenhaters; maar…………..ÁLS ik tot dat anti-Nederland-clubje zou horen, dan, ja dán zou ik me ongelooflijk dapper en moedig vinden, want………ik ben in staat gebleken om een KINDER-feestje te verstoren.
  Dan ben je toch zeker buitengewoon dapper ? De verstoorders van dat KINDER-feestje zouden eigenlijk rijkelijk beloond moeten worden met een gróte premie, een premie waar iedereen beter van zal worden, n.l. een oprotpremie !!

 22. Farn

  Gelukkig achterhaald.

  1. corfo

   @ Farn.
   Wát is achterhaald ?
   Schiet me plots te binnen (heb ik soms) : kan men in Nederland niet de intocht van Sinterklaas met échte zwarte Pieten in Paramaribo, op de t.v. uitzenden ?
   Zijn we van alle gelazer af.

   1. robroy

    Strak plan @corfo daar ben ik ook wel voor ,niks geen gezeik aan de kop, hahahahaha wat een idee is dat

 23. Ernst Quispel

  Zoals al gezegd, het was een broodje aap-verhaal van Sybren.

  https://www.ad.nl/binnenland/harderwijk-wil-intocht-sinterklaas-organiseren~a0b62107/

 24. lanex

  Bedankt Zwarte Pietenhaters? Wat te denken om de onbenullen van de Gemeentes te bedanken voor zoveel smerige lafheid? Deze kruipers zijn de schuldigen hier, het zootje linkse tuig wat de boel zal komen verstieren moet met ME op afstand worden gehouden, wat mij betreft met traangas weggehouden worden, en niet andersom.
  Het is zo ongelofelijk, ze laten zich echt door een groep krakerstuig de wet voorschrijven.

 25. Rosasolis

  Ja hoor de intocht van Sinterklaas, met pieten, gaat gewoon door in gemeente Hollands Kroon, Noord Holland. Geen probleem, onze CDA staat heel sterk voor dit traditionele kinderfeest. Wij hebben alweer veel stemmen gekregen. Maar voor volwassen, houden wij ook van het vieren van de Kerst feest. En nu
  vieren wij de komst van Pasen, met eerst palm zondag. Hoewel het nog koud is, vergeet niet je klok een uur vooruit te zetten morgen, voor “zomer tijd”. En luister je a.s. zondag
  samen met vele duizenden Nederlanders naar de Matteus Passion op radio 4, vanaf 12 uur. Dit is en tijd voor iedereen om stil te staan, of je bent gelovig of niet, omdat dit een echte Nederlandse traditie is, waarmee wij naar de voorjaar ingaan…het nieuwe begin.
  Morgen ben ik jarig. Ik ben een echte Ram, die altijd optimistisch vooruit denkt. Wat kunnen wij doen om de vreselijke versplinteren van partijen te voorkomen?…Je bent niet eens, dan stap je eruit en dan richt je een prive societeit op (zoals de PVV), of ga je op de kleurlingen “discriminatie” toer, zoals BIJ1. Of moet de islam het gaan overnemen, zoals Denk dat wil. Wat een vreselijke troep van fanatiek moslim mannen terwijl hun vrouwen bezig zijn om nog meer kinderen te krijgen.
  En DAAROM bestaat er nog steeds een grote geliefde oude partij, de CDA. Een zeer sterke partij die geen onzin wil accepteren, maar wil opkomen voor menselijke waarden, zonder etiketten te plakken op wie dan ook. Onthoudt het volgende boodschap van een briljante man die ver voor zijn tijd was, en een grote boodschap heeft doorgegeven. Dat onze samenleving moet doorgaan op 3 belangrijke weten:
  Geloof, Hoop, en Liefde…en dat van die 3 voud, dat de LIEFDE de allerbelangrijkste is.
  Ja, dat heeft Rabbi Jeshua (Jesus) verteld aan zijn volgelingen voordat hij werd opgepakt, verraden, en vermoord. Was er werkelijk een reden hiervoor? Behalve een
  buitenlandse jonge rabbi met zeer vooruit denkende ideeen? Wat is nou Goddelijk of niet op onze planeet? Bestaat er nog steeds een God boven ons? Of wordt ons planeet beheerst signalen van buitenaardsen, die veel verder zijn dan ons? Wie weet het.
  Maar in ieder geval zullen velen in ons land Pasen gaan vieren, of in de kerk, of gewoon rustig thuis genieten van een paar rustige vrije dagen met lekker eten met familie en vrienden.

 26. Gerlos

  Komt goed er zijn al verschillende plaatsen in Zeeland, Limburg die dit KINDERFEEST willen organiseren. Mochten die ZWARTE activisten het weer willen verzieken dan is er een optie. Nemen we een voorbeeld zoals in Dokkum, dus met zijn allen in de aanval trollen.

 27. Tom, Enschede.

  Laffe hollanders. Beetje weerstand van wat minderwaardige bruine poepnegers en ze durven al niet meer.. Dutch ‘courage’.

  1. Floris

   Zeg tukker Tom, wanneer organiseren ze weer een zwarte cross in Twente? Met veel bier in plastic bekertjes en domme grietjes met cameltoe?

 28. Babaji538

  Ik zag zowaar via Twitter, een zelfde foto
  via een Nederlands politie account voorbijkomen,
  als vorig jaar.
  Bovendien vernam ik, dat bij GGZ Nederland,
  net als in het jaar 2017, er handtekeningen
  door directeuren werden gezet, ten behoeve van
  verbetering van de zorg, tegen giftige stoffen in medicatie.

  Boris Johnson in het Verenigd Koninkrijk vergeleek onlangs,
  Vladimir Poetin met Adolf Hitler.
  Verder zag ik zojuist dat via de onkreukbaarheid van ‘MSN’,
  Edward Snowden weer trots op Nederland is, net als in het jaar
  dat ervoor lag… .

  Het is alleen maar toevallig, dat origineel werk
  zich weet te onderscheiden van eigen gewin, zelfverrijking
  zonder ook maar een missie, een boodschap of visie uit te dragen.

  Naast het account op Twitter van Edward Snowden
  is het erg aan te bevelen, om het account van J.K. Rowling
  te bestuderen.

  Ik droeg alle verantwoording die 1 persoon kon dragen.

  Petra Cecilia Maria Hermans

 29. PMG

  BREKEND: HET BLIJKT DAT GEMEENTES NU INEENS IN DE RIJ STAAN!

  1. Ernst Quispel

   Het was ook een broodje aap-verhaal van het soort waar DDS in grossiert.

 30. jvkc.stema

  Ik las ergens dat laaggeschoolde Nederlanders zich het meest zouden bezondigen aan racisme hetwelk enkel gegrondvest zou zijn op de donkere/zwarte huidskleur. Een aanschouwelijk voorbeeld hiervoor betreft de oerwoudgeluiden die er jegens zwarte spelers worden gemaakt terwijl hetzelfde niet gebeurd jegens spelers met een niet-zwarte lichaamsovertrek. Hebben de roepers er geen aanduiding voor? Mijn vraag is hoe deze categorie oordeelt over de licht getinte allochtonen in Nederland. Heeft deze groep allochtonen in de optische krieltjes van voornoemde categorie Nederlanders de zware toets der kritiek suma cumlaude doorstaan? Het zal mij niet verbazen als de beschreven atmosfeer in de roman , getiteld: de geverfde vogel van jerzy kozinsky nog steeds hoogtij viert en manifest is. Het hoofdpersonage in deze roman was niet een neger maar een jood( lees: behorende tot het blanke ras) die vanwege zijn zwarte haardracht door elke dorpsbewoner in Rusland voor een personificatie van de duivel werd aangezien. Men durfde in de omgeving van deze joodse jongen niet eens te lachen omdat de dorpelingen bang waren dat hij hun tanden zou kunnen tellen. En elke getelde tand zou evenredig het aantal levensjaren van de dorpelingen kunnen doen bekorten. In Nederland is het kennelijk niet zo erg als in voornoemde roman omdat men liever een strot doorzagende , terroriserende en rovende licht getinte allochtone bende naast zich heeft wonen dan een timide zwarte neger. Hoewel ik altijd kritiek heb gehad op de strijders tegen zwarte piet begin ik nu ook in te zien dat deze strijd niet eens zo zinloos is. Je neemt hiermee uiteraard niet weg dat een mogelijke verdwijning van zwarte piet onverwijld met zich mee brengt dat men ophoudt het over zwarte negers te hebben. Tot slot: ik bezondigde mij ooit aan een roman, getiteld: landgenoten waar geen goed woord over o.a. Nederlanders in staat. Mag deze roman op het nachtkastje van een ieder prijken als verplichte leeskost?

  De zwarte piet uit Sinterklaas zou plotseling verworden zijn tot het symbool van racisme ondanks het feit dat dit feest zowel op de Antillen als in Suriname van oudsher uitbundig wordt gevierd. Toegegeven dat er genoeg Nederlanders zijn die hun opvatting over de veelal donkergetinte mens relateren aan het fenomeen zwarte Piet en er dan ook vanuit gaan dat zwarten uitsluitend dienders van blanken mogen zijn. Het maakt voor hen niet uit of zij op de maatschappelijk ladder veel lager hebben gescoord dan een well educated zwarte, de vooroordelen bevinden zich voor hen in een zevensterren diepvrieskist alwaar die nooit zullen bederven. Ergens in de jaren zeventig was de politieke partij De Nederlandse Volksunie vanwege de exodus van Surinamers naar Nederland gegroeid tot één met ruim zeven zetels hetgeen in die tijd voor een toetredende partij best fors was. De leider ervan, de heer Joop Glimmerveen, probeerde in de Tweede Kamer zijn stelling dat zwarten, waar Surinamers voor werden(?) versleten , inferieur zouden zijn te adstrueren middels stripverhalen zoals Sjors & Sjimmie, één waarin de donker getinte stripfiguren als dom en onbetrouwbaar werden neergezet en niet te vergeten de zwarte Piet als voornoemd. In feite is deze door een Antilliaanse strijder bedachte opschudding waar in het bijzonder de Afro Surinamers per saldo de grootste aandeelhouders van zijn , niet eens zo gek bij nader inzien. Ik vind het verzet ertegen dwaas en had men iets anders kunnen bedenken. Wat dan?

  De wijze waarop het biologisch racisme in Nederland vaste voet in de grond heeft gehad, is niet eens merkbaar in Nazi Duitsland, België, Frankrijk en Engeland, althans blijkend uit wetenschappelijke studies op het gebied van de arbeidsmarkt en de reden tot negatie. Een tijd terug zei de directeur van een arbeidsvoorzieningsinstelling die zelf met een Surinaamse vrouw getrouwd bleek te zijn, tijdens een werkoverleg het volgende tegen mij: “ik maak mij zorgen omtrent de positie van Surinamers in Nederland. Ze zullen verdrongen worden door de massale toestroom van vluchtelingen uit het Midden Oosten die vaak heel hoog zijn opgeleid en door de domme Hollanders voor surrogaat blanken zullen worden aangezien. Als Surinamers enkel licht getint zouden zijn , zouden ze hier automatisch een betere bejegening krijgen “. Wat deze laatste betreft ken ik toevallig een doldwaas tafereel waarbij twee Surinaamse studenten die vanwege het feit dat ze in die tijd met een Surinaamse beurs naar Nederland kwamen, bij een instelling in de wachtkamer moesten plaats nemen in verband met de afwikkeling van enige formaliteiten. Een Hollandse bode stapte met een krant in de hand op die twee af en offreerde die aan de licht-getinte student, daarbij de opmerking plaatsend aan het adres van de donkere Surinamer dat die niet zou kunnen lezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.