Goh van de dag: Femke Halsema wordt geen GroenLinks-wethouder in Amsterdam

De trotskistische GroenLinks-leider Rutger Groot Wassink wil graag een vrouwelijke wethouder in Amsterdam hebben. Maar het gaat niet de ultieme GroenLinks-diva der GroenLinks-diva’s worden: Femke Halsema bedankt voor de eer. Rarara, hoe zou dat nou komen?

Amsterdammers kijken tegen de zeer realistische mogelijkheid aan dat ze binnenkort aanhangers van de communist Rutger Groot Wassink (GroenLinks) als wethouders in de stad hebben. Geen aanlokkelijk perspectief, natuurlijk. En zeker niet omdat een grote naam uit de ‘gematigde’ vleugel van de partij zich ook nog afmeldt: Femke Halsema.

Tegenover de GroenLinks-gemeenteraadsfractie bevestigt de oud-partijleider dat ze niet beschikbaar is om als wethouder de stad straks te besturen:

“Femke Halsema wordt geen wethouder in het nieuwe stadsbestuur. Dat zegt beoogd fractievoorzitter Femke Roosma van GroenLinks tegen deze krant. […] Partijleider Groot Wassink wil graag een vrouwelijke wethouder. „Ik kan wel verklappen dat Femke het niet wordt”, aldus Roosma.”

Voor mensen die een beetje hebben opgelet de laatste tijd, is het duidelijk dat Femke Halsema een baantje als wethouder natuurlijk te min vindt. La Halsema is een oud-Kamerlid en een bekende Nederlander, en doet het niet voor minder dan het ganse burgemeesterschap van de hoofdstad. Of ze dat krijgt, is nog te bezien. Haar GroenLinks is natuurlijk de grootste partij van de stad, maar D66 heeft met Alexander Pechtold een belangrijke concurrent. GroenLinks heeft D66 vermoedelijk nodig voor een meerderheid in de gemeenteraad van Amsterdam, dus de partij kan daar wat wisselgeld voor eisen. Bijvoorbeeld dus door de veilingmeester een transfer te laten maken van het Binnenhof naar de Stopera.

We zullen ongetwijfeld binnen enkele maanden horen wie de nieuwe eerste burger van de hoofdstad wordt. Maar eerst moet GroenLinks dus nog wat mindere goden aanwijzen voor enkele wethoudersposten. En het liefst, zoals dat in politiek-correcte kringen tegenwoordig gaat, een vrouw. Want vrouwen zijn beter en verdienen het voorrecht. Alleen Femke Halsema niet, want zij is dan weer net iets té goed.

Ingewikkelde toestanden dus allemaal, daar met dat dekselse GroenLinks in Amsterdam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ernst Quispel

  Ze zou een geweldige kandidaat zijn voor het burgemeesterschap van de hoofdstad.

 2. Pindas

  Zie haar toch liever bezig met wat GROENE KOMKOMMERS en dan op de Markt!Groenteboerin ja dat heeft ze wel verdient!

  1. Hermann

   in ieder geval, U bent ongeschikt. U maakt een taalfout. *verdiend* moet het zijn.

   1. bifbof

    Een taalfout ohoh wat erg . Ga dan maar eens opletten wat die Ollongren allemaal uitkraamt.

 3. Babaji538

  Er bestaat ook nog zoiets, als
  constructief structureel iets aanpakken.
  Petra Hermans

 4. Fortiori

  Femke Halsema is zeker geschikt voor dat ambt. Ze heeft een geweldige staat van dienst, was o.m bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg, voorvechter voor mensenrechter en heeft uitgebreid maatschappelijk netwerk. En zoveel meer kwaliteiten.

  1. bifbof

   Lijkt bijna op een aanbeveling voor Diederik Stapel

 5. fockingworst

  penthouse ligt nu te veel onder vuur..dus die word geen burgemeester van het grootste dorp.
  Femke’ s schandaaltje over haar kindertjes van een zwarte naar een witte school zijn inmiddels vergeten toch?

 6. nienke

  Waarom een Groen-Linkser of Pvd. als Halsema burgemeester wordt van Amsterdam schrijf de stad dan maar af, bouw er een ring om heen want dan weet je zeker dat het een islamitisch bolwerk wordt.
  Geen cent er meer heen en laat ze alles zelf betalen.
  Hoop echt niet dat Halsema het wordt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.