Haatoma Anja Meulenbelt vaardigt een fatwa uit: ‘Moslims hebben bij de SP niets te zoeken!’

anja_meulenbelt_boekwinkel
Foto: Anja Meulenbelt in een kinderboekwinkel. Bron: Anja Meulenbelt / Facebook.

Volgens één van de mastodonten van BIJ1 moeten moslims niet op de SP stemmen. Ze hebben er “niets te zoeken”, weet Anja Meulenbelt voor moslims te verklaren.

Anja Meulenbelt (BIJ1, vroeger SP) heeft weer eens van zich doen spreken. Ditmaal door luidkeels het vertrek van de Rotterdamse SP-leider Leo de Kleijn te bejammeren. Meulenbelt zag in hem één van de weinige ‘echte’ SP’ers (wat dat ook moge zijn), en klaagt dat de rest van de partij allemaal kommer en kwel is.

Met name voor de islamitische inwoners van dit land. Ze zouden te conservatief zijn voor de SP om er iets mee te maken willen hebben, en ook heeft de partij “Palestina” keihard laten vallen. Dat alles leidt haar tot de conclusie dat moslims helemaal niks bij de SP te zoeken hebben, zoals ze een Amsterdamse bezoeker van een islamitische bijeenkomst klakkeloos nazegt:

“Het is een treurig verhaal. Jarenlang was ik actief binnen de SP, en in Amsterdam liep ik zo veel bijeenkomsten met moslims af, iftars, discussies, zoveel pogingen vanuit de moslimburgers van Amsterdam om in discussie te komen, kennis te laten maken. Het treurige was dat ik in de meeste gevallen de enige SPer was die werkelijke belangstelling toonde. Dat begon op te vallen. Tijdens een discussie over op wie de aanwezigen zouden gaan stemmen hield ik wijselijk mijn mond.

Toen zei een van hen tegen mij: Anja, jou vertrouwen we wel, maar je bent een etalage zonder winkel er achter. Au. Maar hij had gelijk. Want zoals de SP op dat moment handelde, had hij er als moslim weinig te zoeken. Dit was het punt: ook binnen de SP heerste de opvatting dat socialisten niets met moslims te maken moesten hebben. Want moslims, dacht men, zijn conservatief.”

Zo’n opmerking is natuurlijk van de ratten besnuffeld. Moslims zijn geen vissen die je moet lokken door een islamitisch hengeltje uit te slaan. Je moet als partij gewoon jezelf zijn: op het moment dat je daarmee aanlokkelijk bent voor islamitische kiezers – prima. Zoniet, dan niet. Jammer dan. Doelgroepenbeleid is precies hetgene waarmee de PvdA zichzelf in een bodemloze put geworpen heeft, en het zou voor de SP prettig zijn als ze die fout weten te voorkomen.

Maar wat Anja Meulenbelt hier doet is nog een stukje erger dan opperen om de PvdA te imiteren op het gebied van de appeasement van aanhangers van de islam. La Meulenbelt trekt een hele grote broek aan door daarnaast nog ook voor moslims te bepalen dat ze niets te zoeken hebben bij de SP. Mevrouw de witte allesweter heeft dat in al haar wijsheid wel even bepaald voor circa 900.000 moslims in dit land: zij kan immers voor hen denken, of iets dergelijks.

Voor iemand die de godganse dag zaken over emancipatie staat te schreeuwen, is met name dat laatste dus toch wel echt een gotspe van jewelste.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

21 reacties

 1.   

  Op mijn blote knieen dank ik O.L.H. dat ik niet in Amsterdam woon.

  1.   

   STOP met afkortingen

   1.   

    @Rechtsaf
    STOP met afkortingen, a.u.b.

    1.   

     @Oeioei wat betekent o.l.h? alstublieft vertel het ons altublieft

     1.   

      Onze Lieve Heer. Jij etaleert een stuitend gebrek aan algemene ontwikkeling. En V.w.b. die Meulendoosch: Ik snap de commotie niet. Zij is een lelijke oude vrouw, die met haar ongelukkige keuze voor BIJ1 ook in de politiek haar eigen graf graaft.

      Lekker laten löllen.

  2.   

   Ik sluit niet uit dat die dankbaarheid wederzijds is.

   1.   

    @ Kwispel.
    “Groot” nieuws voor pedofielen in NL, Kwispel, gauw gaan lezen !!!!
    Je zult er de “regering” dankbaar voor zijn.
    Eikel !

    1.   

     Wie is Kwispel?

   2.   

    @Ernst Quispel
    Om u gerust te stellen; ik lig er niet wakker van.

    1.   

     Je moet g.v.d niet zo r.t.t op z.i.n door te drijven o.m

     1.   

      @denk eens na
      Nou word het wel heel erg moeilijk. P.f.f.t.

 2.   

  Anja Meulenbelt als etalage van gratis geld, gekoesterde lange tenen en nuttige idiotie.

 3.   

  Toen ik haar leerde kennen in mijn studietijd in Amsterdam was ze al zwaar gestoord.

  Dat waren we allemaal, alleen bij ons ging het over.

 4.   

  Wat is fatwa??

  Moet ik nu een cursus sharidiaans gaan volgen??

  1.   

   @fenderbender
   Effe Googele.

  2.   

   shariasocialisme volstaat

  3.   

   Volgens de moslims politiek zonder corruptie… Maar tijdens de talloze vergaderingen zie je de kindjes onder tafel wel zitten.

 5.   

  Zoals te doen gebruikelijk bij extreemlinks fascistoïde fossielen, is er nog nooit een zinnig woord uitgekomen en gaat dat ook niet meer gebeuren.

 6.   

  Wat lopen er toch veel gestoorde vrouwen rond in Amsterdam.

 7.   

  Moslims zijn ondemocratisch het land binnen geglipt en hebben dus ook geen stemrecht.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!