Hihi: Wilders eist dat zijn ‘Minder marokkanen’-zaak wordt stopgezet tenzij Pechtold wordt vervolgd voor Russenhaat

Moet de penthousekoning zich binnenkort komen verantwoorden voor de rechter vanwege het doen van grievende uitlatingen over Russen? Als het aan PVV-leider Wilders ligt wel. Hij wil dat de D66-voorman zich verantwoordt voor zijn uitspraak “Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.” Anders is het OM niet consequent door de PVV-voorman wél te vervolgen voor zijn opmerking van vier jaar terug dat we “minder, minder, minder Marokkanen” behoeven in Nederland.

PVV-leider Geert Wilders heeft weer een manier gevonden om zijn grote rivaal – D66-voorman Alexander Pechtold – grandioos voor joker te zetten. Ditmaal niet in de arena van de Tweede Kamer, maar in de rechtszaal. Vanaf 17 mei zou namelijk de beroepszaak van Wilders omtrent zijn uitspraak “minder, minder, minder Marokkanen” plaatsvinden. Maar als het aan de PVV-leider ligt, wordt die rechtszaak voorlopig uitgesteld. De reden is Alexander Pechtold, die niet vervolgd dreigt te worden voor zijn opmerking die hij eerder dit jaar plaatste bij het vertrek van Halbe Zijlstra: “Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.Die laatste opmerking was een poging de moed van de vertrokken VVD’er te prijzen, maar kwam er uiteindelijk uit als verkapte discriminatie en groepsbelediging. Pechtold kreeg het dan ook aan de stok met Tunahan Kuzu.

En behalve met de DENK-voorman ook met justitie. Tenminste, als het aan Wilders ligt, die eist dat de aangiften tegen Pechtold leiden tot een proces:

“Als Pechtold niet wordt vervolgd, is er sprake van schending van het gelijkheidsbeginsel en Wilders’ recht op een eerlijk proces, vindt de raadsman.

Hij heeft het Haagse gerechtshof gevraagd om uitstel van het hoger beroep dat vanaf 17 mei inhoudelijk wordt behandeld. Wilders en zijn advocaat willen dat het hof wacht op de beslissing van het Openbaar Ministerie in Amsterdam over de vervolging van Pechtold.”

Maakt die oproep kans? In de juridische wereld zitten niet Wilders’ grootste vrienden, maar toch blijkt rechtsgeleerde Theo Roos de lijn van de PVV-voorman te volgen: hij meent dat wanneer Pechtold het niet over Russen had gehad maar over Marokkanen, het land te klein zou zijn geweest.

Mocht Pechtold straf krijgen, dan hoeft hij niet ver te reizen: de afstand van zijn luxueuze penthouse in Scheveningen naar de aldaar gelegen gevangenis is gemakkelijk te overbruggen voor iemand die een beetje doorstapt. En op de achterbank van een politiewagen ben je er al helemaal in een mum van tijd!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

91 reacties

 1. EllyD18

  Ja Pechtoldje, hoogmoed komt ten val. Jij zit in de nek te hijgen van mensen met succes maar ze doen het ook bij jou.

 2. poldi

  Prima zet van Geert Wilders.
  Heerlijk deze ontwikkeling.

 3. EU kok

  Even een paar vergelijken:
  Heeft Pechtold een zaal geïnstrueerd om een bepaalde serie antwoorden te roepen?
  Heeft Pechtold bevestigend geantwoord: Dat gaan we regelen?
  .
  Wilders, laat die typische PVV mentaliteit: “Maar hullie zijn veel erger” eens varen en sta achter je uitspraken of neem ze terug.
  Dit komt op mij over als vluchtgedrag.

  1. poldi

   Ja @EU-kok, de druiven zijn gezien jouw reactie heel zuur.
   Hoop dat ze in de nabije toekomst voor jou nog zuurder gaan smaken.
   Geert Wilders heeft een punt anders had zijn advocaat deze actie afgeraden.
   Zelfs de rechtsgeleerde Theo Roos geeft Wilders gelijk.

   1. EU kok

    Hoi Poldi.
    PVV, op naar de 40 zetels was het toch?

    1. poldi

     Ach EU kok, gezien de ontwikkelingen in de EU, de geleidelijke slinkse overdracht soevereiniteit van Nederland aan Brussel, de voortwoekerende islamisering, de toename van de marokkanenen ellende pus de vele overeenkomsten met de standpunten van Thiery Baudets FVD zie ik de nabije toekomst gelardeerd met smakelijke zoete druiven tegemoet.

     1. Guus Geluk

      De ontwikkelingen in de EU zijn nochtans dat het kabinet een buitengewoon kritische toon ten opzichte van de Frans-Duitse as bezigt. Dat neemt de populisten de wind uit te zeilen, want het kabinet is in de positie een kritische toon aan te slaan en de populisten niet.

      En dan is er natuurlijk Harbers die het asielshoppen wil tegengaan en streeft naar opvang in de regio.

      En zo drukken de populisten de “politieke elite” langzaam enigszins naar rechts.

     2. EU kok

      Poldi, ik ben blij dat je bent toegetreden tot het groeiende gedeelte der tevreden Nederlanders.
      Blijf ondanks tegenslagen geloven in je idealen.

     3. HW

      Guus, Guus, je leert het ook nooit. Natuurlijk nemen men de zogenaamde populisten de wind uit de zeilen, maar zoals bekent, vaart Rutte met elke wind mee die er op dat moment is.
      Je moet niet teleurgesteld zijn als straks de wind weer pro-EU wordt, want de persoon Rutte heeft heel veel te verliezen.

     4. Guus Geluk

      Rutte heeft een opmars gemaakt in de EU. Hij is de meest ervaren regeringsleider en kreeg een bondgenootschap van de “Zuinige Vier” voor elkaar, Nederland, het Oostenrijk van Kurz en enkele andere naties.

      Dan is er de Noordelijke alliantie van acht onder Hoekstra. De Baltische Staten, Denenmarken, Ierland, en nog een enkel land, spanden samen tegen de “ambitieuze” plannen van Berlijn.

      De oproer is begonnen, en Nederland staat in het middelpunt, HW.

     5. Guus Geluk

      Berlijn en Parijs.

    2. en_els

     Dat zal moeilijk worden met mensen die zichzelf niet internationaal inlezen.

  2. DolleDries

   Nou gezien de hetze tegen Rusland was juist deze ophitsing van Pechtold politiek gezien zeer gevaarlijk en als het ware een oproepend vijandbeeld van Rusland te creëren. Het is eigenlijk en oproep tot het Nederlandse volk willen jullie de totale oorlog met Rusland.

 4. DolleDries

  Ik moet de eerste Rus of kan ook Marokkaan, Turk, Neger nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.
  In daglicht van de aanklacht tegen Geert is de uitspraak van Prethouse ook racistisch. Nu is die van Wilders nog zachter want die had het alleen maar over criminele Marokkanen. Terwijl Prethouse alle Russen aan de kant zet.

  1. EU kok

   Quote: Nu is die van Wilders nog zachter want die had het alleen maar over criminele Marokkanen.
   .
   Gelukkig, DD gaat creatief om met de waarheid.
   Of hij liegt gewoon, dat kan ook.

   1. Stanly2000

    EU kokje, Alex P. had het alleen over Russische politici.

    Gelukkig, Kokje gaat creatief om met de waarheid.
    Of hij liegt gewoon, dat kan ook.

    1. EU kok

     Beste Stanly
     Kunt u aangeven waar ik beweer, dat Pechtold het over Russische politici heeft?
     Geen woorden in mijn mond leggen welke u goed uitkomen.

   2. Frits Jansen

    Wis en waarachtig niet! Juist het feit dat Wilders alle Marokkanen over een kam scheerde wordt hem zeer kwalijk genomen. Marokkaanse kindertjes vroegen huilend aan hun ouders of ook zij weg moesten.

    1. corfo

     @ Fr.Jansen.
     Ik heb geen huilend Marokkaans kind gezien.
     Wél heb diverse malen huilende Nederlandse kindertjes gezien én getroost, kindertjes die met hun moeder in de Voedselbank aanwezig waren om een tasje levensmiddelen te ontvangen.
     Als al dat buitenlandse spul zich ooit enigszins zou hebben aangepast hadden we ook geen politici nodig die hen “aanvallen”.
     En, móchten er tóch Marokkaanse kindertjes hebben gehuild, dan zal het zijn om de ontzettende stomheid van hun on-aangepaste ouders.

    2. sonar

     Jansen is ook een rechtsgeleerde van het groepje Guus ,met die onzin reacties .
     Het is moeilijk voor deze kwalleballen ,dat een meester in de rechten ,dat Wilders inderdaad een zaak heeft in deze .

     1. corfo

      @ sonar.
      Sorry dat ik dát nog niet in de gaten had.
      Het is inderdaad een stelletje ziekmakende kwallenbakken, dat zichzelf een ongelooflijke “wijsheid” toedicht, maar in feite nog niet weten dat de aarde rond is.

    3. sjun

     Opmerkelijk dat ze uitgerekend naar woorden van Geert Wilders geluisterd zouden hebben…

  2. loes530

   gelijk heb je dries en wordt hier in dit land met twee maten gemeten

 5. CJD

  Hoewel ik van mening ben dat het een zeer domme en discriminerende uitspraak was van Pechthold vind is dit toch niet het zelfde als wat Wilders gedaan heeft met zijn MINDER MINDER MINDER Marrokanen. Pechtold heeft geen menigde gevraagd of we meer of minder Russen willen en vervolgens bevestigen dat „we het gaan regelen“.

  1. DolleDries

   Het is veel erger Pechtold heeft het (ras) Rus in zijn totaliteit weg gezet als leugenaars. Hij heeft dit gebruikt in politieke zin door ophitsing tegen Rusland.

   1. Guus Geluk

    Ophitsen is vragen aan een menigte of zij uit zijn op meer of minder Marokkanen en je kornuiten instrueren de schare met je gebral te laten instemmen. Dat is hier niet aan de orde.

    1. J.C.

     @Guus Ongeluk

     “Ophitsen = vragen aan een menigte of zij uit zijn op meer of minder Marokkanen en je kornuiten instrueren de schare met je gebral te laten instemmen”.

     Ophitsen = met aanhoudende valse insinuaties, zonder enig concreet bewijs, een heel volk beschuldigen.

     Guus, hoe vaak wordt er op dinsdagavond in het tv programma “Opsporing gezocht” aangegeven dat de gezochte verdachten vermoedelijk van Russische afkomst zijn? Nou dan.

   2. Hermann

    Denken in rassen is na de Tweede Wereldoorlog niet meer in de mode gekomen en het argument dat de Russen verkapte Aziaten zijn, zal niet meer zo snel opduiken. In plaats daarvan kunnen we alleen zeggen dat Russen the scariest white people zijn.

    Bron: NRC

    Tobias Wals
    4 november 2014

    1. Stanly2000

     Behalve bij proces Wilders hier is het Marokkaanse ras uitgevonden!

 6. Guus Geluk

  Eens, het was een zeer ongelukkige en ongenuanceerde uitspraak, maar onvergelijkbaar met de uitlating van deheer Wilders, en de situatie die Wilders in die kroeg had geschapen.

  1. Ernst Quispel

   Ja, beetje zielige uitvlucht.

   1. Guus Geluk

    Dat is evident.

  2. Frits Jansen

   Welnee, Pechtold bedoelde het natuurlijk bij wijze van spreken. Verder is het in sommige culturen helemaal geen schande om je fouten niet recht te zetten, maar vol trots stug vol te houden. Denk bij voorbeeld aan politici.

   Ik vermoed verder dat Pechtold niet zo veel Russen tegenkomt (wie wel?) dus dat de zinsnede “ik moet de eerste nog ontmoeten” heel letterlijk kan worden genomen. Het schijnt dat er zelfs een Rus is die vrijwillig een afspraak heeft gemaakt met Pechtold opdat die een Rus kan ontmoeten die wel vrijwillig zijn fouten rechtzet.

   1. Guus Geluk

    Wat Pechtold exact bedoelde is allerminst relevant. De uitspraak was bijzonder ongelukkig. Stel dat hij had gezegd: “ik moet de eerste Jood nog tegenkomen die zijn fouten rechtzet.”

    Daarnaast bezondigde hij zich aan hetgeen hij anderen verwijt: populisme. Natuurlijk is het overgrote deel van de West-Europeanen, vooral na MH17, helemaal klaar met Rusland. Om dan vervolgens zo de mensen naar de mond te praten: als Wilders de mensen naar de mond praat, is het een populist.

    Onverstandig en ongenuanceerd.

 7. Heinz

  Een onhandige zet van Wilders. De zaken verschillen totaal van elkaar. Pechtold spreekt voor zich zelf. “Ik” en Wilders over “wij” waarbij een menigte erbij betrok.

  1. Heinz

   waarbij * hij *

  2. RobertMarsman

   Wilders stelt een gewetensvraag namelijk of we meer of minder Marokkanen willen ? Pechtold spreekt alsof het een feit dat alle Russen hun fouten niet zouden toegeven. Buiten dat om heeft Wilders nog voor de commotie uitgelegd wat hij bedoelde met minder Marokkanen. Namelijk de criminele Marokkanen waar hij campagne mee heeft gevoerd. Toch ook een beetje raar dat de commotie pas ontstond na de verkiezingen en niet tijdens de campagne. Pechtold daarentegen nuanceerde zijn uitspraak pas nadat er commotie ontstond. Toen waren het ineens Russische politici die hij bedoelde.

   Buiten dat om Pechtold had allang voor de rechter moeten verschijnen al is het alleen al door het gedemoniseer tegen Wilders waar hij zich al jaren schuldig aan maakt of meer recent tegen Baudet.

   1. EU kok

    quote:
    Buiten dat om heeft Wilders nog voor de commotie uitgelegd wat hij bedoelde met minder Marokkanen.
    Namelijk de criminele Marokkanen waar hij campagne mee heeft gevoerd.
    .
    Er gaat een hele nieuwe wereld voor mij open.

    1. RobertMarsman

     Ja inderdaad ja. Maar ik begrijp dat jij de feiten liever negeert. Haat jegens een persoon maakt ook blind natuurlijk.

     https://www.youtube.com/watch?v=7gJLyMok3w4

     1. EU kok

      Beste Robert.
      Ik weet dat Wilders een bont gezelschap campagne vrijwilligers heeft maar dat hij zoals u beweert, samen met criminele Marokkanen campagne voert is echt nieuw voor mij.
      Eerlijk gezegd had ik eerder van Wilders verwacht dat hij tegen deze groep campagne zou voeren maar dit?
      Toch weer wat geleerd.

     1. Pit

      En Penthouse wil minder Russen?

    2. Seneca

     @kokje
     dat heb je op een bepaalde leeftijd. dan gaat er een wereld voor je open als je eindelijk de realiteit onder ogen wilt zien.

  3. Ni28

   De arrogante Pechtold sprak helemaal niet voor zichzelf maar in algemene termen als een breed aangenomen feit, dus in wezen voor iedereen ook voor jou. Lees het maar goed dat scheelt weer een fout.

   1. EU kok

    een breed aangenomen feit????
    Een breed aangenomen mening kan.
    Een breed aangenomen feit is onjuist.
    Moeilijk, verschil tussen een mening en een feit.

    1. Ni28

     Een mening kunt je als feit presenteren zeker bij een mondelinge uitspraak. Pechtold sprak het uit als een feit. Ik moet nog een Rus tegenkomen die…. en geen mening. Spelling mag jouw specialiteit zijn om anderen te koeioneren maar taal begrijpen is bij jou duidelijk minder ontwikkeld.

 8. Frits Jansen

  Een kansloze stuiptrekking van een tanende Wilders. Nog steeds probeert hij met allerlei onzin op te vallen. Nou ja, de media haalt hij er wel mee, maar het effect is eerder averechts. Het verzoek is natuurlijk kansloos, dat weet Wilders ook, maar dat zit helemaal in het plan: als het verzoek wordt afgewezen kan Wilders luid beginnen te klagen over de corrupte “D66 rechters”.

  Ik hoop dat Wilders’ zaak wordt behandeld door een strenge moslima als rechter. Die hem zal veroordelen tot honderd islamitische stokslagen. Wie niet horen wil moet voelen, zegt een oud Marokkaans gezegde.

  1. RobertMarsman

   Dus mogen we hier de conclusie uit trekken dat je je westerse seculiere wetgeving liver overboord wil gooien ten gunste van de sharia?

   Ben je zelf inmiddels ook al een moslim geworden ?

 9. sonar

  Onze rechtsgeleerde zoals Guus ,Heinz,Kok,en kwippie zal ook nog wel een onzinnige reactie geven zoals die voor genoemde ,het is natuurlijk lastig om toe te geven dat Wilders volgens onze rechtsgang het gelijk aan zijn kant heeft.
  En er is een duidelijk verschil om de vraag ,of dat Pechtold het zelf openlijk verklaart.
  Dus betweters pak je verlies in deze.

 10. Uiterst Links

  De opmerking van Pechtold verdient zeker geen schoonheidsprijs want in feite schoffeerde hij niet alleen Putin maar de hele Russische volk door alle Russen over een kam te scheren. Dat is een zeer kwalijke zaak. Toch valt het niet niet onder ophitsen en dat doet deed Wilders wel.

  Deze vergelijking gaat dus niet op

  1. HW

   Weer een nieuwe jurist opgestaan. Natuurlijk een linkse en daar hebben we er al teveel van.

  2. DolleDries

   Dus jij noemt alle Russen weg zetten als leugenaars geen ophitsing.
   Wat is het dan, de waarheid?

   1. Uiterst Links

    Het is absoluut niet de waarheid maar je hebt toch een verschil tussen een opmerking die je namens jezelf maakt of het opstoken van je eigen achterban. Wilders vroeg of wij meer of minder Marokanen zouden willen. Vervolgens bevestigde hij met de woorden „dan gaan we dat regelen“. Als Alexander P dit zou hebben gedaan dan was de verontwaardiging velen malen groter geweest en terecht maar dat is niet het geval. Pechtold deed gewoon een domme uitspraak waar hij vooral zichzelf te kijk heeft gezet. Meer kun je het niet noemen

    1. DolleDries

     Ik denk dat je teveel afdwaalt .
     Als je zegt alle Russen zijn leugenaars dan zeg je in de context van het gevoerde proces tegen Wilders gewoon opruiende racistische taal.
     Als Wilders vervolgt moet woorden dan zeker ook Prethouse. Want zijn bewering is veel en veel kwaadaardiger en totaal zonder enig argument daarbij alleen bedoeld om Zijlstra met zijn leugens enigszins uit de wind te houden zet hij het totale Russische (ras)in de hoek..
     Terwijl de argumenten van Wilders ondersteund worden door praktische cijfers.

    2. Ni28

     Juist de zin „dan gaan we dat regelen“ maakt het geheel op zich meer een grap. Wilders verkeert namelijk niet in de positie om überhaupt iets te regelen en dat weet iedereen. Pure moslim ophitsing met verleende steun van linkse partijen. Als Wilders iets zegt vliegt iedereen gelijk de gordijnen in maar als het een ander is wordt het maar een domme uitspraak. Dat klopt natuurlijk niet dit is een politieke proces.

     1. Guus Geluk

      Wat is er grappig aan dat Wilders meent te kunnen regelen dat er minder, minder Marokkanen in Nederland zijn? Weet je, ergens kan ik de impact die deze uitlating heeft op Marokkanen die hier goed integreren, wel begrijpen.

      En nee, de vergelijking tussen Pechtold en Wilders gaat niet op. Heeft Pechtold gezegd dat hij gaat regelen dat er minder Russen in Nederland zijn? Heeft hij een menigte geïnstrueerd met zijn oproep in te stemmen? Nee.

 11. DolleDries

  Het was zeer gevaarlijke taal die Prethouse uitsloeg. Het is Goebbels taal die ook het Russische volk als minderwaardig weg zette en waarin dat ontaarde hebben we gezien waarbij de doelstelling van Nazis werd om het Russische volk uit te moorden en er een oorlog tegen te beginnen. Gezien we politieke wereld situatie mag je het gezegde van Prethouse zeker zien in de opjuinende taal om een agressiviteit tegen Ruslands te vergroten waarbij een oorlog niet uit gesloten is.
  Terwijl Wilders een argument had gezien het wangedrag van een groot deel van de Marokkanen in ons land heeft Prethouse dat niet wat betreft de totale Russische bevolking.

  1. Uiterst Links

   Je kunt ook overdrijven

   1. DolleDries

    Jij bedoelt het proces tegen Wilders neem ik aan.

    1. Guus Geluk

     Je stelt je aan, DolleDries. Van ophitsing is geen sprake en je weet het. Van ophitsing is sprake als je roept om minder, minder marokkanen en de menigte instrueert luidkeels in te stemmen. Maar niet als je iets onverstandigs zegt over de Russische Federatie.

     BTW: de hetze bestaat niet, verzinseltje van populistisch rechts.

     1. sonar

      Guus volgens mij wordt jij ook opgehitst op een plek waar velen niet willen komen ,in de linkse kerk.

     2. Guus Geluk

      Ik ben geen lid van de linkse kerk, sonar.

  2. Heinz

   Ik kan er met mijn pet niet bij dat U stelt over hetgeen wat Pechtold zelgt “opjuinend” is en het niet uitgesloten is dat dit een kans op een oorlog met Rusland zou vergroten op grond van agressiviteit. Ik kan mij nog herinneren hoe de Sovjetburgers werden ingelicht door de overheid toen er een ongeluk met een duikboot had plaatsgevonden. De Koersk. Dat gebeurde na lange tijd. Evenals andere ongelukken. Het is treurig, maar waar. Maar kan dan voorzichtig gesteld worden dat het achterste van de tong laten zien er niet ingeboren is ?

   1. DolleDries

    Vreemde stelling van je. Ik weet hoe men met leugens vertelde dat al het geld naar Griekenland terug zou komen.
    Dus als de politiek in Nederland leugens verteld zijn alle Nederlanders leugenaars.

 12. Ruud562

  @DD
  ++++++++++++++!!

 13. Ni28

  Het hele politieke apparaat draait vast overuren om Pechtold maar niet te vervolgen. Het is wel pech voor degene die de aangifte heeft gedaan dat er weinig Russen hier zijn en dus zonder duizenden voorgedrukte aangiftes. Maar dat is de enige verschil. Overigens is het idee allen al lachen, Wilders en zijn moralistische criticus in dezelfde geklaagden bankje.

  1. poldi

   Pechtold is ook in zijn eerste leugen niet gestikt.
   Hoewel…. het is wel erg stil.
   Hij zal toch niet dood in zijn penthouse liggen?

   Ook heel lastig voor die rechters om een partijgenoot te pakken.
   Mochten ze een uitweg vinden, dan levert dat wel een promotie op!

 14. poldi

  Het is zeer opvallend, nou eerder voorspelbaar dat zodra Geert Wilders in het nieuws is, hij veel Pavlov-reacties uitlokt bij de obsessieve van haat vervulde psychopaten @EQ en @GG.

 15. Pit

  Goede deal!

 16. Peter Loosduinen

  Geweldig artikeltje aan de hand van de aardappelbakker.
  Kereltje Pechtold moet ook eens afgerekend worden.
  Het is inderdaad waar dat wanneer in de opmerking van Pechtold het woord Rus vervangen zou worden door Marokkaan het land in rep en roer zou zijn.
  Het grappige daarbij is overigens dat het heel vaak wel waar zou zijn.
  Dat Marokkanen liegen en bedriegen zal in de justitiewereld wel bekend zijn.

  1. poldi

   Wat kan je anders verwachten van voortbrengselen uit inteelt.
   Lees WIKIPEDIA.

 17. Heinz

  Nog maar eens. Als Wilders zegt : willen of vinden “wij” dan hoeft dat niet voor mij te gelden als individu. Pechtold zegt “Ik” moet de eerste….Prima toch? Als individu hoef ik het daar niet mee eens te zijn. Pechtold spreekt voor zichzelf.

 18. Anna

  Wilders bedoelde uitsluitend criminele Marokkanen. Dat weet iedereen. Pechtold heeft het over alle Russen. Beiden kunnen in een vrij land met vrije meningsuiting deze uitspraken doen behalve als het oproepen tot geweld en bedreigingen bewerkstelligd. Maar ja , als het Wilders betreft liggen de duizenden voorgedrukte formulieren voor het oprapen. Dat Wilders proces is een puur politiek proces met medewerking van D66ers.

  1. Fortiori

   Met “bedoelen” weet iedere aanklager wel raad, Anna!

   1. Ni28

    Dus ook bij Pechtold met zijn aanvullende informatie.

 19. JanKlaasen

  Misschien moeten al die Rusland lovers eens kijken hoe Rusland omgaat met die laatste grote brand. Oftewel doodzwijgen alsof er niets gebeurd is. Als het niet via de sociale media naar buiten is gekomen hadden we er nooit iets van gehoord. Net als de brand van 1961 met meer dan 100 dode kinderen wat pas na 40 jaar bekend werd!

  1. Ni28

   Rusland speelt naar buiten toe een grootmacht maar van binnen is deze totaal verrot en staat op niveau van een ontwikkelingsland. Typisch voor bijna alle landen die olie of gas hebben.

   1. Guus Geluk

    Correct, de Sovjets spendeerden miljoenen aan nucleaire wapens, ruimtevaart en ander oorlogstuig, maar de bevolking moest in rijen staan om een brood te kunnen kopen. Vergeleken bij de Russische levensstandaard hebben we weinig te klagen. (En vergeleken bij de Russische politieke elites is onze elite zo slecht nog niet ;-)).

    1. DolleDries

     Ga eens in de USA kijken Guus over armoede gesproken.

     1. denk eens na

      De eu spendeert miljarden aan asielzoekers terwijl er voedselbanken bestaan . En islamiseert de eu .Wat is nu erger??

     2. Guus Geluk

      Dat klopt, Dries, maar zelfs in de VS is de levensstandaard over het algemeen hoger dan in Rusland. Ondanks de armoede in de VS en de armoede in Europa.

     3. DolleDries

      Maar je bent knap afgedwaald Guus. Begrijp ik nu van jou als er armoede is in een land dat je alle inwoners voor leugenaar mag uit maken.

 20. Ni28

  55@ GG, Grappig is dat Wilders niets kan regelen terwijl hij het belooft dus dat kan ook niemand serieus nemen. Hij spreekt een wens uit. Pechtold maakt daarentegen elke Rus tot een leugenaar. Daarmee is zijn uitspraak erger dan die van Wilders. Wilders zegt niets negatiefs over Marokkanen maar Pechtold wel over de Russen.

 21. denk eens na

  Je zal maar een Rus zijn heden ten dage .

 22. Gerlos

  Is niet meer dan normaal dat Geert deze stap heeft gemaakt. Pechtold zit nu in zijn neuk penthouse in Scheveningen te bedanken hoe hij dit kan oplossen, waarschijnlijk een taakstraf van enkele uren om de werkkamers van de PVV schoon te maken.

 23. Duke

  Terecht. Minder criminele Marrokanen willen hebben is niets mis mee. Daarvoor vervolgd worden is bespottelijk. Als Pechtold voor zijn groepsbelediging niet wordt vervolgd, bekent het OM kleur en bestaat de scheiding der machten alleen nog op papier in Nederland.

 24. poldi

  Meesterzet van de beste advokaat van Nederland. Door als rechterlijke macht je te laten beinvloeden door 5000 fake aangiften en linkse strijdkreten en Marokkanen plots tot ras te verklaren om Wilders coute que coute te veroordelen, is natuurlijk een schoolvoorbeeld van onrecht. De gevolgen van de onterechte veroordeling van Wilders worden nu duidelijk. Je mag niets meer zeggen of men rent naar een rechter.
  De rechter die W veroordeelde heeft zich geen rekenschap gegeven van die gevolgen. Persoonlijk vind ik de eventuele vervolging van Pechthold net zo belachelijk als die van Wilders maar ik vind de veroordeling van Wilders een ongekende blamage van onze rechtspraak. Pfffff ….5000 waardeloze fake aangiften en huilende Marokaanse kinderen op TV die bang waren om uitgezet te worden naar Marokko, en een rechter die daar zijn oren naar laat hangen. Waar eindigt dit ?

  1. J.C.

   @poldi

   “en huilende Marokaanse kinderen op TV die bang waren om uitgezet te worden naar Marokko”

   En die clown van Rutte II (zich mp noemende VVD’er) smeken bij het jeugdjournaal of hij de arme huilende Marokkaanse kinderen geruststellend mag toespreken. In andere gevallen, waar de noodzaak om geruststellende woorden te spreken (denk bijvoorbeeld aan angstige kinderen in Groningen, die in een zorgwekkende omgeving moeten wonen en door minister Kamp van de VVD – ondanks herhaalde dringende waarschuwingen van mw. Klever van de PVV – in de steek werden gelaten) zie je die jodokus niet…….

 25. poldi

  Plagiaat
  ———
  Pechtold:
  * als wethouder in Leiden betrokken bij bouwfraude ?
  * gedraagt zich in zijn partij als een arrogante dictator?
  * speelde vreemde rol in het verdwijnen van partijgenoot Wassila Hachchi ?
  * liet gezin in de steek voor een andere D66 liefhebster met 5 kinderen?
  ( gebruikte zijn kinderen om Thierry Baudet te bashen)
  * kwam er mee weg dat zonder uitleg over schenkingsrecht, waardebepaling, geen inschrijving geschenken register 2e kamer deed , hij een penthouse in Scheveningen kreeg geschonken?
  * hij de kroonjuwelen van Hans van Mierlo heeft verkwanselt ? /
  * hij constant opposanten zoals de Pvv en Fvd misbruikt als enig wapen om electoraat te winnen?
  Moeten wij ons door zo iemand laten besturen?
  Kom aan D66-ers- weg met deze egotripper

  NOU KOM MAAR OP @EQ en @GG !!!!

 26. Bon-vivant

  Dit verzoek van Wilders c.s. is natuurlijk 100% kansloos. Trouwens alles wat Wilders richting OM aanbrengt (aangifte tegen Rutte, etc.) is volkomen kansloos. Het enige waar het hem om gaat, is media-aandacht. Daar heeft ie bij DDS een goeie aan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.