Hop! Rechter veroordeelt antisemitische gek die Amsterdamse pro-Israëldemonstrant aanviel

De kerel die onlangs pro-Israëldemonstrant Michael Jacobs aanviel, is door de rechter veroordeeld tot een taakstraf, boete en voorwaardelijke celstraf. Eindelijk lijkt ook in rechtsgeleerde kringen door te dringen dat Amsterdam een probleem heeft omtrent jodenhaat, en dat er vanuit de rechterlijke macht een antwoord op geboden moet worden. Dat laatste heeft Bheram M. dus gemerkt.

Wie regelmatig op de Dam in het hart van de hoofdstad komt, zal daar kleine clubjes pro-Palestijnse actievoerders kunnen aantreffen. Dat het geen enkele zin heeft om te demonstreren in Nederland voor een eigen versie van rechtvaardigheid in een land dat een heel continent verderop ligt, deert ze niet. Vandaar dat er ook Michael Jacobs is: een pro-Israëlische activist die steevast met een Israëlische vlag om zijn nek de Palestina-liefhebbers van stille repliek dient.

Twee weken geleden ging dat mis: Jacobs kreeg een paar flinke tikken van draaideurcrimineel Bheram M., die later gelukkig kon worden opgepakt. Donderdag diende de rechtszaak bij de rechtbank Amsterdam. Jacobs was erbij, en hij pleitte voor een fikse straf voor M. Jacobs riep de constante vernielingen van het koshere restaurant HaCarmel in herinnering, en zei dat de aanval van M. in deze treurige trend paste:

““De afgelopen tijd zijn er meerdere anti-Joodse aanvallen geweest. Dit was ook antisemitisme en de rechtbank zou dat moeten erkennen,” zei Michael Jacobs zelf tijdens de rechtszitting. Ook zijn advocaat pleitte er voor om de daad te zien als een gerichte antisemitische actie.”

Ook de Officier van Justitie lanceerde het pleidooi dat de aanval van M. een antisemitische daad was, en dat jodenhatende karakter dan ook moest worden meegenomen in de uiteindelijke beslissing. De verweren van M. tegen dit punt waren dan ook volstrekt ontoereikend: hij zei dat hij geen antisemiet kón zijn, omdat hij fan is van voetbalclub Ajax. Daarnaast was hij die dag extra geïrriteerd omdat er iets aan de hand zou zijn geweest met zijn zorgverzekering.

De rechter prikte dwars door al die onzin heen:

“Het gaat hier niet alleen om u, maar ook om wat u meneer Jacobs heeft aangedaan,” antwoordde de rechter op het verzoek van M.” Volgens de rechter was het moeilijk vast te stellen waarom de man specifiek Jacobs uitkoos om te schoppen. “Wij kunnen niet in uw hoofd kijken, maar u loopt wel precies tegen deze demonstrant aan. Dat neem ik u kwalijk.”

Het resultaat: een taakstraf van 60 uur, een boete van €570 die M. aan Jacobs moet betalen en daar bovenop nog eens 32 dagen gevangenisstraf, waarvan 30 voorwaardelijk. En dat is – voor Nederlandse begrippen – best een zware straf voor zo’n mishandeling.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. mening66

  Deze straf is een lachertje.
  Een jaar gevangenisstraf en een boete van 1000 euro aan het slachtoffer had meer op zijn plaats geweest.

  1. Ernst Quispel

   Hadden we de man niet beter kunnen stenigen op de Dam?

   Dat zal ze leren!

   1. sonar

    Vuile sadist.

   2. Top

    Blablabla! Blaaskaak! Pisvlek/flapdrol!

    1. meijer61200

     Ik begrijp nog steeds niet dat er mensen reageren op Kwispel/ alias F. van Jole. Iemand zijn IP adres voorhanden??? Zulke randdebielen moet je volkomen negeren. DDS zou er goed aan doen dit schuim van zijn site te halen, want het is geen reclame. Dit soort uitschot hoort thuis bij JOOP. Ik ga daar weer eens over klagen.

     1. Ernst Quispel

      Wie is Kwispel?

   3. Rechtsaf

    @Sonar; Ernst is een antisemiet en hangt de islam aan en dat doet hij met zijn leven, Ernst doet er alles aan om te schofferen om de aandacht maar af te leiden..

 2. Babaji538

  Ik noem het ontoerekeningsvatbaarheid.
  Petra Hermans

 3. Peter Loosduinen

  Een zware maar terechte straf en dat in een stad met vele palestijnenknuffelaars en
  haatoma Anja M.
  Een hoopgevend signaal.

 4. Frits Jansen

  Die man heeft zich gewoon schuldig gemaakt aan mishandeling. Erkenning van antisemitisme als probleem ligt niet op de weg van de rechter.

  1. Stanly2000

   Beste Frits,
   “Erkenning van antisemitisme als probleem ligt niet op de weg van de rechter.”
   Ontkenning van het probleem ligt op jouw weg? Laat me niet lachen, jochie.

 5. sjun

  Wat een fopstraf. Het slachtoffer komt amper uit de dokterskosten en kan binnen drie dagen al weer gaan intimideren. Opmerkelijk het slachtoffer wordt met naam en toenaam genoemd terwijl deze gegevens van de dader met een strafblad van 15 pagina’s beschermd blijven. Wanneer wordt deze omkerende bescherming van daders eens aangepakt?

  1. meijer61200

   “Omkerende bescherming” zoals je dat noemt zal nooit worden aangepakt. Dat is volledig in strijd met de gewenste omvolking van Nederland, voorzien door de roversbende in de EU Zolang de extreem linkse hoek het hier voor het zeggen heeft gaat dat niet gebeuren. Maar er gloort hoop aan de horizon. We zijn nog niet verloren.

 6. Nederlandse_Patriot

  Ik denk dat het Nederlandse volk zich meer zorgen moet maken over hun eigen land, in plaats van Israël of Palestina. Vergeet die miserabele rotzandbak, we hebben hier belangrijkere problemen om op te lossen.

 7. meijer61200

  Een moedige man die Jacobs! Kudo’s! Ik hoop verder voor hem dat dit straattuig geen aangifte gaat doen wegens racisme.Want dan gaat de heer Jacobs ongetwijfeld voor langere tijd de bajes in.En dit schorem trekt nu eenmaal graag de slachtofferkaart zoals we weten uit de afgelopen jaren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.