Kersvers PVV-raadslid Henk Bres meteen in actie tegen de burgemeester die Sint en Piet wil weren

Henk Bres laat er geen gras over groeien. Daags na zijn verkiezing als Haags raadslid namens de PVV neemt hij al stelling tegen burgemeester Pauline Krikke (VVD), die aangeeft de nationale Sinterklaasintocht het liefst niet naar Den Haag te willen halen. Bres is het daarmee oneens en zegt dat dat niet is wat de ‘echte Hagenees’ wil…

Met voorkeursstemmen werd Henk Bres afgelopen woensdag gekozen tot PVV-raadslid in Den Haag, waar hij samen met fractievoorzitter Karen Gerbrands een tweemansfractie mag zien te rooien. Dat moet natuurlijk voortvarend worden aangepakt, en dus heeft Henk Bres onmiddellijk de handen uit de mouwen gestoken.

Hij begint zijn politieke carrière nu met een aanval op burgemeester Pauline Krikke (VVD. Krikke weigert namelijk om zich in te zetten om de landelijke Sinterklaasintocht naar Den Haag te halen. Dat is volgens de burgemeester veel beter voor Den Haag en voor Nederland. Bij Omroep West zegt ze:

“Nergens voor nodig, vindt Krikke. ‘Als je de landelijke intocht doet, moet je heel veel aanpassingen doen. Je moet het bijvoorbeeld in een uur stoppen, want anders is het te veel voor de uitzending. Het klinkt natuurlijk heel erg leuk, maar we hebben al zoveel om trots op te zijn.’

Inmiddels zouden zich er toch een aantal gemeentes gemeld hebben bij de NTR.  ‘Wij hebben al zoveel, je moet die andere gemeentes ook wat gunnen’, besluit de burgemeester.”

De werkelijke reden hangt vermoedelijk samen met het feit dat Krikke te laf is om de inmiddels stomvervelende Zwartepietendiscussie een podium te moeten geven in Den Haag, maar goed: Den Haag is kennelijk al zo goed af – zo goed dat zelfs de voornoemde burgemeester wordt bestolen van haar bezittingen – dat enige wellevendheid met andere gemeenten kennelijk op z’n plaats zou zijn.

Dat is natuurlijk raar. Krikke is de burgemeester van Den Haag, en niet van die andere gemeenten. Die andere burgemeesters moeten maar voor hun steden en dorpen opkomen, maar Krikke dient op te komen voor Den Haag. Henk Bres lijkt dat ietsje beter dan Krikke begrepen te hebben, en meldt het volgende dan ook op z’n Twitterprofiel:

“Hier moeten we toch ook eens over lullen mevrau Krikke, want dat is niet wat de echte Hagenees en Hagenaar wil in Den Haag dacht ik zo…”

Laten we voor de inwoners van de Hofstad hopen dat dit… ehm… ‘lullen’ enig effect zal sorteren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Ni28

  De burgemeester van Den Haag is bang voor toestanden die deze feestje met zich meebreng. Zij gaat op de knieën voor een minderheid racistische activisten die liefst de Sinterklaas zwart zouden schilderen. Zij bewijst dat zij een echte VVD-er is. Grote mond en klein hartje.

 2. Heinz

  Waar gaat dit over ? Een schertsfiguur die een paar dagen de stad op stelten zet, politie inzet nodig heeft en weer aftaait. Vervolgens over naar de orde van de dag, de Kerstman die al staat te dringen.

  1. RobertMarsman

   De enige die de stad op stelten zetten zijn die anti-pieten terroristen. Dat is tevens de reden waarom er politie inzet nodig is als als zwarte piet door de stad wandelt om kinderen vrolijk te maken. Ik denk toch echt dat jij de schertsfiguur bent in deze.

 3. Ruud562

  Ja Henk, de Hagenaar en Hagenees willen gewoon het traditionele Sinterklaasfeest terug, met een Zwarte Piet als vanouds, dus geen roetveeg of ander stupide bedenksel!
  Dat is wat het échte volk wil, maar helaas Henk, de verachtelijke, alles wegkijkende politiekcorrecten bepalen tegenwoordig alles!

  1. Fortiori

   Tof, Ruud! Geef het volk pepernoten en spelen, dan houden ze zich wel koest.

   1. Rechtsaf

    @Goliefortiori geef racisten wat ze willen en het is nog niet genoeg…

    1. Fortiori

     Dit begrijp ik niet.. Wie zijn hier de racisten ?

     1. Rechtsaf

      @GolieFortiori de racisten die hier bedoeld worden de Sylvana Simonsen onder ons..

     2. lanex

      Dat woord heeft toch geen enkele betekenis meer?
      Het sneue volk wat dit altijd en overal scandeert zijn rijp voor psychiatrische hulp, verongelijkt zijn is hun levensdoel!

   2. robroy

    Je plaatje blijft hangen JANKORGEL

    1. Rechtsaf

     @Robroy voor wie is dit bedoeld?

     1. robroy

      Fortiori bedoel ik Sorry@Rechtsaf was even vergeten om hem daar op aan te spreken geld niet voor jou

   3. Ni28

    Nooit kind geweest, zeker.

 4. Rechtsaf

  Ik vind dat er nog meer zwartepiet moet komen en het liefst uitgedost als slaven..

  1. denk eens na

   En de pieten kielhalend binnen komen varen

 5. Henk-Jansen

  Henk Bres als gemeenteraadslid, je kon de pvv in Den Haag al niet serieus nemen maar dit is wel weer een nieuw dieptepunt.

  1. Rechtsaf

   @Henk jij ziet graag meer denk in de gemeenteraad natuurlijk..

  2. Ni28

   Het is heel erg links om mensen persoonlijk aan te vallen op hun opleiding. Misschien heeft die man niet veel op school gezeten maar is veel eerlijker dan u. Hem een tokkie noemen laat u zelf aan geleerde tokkie Quispel over.

  3. RobertMarsman

   Ik heb liever 10 Henk Bressen als een moslim .

   1. Rechtsaf

    @Robert ik heb liever helemaal GEEN moslim, Henk vergelijken met moslims is een belediging voor Henk 😉

 6. nienke

  Wat een lafaard die burgemeester, Henk laat je niet kisten, trommel een zooitje mensen op die Sinterklaas willen blijven vieren en desnoods naar het gemeentehuis.
  Het kan toch niet zo zijn dat ons Sinterklaasfeest verboden wordt door een zooitje mafkezen die denken dat ze het hier voor het zeggen hebben.
  En in Suriname vieren we uitgebreid Sinterklaas, ra ra waarom daar wel en hier niet?????

 7. Bloem

  De angst voor rellen door Marokkanen en wat voor gespuis dan ook tijdens de intocht is zo groot dat ze beurt liever voorbij laat gaan. Stel voor dat het college in Den Haag dat probleem eens wat voortvarender aan gaat pakken. Ontken niet langer het probleem, erkenning is immers de helft van de oplossing

 8. Fortiori

  Je moet wat doen voor je achterban.. Ze zijn snel tevreden met een handje pepernoten. Hier kan de Heer Bres zich vast geen buil aan vallen. De beloning zal goed (zoet) zijn.

 9. robroy

  Ik bespeur toch wel een beetje dat we op niet al te lange tijd gezellig met elkaar staan te meppen mooi zo dan Eindelijk actie zal eens tijd worden .

 10. Ernst Quispel

  De pro-Pieters zullen onder leiding van de trieste aap Bres ook in Den Haag krampachtig willen vasthouden aan Zwarte Piet. Daar komt uiteraard gedonder van en in een grote stad wil je dat liever niet.

  1. Rechtsaf

   @GolieErnst de anti-pieters willen onder leiding van raciste Sylvana Simons en Nzume willen koste wat het kost vasthouden aan hun racistische gedachtegang dat zwarte piet racistisch is en daar is het gedonder begonnen, GolieErnst moet het niet omdraaien natuurlijk..

   1. Ernst Quispel

    “hun racistische gedachtegang dat zwarte piet racistisch”

    Op DDS tref je soms pareltjes van innovatieve logica.

    1. Rechtsaf

     @GolieErnst

     Ernst doet even een taalneugertje, nou speciaal voor GolieErnst

     ” lkasterlijk (hulpverleners-hebben-ook-het-seksbeest-uitgehangen-in-syrie-de-vn-was-van-alles-op-de-hoogte)
     – meer aandacht voor leidt tot (lekker-puh-staatsomroep-pvv-leider-wilders-zegt-radio-onzin-debat-bij-de-nos-af)
     – onerzoek (geert-wilders-maakt-links-nederland-gek-draagt-russisch-nederlandse-vriendschapsspeld)
     – Laten we hopen dat de keizer (i.p.v. kiezer) (geert-wilders-maakt-links-nederland-gek-draagt-russisch-nederlandse-vriendschapsspeld)
     – dona=teur (er-is-wel-degelijk-nederlands-belastinggeld-gegaan-naar-seksfeesten-oxfam)
     – blijhken (geert-wilders-maakt-links-nederland-gek-draagt-russisch-nederlandse-vriendschapsspeld)
     – heenkijkt (baudet-krijgt-nul-op-rekest-om-gaat-ollongren-niet-vervolgen-voor-smaad-en-laster)
     – ondermeer (baudet-krijgt-nul-op-rekest-om-gaat-ollongren-niet-vervolgen-voor-smaad-en-laster)
     – Mar (wilders-vecht-terug-tegen-nepnieuws-dat-nabestaanden-mh17-boos-op-hem-zijn-vanwege-zijn-reis-naar-rusland)
     – voellering (baudet-het-links-rechts-denken-is-achterhaald-gaat-nu-om-identiteit-soevereiniteit-en-directe-democratie-vs-bestuurlijke-elites)
     – achterstandgroepen (baudet-het-links-rechts-denken-is-achterhaald-gaat-nu-om-identiteit-soevereiniteit-en-directe-democratie-vs-bestuurlijke-elites)
     – Waarachijnlijk (salon-socialist-twan-huys-verlaat-de-npo-om-bijna-een-miljoen-te-verdienen-bij-rtl)
     – noet (salon-socialist-twan-huys-verlaat-de-npo-om-bijna-een-miljoen-te-verdienen-bij-rtl)
     – likt (i.p.v. lijkt) (yernaz-ramautarsing-fvd-wordt-neergehaald-door-de-volkskrant-en-de-telegraaf-om-een-puberale-groepsapp)
     – een een (dubbel) (pechtold-ambieert-een-baan-als-cabaretier-nee-joh-d66-is-juist-hartstikke-voor-referenda)
     – Hetgenuanceerde (pechtold-ambieert-een-baan-als-cabaretier-nee-joh-d66-is-juist-hartstikke-voor-referenda)
     – beweerdt (pechtold-ambieert-een-baan-als-cabaretier-nee-joh-d66-is-juist-hartstikke-voor-referenda)
     – beel (d66-wethouder-pakt-hooivork-erbij-ik-ben-enorm-teleurgesteld-in-de-partij-over-de-wijze-waarop-het-referendum-om-zeep-is-geholpen)
     – coor (walgelijke-pechtold-is-een-trieste-leugenaar-d66-keerde-zich-vorig-jaar-al-tegen-het-bindend-referendum)
     – maleise (/stem-denk-bij-gemeenteraadsverkiezingen-aldus-stemadvies-van-salafistische-haatprediker-uit-utrecht)
     – meerdere kern : (video-wierd-duk-grijpt-pechtold-bij-de-lurven-d66-zegt-dingen-over-fvd-die-grenzen-aan-opruiing)
     – polieke : (baudet-weigert-in-debat-te-gaan-met-pechtold-probeert-sluipmoord-te-plegen-op-fvd-we-zijn-klaar-met-beschuldigingen-racisme)
     – tamnelijk onnozele anier : (euthanasiestijging-van-8-procent-in-2017-elk-jaar-meer-aanvragen-door-gewenning-een-zorgelijke-trend)
     – doe (had doet moeten zijn) : (laffe-sylvana-simons-wil-niet-in-debat-met-annabel-nanninga-beschuldigt-de-fvd-vrouw-van-hebben-fascistoide-ideologie)
     – elkje(vvd-wil-bijstandstrekkers-aanpakken-aan-het-werk-of-leren-anders-geen-uitkering)
     – worst i.p.v. wordt (europese-unie-vraagt-trump-om-vrijwaring-van-tariefsverhogingen-op-staal-en-aluminium)
     – De discussie die hier gevoerd worden (video-ook-binnen-allochtone-groepen-in-de-samenleving-woedt-een-discussie-over-het-multiculturalisme)
     – terk (jesse-klaver-vindt-samenwerking-met-islamistische-koekwausen-van-nida-helemaal-top-een-goed-idee)
     – beseffen zich (marxistisch-groenlinks-komt-met-wet-om-ing-graaiers-aan-te-pakken)
     – onzer i.p.v. onze (sid-lukkassen-door-de-emotionele-migratiediscussie-worden-er-geen-rationele-besluiten-genomen)
     – te triest voor worden (het-echte-nieuws-uit-amsterdam-is-de-totale-teloorgang-van-d66)
     – op ter strijken. (gefaalde-sp-leider-emile-roemer-krijgt-van-partijkartel-burgermeesterschap-heerlen-cadeau)
     – als welke (filmpje-pechtold-vindt-pechtold-een-onverantwoordelijke-kloothommel)
     – trancedente (gewoon-in-nederland-echtpaar-dat-ex-moslims-over-het-christendom-leert-dagelijks-met-de-dood-bedreigd)
     – terzake (gewoon-in-nederland-echtpaar-dat-ex-moslims-over-het-christendom-leert-dagelijks-met-de-dood-bedreigd)
     – alledrie (gewoon-in-nederland-echtpaar-dat-ex-moslims-over-het-christendom-leert-dagelijks-met-de-dood-bedreigd)
     – christen-democratie (gewoon-in-nederland-echtpaar-dat-ex-moslims-over-het-christendom-leert-dagelijks-met-de-dood-bedreigd)
     – grafisch i.p.v. gratis (filmpje-sympathieke-actie-wilders-richt-stichting-op-om-arme-mensen-te-helpen-met-ziektekosten-van-huisdieren)
     – Vrijheidheid (de-pvv-is-weer-helemaal-zichzelf-zendt-video-met-keiharde-islamkritiek-van-drie-minuten-uit-op-publieke-omroep)
     – popging (slotpeiling-sleepwetreferendum-53-gaat-morgen-voor-de-wet-stemmen/)
     – Lagten (belachelijk-leefbaar-rotterdam-is-tegen-ondernemerschap-allochtonen-er-moet-een-stop-komen-op-niet-westerse-winkels)”

    2. denk eens na

     op nummer 24

  2. Ni28

   Van welke apensoort komt jij dan, een brulaap soms?

  3. denk eens na

   Of juist wel , het is maar hoe je het bekijkt, maar zo is dat met alles.

  4. sjun

   Dat mensen met wat meer cultureel en historisch bewustzijn kiezen voor een vermakelijke traditie met cultuuroverdracht aan hun kroost lijkt me evident. Dat ze in deze keuze slecht Henk Bres als lokale politicus publiek lijken mee te hebben stemt zorgelijk over het maatschappelijke bewustzijn bij lokale volksvertegenwoordigers.

   1. Ernst Quispel

    Het is Sjun mogelijk ontgaan dat de door hem veronderstelde evidentie in strijd is met het harde gegeven dat het draagvlak voor Zwarte Piet elk jaar significant afneemt.
    Het verzet tegen de afschaffing van Zwarte Piet is een achterhoedegevecht. Dit blijkt ondermeer uit het feit dat de voorstanders in de politieke arena slechts randdebielen van het slag Henk Bres aan hun zijde weten.

    1. sjun

     Het via DWDD gepopulariseerde draagvlak zet hooguit in de Randstad en dan vooral in de Grachtengordel nog wat zoden aan en reeds omgewoelde Hollandse dijk. In de rurale gebieden kan een meer authenthieke behoefte worden gespot. Daar leeft de traditie dan ook zonder beperkende dramdwang en fatsoenspopulistische moraalclaiming voort.

 11. Babaji538

  Hij mag toch niet meer voorlezen?
  Petra Hermans

 12. Pedrito

  Lachu…… ! Henk gaat op onorthodoxe en volkse wijze los tegen de bestuursregenten !

 13. Ni28

  De hier aanwezige anti-sinterklaas activisten kunnen zich beter zorg maken over de Suikerfeest en de gezondheidsgevolgen daarvan. Al die feestvierders proppen zich vol met zoete spul nadat zij lang niet gegeten hebben. Daarna zijn de poliklinieken vol. Een ware aanval op de kosten van de gezondheidszorg. Diabetici rijden ook graag in de menigte in met hun auto.

 14. Baron von Munchhausen

  Zwarte Piet verbieden cq niet welkom?
  En de actievoerende uitkeringtrekkers niet verbieden en welkom?
  PS:
  De groep activisten, wat het ook mag zijn, hebben alles aan Nederland te danken!
  Oók hun uitkeringen!
  En dan, in alles, anti-Nederland?
  Kunnen de slap lullende politici niet eens een stevig tegengeluid laten klinken?
  Of is dat niet “correct?”

 15. Baron von Munchhausen

  En die Burgemeester, van tasje beroofd, wil niet zeggen dat het een “verrijkende criminele Moslim-Marokkaan” was; want…….. dan zijn “wij niet correct!”
  Als het een blanke Nederlander was? DWDD, PAUW, NPO en Volkskrant in volle aanval op de blanke ( oeps,………. witmens) Nederlander!
  Wat een ontzettende huichelarij van de “correcte linkse wegkijkende Moslim-knuffelaars!!!”

 16. Fortiori

  Het paradoxale is dat de zwartepieten liefhebbers dit feest maar tijdelijk zien. Voor de rest van het jaar zijn het dobbernegers, jawel, of gelukzoekers en meer. De liefde is gauw over…

 17. Rosasolis

  Belachelijk van Burg. P. Krikke van Den Haag! Dat je vreest problemen moet geen reden zijn om een van Nederlandse oudste tradities te verbieden. Je moet spoedig met de nieuwe gemeente raadsleden bij elkaar komen, om een plan op te zetten van veilige routes voor de intocht van Sinterklaas. Met heel veel politie moet het kunnen lukken. Een burgemeester en raadsleden moeten nooit angst tonen voor problemen die bekende openbare gelegenheden zouden kunnen bedreigen. Wat denk je van de jaarlijkse Pasar Malams, Vloot Dagen Den Helder, Gay Parades, Bloemen corso’s, Katholieke bedevaarten, etc. Moeten die ook allemaal verdwijnen, wegens “veiligheids problemen”? Laat al ons gezellige, traditionele openbare optochten en feestdagen gewoon doorgaan. Nationale Gezelligheid en Traditie is ook HEEL belangrijk voor de
  hele volk. Persoonlijk vind ik dat het Sinterklaas feest is voor alle Nederlands kinderen…tot de tienertijd. En dan moet Kerstmis het overnemen. Maar Nederlands grote kinderfeest moet altijd doorgaan. Ik heb als kind nooit Sinterklaas meegemaakt,
  (ik kom uit Canada), maar mijn man vertelde dat dit is Nederlands belangrijkste kinderfeest. Hij vertelde dat ieder Ned. volwassen man en vrouw herinneren de gelukkige kinderjaren rondom de Sinterklaas optocht en daarna de cadeautjes die zij
  kregen op 5 December. Ik ben altijd onder de indruk van tekenaar Anton Pieck,
  die opgroeide in Den Helder. En veel van zijn oude tekeningen van dit stad in de jaren voor de oorlog. A. Pieck vertelde dat hij kwam uit een heel arme familie uit Den Helder, en dat terwijl hij keek naar de mooie etages van de winkels voor Sinterklaas, vertelde zijn ouders dat hij mag alleen maar een wens doorgeven aan Sinterklaas. Armoede was vreselijke gedurende de dertige jaren, maar ongeacht de armoede was er altijd de
  Sinterklaas feest voor de kinderen. Dit moet altijd doorgaan.

 18. Rex Gildo

  Voorkeurstemmen ten gunste van lijstduwer/beroepsHagenees Henk Bres.
  Zelfs hij kon niet voorkomen, dat zijn partij van 7 naar 2 zetels duikelde.
  Den Haag stemde massaal voor ex-PVV’er Richard de Mos en voor de VVD, godbetert.

 19. sjun

  Pauline Krikke is via kartelbenoeming in Den Haag terecht gekomen. Hetzelfde kartel streeft etnocide door culturele vervreemding en het ongehinderd laten passeren van islamisering na. https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32417-36.html

  Als mevrouw de burgemeester niet leuk blijft meelopen met kartelwensen verdwijnen de kruiwagens die haar nu nog ter beschikking staan. Daarom blijft er een belangrijke rol voor authenthieke lokalen als Henk Bres voor cultuur- en waardenoverdracht.

  1. Ernst Quispel

   “Hetzelfde kartel streeft etnocide door culturele vervreemding en het ongehinderd laten passeren van islamisering na.”

   Ik hoop wel dat Sjun hier zijn onnavolgbare satirische bijdragen blijft plaatsen.

   🙂

   1. sjun

    Met zulk publiek hoef je je daar geen zorgen om te maken. 🙂

    1. Ernst Quispel

     Ik ben je trouwste fan.

     De rest haakte al eerder af.

  2. Frits Jansen

   Kartel? Krikke is geen oud-Kamerlid dat in een gemeente werd geparachuteerd, maar ze heeft een degelijke carrière achter de rug in het besturen van gemeentes, vanaf 1996 als wethouder, en vanaf 2001 als burgemeester. Als burgemeesters geen carrière meer mogen maken weet ik het niet meer.

 20. Frits Jansen

  Dan mag Henk Bres ook aan zijn achterban uitleggen dat zo’n intocht een heleboel geld kost dat misschien beter voor andere zaken kan worden gebruikt. Voor een PVV-er ligt het dan voor de hand dat geld in islambestrijding te stoppen (niet mijn keuze).

  1. sjun

   Uiteindelijk levert overdracht van Hollandse cultuur en daarbij meekomende mentaliteit meer geld op dan het fêteren van een politiekcorrecte zieligheidscultuur die vooral uitgevente lange tenen baart. Henk Bres lijkt dat veel beter te hebben begrepen dan zijn collega’s.

 21. Rex Gildo

  Waar is topic over Bres/PVV van heden gebleven?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.