Klikspaan Sylvana gaat met de NPO mailen om PVV-verkiezingsspotje te laten verwijderen

Sylvana Simons is loeiwoest naar aanleiding van het nieuwe PVV-verkiezingsspotje. “DIT KAN NIET!” Aldus de BIJ1-diva op haar Facebookpagina. En daarom gaat ze de NPO mailen met de oproep om deze partij geen zendtijd meer toe te bedelen.

BIJ1-lijsttrekker Sylvana Simons en de vrijheid van meningsuiting zijn nooit zo’n bijster sterke combinatie, en dat blijkt ook vandaag maar weer. Terwijl het ene na het andere medium uitrukt voor een kritiekloos interview met de meest hysterische net-niet-politica van Nederland, radicaliseert mevrouw Simons zelf alleen nog maar verder. Nu moet zelfs politieke tegenstanders het woord worden ontnomen.

Deze keer moet Geert Wilders het ontgelden: zijn partij mag geen spotjes meer uitzenden in de Zendtijd voor politieke partijen, die alle (landelijke) politieke partijen een paar minuten gratis zendtijd per week geeft. Wat betreft Sylvana kan een spotje waarin Wilders de gewone PVV-riedel afdraait (tegen de islam, niets nieuws onder de zon) écht niet door de beugel en moet de NPO zelfs gaan beloven deze nooit meer uit te zenden.

Op Facebook schrijft ze:

“DIT KAN NIET!

En als je denkt dat het wel kan, vervang ‘islam’ met:
-christendom
-jodendom
-biseksualiteit
-homoseksualiteit

Of iets anders. Hoe dan ook. DIT KAN NIET.”

De BIJ1-lijsttrekker laat het er niet bij zitten. Ze gaat zelfs haar oude opdrachtgever de NPO vragen om het spotje van Wilders te verwijderen. Want islamcritici die vrijuit spreken, dat kan natuurlijk niet zomaar. Die moeten het zwijgen worden opgelegd!

“Dit soort haatpropaganda komt ongevraagd de Nederlandse huiskamers binnen. (Edit: ik dacht dat wel duidelijk was dat dit van de PVV komt. Over one issue partijen gesproken)
Op de publieke omroep. Waar wij allemaal aan meebetalen en waar de afzender geen cent aan kwijt is.
Op een tijdstip dat er kinderen kijken.

Ik stuur er een mail naar de NPO over.
Schroom niet hetzelfde te doen.”

Allemaal dus even naar de NPO mailen. Nee, niet om te vragen of het spotje van Geert Wilders weggecensureerd moet worden, maar om duidelijk te maken dat Sylvana Simons niet voor heel Nederland spreekt, en de Zendtijd voor politieke partijen betekent dat politieke partijen mogen zeggen wat ze willen. Het is vervolgens aan de burgers om te beslissen of die partij aan zetels en invloed wordt geholpen. Maar die taak is niet toebedeeld, en ik herhaal niet, aan Hilversum of klaagzieke sneeuwvlokjes á la Sylvana.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

137 reacties

 1. henk vintage

  De spot is de waarheid en niets dan de waarheid.

 2. sonar

  Het is voor de linkse erg moeilijk om de waarheid onder ogen te zien ,je hoeft alleen maar even te kijken hoe de zaakjes in het Midden Oosten geregeld worden ,legt dat naast het filmpje en dan zie je de waarheid.
  Het zal wel erg veel pijn doen om te erkennen dat er geen onwaarheden worden vermeld,het is zoals het is .

  1. jan_nijhof

   In de Christelijke wereld herkennen we de verdeeldheid door verschillende kerken. Sommige houden zich strikter aan de letterlijke tekst, anderen kiezen een vrijere interpretatie van hun bijbel.
   In de Islam zijn die verschillende stromingen niet, c.q. niet op die manier, herkenbaar. Dat betekent nadrukkelijk niet dat je dan de hele Islamitische wereld over één kam kunt scheren, niet dat de/alle Moslims de wereldverovering serieus nemen.
   Door wel de hele Islam in die hoek te zetten generaliseer je niet alleen dom, je drijft de liberale Moslims ook in die hoek. Zinloos, uitzichtloos, rampzalig. Als je maar lang genoeg roept dat het een probleem is, dan wordt het ook echt een enorm probleem. Generaliseren leidt tot discrimineren. De geschiedenis herhaalt zich ……

   1. Ernst Quispel

    Hear, hear!

   2. sjun

    Hoe zou het toch komen Jan dat de grote stromen vanuit der es ‘salaam’ ook wel bekend als gebieden waar islam de agenda bepaalt deze kant op komen in plaats dat het andersom is. In weerwil van de met oogkleppen op verkondigdigde Westerse studeerkamerislam is in islam domweg minder te kiezen. Wie zich al te vrij gedraagt en uit loopt gerede kans een broeder die wat rechter in de leer is en zich de opdrachten van Mohammed ter harte neemt tegen te komen.

    1. Ernst Quispel

     Dit is de islamofobe fantasie: als een Nederlandse moslim het waagt zijn geloof te verlaten dan wel met een korrel zout te nemen is hij zijn leven niet meer zeker.

     We kennen weliswaar weinig gevallen van moslims die hier om die reden billenkoek of erger kregen maar als de feiten niet kloppen met de theorie is dat uiteraard slechts vervelend voor de theorie.

     1. eRik2017

      Ernst kan niet meer zijn kleur en doelstelling bekennen als dat hij nu doet!
      Succes Wim!

 3. Pit

  De fundamentele denkfout die Simons maakt is, en ik sluit niet uit dat dit een opzettelijk fout is, dat ze denkt dat islam een religie is. Islam is geen religie het is een totalitaire veroveringsideologie en dient ook als zodanig behandeld te worden. Binnen die context is de islam een oorlogsverklaring aan onze verworven vrijheden.

  Simons etaleert de islamitische invloed al aardig, ze wil graag (zelf)censuur en vervangt het begrip islam volkomen ten onrechte met het christendom en zelfs met homoseksualiteit. Je kunt een ideologie, en zelfs een religie, nou eenmaal niet discrimineren. Van mij mag zij alles zeggen, al maakt haar dat niet geloofwaardiger of intelligenter.

  #zelfcensuur

  1. Meester Kong

   Volgens @Pit is de islam geen religie en de aarde plat.

   Volgens de onafhankelijke Amerikaanse denktank Pew Research Center wordt de Islam nog voor het eind van deze eeuw de grootste religie in de wereld.
   Dat laten we toch niet gebeuren Pit, alle religies de wereld uit…..

   1. Ni28

    De islam is wel een religie maar tegelijk een regeringsvorm terwijl de beschaafde christelijke wereld scheiding tussen kerk en staat kent(voor zover het nog werkt).

  2. Siemien

   @Pit zo zijn er meer die zéér bewust onwetend zijn en vooral motiveren dat de islam wel meevalt, sterker nog, die het gaan verdedigen met een stelling dat men denkt dat de aarde plat is..

  3. Fortiori

   @Pit, hebt u dit verhaaltje zèlf geschreven gezien die hashtag ‘zelfcensuur’

   1. eRik2017

    Forti maakt een wimmetje

    #wimmetje

    1. Fortiori

     Beste @ eRik2017..wat is een wimmetje ?

     1. Siemien

      @Fortiori dat begrijpen alleen de #ontwimmers onder ons…

 4. loes530

  Is ook de waarheid kan ze weer niet tegen

 5. sjun

  “Sneeuwvlokje Sylvana”, als dat geen proces wordt…

 6. Paaldanseres

  Tjeetje…. daar hebben we de zielige en gekwetste janknegerin weer…
  “De mens is eerder geschokt door eerlijkheid, dan door bedrog”.

 7. Gosselaar333

  Mooi om te zien dat mevrouw Simons net zo fel reageert op het toenemende antisemitisme in Europa. Wat is het toch een wolf in schaapskleren

 8. tomygun

  Goed Syl schatje voor jou veranderen we het naar
  ISLAM EN AFRO,S IS
  DODELIJK .
  Graag gedaan .

 9. Ernst Quispel

  De vrijheid van meningsuiting is een groot goed maar dat laat onverlet dat het een afschuwelijk spotje is.

  De PVV weet altijd weer een stap verder te gaan in het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen. Met serieuze politiek heeft het niets meer te maken.

  1. tomygun

   Go Wim de eerste keer dat ik je gelijk moet geven!.
   Met serieuse politiek heeft het daar niets mee te maken .
   +++ wim

   1. Ernst Quispel

    Wie is Wim?

  2. sonar

   Kwispedoris je bent natuurlijk van de islam dus is het moeilijk om de waarheid onder ogen te zien ,en dan kom jij weer met nietszeggende reactie.
   Je bent dom geboren en dat zal bij jou niet veranderen.

  3. Siemien

   Ernst is een op en top islamprostituee en is natuurlijk van mening, via een omweg weliswaar, dat de islam aangevallen wordt, ja en dan gaat Ernst gelijk in de verdediging natuurlijk.
   Ernst kotst immers op het Nederlandse volk, haar christelijke identiteit en cultuur, ernst spuugt daar heel hard op..

  1. Roughwood

   Tuurlijk joh, lekker selectief verontwaardigd deugen met z’n allen. De reacties waarvan je wist dat ze zouden komen. Voorspelbaar hypocriet jankvolk!

  2. Siemien

   @ernst hier dus niet..

   1. Siemien

    Sterker nog, zodra de islam aangevallen wordt gaat ernst in de verdediging, want kom niet aan Ernst’s geliefde islam hoor..

    #islamlover

  3. tomygun

   Breed dat kan 1 meter ook zijn .
   De afschuw zou 1000 keer groter zijn als het een
   video met het portret van Syl of pechvogel of denk zou zijn .
   Iets zegd mij dat jij als twee druppels water op pechvogel lijkt .

  4. robroy

   Logisch die zien hun subsidie verdampen, mocht rechts hier gaan winnen, dat begrijp ik wel.

 10. DolleDries

  In de verkiezingen moet je waarheden en de feiten weer geven.

  Deze verkiezingspamflet voldoet hier voor 100% aan.

  Discussie hieirover is dan ook zinloos

 11. waakhond

  de vrouw met nul zetels dames en heren.
  Met een lid:
  Een gehedicapte vrouw die desondanks haar beperking toch goed kon liegen.
  Waneer gaat die feeks naar de eilanden van ons koningkrijk.

 12. DolleDries

  Kijk deze man ziet gevaar ook duidelijk.

  De premier van Hongarije: Europa is onder een migranteninvasie – degenen die het niet hun grenzen blokkeren, zullen verloren gaan
  De Hongaarse premier, Viktor Orban, zei tijdens een massale betoging dat Europa en Hongarije midden in een beschavingsstrijd zitten. De betoging markeerde de 170e verjaardag van de anti-Habsburgse revolutie van 1848 en werd voorafgegaan door een grote ‘vredesmars’.
  “We worden verwacht om ons land binnen enkele decennia vrijwillig te overhandigen … aan buitenlanders uit andere continenten die onze taal niet spreken, onze cultuur, onze wetten of manier van leven respecteren, zei Orban.
  Volgens de premier: “Hongarije en Europa worden geconfronteerd met een massale migratiegolf die de levenswijze van hun volk in gevaar brengt, Europa wordt onder vuur genomen. De situatie is dat degenen die de migratie aan hun grenzen niet blokkeren, verloren zullen gaan ”
  Met zijn ogen gericht op de verkiezingen van 8 april zwoer Orban om te strijden voor de toekomst van zijn land: “Dit is ons thuisland, ons leven, en omdat we er geen hebben, zullen we er tot het einde toe voor vechten en we zullen het nooit opgeven, “zei hij.
  Hij waarschuwde ook dat West-Europa grotendeels is veranderd: ‘De jeugd van West-Europa zal nog steeds leven om te zien wanneer zij een minderheid in hun eigen land worden en de enige plaats in de wereld verliezen om naar huis te bellen’, zei hij.

  Bron vermelding komt zo van Ernst
  Mocht dit te lang duren dan zal ik deze alsnog melden

  1. Heinz

   Viktor Orban moet niet zeuren. Hongarije wordt helemaal niet bedreigd of omgevormd. Het land behoort tot de grootste netto ontvangers van EU subsidies. EU helpt Hongarije vooruit. Budapest heeft een zeer verouderd metrosysteem met prutswerk uit het Sovjet tijdperk. Die bolknak moet nadenken.

   1. Stanly2000

    Wat heeft de Metro van Boedapest met de omvolking te maken. Zie het verband niet. Trouwens deze Metro ligt voor het grootste gedeelte onder de grond, zoals het hoort.

 13. Guus Geluk

  Nu is de vraag hoeveel extra kiezers Wilders met dit filmpje bereikt.

 14. Mar

  Gewoon negeren deze stunt weer van Wilders. Hij is er alleen op uit een hoop heisa om zichzelf te creëren, vindt het heerlijk als mensen boos om hem worden.

  Wat wel prettig was aan dit spotje, dat hoofd van Wilders kwam niet voorbij. Bij ons gaat de tv dan direct op een ander kanaal. Vanochtend dus ook. Yikes, had m’n koffie nog niet eens op, uit die tv.

  1. tomygun

   Mar ,
   Syl de negeren Wilders hebben niets gemeen .

   1. tomygun

    oeps spatie vergeten .
    Maybe ?.

  2. Ernst Quispel

   Wilders bereikt met dit soort extreme uitingen alleen zijn extreem-rechtse en islamofobe achterban. Normale mensen keren zich hier van af en dat betekent dat hij een partij blijft van en voor een extremistische minderheid.

   1. Paaldanseres

    Och… tis maar wat je onder “normale mensen” verstaat.

    1. Ernst Quispel

     Ik doel op psychisch normaal maar het geldt gelukkig ook voor statistische normaliteit.

     1. poldi

      @EQ, die “normale mensen” zijn mensen die onder zware stenen liggen en denken dat de voortwoekerende islamisering wel overwaait.

   2. tomygun

    Wim jij en al die andere wimmen kunnen het weten
    omdat zij en jij uit een extrmistsche linkse minderheid
    komen zo je hebt een goede stage plek .

 15. Babaji538

  Het is, bij uitstek, de juiste manier
  om jezelf nog meer in diskrediet te brengen.
  Petra Hermans

 16. Peter Loosduinen

  Mail verstuurd aan NPO :

  Gaat de NPO buigen voor deze “diva”of komt de NPO op voor de vrije meningsuiting ?

  1. eRik2017

   @Peter
   De NPO kan hier niet voor buigen.
   Lees ook mijn verklarende relaas in dit topic.

   In geval dat de NPO invloed zou uitoefenen, dan is tegelijk elk andere uitzeding van politieke partijen propaganda. En dat is heel, heel erg gevaarlijk!

   ik kan mij voorstellen dat de NPO enkel kan optreden als er direct gevaar is voor de openbare orde of strafbare feiten worden gepleegd.
   Bijv. “Als de boodschap luidt: ga de straat op en sla alle mensen die een gele muts op het hoofd hebben.”

 17. DolleDries

  Eeuwenlange jihad één grote moord- en plundertocht
  De Nederlandse auteur Peter Bontenius (pseudoniem) schreef onlangs een ‘Jihaddossier’ met de titel ‘Vrucht van de Boom’ (2). Bontenius dook in de geschiedenis om te zien wat er waar is van de tegenwoordig veel gehoorde bewering dat de islam zich vooral door vrede verspreid zou hebben. Dat blijkt echter pure geschiedvervalsing -om niet te zeggen demagogie- te zijn. Vrijwel meteen na het ontstaan van de islam begonnen de moslims aan een gewelddadige veroveringstocht door Arabië, Noord Afrika en Perzië. Overal waar ze kwamen werden de bestaande culturen -waarvan sommige hoogstaand, zoals de Perzische- compleet verwoest, waardoor de beschaving vrijwel geheel verdween.

  Tot twee keer toe probeerden de moslims Europa te veroveren. Vanuit veroverd Spanje drongen de moslimlegers door tot Zuid Frankrijk, waar ze uiteindelijk beslissend verslagen werden. Eeuwenlang waren de Balkan en Oost Europa ‘slagvelden met ontelbare slachtpartijen.’ In het recente verleden heeft ook Turkije zich schuldig gemaakt aan massaslachtingen. Begin vorige eeuw pleegden de Turken op circa 1 tot 1,5 miljoen Armeniërs genocide (3) en werden bijna een miljoen Grieken uitgemoord en vele honderdduizenden verbannen (4)(5). In 1974 vielen ze het noorden van Cyprus binnen, dat tot op de dag van vandaag bezet wordt. Tussen 1894 en 1923 vermoordden de Turken in totaal ongeveer 2,75 miljoen christenen. Toch menen sommigen nog steeds dat het opnieuw steeds extremistischer en agressiever wordende Turkije lid zou moeten worden van de EU (!).

  ‘De islamieten vernietigden bijna overal waar ze kwamen de bestaande taal en cultuur en vervingen die in veel gevallen door hun eigen taal en de islam,’ aldus de samenvatting van het Jihaddossier. ‘De Arabieren, de Turken en andere islamieten verwoestten tienduizenden kerken en ook dat gebeurt op diverse plaatsen nog steeds, zoals in Egypte, Nigeria en Indonesië. De Arabieren hebben in het Midden Oosten, Klein Azië en Noord Afrika meer dan de helft van de toenmalige christelijke wereld zo grondig weggevaagd, dat er op een incidentele mozaïekvloer na, bijna niets meer van is terug te vinden. De veroveringen gingen meestal gepaard met moord op de weerbare mannen en verkrachting en slavernij voor de vrouwen en kinderen; honderden miljoenen waren er het slachtoffer van.’

  Bontenius wil met zijn boek geen interpretatie geven en geen waarde oordeel over de islam uiten, maar kan niet anders tot de conclusie komen dat de islam niet zal rusten voordat de hele wereld is veroverd. ‘De hedendaagse moslims proberen ons te laten geloven dat de islam voornamelijk op vreedzame wijze is verspreid. De snelheid waarmee de islamitische expansie zich voltrok kan echter alleen worden toegeschreven aan het feit dat die voornamelijk werd bereikt met militaire middelen; daarvan zijn overvloedige bewijzen voorhanden.’ De schrijver verbaasd zich daarom over de naïviteit van de gevestigde orde ten opzichte van de islam.

  Bron gaat Ernstvermelden
  Duurt dit te lang dan zal ik dit als nog vermelden.

  1. Guus Geluk

   Dit is ‘m: De moslim die Pasen van ons wil afpakken
   Ibrahim houdt niet van gekookte eieren

   17 april 2017 door Peter Buurman en Stephan ter Borg

   Na maanden zoekwerk hebben we ‘m gevonden: Ibrahim, de moslim die Pasen van de Westerse samenleving wil afpakken. Lang hield de radicale islamiet zich verborgen in een berggrot, maar nu spreekt hij zich eindelijk uit: “Pasen, niks voor mij.”

   Gezeten in zijn hut vertelt hij ons over zijn afkeer van het Paasfeest. “Ik heb Pasen nooit echt wat aan gevonden”, snoeft hij met zijn typisch islamitische verongelijktheid. “Kerst: dat is leuk. Cadeautjes, boompje erbij. Niks mis mee. Maar Pasen… Het doet me gewoon niet zoveel.”

   Maar waar komt deze haat vandaan? Hoe is Ibrahim uitgegroeid tot de potentiële terrorist die dag en nacht werkt aan een meesterplan om Europa sluipenderwijs van zijn tradities te beroven: “Ik hou gewoon niet zo van gekookte eieren. Ik ben toch geen python?” Als we hem vragen hoe hij zijn zieke plan dan tot uitvoering wil brengen om miljoenen doodgewone burgers tot in het diepst van hun ziel te raken, is hij verbijsterend eerlijk: “Gewoon. Door een brief te schrijven aan mensen die eieren eten.”

   Ongelofelijk. Niemand doet iets.

   Dries gaat de bron vermelden.

   1. DolleDries

    Aan mijn hoela.

    1. Guus Geluk

     De Speld.

    2. Fortiori

     Nog een keer in de startblokken. De Palmpasen..ook al weggejorist. Niets meer van over. Op 25 maart naar buiten met het bamboestokje, haantje van brood en de oranje sinasappel. Waar blijft de tijd…

     1. corfo

      @Fortiori.
      “Haantje van brood” ??
      U zegt : “Haantje” !!
      Dat is ten strengste verboden i.o.v. Suffige Syl.
      Bedenk maar een meer neutraal woord , bijv. vogel van brood, of, een kipachtig wezen van brood.
      Maar beslist geen “Haantje” meer.

   2. Ernst Quispel

    Briljant, Guus!

    🙂

    1. DolleDries

     Guus heeft zijn achterwerkje opgebeurd en prompt duwt Ernst er een veertje in.
     Briljant Guus.

     1. Guus Geluk

      DFTT.

   3. van Urk

    Hoewel Allah de barmhartige Erbarmer heet in de Koran is het zeer opvallend dat er nooit enig teken van erbarming wordt gegeven. De naam is mooi, maar het is slechts een naam, geen realiteit. Hij is hard, haatdragend en genadeloos, volgens wat Mohammed vertelde, altijd bereid om te straffen, maar nooit om te vergeven. Ik blijf voorstander van Godsdienstvrijheid. Ook voor de moslim. Maar door de onmaatschappelijke trekken in de Islam en haar neiging tot dwang en geweld, mogen we moslims toch minstens vragen duidelijk te maken dat zij geweld verafschuwen en al het mogelijke te doen om dat in eigen kring in te dammen. Lukt dat niet? Dan horen ze niet thuis in onze samenleving. De weg die voor ons ligt is lang. Liefde voor moslims? Voor mij geen probleem. Liefde van moslims voor andersdenkenden? Het is geen utopie, maar niet erg gangbaar. Toch zoek ik daarnaar, zolang althans de Islam bestaat. Eens zal ze terzijde worden geschoven als een nutteloze en gevaarlijke leugen. Eens breekt de waarheid door. Lees het hele artikel: https://www.bramkrol.com/gemeentegroei/artikelen/254-islam-waarheid-of-leugen

    1. Guus Geluk

     “Liefde voor moslims? Voor mij geen probleem.”

     Ik ben verheugd deze oproep tot genegenheid aan moslims te vernemen.

     1. Ernst Quispel

      Van Urk roept op tot liefde voor moslims. Mogelijk was hij vannacht in gesprek met zijn Verlosser en Zaligmaker die dit ongetwijfeld vindt.

     2. Guus Geluk

      In alle eerbied is een gesprek met de Zaligmaker zinvol en leerzaam. Evenals Diens onderwijzingen in Mattheüs 22: 39.

     3. van Urk

      Dit is wat we nou noemen een reactie van twee Trollen. De bovenstaande tekst komt uit het artikel vandaan. Ik heb de bron aangegeven omdat ik anders door de heer Quispel als leugenaar of plagiaatpleger wordt bestempeld. Ik ben wel met die schrijver eens: Liefde moet uiteindelijk wel van twee kanten komen.

     4. Guus Geluk

      Gebruikelijk is een citaat te voorzien van bronvermelding in leestekens.

      “Liefde moet uiteindelijk wel van twee kanten komen.”

      Soms komt de liefde maar van één kant, maar dan streef ik ernaar dat die kant wel mijn kant is.

     5. Ernst Quispel

      Ik heb de heer van Urk nooit als een goed christen gezien en dat bewijst hij hier: Christus zegt helemaal niet dat de liefde van twee kanten moeten komen, Hij predikt geen voorwaardelijke maar onvoorwaardelijke liefde: als iemand je op de ene wang slaat moet je hem de andere toekeren.

      Van Urk speelt hier de christen maar toont zich in zijn spreken als een cynische ongelovige.

     6. eRik2017

      En goed op basis van religie door blijven stoken het @Ernst-Wim?
      Heb je mijn andere berichtje aan jou gelezen?

     7. van Urk

      Quispel@ Ik heb juist niks tegen moslims maar wel waar zij in geloven. De Islam heeft tot vandaag de dag ervoor gezorgd dat christenen en andersdenkenden vervolgd worden.

     8. van Urk

      Quispel@ Volgens mij heeft u de artikel nog niet eens gelezen. Dan is het logisch dat u de woorden van de schrijver in mijn schoenen wilt schuiven.

  2. loes530

   tegenwoordig mag je de waarheid niet meer zeggen

   1. Ernst Quispel

    Natuurlijk wel, lieverd, je mag ook de onwaarheid zeggen en Wilders is het bewijs.

    1. van Urk

     Er zijn altijd mensen die denken dat de wereld uit optimistische en vriendelijke mensen zou bestaan als dat verrekte (populistisch) Rechts maar niet bestond.

    2. robroy

     Wil je wel op je taalgebruik letten loes530 is een vreemde voor jou en hoeft daardoor niet met lieverd aangesproken te worden.

  3. Ernst Quispel

   DolleDries begint zich te generen voor Xandershit. Op zichzelf een goed teken.

   1. DolleDries

    Kwam het daar vandaan, bedankt Ernst. Goede site toch Ernst, zo te lezen kom je er nog wel eens stiekemerd.

 18. Nasrani

  Dat de islam als achterlijke, geweldadige en verderfelijke ideologie dodelijk is hebben inmiddels wereldwijd veel medemensen ondervonden. Helaas zijn er nog steeds mensen die dit proberen te bagataliseren of ontkennen. Dit zijn de mensen die een goede en vrije toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen afpakken. Hoop dat ze er eens op beoordeeld zullen worden.

  1. Ernst Quispel

   Het christendom joeg meer mensen over de kling, Nasrani. Voert dat jou ook tot de conclusie dat het christendom een achterlijke, gewelddadige en verderfelijke ideologie is?

   1. van Urk

    Quispel@ “Het christendom joeg “meer” mensen over de kling”. Kunt u dat nog eens een keer voor mij onderbouwen met cijfers of zuigt u weer wat uit uw duim. Ik weet zeker dat de Islam vanaf het ontstaan ervan tot vandaag de dag alles al voorbij gestreefd heeft aan gewelddadigheid.

   2. DolleDries

    Bron

    1. Stanly2000

     Bron: Ernst Quispel natuurlijk. Deze trol heeft zijn eigen bronnen.

    2. Ernst Quispel

     Vraag je naar de bekende weg, DolleDries?

   3. eRik2017

    Beste @Ernst,
    Wat mensen hier zeggen over islam gaat mij ook tever en ik neem er afstand van. Iedereen mag daar ook iets van vinden, maar er mij niet op veroordelen. Immers zou men dan precies dat doen waar islam (en deels terecht) van beticht wordt.

    Waar ik mij aan stoor, is dat jij probeert de wijste te zijn, en geweld met geweld probeert te vergelden. Daar waar mensen zich uitspreken over geweld/misstanden dat een aantal, niet alle, moslims plegen vanuit hun geloof, ga jij je uitspreken hoe vreselijk het Christendom wel niet is. je weet dat je daarmee een vuur zal laten oplaaien.

    Als je de wijste was dan zou je mensen samenbrengen om ideeen en oplossingen te brengen.
    Hou op met het op laten laaien van haat.

   4. Nasrani

    Je verteld onzin en dat weet je. Anders graag iets wat tenminste op een begin van onderbouwing lijkt. Mensen die tegenwoordig het Christendom vergelijken met de islam zijnecht niet meer serieus te nemen. Dat is zoooo 1970. Tegenwoordig weten we beter, na alle islamitische ellende die ondertussen over ons heen is gegoten.
    Alleen de linkse kerk wil nog het goede van de islam zien. Die kerk waar GG lid van is b.v.
    Gelukkig zien we in veel westerse lande het tij keren en is recht populistische politiek een antwoord op het ( bijna misdadige) wegkijken van links.

  2. Siemien

   @Nasrani zodra je de islam aanvalt komt Ernst in verweer, Ernst is namelijk van de islam en verheerlijkt het tot op het bot.
   Ernst is echte islamlover, ik noem hem dan ook een echte islamprostituee.
   En omdat Ernst van de islam is schoffeert hij de christelijk Nederlandse identiteit door leugens te vertellen wat immers mag van de koran..

 19. Mar

  De Engelstalige versie was binnen de kortste keren geblokt op You Tube, zo deelde Wilders mede op z’n twitter.

 20. poldi

  Crtitici….de waarheid is altijd moeilijk om te begrijpen nietwaar? Helaas is dit de waarheid. Nederlandse critici spreken er schande van, eisen verbod….wat een grote woorden. Wilders/PVV heeft gewoon gelijk. Wegkijken doen onze politici heel graag en vaak. PVV en FvD die vechten voor een normaal Nederland, worden weggezet als opruiers, maar een D666 en NIDA en DENK die worden met rust gelaten en toegejuichd door de elite. Maar…het tij gaat keren. De illusies vallen om.

 21. poldi

  ‘Islam is geweld’, ‘Islam is jodenhaat’, ‘Islam is terreur’, ‘Islam is vrouwenhaat’ en ‘Islam is onderwerping’ – Sorry hoor, op jullie lange tenen getrapte onkenners, maar geen van deze uitspraken is onwaar. Er zijn zat imams en andere vage figuren die dit regelmatig bevestigen.
  Het probleem is dat wij hier niets meer durven te zeggen omdat ‘discriminatie’ en ‘racisme’ verboden is in de grondwet, maar er niets staat over bescherming van onze cultuur en vrijheid.

  De PVV vraagt terecht af: willen wij deze cultuur hier straks laten overheersen? Willen wij imams die op Egyptische wijze onze kinderen vertellen dat je MOET geloven, ipv zelf bepalen hoe je leeft?

  De rest van de partijen zijn simpelweg TE LAF om te erkennen dat wij dat niet willen, en gaan rustig door met deze strategie in de hoop dat het ‘allemaal wel meevalt’.

  En ik begrijp dat dit filmpje voor sommige mensen een ongemakkelijke waarheid laat zien waarvoor ze liever hun kop in het zand steken.
  Maar volgens mij klopt alles precies.

 22. Duckday

  Bij zulke mensen mag de waarheid niet vermeld worden Angst om straks de hand niet meer te mogen op houden Deze vrouw staat volledig buiten de werkelijkheid Snap nog steeds niet wat ze hier doet want alles is tegen haar zin

 23. Gosselaar333

  Het christendom joeg meer mensen over de kling? Dat zou zomaar goed kunnen. Komt er op neer dat het christendom gewelddadig en achterlijk was, niet is. Of roept de paus nog steeds op tot kruistochten. Of vinden er nog steeds pogroms op Joden plaats door christelijke hordes ? Meeste van het religieuze geweld komt vooral uit de islamitische hoek.

  1. van Urk

   Gosselaar333@ Onze Quispel rekent ook de doden mee uit oorlogen of conflicten die westerse landen gepleegd hebben maar eigenlijk niets uit de naam van het christendom van doen heeft. De meeste doden ter wereld worden echter veroorzaakt door politici uit naam van de politiek. Vervolging van christenen, Joden en anderdenkenden door de Islam gaat gewoon nog steeds door en waarbij vanaf 1400 tot vandaag de dag vele slachtoffers zijn gevallen. Ook in ons land zijn moslims die bekeerd zijn tot christen niet eens veilig meer.

   1. Ernst Quispel

    Ja, godsdiensten vermoorden geen mensen, aanhangers van godsdiensten vaak wel. Hitler was een gelovig christen, de soldaten van de Wehrmacht hadden ‘Got mit uns’ op hun koppel, de atoombommen op Japan werden met een kerkdienst ingezegend en de Amerikanen beginnen hun smerige oorlogen met de kreet ‘God bless America’.

    De moslims doen hetzelfde maar zijn in hun genocides minder succesvol.

    1. Siemien

     Ernst verdedigd de islam natuurlijk tot op het bot, daar waar duidelijk is dat de islam geen religie is maar een ideologie, die overigens niet apart is te verkrijgen.
     Het is mij een raadsel waarom Ernst nog in Nederland woont..

    2. eRik2017

     @Ernst-Wim beschimpt hen die ons kwamen bevrijden, maar geniet van de vrijheid waarvoor velen van hen hun leven opofferden.
     Je zou je rot moeten schamen!
     Zoiets noemt men een parasiet.

    3. van Urk

     Hitler was een gelovig christen. De vraag is: In hoeverre? Moslims vermoorden andersdenkenden met wel een sterker en oprechte godsdienstige overtuiging. http://www.christenhistorici.nl/archief/ik-en-niemand-anders-het-geloof-van-adolf-hitler/

     1. Ernst Quispel

      Ik weet niet of de Joden door de eeuwen heen dat met u eens zijn, van Urk.

     2. van Urk

      U zet eventjes een Godwin in? Hitler was een fascist, een monster met eigendunk die ook gewoon schijt had aan christenen. Dus een christen was het absoluut niet.

     3. Ernst Quispel

      Hitler beschouwde zichzelf wel als een christen: “My feelings as a Christian points me to my Lord and Savior as a fighter. It points me to the man who once in loneliness, surrounded by a few followers, recognized these Jews for what they were and summoned men to fight against them and who, God’s truth! was greatest not as a sufferer but as a fighter.

      In boundless love as a Christian and as a man I read through the passage which tells us how the Lord at last rose in His might and seized the scourge to drive out of the Temple the brood of vipers and adders. How terrific was his fight against the Jewish poison. Today, after two thousand years, with deepest emotion I recognize more profoundly than ever before the fact that it was for this that He had to shed his blood upon the Cross.”
      https://www.thoughtco.com/adolf-hitler-as-a-christian-248180

      Christenen willen dit graag verdringen maar de christelijke traditie waar Hitler zich op beriep (hij verwees in Mein Kampf naar zijn grote held Luther) is doordrenkt van het bloed van de Joden.

      Luther was daarin een antisemiet avant la lettre die opriep tot genocide op Joden, en dat lieten de christenen zich geen twee zeggen: de gehele christelijke geschiedenis was nagenoeg nooit zonder bloedige vervolging van Joden

     4. eRik2017

      @Ernst-Wim is een vuile ophitser.
      Wat Christenen 80 jaar geleden is helemaal niet aan de orde.
      Het gaat over vandaag! en in ons land.
      Autochtone Nederlanders die joods, zijn, christenen en de ruime ongelovige meerderheid slaan elkaar niet de kop in of verraden elkaar om hun geloof. De autochtone Nederlander buiten die paar in de bible belts beleven het geloof lang niet meer zo sterk als 100 jaar terug.

      Laat je niet door onderkruipsel en opperwin Ernst-Wim ophitsen wat Christenen 100 jaar geleden deden, en nog niet eens vanuit hun geloofsovertuiging.

      #onderkruipsel #partijwim #ontwimmen

     5. Ernst Quispel

      Wie is Ernst-Wim?

     6. eRik2017

      DIT GAAT VEEL TEVER!!!!

      @Ernst-Wim komt met een zeer vage bron om een punt te maken dat Hitler vanuit zijn christelijke geloofsovertuiging de jodenvervolging is begonnen. Het christendom is verantwoordelijk voor……
      Nou vriendelijke vriend, hier stopt het voor mij want je bent een gevaarlijke gek die de meest waanzinnige denkbeelden heeft.
      Dit begin ik langzaam volksopruiing te noemen.
      Je weet denk ik niet eens half wat je aan het doen bent!

      Je bent knettergek Wim. Ik denk dat die christenen die met gevaar voor eigen leven joodse onderduikers hebben opgenomen grag een praatje met je willen maken. In het pieter baancentrum.
      Je bent echt zwaar gestiird en zou bij een arts langsgaan.

     7. eRik2017

      GVD ERNST CITEERT ZELFS UIT MEIN KAMPF !
      Ik denk het enige boek op aarde dat zo’n beetje verboden is.

      DDS moet zich serieus achter de oren gaan krabbelen of je iemand met deze denkbeelden, en citaten uit Mein Kampf op je web site wil hebben.

     8. van Urk

      Hitler is wat christus ooit zei over valse profeten. Deze Adolf alias Satan gebruikte Luther en het christendom als excuus om Joden te kunnen gaan vervolgen. En u noemt hem een oprechte christen die zelfs zijn eigen katholieke priester vermoordde? Man doe toch je morele huiswerk!

     9. eRik2017

      Dank voor jouw aanvulling @van Urk
      Deze zijn zeer waardevol.

 24. eRik2017

  Sylvana Simons laat hier duidelijk zien dat zij het mechanisme van democratie niet begrijpt, en zij dictatoriaal regime ambieert. En wel hierom:

  Op het moment dat de NPO invloed krijgt, op het wel/niet geheel of gedeeltelijk uitzenden van een boodschap van politieke partijen, volgens de gestelde richtlijnen waar elke politieke partij uitzendtijdkrijgt, dan is elke uitzending van politeieke partijen ineens propaganda. Voorals als de politiek invloed hier invloed op kan uitoefenen.

  Dus als de NPO luistert naar Sylvana, dan wordt de boodschap van BIJ1 over de NPO (if any) ook ineens propaganda.

  Het is juist zo bedoeld dat de mensen in de huiskamer iets kunnen goedkeuren of afkeuren.
  Net zoals dat ik zeg, als de PVV deze boodschap zo wil brengen, dan is dat hun goed recht, alleen ik kan er niets mee en neem er afstand van. De boodschap is buiten proportie. Als er een filmpje van DENK zou zijn dat dat wij straatnamen moeten gaan veranderen, dan vind ik dat ook buiten proportie.

 25. Ni28

  Klikken is een eigenschap van de politiestaat. Hoort niet in democratische stelsel net als mevrouw Simons en haar gelijken. Deze vrouw bestrijdt gewoonweg alles wat blank is. Zij zou de situatie in Zuid Afrika verwelkomen. Zwarte overheersing met apartheid stelsel is haar droom.

  1. corfo

   @Ni28.
   Raak !
   Zwarte overheersing is er toch al in Zimbabwe ? Daar zijn bijv. de blanke boeren toch van hun land en bedrijf beroofd door de “zwarte intelligentia” ? Nadat álles werd “geregeld” door de oorspronkelijke bevolking kwam dat land in een economische crisis én hongersnood terecht. Wie moet hen eruit halen ? U mag 3 x raden : het begint met een b…… en eindigt op .lanken.
   Dát is het werelddeel van Suffige Syl. de negroïde dame die álles wat niet negroïde is, wil uitroeien. Hoe stom ben je dan ?

   1. Ni28

    “Blanken als financiële slaven”. Dat lijkt mij een aardige omschrijving van de situatie.

    1. corfo

     @Ni28.
     Prima omschrijving en ook nog eens geheel juist !

 26. observer

  Ik stel voor dat ze ieder bewering met feiten weerlegt, in plaats van maar te roepetoeteren
  Ik vrees dat ze bij de eerste bewering al struikeld

 27. PMG

  Ja, het slappe-happe-tijdperk is ten einde, we gaan dingen weer gewoon bij hun naam noemen, eigen tradities nieuw origineel leven inblazen, respect voor politie en hulpverleners tonen en onze eigen mensen helpen. M.a.w. aju EU, grenzen dicht en grote voorjaars schoonmaak binnen de grenzen. Dubbele paspoorten voor de keuze stellen en daar consequeties aan verbinden, iemand die geen NL paspoort heeft mag niet in de politiek aktief zijn (niets nieuws, is in Australie ook zo). Afbouwen vriendjespolitiek en op naar gekozen burgemeester en referenda. Verantwoording afleggen voor elke cent besteed belasting geld en terugkeer naar de gulden. Afschaffing BPM op personenauto’s en in plaats daarvan BPM laten betalen door asielzoekers, die stoten veel CO2 uit, 24 uur per dag.

 28. Tinneke

  De eagle has landed………..zodra de naam Wilders voorbij komt is alles en iedereen in rep en roer! nieuwe namen, nieuwe aliassen, boze woorden, vernederende woorden, wegkijk story’s. Het gaat er hier weer gezellig aan toe! Amazing People, echt wel!

 29. Stanly2000

  Goh, wat gaan ze weer tekeer de huistrollen. Over de corrupte benoeming van de heer Selmayr in het zo door hun verheerlijkt presidium van de EUSSR geen woord. Ook over het leugentje van Frans T.: ‘De procedure is keurig gevolgd!’ geen woord.

 30. Rosasolis

  Wij weten genoeg van de wreedheden van de Islam. Iedereen weet heet. Maar moeten wij de moslims aanmoedigen tot nog meer Salifistische acties in onze grote steden. Zoals in Den Haag ruim 3 jaar geleden? Waarvan de gewone Ned. burgers uit de Schilders en
  Transwaal wijken niet durfden uit hun woningen te komen. Vele jongeren uit moslim gezinnen zijn gewone burgers geworden. Meisjes uit moslim gezinnen die hip gekleed zijn in normale westerse studenten kleren, die deel deelnemen van hoge onderwijs.
  En de jongens die studeren. Sommigen worden lid van een Christelijk groepering of politieke partij. Zij hebben genoeg geleden onder de primitieve weten van de Islam.
  Velen hebben Islamitische namen van hun ouders gekregen. Moeten zij gedwongen
  hun geboorte naam te veranderen tot een gewone westerse name, om aan te tonen
  dat zij niet een bloeddorstig Islamiet zijn? Dit poster van de PVV is zeer gevaarlijk,
  en kan een zeer averrechts reactie veroorzaken. De nieuwe minister van binnenlandse
  zakken van Duitsland zei dat de Islam niet hoort in dit land. Hij heeft gelijk. Maar ze zijn er al voor generaties aanwezig. Ik vind dat wij in Nederland het goed doet met de
  jonge generatie, die hun best doen om gewoon bij te horen. Velen doen helemaal niets met de islam, en willen alleen hun diploma’s hallen, en daarna een goede baan vinden.

 31. corfo

  Ik zag de foto boven dit artikel en dacht meteen : “Dat is de hond van @ Kwispel : een zwarte poedel !”; maar door de roze halsband die het beest draagt moest ik toch ook aan @Kong denken, als lid van de voormalige vriendjesclub “Martijn”.
  Over Suffige Syl. is niks nieuws te melden.

  1. DolleDries

   Die Kong is niet fris, maar ik moet toch opmerken dat ik Kong niet zo ver gezakt zie als Ernst. Natuurlijk krijg je die indruk wel hoe hijgend achter Ernst aan loopt.
   Ik denk wel dat de eerst liefde van Kong op zijn boerderij een kalfje was.

   1. eRik2017

    Heb je gezien dan dat Ernst citeert uit Mein Kampf? Die gast is volledig gestoord! maar echt!

    1. Guus Geluk

     Hou op met dit getrol, Erik.

     1. eRik2017

      Kijk, daar is rugdekker Guus.
      uit jouw opmerking maak ik op dat jij het met Ernst eens men, in zijn hele relaas om het Christendom en de jodenvervolging, en een citaat uit Mein Kampf.
      Heftig dit.

     2. Guus Geluk

      Je doet dramatisch, Erik, vermoedelijk opzettelijk. Er wordt geciteerd om een argument te staven. Konden we van jou ook maar een inhoudelijk argument vernemen, in plaats van non-stop getrol.

     3. robroy

      @Guus Die vent gaat over de scheef ,Quispel, jij zou hem hier in geen rugdekking moeten geven

    2. Ernst Quispel

     Ik citeerde niet uit Mein Kampf, ik wees er op dat Hitler in Mein Kampf naar Luther verwees.

     1. eRik2017

      Ernst, jij hebt dingen gezegd die ik werkelijk absoluut onacceptabel vindt en ik heb gezegd waarom.
      Waarom ik het vooral hoogst kwalijk vindt, is omdat jij een groep voedt die het heel erg goed uitkomt. Als je Wikipedia leest van Mein kampf begrijp je misschien waarom.
      Het feit dat Guus hierin jouw rug dekt vindt ik hoogst opmerkelijk. Ik gebreep wel eens dat hij niet op DDS verschijnt op zondag vanwege zijn geloof.

      Ik vindt jouw teksten zelfs zo erg, dat het je zou sieren de redactie van DDS te vragen die post met bron voor verwijzing Hitler/Christendom te verwijderen.
      Ik ben echt van mening dat jij je hier schuldig maakt aan opruiing.
      verder zal ik er geen aandacht aan schenken, ik zei: het zal je sieren.

     2. Ernst Quispel

      Kun je de tekst citeren die je ‘onacceptabel’ vindt?

 32. NoDoubt

  De mensen die zo fel reageren op het filmpje van PVV hadden alleen maar een beetje onderzoek hoeven doen. Er is maar één god en dat is Allah en Mohammed is zijn profeet. Bekriteer niet noch Allah noch zij profeet. Indien in de minderheid dan taqiyya, en als u in de meerderheid, hebt dult dan geen medelijden. Over Michiel de Ruyter etc werd aangegeven of met wetgeving van destijds hij fout zou zijn geweest (context). Voor Mohammed geldt dat hij toen fout was en nu. Je hoeft maar de Qur’an Hadith en Sura te onderzoeken en er is niets vredelievends aan. Ik begrijp dat mensen denken dat er een gematigde Islam is. Kijk naar Turkye. De zuivering is in volle gang. Vergeet niet dat Erdogan een zeer goede voetballer was maar koos voor Islam theologie. Er zal geen democratie zijn in een islamitisch land omdat er geen scheiding is van kerk en staat en niet-islamieten per definitie Kefirs zijn. Het is een ideologie van dood en verderf. De enige reden waarom Europa nog geen Islamitische staat is omdat de industrialisatie opkwam en daarmee geld om deze continue veroveraars tegen te houden. Kwestie van onderzoeken.

 33. robroy

  Geloof @eRik dat je wel gelijk hebt wat betreft Ernst Quispel maar DDS vindt het blijkbaar prima. Het gaat wel erg ver nu met hem.

 34. Nasrani

  Er zijn nog verstandige mensen.

  https://youtu.be/PFe5YQGau3A

 35. Gerlos

  Zielige ZWARTE Sylvana, het is de waarheid en niets anders dan de waarheid en daar zul je het mee moeten doen, dit is mijn uitspraak. En ik wens Geert veel zetels bij de verkiezingen, het worden er meer dan BIJ1 die ik schat op 0 zetels.

 36. Fortiori

  Sylvana heeft wel een punt:

  Bron Metronieuw.nl d.d. 16.3.2018

  Pijnlijk, maar minstens zo indrukwekkend, zijn de slavenforten in Cape Coast en Elmina, waar ook de Nederlanders krap 400 jaar geleden honderden jaren keihard huishielden en de meest gruwelijke misdaden tegen de mensheid pleegden. Een geschiedenis die in Nederland angstwekkend stil blijft, maar hier des te harder binnenkomt. Ga je niet naar Ghana omdat het simpelweg een heerlijk vakantieland is, ga dan in ieder geval vanwege het feit dat je je dankzij deze reis bewuster wordt van je eigen privileges.

  1. Holland

   400 jaar geleden. Vierhonderd jaar geleden! VIERHONDERD jaar geleden!

   Tot hoever in de geschiedenis reikt onze schuld volgens Silly Sil? Ze is een golddigger die geld wil zien. Smerig wijf.

 37. Frits Jansen

  Met klikken heeft dit niets te maken, want elke TV kijker had het spotje kunnen zien. En over de vraag hoe politieke partijen de hun toegemeten zendtijd vullen heeft niemand iets te zeggen, zeker de NPO niet. Ik waag dan ook te betwijfelen of Sylvana überhaupt wel contact heeft gehad met de NOS hierover.

  Hopelijk keert het vreselijke filmpje zich tegen Wilders. Al vrees ik eerder dat veel mensen denken dat er een kern van waarheid in zit.

  Wel nu, net zoals bij Christenen heb je bij moslims godsdienstfanaten. Bovendien moet je erg uitkijken om landscultuur niet te verwarren met religieuze regels. Arabische moslims zijn anders dan Nederlandse.

  Als Wilders maar genoeg hakt op moslims gaan die zich achtergesteld en beledigd voelen, daar kun je op wachten. En dat brengt de heethoofden onder hen tot terroristische aanslagen. Als ze die gaan plegen heeft Wilders bloed aan zijn handen.

  1. Ernst Quispel

   Ja, dit soort spotjes zijn niet alleen walgelijk maar ook gevaarlijk. Wie kan met zulke demonisering nog verbaasd staan dat moslims in ons land zich afkeren en zich in aparte partijen organiseren?
   Als de doelstelling van Wilders segregatie tussen bevolkingsgroepen is had hij het niet effectiever kunnen aanpakken.

   1. Rechtsaf

    Ja als je aan de islam komt kom je aan Ernst onze islamlover pur sang.
    Ernst ziet natuurlijk liever de islam in Nederland.

  2. mening66

   Dus uit angst voor aanslagen van islamitische barbaren moet de waarheid verdwijnen?!
   Wat is de definitie van LAF zijn, die heet FRITS.
   Vertel fritsje wat is er NIET waar in dit spotje.
   Komop kereltje vertel??!

 38. mening66

  In het spotje is er niet één woord gelogen dat de allergie weer de kop opsteekt bij S-S IS heel vervelend voor haar er is ook nog geen remedie gevonden maar de artsen weten wel hoe deze allergie heet.
  DE WAARHEID.

 39. Gerlos

  Heren de MOSKEE SLUITEN probleem opgelost, simpel toch en heel veel mensen in Amersfoort zullen u dankbaar zijn,

 40. Gerlos

  Ach de ZWARTE schat, is ze weer even in de publiciteit.

 41. witchdoctor

  De mensen hieronder zijn helemaal van ’t padje af en moeten is rustig achter hun laptopje vandaan gaan en wat gaan doen met hun leven. Ga naar de LOI om je IQ op te krikken, of ga aan je geweten werken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.